10 апрель 2019 1 003

Як приготувати урочистий салат «Червоне море»

Неважливо, сильно ви любите морепродукти або не дуже сильно, але страва «Червоне море» підійде для всіх любителів смачної їжі. Такий салат виходить ніжним, смачним і за кольором — червоним.

Незвичайний салат «Червоне море» з крабовими паличками
Інгредієнти Кількість
палички крабові - 500 г
середні стиглі помідори - 5 штук
болгарський перець великий - 2 штуки
сир твердих сортів - 250 г
часник - 6-7 зубчиків
сіль, майонез - за бажанням
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 125 Ккал

Рецепт салату «Червоне море» з крабовими паличками покроково:

  1. Беремо солодкий перець м'ясистих сортів і прибираємо всю серединку з насінням;
  2. Потім його добре вимиваємо і нарізаємо дрібною соломкою;
  3. Розморожуємо крабові палички (можна використовувати крабове м'ясо);
  4. Ріжемо їх спочатку вздовж, а потім діагонально;
  5. Змішуємо ці продукти разом;
  6. Нарізаємо невеликими кубиками помідори і додаємо в салатницю;
  7. Очищаємо і добре моєму часник;
  8. Видавлюємо його з допомогою чесночницы або дрібно ріжемо;
  9. Натираємо на середній тертці сир і викладаємо на салат;
  10. Ретельно всі продукти перемішуємо;
  11. Додаємо майонез за смаком і насипаємо трохи солі.

Помідори краще всього вибирати стиглі і тверді, які не дадуть багато соку. Для подачі на стіл можна використовувати плоске блюдо, креманку або прозору салатницю. В якості прикраси відмінно підійдуть листя салату.

Смачний салат «Червоне море» з вареними кальмарами

Необхідні інгредієнти:

  • твердий сир – 300 г;
  • варені кальмари – 500 г;
  • середні свіжі помідори – 5 штук;
  • часник – 5 зубчиків;
  • нежирний майонез – 100 г;
  • сметана нежирна – 5 столових ложок;
  • сіль, перець горошком – за бажанням.

На приготування салату піде 30 хвилин.

Калорійність готового страви на 100 м становить 139 ккал.

Спосіб приготування:

  1. В першу чергу необхідно розморозити кальмари;
  2. Потім опускаємо їх в окріп на 2-5 хвилин;
  3. Промиваємо кальмари холодною водою і очистити від плівки і хорди;
  4. Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль і перець горошком;
  5. Після закипання опускаємо туди кальмари на кілька секунд, виймаємо їх і кладемо остуджуватися. Важливо не перетримати, щоб кальмари вийшли м'якими;
  6. Помідори добре вимиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки;
  7. Часник очищаємо, моєму і видавлюємо з допомогою чесночницы або дрібно нарубаем;
  8. Змішуємо помідори з часником;
  9. Нарізаємо відварені кальмари маленькими кільцями;
  10. Робимо соус з майонезу, сметани і солі;
  11. Готовим соусом поливаємо кальмари і ретельно перемішуємо;
  12. З'єднуємо всі продукти і ще раз добре розмішуємо.

Таке блюдо виходить багатим на вигляд, а за смаковими якостями таке з'єднання утворює пікантний продукт. Свіжий салат підходить і для святкових столів, і для повсякденного прийому їжі.

Унікальний салат «Червоне море» з червоною рибою

Необхідні продукти:

  • не дуже солона червона риба на ваш вибір – 300 г;
  • середні курячі яйця – 5 штук;
  • невеликі свіжі помідори – 4 штуки;
  • твердий плавлений сирок – 2 штуки;
  • часник – 2 штуки;
  • майонез – за бажанням.

Готування страви займе 30 хвилин.

Цей салатик в 100 г містить 116 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Червону рибу нарізаємо невеликими кубиками;
  2. Свіжі тверді помідори розрізаємо на маленькі кубики;
  3. Білки відділяємо від жовтків в яйцях;
  4. Відокремлені білки потрібно натерти на тертці, також робимо і з жовтками, не перемішуємо їх;
  5. Тверді плавлені сирки тремо на середній тертці. Якщо сирки м'які, то можна покласти їх в морозильну камеру на 15 хвилин, щоб зручніше було терти;
  6. Часник очищаємо, вимиваємо і видавлюємо через землянку;
  7. Змішуємо сир з майонезом і часником, ретельно все перемішуємо;
  8. Викладаємо продукти на блюдо по черзі: червона риба, плавлений сир з соусом, жовтки, помідори, білки.

Необхідно кожен шар обмазувати майонезом, за винятком сирного. Зверху можна зробити сітку з соусу і прикрасити червоною рибою. Таке вишукане блюдо відмінно підходить для святкових столів. Але можна і приготувати і до простого обіду або вечері.

Екзотичний салат-коктейль з креветками

Необхідні інгредієнти:

  • великі свіжі помідори – 2 штуки;
  • очищені креветки – 400 г;
  • курячі яйця – 5 штук;
  • твердий сир – 300 г;
  • майонез, сіль, зелень – за бажанням.

Час приготування смачної страви – 20 хвилин.

Калорійність готового страви на 100 г складає 121 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Відварюємо курячі яйця натираємо на середній тертці;
  2. Викладаємо натерті яйця на дно коктейльного склянки, додаємо сіль і наносимо сітку з майонезу;
  3. Очищені креветки відварюємо і нарізаємо на невеликі шматочки;
  4. Зверху кладемо їх на яйця і змащуємо майонезом;
  5. Натираємо сирний продукт на дрібній тертці і кладемо на морепродукт, зверху робимо майонезну сітку;
  6. Помідори вимиваємо і нарізаємо маленькі кубики;
  7. Солимо їх і кладемо на сир, зверху потрібно помазати майонезом;
  8. Прикрашаємо салат свіжою зеленню і цілими креветками;
  9. Ставимо «Червоне море» в холодильник на 1 годину.

Таке блюдо відрізняється незвичайними смаковими якостями і оригінальним оформленням. Рекомендується готувати для особливих випадків.

Кекс на йогурті — тісто вийде дуже ніжним і вишуканим.

Як приготувати курку з грибами в горщику — кілька варіантів страви, які вам знадобляться.

Як приготувати палтуса в духовці читайте в нашій статті.

Незабутній салат «Червоне море» з креветками та грибами

Продукти для приготування:

  • варені очищені креветки – 600 г;
  • печериці – 200 г;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • кріп – 20 г;
  • сир твердих сортів – 100 г;
  • невелике яблуко кисле – 1 штука;
  • сік з лимона – 1 столова ложка;
  • домашній майонез – 5 столових ложок;
  • зернова гірчиця – 15 г;
  • рослинна олія – 2 столові ложки.

Час приготування салату займе 25 хвилин.

Калорійність страви на 100 г буде 153 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Очищаємо відварені креветки;
  2. Гриби ріжемо на невеликі пластини і обсмажуємо;
  3. Робимо омлет з 2 яєць, 1 ложки майонезу і солі;
  4. Нарізаємо його дрібною соломкою;
  5. Ріжемо кріп дрібно, яблуко і сирний продукт натираємо на середній тертці;
  6. Майонез перемішуємо з гірчицею і соком лимона;
  7. Всі інгредієнти ретельно змішуємо.

Така версія салату «Червоне море» відмінно підходить для любителів вишуканих страв. Головне — смачно приготувати омлет. Приємного апетиту!

Що ще почитати: