Як смачно приготувати салат «Коул Слоу»
Салат «Коул Слоу» користується популярністю в Європі та Америці. У кожного кухаря існує своя особливість приготування цього салату з додаванням різних компонентів.
Найважливішим і основним компонентом цієї страви є капуста. Причому в класичному варіанті приготування додається два її види: білокачанна і червонокачанна. Також в основі приготування лежить незвичайний соус, який і надає салату родзинку.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
білокачанна капуста - | 500 грам |
стебло селери - | один |
морква середніх розмірів - | одна |
цибулина середніх розмірів - | половина |
кисле зелене яблуко - | одне |
кріп - | невеликий пучок |
сметана 15%-ной жирності - | 4 ст. ложки |
мінімальної жирності майонез - | 2 ст. ложки |
оцет яблучний 6%-ний - | одна столова ложка |
сіль і цукор - | за смаком |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 43 Ккал |
У приготуванні салат «Коул Слоу» дуже проста і займе невелику кількість часу.
Безпосереднє приготування салату:
- Морква, цибуля, селера, яблуко, капусту нарізати у формі тоненькою соломки;
- Тепер варто зайнятися підготовкою заправки для салату. Для цього в окрему ємність викласти сметану і майонез. Вилити столову ложку яблучного оцту. Додати подрібнений свіжий кріп, трохи солі і всю суміш ретельно перемішати;
- З'єднати в підготовленій ємності всі овочі і підготовлену заправку. Ретельно перемішати.
Версія Джеймі Олівера
Рецепт капустяного салату «Коул Слоу» від відомого шеф-кухаря Джеймі Олівера дещо відрізняється від класичного способу готування. Отже, детальний перелік необхідних складових:
- дві моркви середніх розмірів;
- білокачанна капуста – 500 грам;
- одна цибулина, розміри невеликі;
- натуральний йогурт в кількості двох столових ложок;
- зерниста гірчиця (негостра) – не більше однієї столової ложки;
- перець чорний мелений і морську сіль додавати у відповідності з особистими смаковими уподобаннями.
Час приготування – всього близько 12 хвилин.
Калорійність – 51 ккал.
Процес приготування салату:
- Моркву очистити від шкірки, ретельно вимити і нарізати у формі дрібної соломки;
- Підготувати капусту. Зняти з неї самий верхній шар листя і нарізати якомога тонше;
- Цибулю також звільнити від шкірки, вимити і нарізати у формі найтонших півкілець;
- Всі овочі змішати в загальній ємності, додати йогурт, гірчицю;
- Присипати сіллю і перцем. Все ретельно перемішати. Салат готовий до подачі до столу.
Коржі з кукурудзяного борошна з грузинським рецептом, читайте як правильно приготувати це блюдо.
Як приготувати рецепт молочної манної каші в мультиварці читайте в нашій статті.
Дріжджове тісто на пиріжки — рецепти з фото і відео.
Рецепт салату «Cole Slaw» з червонокачанної капустою
Для приготування салату з червонокачанної капустою потрібно:
- один качан білокачанної капусти;
- один качан червонокачанної капусти;
- дві моркви середніх розмірів;
- кукурудза консервована – одна банка;
- пучок свіжої петрушки;
- цукор в кількості двох чайних ложок;
- сіль поварена – не більше однієї чайної ложки;
- діжонська гірчиця в кількості двох столових ложок;
- сік свіжого лимона — три столових ложки;
- пісний майонез – 200 грам;
- кількість перцю духмяного молотого залежить від особистих смакових уподобань.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорійність – 92,7 ккал.
Приготування страви:
- Спочатку, необхідно зайнятися підготовкою соусу. Для цього в загальній ємності змішати діжонську гірчицю, йогурт, сік лимона і запашний мелений перець. Залишити для настоювання;
- Червонокачанну капусту необхідно нарізати якомога тонше. Злегка присипати сіллю і добре розім'яти руками. Так, вона стане набагато м'якше;
- Зелень петрушки нарвати руками на дрібні шматочки;
- Білокачанну капусту дуже тонко нарізати і добре розім'яти руками. Морква очистити, вимити і натерти на тертці дрібного розміру;
- З кукурудзи злити зайву рідину;
- Всі підготовлені складові перемішати спільної ємності;
- Залити підготовленим соусом і дуже ретельно перемішати.
Спосіб приготування з селерою
Для приготування цієї страви потрібні наступні список складових:
- корінь селери — 800 грам;
- яблука червоні великих розмірів – 2 шт.;
- горіхи волоські – один стакан;
- в'ялена журавлина – ½ склянки;
- сметана 15%-ной жирності – один стакан стандартних розмірів;
- хрін у кількості двох чайних ложок;
- гірчиця діжонська – 1 ½ чайні ложки;
- оцет яблучний 6%-ний – 2 столових ложки + 1 ½ чайні ложки;
- цукор в кількості однієї чайної ложки;
- чорний перець (мелений), сіль додавати у відповідності з особистими перевагами.
Час приготування — 2 години 30 хвилин.
Калорійність – 108 ккал.
Як приготувати салат «Коул Слоу» з селерою:
- Волоські горіхи необхідно трохи обсмажити на абсолютно сухій сковороді, а потім подрібнити;
- Корінь селери почистити, вимити і нарізати у формі тоненькою соломки;
- Викласти підготовлений селера в ємність і залити двома столовими ложками яблучного оцту;
- Яблука нарізати у формі скибочок середнього розміру і викласти до селери;
- Додати туди ж в'ялену журавлину і подрібнені волоські горіхи. Все ретельно перемішати;
- В окремій ємності добре збити сметану, хрін, цукор, діжонську гірчицю і яблучний оцет. Додати сіль і перець, ретельно перемішати заправку, а потім залити нею салат;
- Ретельно все перемішати і помістити в холодильну камеру на 2 години.
Корисні поради
- Яблука обов'язково додавати в салат тільки зелені.
- Співвідношення яблук і капусти в салаті має становити 30:70.
- Для того щоб салат вийшов більш вишуканим, часто додають в основний перелік інгредієнтів родзинки, попередньо пропарений, свіжий виноград або консервовані ананаси.
- Для того щоб яблука в салаті не потемніли і не зіпсували зовнішній вигляд всього салату, варто побризкати їх свіжим соком лимона.
Незважаючи на те, що салат «Коул Слоу» є стравою американської кухні, в наших регіонах він також користується чималою популярністю. І це не дивно, оскільки це блюдо відрізняється хорошими смаковими якостями, насиченістю великою кількістю вітамінів і корисних компонентів, і при цьому є абсолютно некалорійною їжею.