Оригінальні рецепти салатів з ковбасним сиром
Ковбасний сир — специфічний продукт, який виробляють з твердих і м'яких сирів. Свою назву він отримав за те, що за смаком нагадує ковбасні вироби.
В наші дні на прилавках можна знайти величезну кількість сирів, у тому числі і копчених. Ковбасний — малокалорійний, і підходить навіть тим, хто стежить за своєю вагою.
Цей популярний продукт добре підходить як для бутербродів, так і для приготування салатів і піц.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
моркви - | 2 шт. |
сиру ковбасного - | 200 г |
зеленої цибулі - | 200 г |
консервованої кукурудзи - | 5 столових ложок |
яєць - | 1 шт. |
майонезу - | 200 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 160 Ккал |
- Морква попередньо відварюємо, очищаємо і нарізаємо невеликими квадратиками;
- Зелена цибуля промиваємо, просушуємо і шаткуємо;
- Сир трохи витримуємо в морозилці, а потім натираємо. Змішуємо його з кукурудзою;
- У салатник з сиром і кукурудзою додаємо цибулю і моркву;
- Заправляємо салат майонезом. Прикрасити страву можна пір'ям зеленого лука.
Варіанти страви з крабовими паличками
Варіант перший
Інгредієнти:
- 180 гр ковбасного сиру;
- 200 грам крабових паличок;
- шість курячих яєць;
- зелень;
- майонез.
На приготування салату піде 20 хвилин, його калорійність — 175 кілокалорій.
- Сир натерти на тертці. Щоб він не прилип до тертці, її потрібно попередньо змастити олією;
- Яйця відварити і дрібно нарізати, крабові палички також порізати;
- Сирок і крабові палички розділити на дві половини;
- Далі викладаємо салат акуратними шарами, кожен шар покриваємо майонезом: сир, яйця, сир, крабові палички і яйця;
- Зверху страву посипають свіжою зеленню.
Варіант другий
Інгредієнти:
- 150 грам ковбасного сиру;
- упаковка крабових паличок;
- банку консервованої кукурудзи;
- один свіжий огірок;
- одне яблуко;
- майонез.
Готують страву близько години, калорійність страви — 173 кілокалорії.
- Яблуко очищаємо від шкірки і серцевини і натираємо на тертці;
- Огірок нарізаємо невеликими кубиками;
- Сирний компонент страви натираємо на тертці;
- Крабові палички нарізаємо за аналогією з огірками;
- Викладаємо салат на блюдо шарами:
- кукурудза;
- сир;
- майонез;
- огірок;
- крабові палички;
- кукурудза;
- сир;
- майонез;
- яблуко;
- крабові палички;
- майонез.
Салат повинен просочитися в холодильнику як мінімум півгодини.
Салати з копченим ковбасним сиром і куркою
Перший
Інгредієнти:
- 300 грам курячого філе;
- 200 г ковбасного сиру;
- зубчик часнику;
- жменька чищених волоських горіхів;
- майонез.
Час приготування салату — 40 хвилин, калорійність його — 180 кілокалорій.
- Курячу грудку зварити і дрібно нарізати;
- Яйця відварити і нарізати дрібними квадратиками;
- Часник і волоські горіхи подрібнити;
- Всі інгредієнти перемішати в салатник, заправити майонезом, зверху прикрасити волоським горіхом.
Другий
Інгредієнти:
- 250 грам копченої грудинки;
- одна цибулина;
- чотири картоплини;
- один огірок;
- чотири яйця;
- 200 г ковбасного сиру;
- майонез.
Час приготування страви — одну годину, його калорійність складає 235 кілокалорій.
- Цибулину нарізати півкільцями і залити оцтом з водою приблизно на годину;
- Копчену грудку нарізати соломкою;
- Варену картоплю, яйця, огірок і сирний продукт нарізати або натерти на тертці;
- Салат викласти шарами, кожен шар покрити майонезом:
Перший: курка.
Другий: цибулю.
Третій: картоплю.
Четвертий шар: огірок.
П'ятий шар: яйця.
Шостий шар: сир.
Салат з часником і помідорами
Інгредієнти:
- 200 г ковбасного сиру;
- чотири томата;
- три часточки часнику;
- сметана або майонез;
- сіль.
На приготування страви знадобиться 20 хвилин, калорійність – 165 кілокалорій.
- Часник подрібнити з допомогою чеснокодавкі;
- Томати нарізати довільно;
- Сир натерти на тертці;
- Змішати всі підготовлені інгредієнти і заправити сметаною або майонезом.
Салат із зеленого салату
Інгредієнти:
- 100 грам ковбасного сиру;
- листя салату;
- 200 грам курячої грудки;
- 200 грам томатів;
- 50 грам бекону;
- пакетик сухариків;
- вершковий сир;
- майонез.
Приготування закуски займе 50 хвилин, калорійність – 310 кілокалорій.
- Курячу грудку відварити, розібрати на волокна або нарізати кубиками;
- Помідори нарізати як зручно;
- Сир нарізати квадратиками, а бекон — соломкою;
- Для заправки з'єднати вершковий сир з майонезом;
- Всі підготовлені інгредієнти перемішати і заправити;
- На тарілку порційно викладаємо лист салату, потім салат, а зверху посипаємо будь сухариками.
Як приготувати смачну свинячу вирізку в духовці зі спеціями й соусом.
Кілька варіантів соусу для шашлику від класичного до пряного з грузинськими нотками.
Смачний рецепт пісного пирога з ягодами на сторінках нашого порталу.
Варіація страви з оселедцем
Інгредієнти:
- 200 г ковбасного сиру;
- 200 грам шампіньйонів;
- оселедець;
- велика морква;
- вершкове масло;
- одна картопля;
- одна цибулина;
- майонез.
Час приготування салату – 40 хвилин, калорійність – 295 кілокалорій.
- Відварюємо моркву і картоплю, овочі остуджуємо і ріжемо кубиками;
- Печериці і цибулю шаткуємо і підсмажити до готовності на вершковому маслі;
- Оселедець очистити від шкіри і кісток, обробляємо на філе і нарізаємо смужками;
- Сирний продукт натираємо на тертці;
- Викладаємо салат шарами:
- оселедець;
- гриби з цибулею;
- сир;
- майонез;
- картопля;
- морква;
- майонез;
- Салат повинен постояти в холодильнику близько години.
Салат з горбушею і м'яким сиром
Інгредієнти:
- банку консервованої горбуші;
- солоний огірок;
- пара яєць;
- дві картоплини;
- половина банки зеленого горошку;
- часник;
- зелень;
- майонез.
На приготування оригінального салату знадобиться 30 хвилин, калорійність – 187 кілокалорій.
- Картоплю відварюємо, остуджуємо, очищаємо від шкірки і дрібно нарізаємо;
- Яйця відварюємо, очищаємо від шкаралупи і теж нарізаємо;
- Горбушу викладаємо з банки і розминаємо виделкою. Всі кістки потрібно попередньо вийняти;
- Сирний продукт трохи заморожуємо, а потім натираємо;
- Майонез змішати з подрібненим часником;
- Всі продукти змішуємо і заправляємо майонезом, зверху страву прикрашаємо огірочком, нарізаним кільцями і зеленню.
Салат з корейською морквою
- склянку рису;
- 150 грам сервелату;
- два яйця;
- маслини без кісточок;
- 100 г корейської моркви;
- сметана;
- 100 гр ковбасного сиру;
- кетчуп;
- гірчиця.
Готуємо салат 40 хвилин, його калорійність – 302 кілокалорії.
- Сирний продукт тремо на дрібній терочке, змішуємо зі сметаною, кетчупом і майонезом;
- Рис відварюємо, розкладаємо на блюдо першим шаром і змащуємо сметаною;
- Сервелат нарізаємо соломкою, викладаємо поверх рису і змащуємо заправкою;
- Корейську моркву викладаємо наступним шаром і також промазуємо сумішшю сметани, кетчупу та майонезу;
- Зверху прикрашаємо салат маслинами.
Кулінарні поради
- Перед приготуванням салату сирний продукт потрібно трохи заморозити в морозилці, щоб простіше було його нарізати або натирати;
- В якості заправки для салатів з ковбасним сиром краще всього підходять сметана і майонез;
- В такі салати зазвичай не додають спеції, щоб не перебити специфічний смак головного інгредієнта;
- Для приготування салатів підходять як варені, так і свіжі овочі;
- Найкраще такий сир поєднується з ковбасними чи рибними продуктами.
Приємного апетиту!