06 июнь 2019 3 432

Як приготувати десертні яблука в клярі

Якщо все десерти вже набридли і хочеться чогось смачного і солодкого, завжди можна приготувати яблука в клярі. Такий десерт ідеально підходить для чаювання в колі рідних і посиденьок з друзями. З таких, здавалося б, простих інгредієнтів, завжди можна створити щось нове і незвичайне.

Простий і швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
молока - 0,1 літра
яблук - 0,25 кілограма
цукру - столова ложка
борошна - 0,2 кілограма
яєць - 2 шт.
олії соняшникової - для смаження
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 129 Ккал

Спочатку приготуємо прості смажені яблука в клярі. Для приготування цього десерту можна використовувати яблука будь-яких сортів – ніжні і більш жорсткі, які попередньо відварюють 2 хвилини в солодкій воді.

  1. У велику миску скласти цукор, просіяне борошно, перемішати, додати яйця, влити молоко і приготувати рідке тісто;
  2. Яблука помити, нарізати їх кільцями і видалити серцевину;
  3. Сковорідку з олією добре розігріти;
  4. Шматочки яблук занурити в тісто і помістити їх на сковороду, готувати з двох сторін.

Щоб смажені фрукти були не дуже жирними, краще всього викладати їх на тарілку, яка застеляється паперовим рушником.

Яблука в пишному клярі з корицею

Фрукти в пишному, ароматному клярі – десерт, від якого не відмовиться навіть маленька дитина. Готувати їх дуже просто, тому з цим завданням впорається кожен кулінар. Нижче розглянемо рецепт покроково.

Інгредієнти:

  • масло;
  • розпушувач;
  • 3 яйця;
  • яблука – 5 штук;
  • сіль;
  • кориця;
  • 0,12 кілограма цукру;
  • борошно – ½ склянки;
  • пудра цукрова.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 135 ккал.

  1. Фрукти помити, видалити з них шкірку, зміна і нарізати їх сантиметровими кружечками;
  2. Столову ложку цукру з'єднати з корицею і цією сумішшю посипати яблука, дати 20 хвилин просочитися ароматом спеції;
  3. Ситом просіяти борошно, додати розпушувач, ввести яєчні жовтки, трохи солі, 40 мл рослинного масла, перемішати;
  4. Збити яєчні білки до пишноти, ввести їх в тісто, акуратно вимішати;
  5. Яблучні кружечки опустити в тісто, щоб воно покрило їх, обсмажити у великій кількості олії, викласти на тарілку;
  6. Готовий десерт посипати пудрою.

Яблука в клярі, приготовані за цим рецептом виходять дуже пишними, смачними і ароматними. Кориця додасть десерту незвичайні, трохи пікантні нотки.

Десерт від Юлії Висоцької

Фрукти смачні в будь-якому вигляді, але особливо цікавими вони виходять смажені в клярі.

Інгредієнти:

  • цукор – 160 грам;
  • 0,2 кілограма борошна;
  • 6 яєць;
  • яблука – 7 штук.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 125 ккал.

  1. Розбити яйця, відокремити в різні ємності жовтки і білки;
  2. У глибокій ємності з'єднати цукор, сметану, борошно, жовтки, перемішати
  3. Збити в густу піну білки, поступово ввести їх в тісто;
  4. Яблука почистити, видалити з них шкірку, серцевину, порізати часточками;
  5. Яблука занурити в тісто кляру, викласти їх у фритюр і обсмажити до готовності.

Десерт, приготований таким способом, виходить легким, повітряним і він ідеально підходить для сніданку або чаювання.

Рецепт «п'яних» яблук в тісті

Готувати смажені яблука можна за різними рецептами, але дуже незвичайними і пікантними вони виходять у «п'яному» клярі.

Інгредієнти:

  • яблука – 6 штук;
  • ром – 2 столові ложки;
  • яйця – 2 штуки;
  • борошно – 0,1 кілограма;
  • пиво – 100 мілілітрів;
  • 90 грам цукру;
  • кориця;
  • масло;
  • пудра.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 143 ккал.

  1. З яблук видалити шкірку, нарізати їх кружальцями і видалити насіння, посипати корицею, цукром, полити ромом і дати півгодини настоятися;
  2. У глибоку миску всипати борошно, додати трохи солі, розпушувач, пиво, олія рослинна і відокремлені від білків, жовтки;
  3. Білок добре збити, влити його в тісто;
  4. Шматочки яблук занурити в кляр, викласти їх у фритюр і обсмажити;
  5. Готову страву посипати пудрою.

П'яні яблука виходять дуже смачними, і всі дорослі будуть від них у захваті. Ром і пиво додадуть їм легку пікантність, приємний присмак і аромат, але запаху спирту при цьому не буде, оскільки він весь випарується під час смаження. Подавати їх можна з молоком, чаєм, кавою, какао.

Як приготувати карамелізовані яблучка

Карамелізовані фрукти в клярі – десерт, який користується величезною популярністю в Китаї, тому його варто навчитися готувати, особливо для гостей і дітей.

Інгредієнти:

  • яблука – 4 штуки;
  • соняшникова олія;
  • борошно – 120 грам;
  • вода;
  • олія кунжутна – 45 мл;
  • 1 склянка цукру;
  • яйце – 1;
  • насіння кунжутне.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 156 ккал.

  1. Яйце трохи збити, влити до нього воду, борошно, ретельно перемішати;
  2. Фрукти помити, зрізати з них шкірку, вирізати серцевину, порізати невеликими скибочками, викласти в муку, обваляти;
  3. Видалити з часточок зайву муку, опустити їх в кляр, обсмажити у фритюрі, перекласти на серветку;
  4. У сотейник налити кунжутну олію, нагріти його і всипати цукор, приготувати золотисту карамель, всипати в неї кунжут, викласти яблука і перемішати.
  5. Блюдо змастити маслом, викласти на нього часточки фруктів.

Такий десерт подається відразу ж, після приготуванням, але перед вживанням часточки потрібно обов'язково опустити в крижану воду, щоб карамель стала більш крихкою і вона трохи охолола.

Тушкована куряча грудка — одне з найпростіших страв, які можна подати до будь-якого гарніру.

Куряче філе на сковороді — спробуйте наші кілька варіантів рецептів простий засмажки.

Як запекти сало зі спеціями в фользі в духовці — навчитеся готувати цей незвичайний продукт смачно.

Яблука в клярі з вершковим соусом

Незвичні, але дуже смачні яблука в клярі з соусом – спокуса для справжнього гурмана. Соус ідеально доповнює їх смак і робить його ще більш насиченим.

Інгредієнти:

  • сіль;
  • 3 яблука;
  • 0,1 кілограма борошна;
  • 100 мілілітрів вина;
  • масло;
  • яйця – 2;
  • ваніль;
  • пудра цукрова;
  • вершки – 300 мілілітрів;
  • кориця.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 167 ккал.

  1. У ємність налити вино, додати жовтки, борошно і перемішати;
  2. Білки збити, ввести їх в тісто;
  3. Помити і очистити яблука, нарізати їх кружальцями, вирізати серцевину, опустити в тісто, перекласти у фритюр і обсмажити, викласти на тарілку;
  4. Вершки налити в сотейник, всипати в них пудру, корицю, ваніль і готувати до появи перших ознак кипіння.

Подавати десерт разом з легким і ніжним соусом, який ідеально доповнить його смак.

Корисні поради

Яблука в клярі – швидкий, легкий і дуже вишуканий десерт, який може легко замінити звичні всім пироги, оладки, пампушки. Але щоб вони вийшли особливо смачними, необхідно враховувати деякі тонкощі.

  1. Фрукти потрібно вибирати соковиті, міцні і трохи кислі. Якщо вони м'які і солодкі, то їх можна відразу ж починати готувати, але більш тверді фрукти краще всього відварити 1 хвилину у воді з цукром, викласти просушитись і збризнути декількома крапельками лимонного соку, щоб вони не почорніли;
  2. Тісто обов'язково повинно бути тягучим, в'язким, однорідної консистенції, правильність його приготування можна перевірити за допомогою звичайної ложки, яка опускається в рідину, дістається з неї і якщо вона повністю покриває її – він ідеальний;
  3. Тісто вийде більш пишним, якщо під час його приготування білки збивати окремо в густу піну і вводити в самому кінці;
  4. Всі продукти повинні бути холодними і найкраще, щоб у них була однакова температура.

Приготувати смачні яблука в клярі може кожен, треба тільки трохи бажання і простий набір продуктів. Для приготування тесту можна використовувати не тільки молоко, але і кефір, мінеральну воду, сметану, пиво і кожен раз смак буде виходити все цікавіше.

Що ще почитати: