Покрокові рецепти крабових салатів з огірком
Салати з крабовими паличками часто готують на свята або для гостей. Щоб не обмежуватися одним лише виглядом закуски і здивувати гостей, можна скористатися зібраної нижче підбіркою закусок.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консерви: кукурудза солодка - | 2 банки |
крабові палички - | 6 упаковок по 100 г |
ріпчаста цибуля - | ½ Головки |
майонез «Столовий» (або «Салатний») - | 200 г |
огірки свіжі - | 2 шт. |
рис (сирий, крупа) - | 100 г |
яйця - | 6 шт. |
сіль і зелень - | за смаком |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 525 Ккал |
З крабових паличок можна приготувати як ситні, так і «легкі» страви. Один з найсмачніших і найпопулярніших салатів, так це з рисом і кукурудзою. Нижче розказано, як правильно його готувати.
Як готувати закуску:
- У каструлі закип'ятити воду (1 л), додати ложку солі, всипати рис, періодично помішуючи, варити близько 20 хвилин. Важливо, щоб зерна не злиплися і не розварилися, тому за ними потрібно постійно стежити;
- Після того, як рис буде готовий, його треба відкинути на друшляк, кілька разів промити теплою водою і залишити остигати (але не ховати в холодильник);
- За 10 хвилин зварити яйця, обдати їх швидко холодною водою і почистити, тоді шкаралупа легко відстане;
- Палички розморозити. Коли вони будуть м'якими, познімати з них целофан і порізати невеликими кубиками;
- Охолоджені яйця теж порізати кубиками, додати до крабовим паличкам;
- Цибулю нарізати дуже дрібно, розміри шматочків не повинні перевищувати розмір одного рисового зерна. Нарізану цибулю розкришити пальцями і додати в миску;
- Відкрити консервовану кукурудзу, злити всю воду і додати в блюдо. Туди ж покласти остиглий рис;
- Всі складові страви перемішати, спробувати на смак, при необхідності досолити. Перець чорний додавати за бажанням;
- Заправити майонезом і ще раз добре перемішати. Можна зверху прикрасити зеленню.
Перед подаванням страву потрібно перекласти в іншу чисту салатницю. До подачі на стіл зберігати його потрібно в холодильнику.
Крабовий салат з кукурудзою
Цей салат готується недовго, поки варяться яйця, можна нарізати всі інші інгредієнти. Палички краще заздалегідь розморозити.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
заморожені крабові палички | 2 упаковки по 100 г кожна |
свіжі огірки | 300 г |
яйця | 5 шт. |
консерви: кукурудза солодка | 1 банку |
майонез салатний | для заправки |
Час, необхідний на приготування зазначеної порції страви з урахуванням теплової обробки — 20 хвилин.
100 р страви мають харчову цінність в розмірі 224 калорій.
Як готувати крабовий салат з огірком, яйцем та кукурудзою:
- Яйця відварити методом «круто» (варити 10 хвилин після закипання), відразу після вилучення їх з киплячої води покласти в холодну, бажано з додаванням льоду або покласти їх під струмінь холодної води. Завдяки різкого перепаду температур шкаралупа не приклеїться до білку, і, крім того, що яйця буде легко почистити, вони будуть мати гладку поверхню білка. При варенні яєць у воду бажано додати ложку солі;
- Охолоджені яйця почистити і натерти, використовуючи бік терки з меншими отворами. Жовток натирається разом з білком;
- Палички розморозити при кімнатній температурі (не класти в воду для швидкого розморожування, краще заздалегідь залишити не в холодильнику), зняти з кожної палички захисну індивідуальну упаковку і нарізати дуже дрібними кубиками (розрізати кожну паличку вздовж на 4 частини, а потім посікти ножем);
- Змішати яйця і подрібнені палички;
- Огірки ретельно вимити під проточною водою. Якщо огірок має жовтизну на поверхні, або він просто старий, його необхідно почистити (відмінно підійде картофелечистка) і перевірити на гіркоту. Гіркі огірки використовувати не можна. Потім огірки потрібно нарізати маленькими кубиками зі стороною близько 5 мм. Нарізані огірки додати в миску;
- Відкрити банку з кукурудзою і вилити рідину, всипати зерна в миску;
- Перемішати всі продукти, при бажанні посолити. Цього можна не робити, так як кукурудза і крабові палички вже мають у своєму складі певну кількість солі;
- Заправити майонезом «Салатним» або «Столових». Він менш жирний (30-40%) і добре підходить для заправки.
Після заправки салат перекласти в скляну салатницю і відразу ж подавати до столу.
Легкий салат
Це дуже «легкий» літній салат. Для його заправки досить 2 чайних ложок майонезу, щоб не надавати йому зайву калорійність.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
крабові палички | 1 упаковка 100 г |
твердий сичужний сир | 100 г |
яйця | 2 шт. |
огірки свіжі | 1 шт. |
майонез для заправки | 2 ч. л. |
сіль за необхідності |
Скільки часу потрібно для приготування цієї страви з урахуванням варіння яєць — 20 хвилин.
Скільки калорій містить одна порція — 165 калорій.
Як готувати салат з крабовими паличками, яйцем, сиром і свіжим огірком:
- Зварити яйця, час приготування — 10 хвилин. Обдати струменем холодної води і почистити;
- Твердий сир натерти, використовуючи тертці з великими отворами;
- Огірки помити, відрізати місце кріплення плодоніжки і нарізати тоненькою соломкою не довше 3-4 см;
- Розморожені палички дістати з обгортки, порізати так само, як і огірки;
- Охолоджені яйця нарізати соломкою;
- У глибокій мисці змішати всі інгредієнти, заправити 2 чайними ложками майонезу і перекласти в скляний салатник для подачі.
Цей салат бажано їсти відразу, але якщо він готується запас, його можна зберігати кілька годин у холодильнику.
Читайте як приготувати смачний і корисний компот з журавлини в нашій статті.
А ви знаєте який крем краще приготувати крем для готових бісквітних коржів?
Рецепт незвичайної юшки з стерляді — покрокові підказки з фото.
Простий салат-коктейль з крабових паличок
Салат-коктейль — це той, який робиться в скляному бокалі і всі інгредієнти в ньому викладаються по черзі, за кольором. Такі салати не заправляють, можна лише зверху додати чайну ложку рослинної олії.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
огірки | 100 г |
крабові палички | 40 г |
помідори червоні | 100 г |
олія рослинна | 10 г |
Скільки часу потрібно для приготування цієї страви — 10 хвилин.
100 г салату-коктейлю містять 65 калорій.
Як готувати салат-коктейль зі свіжих огірків, помідорів і крабових паличок:
- Огірки потрібно обов'язково почистити, потім нарізати маленькими шматочками і покласти на дно чистого і натертого келиха;
- Палички розморозити, зняти з них обгортку і також нарізати. Покласти в келих поверх огірків;
- Помідор вимити, вирізати місце кріплення плодоніжки, нарізати і покласти зверху. Солити не можна — помідори пустять сік, і він буде видний на дні келиха;
- Зверху салат полити ложкою рослинного масла. Подавати відразу.
У таблиці вказано кількість інгредієнтів на один келих. Залежно від кількості порцій, потрібно збільшувати кількість продуктів.
Рисовий салат листковий
Листковий салат краще робити в глибокій мисці. Рис відварити потрібно так само, як для першого рецепта.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рис (крупа) | 100 г |
крабові палички | 500 г |
огірки | 500 г |
майонез для перемазки шарів | |
зелень для прикраси |
40 хвилин готується страва.
100 р страви містять 111 ккал.
Рецепт листкового крабового салату з рисом і огірком покроково:
- Рис зварити, як зазначено в першому рецепті;
- Палички і огірки нарізати соломкою;
- Трохи зелені дрібно посікти;
- На дно миски покласти рис, змастити майонезом, потім покласти палички, також змастити майонезом, потім огірки, потім знову крабові палички (знову перемазати) і наверх залишок рису. Поверх рису розсипати свіжу зелень.
Цей салат також подається в мисці, в якій готувався. До подачі на стіл його зберігають у холодильнику.
Поради та рекомендації
Крабові палички краще купувати в упаковці — вагові часто мають обвітрені краю. Якщо ж використовуються вагові, по 0,5 см з кожного боку палички потрібно обрізати.
Для салатів краще купувати майонез з низькою жирністю або дієтичний, щоб не сильно підвищувати калорійність страви.
Чистити огірки можна картоплечисткою — вона знімає дуже тонкий шар і як не можна до речі підходить для цієї мети.