04 июнь 2019 1 878

Як швидко і смачно приготувати салат зі свіжої капусти

Салат є, мабуть, невід'ємною частиною будь-якого столу. Він може прикрашати стіл у свято, стати легкою вечерею, а також входити в раціон дієтичного харчування.

Відомо, що інгредієнтами салату виступають не тільки овочі і фрукти. Адже салат – це ціле асорті різних компонентів, які розкривають смак один одного при поєднанні. Таким чином, вони можуть готуватися з м'яса, консервованих овочів та фруктів, риби і так далі.

Найбільш затребуваним продуктом при готуванні салатів є капуста, включаючи різноманітність її видів. Вона містить у собі мало калорій, у той же час її енергетична цінність досить корисна.

Свіжа капуста може бути провідним інгредієнтом багатьох салатів, а зробити страву ще більш корисним допоможуть інші компоненти.
Простий, літній рецепт салату з капусти
Інгредієнти Кількість
Капуста свіжа білокачанна - 1 невеликий качан
Помідори - 2 штуки
Зелень (петрушка і/або кріп і/або цибуля зелена) - по 1 пучку
Огірок великий - 1 штука
Олія оливкова/лляне - ст. ложка
Сіль - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Найвідомішим і смачним асорті є блюдо, приготоване з капусти, огірків і помідорів. Доповнювати його може також і зелень. Можна собі уявити, скільки вітамінів при цьому містить в собі салат, таким чином, він стане чудовим блюдом для тих, хто бажає зберегти фігуру.

Якщо в салаті присутні овочі або фрукти, то найголовніше правило при початку приготування – їх очищення. Ні в якому разі не можна використовувати їх у їжу в немытом вигляді, так, є можливість ризику для здоров'я. Також у огірків відрізають по 2-3 см з кожного кінця (так звані попки).

Після миття овочів слід перейти до їх первинної обробки. Якщо не зробити цього, то під час вживання салату можна відчути неприємну гіркоту у роті. У помідорів ж треба відірвати зайву зелень. У такому вигляді інгредієнти готові до приготування.

Нарізати компоненти у такому вигляді, який припаде. При використанні дрібних огірком можна нарізати їх кружальцями, в зворотному випадку краще кубиками.

Помідори нарізають або кільцями, або кубиками.

Зелень і капусту дрібно шаткують. Також можна натерти останню на середній тертці.

Як тільки все порізано, залишається закинути всі елементи асорті в одну загальну миску, ретельно перемішати і заправити оливковою або лляною олією.

Друге підійде більше для тих, хто дотримується дієтичного харчування. При бажанні можна заправити дрібкою солі.

Рецепт вітамінного капустяного салату

Як вже зазначалося, будь-який вид цієї страви містить в собі безліч вітамінів. Однак, ще більше користі від нього буде, якщо вміти грамотно поєднувати інгредієнти.

Салат з свіжої капусти «Вітамінний» може дати тонус і заряд гарного настрою на кілька годин, так як в його склад входить усе необхідне.

Крім того, цей салат цілком підходить для заготівель на зиму. Отже, потрібні:

  • Морква – 500 г;
  • Болгарський перець (жовтий та/або червоний) – ¼ кг;
  • Яблука (червоні солодкі) – 500 г;
  • Капуста свіжа білокачанна – 500 г;
  • Цибуля зелена – 1 пучок;
  • Олія оливкова/лляне.

На приготування піде півгодини, а калорійність на 100 г страви складе 38 ккал.

Спершу слід ретельно очистити всі інгредієнти можливо від бруду та пилу. Особливо це стосується моркви.

Що стосується первинної обробки овочів і фруктів, то з морквини треба зняти шкірку за допомогою спеціального ножика. Звичайно, краще, якщо вона буде молодою. Від яблук потрібно відірвати палички, а з перцю витягти зелень і насіннєве ядерце.

Для приготування цього салату компоненти доведеться не стільки різати, скільки натирати. Так, за допомогою не дуже дрібної терки слід натерти яблука і моркву. Перець необхідно порізати кубиками, а зелень і капусту пошинкувати. В принципі, останню теж можна пропустити через тертку.

Залишається заправити салат оливковою або лляною олією, за бажанням його можна взагалі не додавати. Те ж саме стосується солі.

Як приготувати легкий салат зі свіжої капусти з огірком

В якості ще одного «зеленого» рецепту можна вибрати асорті, провідними компонентами якого будуть огірки і капуста. Для нього слід підготувати наступні інгредієнти:

  • Капуста свіжа білокачанна – 500 г;
  • Огірки – 2 штуки;
  • Зелень (кріп і/або петрушка) – 70 г;
  • Сіль;
  • Олія оливкова/лляне – 1 ст. ложка.

На приготування піде півгодини, а калорійність страви на 100 г складе 30 ккал.

При підготовці компонентів їх треба як слід промити, що особливо стосується головного інгредієнта. При обробці овочів потрібно не забути зрізати попки у огірків.

Нарізаючи овочі, можна скористатися теркою. Однак, капусту все ж краще шаткувати, а не натирати. Огірки невеликого розміру слід порізати кружальцями, а якщо вони великі, то кубиками. Під кінець варто зайнятися зеленню, дрібно порубавши її.

Звичайним чином потрібно заправити олією і сіллю салат, чого, звичайно, за бажанням можна не робити. Так він вийде менш калорійним і більш корисним для дієтичного харчування.

Булочки з дріжджового тіста з цукром, родзинками або горіхами. Такі булочки — чудово підійдуть для дружнього чаювання з друзями.

Крем для кошичків з пісочного тіста зробити можна зробити різний. Читайте самі цікаві рецепти тут.

Простий рецепт шоколадного смачного торта з какао або кави, приготованого в домашніх умовах. Читайте, як зробити цей неймовірний рецепт.

Баварський салат зі свіжих овочів і м'яса

Дуже цікавий рецепт, який протягом багатьох років не втрачав своєї популярності – це асорті з свіжої капусти під назвою «Баварський». У ньому присутні не тільки овочі, а й м'ясо, що робить його більш незвичайним і ситним. Для того, щоб зробити його, треба підготувати такі інгредієнти, як:

  • Капуста свіжа білокачанна – 1 невеликий качан;
  • М'ясний бульйон – 200 мл;
  • Столовий оцет – 125 мл;
  • Кмин – 1 ст. ложка;
  • Копчена Грудинка свині – 90 р.

На приготування піде півгодини, а калорійність страви на 100 г складе 70 ккал.

Капусту треба попередньо промити водою, щоб очистити від зайвої бруду. Потім пошинкувати її і замочити в трохи підсоленій воді 2 хвилини. Після чого потрібно буде віджати з неї зайву рідину.

За допомогою столового оцту і м'ясного бульйону теплої температури можна зробити своєрідний маринад. Треба лише перемішати рідини між собою, трохи підсолюємо за бажанням.

Після приготування маринаду можна залити їм капусту, заздалегідь приправивши її кмином. Що стосується грудинки свині, то її необхідно обсмажити на маленькому кількості олії, не забувши трохи підсолити і додати до капустяної суміші. Так, залишається все перемішати і залишити асорті на пару годин для маринування.

Мисливський салат зі свіжої червонокачанної капустою

Як вже зазначалося раніше, робити салати з капусти можна. Використовуючи найрізноманітніші її види. Так, особливим смаком відрізняється червонокачанна капуста, з якої можна приготувати салат «Мисливський». Для цього потрібні:

  • Капуста білоголова свіжа – 1 качан;
  • Болгарський перець (зелений) – 1 штука;
  • Морква молода – 2 штуки;
  • Цибулю зелений – 50 р;
  • Оцет яблучний – 150 г;
  • Насіння селери – 1, 5 ст. ложки;
  • Гірчиця сушена – 1 ст. ложка;
  • Цукровий пісок – 170 р.

На приготування піде півгодини, а калорійність страви на 100 г складе 86 ккал.

Почати слід з промивання зелені і овочів.

Що стосується червонокачанної капусти, то треба витягти з неї можливі пошкоджені листя і пошинкувати. Також треба порізати болгарський перець у вигляді кубиків і моркву, попередньо знявши з останньої шкірку. Не варто забувати про те, щоб порізати зелену цибулю.

Залишається додати приправи (насіння селери і гірчицю), цукровий пісок і оцет в салат, ретельно перемішавши отримане асорті. Подавати до столу слід лише через півгодини.

Так, салати зі свіжої капусти дійсно є вартими стравами будь-якого столу:

  • Вони низькокалорійні;
  • Не займають багато часу;
  • Не вимагають приготування великих грошових коштів;
  • Особливо бюджетны влітку для тих, хто має свої городи.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: