Рецепти незвичайних салатів з яблуком і куркою
Приготувати смачний і корисний салат з простих продуктів – завдання, з яким впорається не кожна господиня. Але при сильному бажанні і фантазії, можна завжди здивувати своїх друзів і рідних незвичайним і апетитним стравою. У цій статті ми розповімо вам, як готувати салат з яблуком і куркою в різних варіантах.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячого філе - | 0,5 кілограма |
яблук - | 2 штуки |
цибулин - | 1 штука |
яєць - | 4 шт. |
майонезу - | за смаком |
солі - | за смаком |
сиру - | 50 грам |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 Ккал |
- Куряче філе добре миють, кладуть у каструлю і вариться до готовності;
- Яйця викладають у сотейник, заливаються водою, варяться 7 хвилин з моменту кипіння, охолоджуються, чистяться
- Білки труться на тертці і викладаються в миску першим шаром;
- Кожен наступний шар промащується невеликою кількістю майонезу;
- М'ясо ріжеться маленькими шматочками другий шар;
- Цибулю нарізати якомога дрібніше і викладається третім шаром;
- Яблука миють, з них зрізається шкірка, вони труться на дрібній тертці, викладаються в миску;
- Сир треться на тертці і їм посипається блюдо, а зверху салат прикрашається порізаними жовтками.
При бажанні, готовий салат можна прикрасити ще волоськими горіхами, які добре просушуються у мікрохвильовці або на сковорідці.
Теплий салат з куркою і яблуком
Інгредієнти:
- 1 куряче філе;
- цукор – 50 грам;
- перець болгарський – 1 штука;
- 0,5 склянки яблучного соку;
- олія рослинна;
- 2 яблука;
- 1 чайна ложка оцту бальзамічного;
- 40 мілілітрів води;
- спеції;
- 50 грам вершкового масла;
- 50 грам цибулі-порею.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 205 ккал.
- Куряче філе миється, просушується паперовим рушником, ріжеться на шматочки і присипається улюбленими приправами і сіллю;
- У сковорідку наливають олію, яка добре розігрівається, у нього викладаються шматочки м'яса, які обсмажують з усіх сторін протягом 5 хвилин;
- Яблука миють, чистяться, з них видаляється серцевини;
- Фрукти нарізати красивими часточками, кладуть у глибоку тарілку і заливаються окропом, щоб вони стали м'якшими;
- У сотейник наливається вода, додається цукор і вариться на повільному вогні густий сироп;
- Коли сироп почне загусати, вливається бальзамічний оцет, викладаються яблука, все перемішується і готується 2 хвилини;
- Шматочки фруктів дістаються і викладають на тарілку;
- У що залишився сироп додається 20 грам вершкового масла, трохи меленого червоного перцю, яблучний сік і варити на повільно вогні постійно помішуючи, поки соус не почне густіти;
- На сковорідці розтопити 20 грам вершкового масла і обсмажити на ньому 5 хвилин порізаний смужками перець і нарізану кільцями цибулю-порей;
- У салатник викласти всі приготовані інгредієнти, полити їх соусом.
Подавати такий салат потрібно тільки в теплому вигляді, щоб гості скуштували його смакові нотки, поєднання солодкого і гострого.
Листкове «диво» кулінарії
Листковий салат з куркою і яблуком – прикраса святкового столу. Таке блюдо неможливо зіпсувати, треба тільки приготувати всі інгредієнти і правильно їх викласти на тарілку.
Інгредієнти:
- стегенця – 2 штуки;
- 6 яєць;
- 2 цибулини;
- 2 яблука;
- майонез;
- 100 грам сиру.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 169 ккал.
- Цибуля чиститься, ріжеться півкільцями, обсмажується в маслі, поки не стане прозорим і викладається в тарілку;
- М'ясо відварюється заздалегідь, охолоджується, нарізане маленькими кубиками і лягає зверху на цибулю;
- Яйця варяться яйця, чистяться, труться на тертці, змазується майонезом – третій шар;
- З яблук зрізати шкірка, вони труться на тертці і викладаються в тарілку;
- Зверху на салат викладається натертий сир і шар майонезу.
Така страва готується швидко і з доступних інгредієнтів, але його можна подавати не тільки для рідних, а й на святковий стіл.
Читайте як приготувати смачний і корисний компот з кураги.
Візьміть на замітку рецепт цікавого пирога з замороженої чорниці.
А ви знаєте як приготувати смачну тушковану капусту з м'ясом? Ми підготували кілька цікавих рецептів.
Салат з копченою куркою, сиром і яблуком
Якщо гості вже на порозі, а часу готувати абсолютно немає, можна здивувати їх смачними, але одночасно і простими у приготуванні стравами.
Інгредієнти:
- 0,5 кілограма копченої грудинки;
- лимонний сік;
- яблука – 3 штуки;
- сир – 300 грам;
- майонез;
- солодкий перець – 2 штуки.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 г: 170 ккал.
Щоб салат був більш святковим і яскравим, можна використовувати солодкий перець різних сортів – жовтий, червоний, зелений.
- Перець миється, очищається від перетинок і насіння, нарізати красивими і тонкими півкільцями;
- Яблука чистяться, ріжуться пелюстками, а сир і м'ясо – соломкою;
- Всі інгредієнти скласти в глибоку миску, заправити майонезом і лимонним соком, перемішати.
Таке блюдо дуже смачне, не дивлячись на всю його простоту, а на приготування потрібно всього пару хвилин.
Рецепт «Черепаха»
Прикрасити святковий стіл незвичайними і яскравими стравами – бажання багатьох господинь. Для приготування смачного і одночасно оригінального в подачі салату «Черепаха» потрібні прості продукти і трохи фантазії.
Інгредієнти:
- яблука – 4 штуки;
- 2 курячі грудки;
- 8 яєць;
- цибуля – 2 штуки;
- листя салату;
- сир – 200 грам;
- горіхи;
- майонез.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 190 ккал.
Салат «Черепаха» з куркою, горіхами і яблуками виглядає дуже ошатно і ідеально підходить для дитячих свят.
- Покласти курячу грудку в гарячу, підсолену воду, варити 30 хвилин, остудити і порізати шматочками;
- Яйця відварити круто, почистити, натерти окремо білки і жовтки;
- Цибуля чиститься, ріжеться кубиками, залити на 10 хвилин окропом, промивається;
- Горіхи обсмажуються, подрібнюються в блендері;
- Яблука і сир натираються на тертці;
- Листя салату миються, просушуються і викладають на тарілку;
- У вигляді овальної гірки викладаються шарами інгредієнти: білки, м'ясо, цибуля, яблука, сир, жовтки, горіхи і кожен шар змащується майонезом;
- Цілі горіхи викладаються зверху на салат, у вигляді панцира;
- З одного яйця робиться голова, з запашного перцю – очі, рот вирізається ножем;
- З шматочків сиру або половинок яєць робляться лапки.
Такий незвичайний салат запам'ятається всім гостям, незалежно від віку.
Салат із зеленим яблуком, авокадо і курячим філе
З курячого м'яса можна приготувати не тільки ситне, але і легкий салат, якщо доповнити його авокадо і яблуками.
Інгредієнти:
- 300 грам філе;
- авокадо – 400 грам;
- олія соняшникова;
- сіль;
- яблуко – 1 штука;
- лимонний сік;
- листя салату.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 105 ккал.
- Відварити до готовності м'ясо курки, остудити, порізати кубиками;
- Авокадо і яблука помити, зрізати шкірку, видалити серцевини і порізати невеликими шматочками, збризнути лимонним соком;
- Листя салату помити, порвати руками, перекласти в тарілку;
- Додати до салату інші інгредієнти, заправити олією і перемішати.
Таке блюдо, не дивлячись на всю його простоту, радує своїм ніжним смаком. Всі інгредієнти поєднуються між собою просто ідеально.
З курки і яблук можна приготувати безліч різних салатів на будь-який смак. Вони можуть бути легкими, поживними, ніжними і корисними одночасно. Приємного апетиту!