17 май 2019 2 531

Як приготувати крем зі згущеного молока і сметани

При приготуванні тортів, тістечок, різної випічки нерідко постає питання – який зробити крем? А адже ця випічка без крему ніяк не може бути, саме цей складовий компонент надає їй м'якість, ніжність, поживність і основний смак.

Хорошим варіантом для наповнення є крем зі згущеного молока і сметани. Він вважається універсальним, тому його можна спокійно використовувати практично для будь-якої випічки.

Рецепт крему зі згущеного молока і сметани
Інгредієнти Кількість
сметани з високою жирністю більше 20 % - 200 грам
згущеного вареного молока - 200 грам
Час приготування: 15 хвилин Калорійність на 100 грам: 489 Ккал

Приступаємо до приготування:

  1. Сметану потрібно викласти в чашку;
  2. Збиваємо міксером, щоб сметана стала повітряної;
  3. Далі потрібно відкрити банку зі згущеним молоком і акуратно виливаємо його в сметану;
  4. Міксером знову добре збиваємо обидва компонента;
  5. Повинна вийти густа суміш з пишною структурою;
  6. Додатково в крем можна додати ванілін і будь-який харчовий барвник;
  7. Бажано використовувати його для змазування вже остигнула випічки, інакше він може поплисти і розтектися.

Крем для коржів з желатином і згущеним молоком

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 1000 грам сметани з жирністю 30-35 %;
  • 500 грам згущеного молока;
  • 15 грам желатину;
  • ванільний цукор – пакетик на 10 грам.

Час на приготування – 25 хвилин.

Харчова цінність – 510 ккал.

Як робити:

  1. Желатин залийте прохолодною водою і залишити постояти близько 30-40 хвилин, щоб він розпух;
  2. Викладаємо в глибоку чашку сметану, добре збиваємо заглибним блендером близько 4-5 хвилин;
  3. Далі не перестаючи збивати, тонкою цівкою потрібно влити згущене молоко;
  4. Як тільки вся згущене молоко буде залита, додаємо ванільний цукор і продовжуємо збивати ще приблизно 5 хвилин;
  5. При бажанні згущене молоко можна замінити вареною;
  6. Потім желатин слід перелити в каструлю і поставити на вогонь;
  7. Прогріваємо до розчинення. Ні в якому разі не доводимо до кипіння желатин, інакше всі його склеюючі властивості повністю зникнуть;
  8. Переливаємо в крем желатин, розмішуємо;
  9. Поміщаємо кермен в холодильник на півгодини;
  10. Після цього можна застосовувати для приготування різних десертів.

Крем для Наполеона з додаванням олії

Приготування крему буде з наступних компонентів:

  • 200 мл сметани;
  • згущене молоко – ½ банки;
  • упаковка справжнього вершкового масла з жирністю не менше 72,5 %.

Період приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 529 ккал.

Процес приготування:

  1. Вершкове масло слід заздалегідь витягнути з холодильника приблизно за 30-60 хвилин перед приготуванням крему. За цей час воно стане м'яким і його буде простіше розмішати;
  2. Розрізаємо масло на невеликі кубики і перекладаємо в ємність;
  3. За допомогою міксера збиваємо масло до однорідності, воно повинно стати пишним;
  4. Далі по трохи починаємо вливати згущене молоко, але при цьому не зупиняємося і продовжуємо далі все розмішувати;
  5. Як тільки вся згущене молоко буде влита, ще раз перемішуємо;
  6. Потім викладаємо сметану, добре збиваємо всі компоненти разом близько 10 хвилин;
  7. В результаті повинен вийти крем з пишною консистенцією;
  8. При необхідності можна підсипати какао-порошок, щоб додати шоколадний колір або додати наповнювач з шматочків фруктів або ягід.

Сирний крем для бісквіта

Для крему потрібно:

  • сметана – 200 грам;
  • упаковка вершкового масла;
  • згущене молоко – 250 мл;
  • 400 грам сиру.

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 532 ккал.

Приступаємо до приготування:

  1. У ємності блендера або кухонного комбайна з'єднуємо сметану і сир;
  2. Перемішуємо до однорідності, сир повинен придбати кремоподібну структуру;
  3. Потім викладаємо згущене молоко і знову добре розмішуємо;
  4. В окрему чашку викладаємо вершкове масло. Бажано попередньо вийняти з холодильника, щоб воно размягчилось;
  5. Збиваємо міксером або блендером масло до пишного стану;
  6. Далі частинами викладаємо в ємність з маслом інші компоненти і гарненько збиваємо на високій швидкості;
  7. В кінці збиваємо ще хвилини 4-5.

Млинці з шинкою і сиром — спробуйте урізноманітнити блюдо, чудовими начинками.

Візьміть на замітку рецепт дерунів з грибами — покрокові рецепти з фото і підказками кулінарів.

Читайте як приготувати ніжні кекси в паперових формочках.

Вершковий крем для Медовика з полуницею

Для крему потрібні такі компоненти:

  • 200 грам сметани;
  • справжнє вершкове масло – пачка;
  • згущене молоко – банку;
  • желатин – 15 грам;
  • полуниця – 6-7 ягід.

Період приготування – 30 хвилин.

Калорійність – 526 ккал.

Як приготувати:

  1. Для початку потрібно залити желатин холодною водою і залишити постояти до розбухання;
  2. Вершкове масло краще попередньо вийняти з холодильника, щоб воно розм'якло;
  3. У чашку викладаємо сметану і ретельно її збиваємо, вона повинна стати пишною;
  4. Потім заливаємо згущене молоко і знову перемішуємо міксером до однорідності;
  5. Викладаємо шматочки розм'яклого масла і знову все добре збиваємо до однорідності;
  6. Полуницю слід промити, прибрати всі хвостики;
  7. Ягоду можна нарізати дрібними шматочками або перемолоти в блендері;
  8. Викладаємо шматочки ягоди в крем і знову збиваємо;
  9. Желатин прогріваємо до повного розчинення, але головне не до кипіння;
    Переливаємо в крем желатин, розмішуємо;
  10. Прибираємо крем в холодильник на 30 хвилин;
  11. Після цього крем можна використовувати для змазування коржів медового торта або для приготування різних вершкових десертів.

Крем зі сметаною, згущеним молоком і вершковим сиром

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • 200 грам вершкового сиру;
  • згущене молоко – банку на 250 грамів;
  • половина літра сметани;
  • щіпка ваніліну;
  • велика ложка вершків з високою жирністю.

Період приготування – 20 хвилин.

Калорійність – 544 ккал.

Процес приготування:

  1. У чашку викладаємо вершковий сир і додаємо згущене молоко;
  2. Обидва інгредієнта збиваємо заглибним блендером до однорідності, бажано щоб консистенція вийшла пишною;
  3. Далі частинами вводимо сметану, але при цьому не перестаємо збивати;
  4. Засипаємо ванільний порошок і знову змішуємо;
  5. В окрему чашку викладаємо вершки і збиваємо їх до стану крутий піни. Це потрібно для того, щоб суміш крему вийшла пишною і повітряної;
  6. Викладаємо вершки в крем, ретельно все розмішуємо;
  7. Після цього готовий крем можна використовувати для змазування випічки.

Корисні поради

  • для приготування крему варто використовувати сметану з високою жирністю від 20 % і вище;
  • згущене молоко можна використовувати у відварному вигляді, воно додасть незвичайний смак і красивий колір;
  • додатково для запаху можна додати ванільний порошок або корицю;
  • якщо потрібно зробити з крему візерунки, різні декоративні елементи, то його можна пофарбувати різними кольорами. Достатньо лише додати трохи харчового барвника;
  • для того щоб крем тримав форму і не розтікся, краще в нього додати желатин. При застиганні він стане схожим на суфле;
  • додатково можна додати шматочки фруктів, ягід, мармеладу, горіхи, родзинки.

Крем для випічки зі згущеного молока і сметани готується досить швидко і легко. Для нього достатньо мати два головних компонента – згущене молоко і сметану. Головне потрібно обидва компоненти ретельно перемішати. Готової пишною сумішшю можна змащувати різні торти, наповнювати тістечка і використовувати для прикраси випічки.

Що ще почитати: