Як приготувати урочистий салат «Червоне море»
Неважливо, сильно ви любите морепродукти або не дуже сильно, але страва «Червоне море» підійде для всіх любителів смачної їжі. Такий салат виходить ніжним, смачним і за кольором — червоним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
палички крабові - | 500 г |
середні стиглі помідори - | 5 штук |
болгарський перець великий - | 2 штуки |
сир твердих сортів - | 250 г |
часник - | 6-7 зубчиків |
сіль, майонез - | за бажанням |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 125 Ккал |
Рецепт салату «Червоне море» з крабовими паличками покроково:
- Беремо солодкий перець м'ясистих сортів і прибираємо всю серединку з насінням;
- Потім його добре вимиваємо і нарізаємо дрібною соломкою;
- Розморожуємо крабові палички (можна використовувати крабове м'ясо);
- Ріжемо їх спочатку вздовж, а потім діагонально;
- Змішуємо ці продукти разом;
- Нарізаємо невеликими кубиками помідори і додаємо в салатницю;
- Очищаємо і добре моєму часник;
- Видавлюємо його з допомогою чесночницы або дрібно ріжемо;
- Натираємо на середній тертці сир і викладаємо на салат;
- Ретельно всі продукти перемішуємо;
- Додаємо майонез за смаком і насипаємо трохи солі.
Помідори краще всього вибирати стиглі і тверді, які не дадуть багато соку. Для подачі на стіл можна використовувати плоске блюдо, креманку або прозору салатницю. В якості прикраси відмінно підійдуть листя салату.
Смачний салат «Червоне море» з вареними кальмарами
Необхідні інгредієнти:
- твердий сир – 300 г;
- варені кальмари – 500 г;
- середні свіжі помідори – 5 штук;
- часник – 5 зубчиків;
- нежирний майонез – 100 г;
- сметана нежирна – 5 столових ложок;
- сіль, перець горошком – за бажанням.
На приготування салату піде 30 хвилин.
Калорійність готового страви на 100 м становить 139 ккал.
Спосіб приготування:
- В першу чергу необхідно розморозити кальмари;
- Потім опускаємо їх в окріп на 2-5 хвилин;
- Промиваємо кальмари холодною водою і очистити від плівки і хорди;
- Ставимо на плиту каструлю з водою, додаємо сіль і перець горошком;
- Після закипання опускаємо туди кальмари на кілька секунд, виймаємо їх і кладемо остуджуватися. Важливо не перетримати, щоб кальмари вийшли м'якими;
- Помідори добре вимиваємо і розрізаємо на невеликі шматочки;
- Часник очищаємо, моєму і видавлюємо з допомогою чесночницы або дрібно нарубаем;
- Змішуємо помідори з часником;
- Нарізаємо відварені кальмари маленькими кільцями;
- Робимо соус з майонезу, сметани і солі;
- Готовим соусом поливаємо кальмари і ретельно перемішуємо;
- З'єднуємо всі продукти і ще раз добре розмішуємо.
Таке блюдо виходить багатим на вигляд, а за смаковими якостями таке з'єднання утворює пікантний продукт. Свіжий салат підходить і для святкових столів, і для повсякденного прийому їжі.
Унікальний салат «Червоне море» з червоною рибою
Необхідні продукти:
- не дуже солона червона риба на ваш вибір – 300 г;
- середні курячі яйця – 5 штук;
- невеликі свіжі помідори – 4 штуки;
- твердий плавлений сирок – 2 штуки;
- часник – 2 штуки;
- майонез – за бажанням.
Готування страви займе 30 хвилин.
Цей салатик в 100 г містить 116 ккал.
Спосіб приготування:
- Червону рибу нарізаємо невеликими кубиками;
- Свіжі тверді помідори розрізаємо на маленькі кубики;
- Білки відділяємо від жовтків в яйцях;
- Відокремлені білки потрібно натерти на тертці, також робимо і з жовтками, не перемішуємо їх;
- Тверді плавлені сирки тремо на середній тертці. Якщо сирки м'які, то можна покласти їх в морозильну камеру на 15 хвилин, щоб зручніше було терти;
- Часник очищаємо, вимиваємо і видавлюємо через землянку;
- Змішуємо сир з майонезом і часником, ретельно все перемішуємо;
- Викладаємо продукти на блюдо по черзі: червона риба, плавлений сир з соусом, жовтки, помідори, білки.
Необхідно кожен шар обмазувати майонезом, за винятком сирного. Зверху можна зробити сітку з соусу і прикрасити червоною рибою. Таке вишукане блюдо відмінно підходить для святкових столів. Але можна і приготувати і до простого обіду або вечері.
Екзотичний салат-коктейль з креветками
Необхідні інгредієнти:
- великі свіжі помідори – 2 штуки;
- очищені креветки – 400 г;
- курячі яйця – 5 штук;
- твердий сир – 300 г;
- майонез, сіль, зелень – за бажанням.
Час приготування смачної страви – 20 хвилин.
Калорійність готового страви на 100 г складає 121 ккал.
Спосіб приготування:
- Відварюємо курячі яйця натираємо на середній тертці;
- Викладаємо натерті яйця на дно коктейльного склянки, додаємо сіль і наносимо сітку з майонезу;
- Очищені креветки відварюємо і нарізаємо на невеликі шматочки;
- Зверху кладемо їх на яйця і змащуємо майонезом;
- Натираємо сирний продукт на дрібній тертці і кладемо на морепродукт, зверху робимо майонезну сітку;
- Помідори вимиваємо і нарізаємо маленькі кубики;
- Солимо їх і кладемо на сир, зверху потрібно помазати майонезом;
- Прикрашаємо салат свіжою зеленню і цілими креветками;
- Ставимо «Червоне море» в холодильник на 1 годину.
Таке блюдо відрізняється незвичайними смаковими якостями і оригінальним оформленням. Рекомендується готувати для особливих випадків.
Кекс на йогурті — тісто вийде дуже ніжним і вишуканим.
Як приготувати курку з грибами в горщику — кілька варіантів страви, які вам знадобляться.
Як приготувати палтуса в духовці читайте в нашій статті.
Незабутній салат «Червоне море» з креветками та грибами
Продукти для приготування:
- варені очищені креветки – 600 г;
- печериці – 200 г;
- курячі яйця – 2 штуки;
- кріп – 20 г;
- сир твердих сортів – 100 г;
- невелике яблуко кисле – 1 штука;
- сік з лимона – 1 столова ложка;
- домашній майонез – 5 столових ложок;
- зернова гірчиця – 15 г;
- рослинна олія – 2 столові ложки.
Час приготування салату займе 25 хвилин.
Калорійність страви на 100 г буде 153 ккал.
Спосіб приготування:
- Очищаємо відварені креветки;
- Гриби ріжемо на невеликі пластини і обсмажуємо;
- Робимо омлет з 2 яєць, 1 ложки майонезу і солі;
- Нарізаємо його дрібною соломкою;
- Ріжемо кріп дрібно, яблуко і сирний продукт натираємо на середній тертці;
- Майонез перемішуємо з гірчицею і соком лимона;
- Всі інгредієнти ретельно змішуємо.
Така версія салату «Червоне море» відмінно підходить для любителів вишуканих страв. Головне — смачно приготувати омлет. Приємного апетиту!