30 март 2019 2 069

Рецепти легких салатів з креветками і помідорами

З креветок можна готувати не тільки смачні другі страви, але і різні салати, які будуть відрізнятися легкістю, вишуканим смаком. Помідори додадуть їм соковитість, м'якість. Готувати їх дуже просто і легко, на це йде зовсім небагато часу.

Рецепт салату з креветками і помідорами
Інгредієнти Кількість
креветок - 0,3 кілограма
соку лайма - 2 столові ложки
меду - 0,5 чайної ложки
помідор - 2 шт.
оливкової олії - 50 мілілітрів
часнику - 1 зубчик
зелені - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 г: 71 Ккал

Для приготування такої страви необхідно використовувати креветки в панцирі.

  1. Очистити від лушпиння часник, нарізати його тонкими часточками, подрібнити петрушку, викласти все в миску, додати лаймовий сік, мед, сіль, перемішати;
  2. Очистити креветки, викласти їх в тарілку з заправкою, полити оливковою олією, перемішати і залишити на півгодини;
  3. Помити помідори, порізати їх тоненькими скибочками, викласти в салатник, трохи посолити, а зверху покласти креветки.

Готується таке блюдо легко і швидко, а подавати можна як у свята, так і на вечерю коханій людині.

Салат-коктейль з креветками, сиром і черрі

Приготувати легкий і вишуканий салат на вечерю може кожна жінка, для цього не потрібно якихось особливих і дуже складних інгредієнтів, які складно знайти в магазині.

Інгредієнти:

  • 0,3 кілограма креветок;
  • майонез – 0,5 склянки;
  • сіль;
  • соус гострий – 30 мілілітрів;
  • лимон – 1 штука;
  • зелень;
  • черрі – 9 штук;
  • часточка часнику;
  • пармезан – 50 грам.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 89 ккал.

  1. Креветки розморозити, очистити їх від панцира, покласти в киплячу воду з зеленню, лимонним соком і сіллю, відварити 3 хвилини, дати їм охолонути;
  2. Часник подрібнити, додати до нього трохи зелені, гострого соусу майонезу перемішати;
  3. У креманки викласти порційно креветки, порізані на половинки помідори і полити все заправкою, посипати натертим пармезаном.

При бажанні, кожну креманку можна прикрасити невеликий часточкою лимона, а також зеленню, так страва буде виглядати ще святковіше і цікавіше.

Салат з креветками, помідорами і огірками

З морепродуктів завжди виходять надзвичайно смачні салати, які люблять як діти, так і дорослі.

Інгредієнти:

  • 0,2 кілограма тигрових креветок;
  • 2 огірка;
  • 1 помідор;
  • 2 яйця;
  • гірчиця в зернах – 20 мілілітрів;
  • перець болгарський – 1 штука;
  • 40 мл майонезу;
  • оливкова олія;
  • зелену цибулю.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 101 ккал.

  1. Креветки очистити від панцира, викласти на сковорідку з оливковою олією і обсмажити, змастити гірчицею в зернах;
  2. Яйця відварити, почистити, порізати разом з огірками, перцем і помідорами кубиками;
  3. Подрібнити цибулю;
  4. Викласти всі інгредієнти в миску, полити трохи майонезом і олією, перемішати.

Таке блюдо дуже корисне, багате вітамінами і мікроелементами, але при цьому не дуже калорійне і поживне.

Салат з авокадо з морепродуктів і помідорами

З авокадо і морепродуктів завжди можна приготувати щось незвичайне і оригінальне. Страву можна перетворити в справжню човен, що попливе у далеке плавання, що обов'язково сподобається маленьким дітям. Незвичайна подача і чудовий смак – головні переваги такого салату.

Інгредієнти:

  • 0,7 кілограма креветок;
  • 2 авокадо;
  • сіль;
  • кінза;
  • спеції;
  • 2 огірка;
  • 0,25 кілограма черрі;
  • 30 мілілітрів лимонного соку;
  • 70 мілілітрів оливкової олії.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 103 ккал.

  1. Авокадо помити, розрізати на дві частини, щоб вийшли човники, дістати м'якоть, порізати її кубиками і скропити лимонним соком;
  2. Помідори помити, нарізати половинками, огірки – кружечками, подрібнити кінзу;
  3. Викласти всі продукти в миску, перемішати, полити маслом і перекласти в човники з авокадо, прикрасити зеленню.

Незвичайна подача обов'язково сподобається і дорослим і дітям, а на святковому столі салат буде виглядати дуже добре і стане його справжньою окрасою.

Читайте як приготувати картоплю з кабачками — спробуйте приготувати це просте блюдо.

Читайте що можна зробити з вареної картоплі смачно і швидко.

Як приготувати тефтелі з підливою в мультиварці «Редмонд» читайте в нашій статті.

Салат з креветками, яйцем і помідорами

Морепродукти – універсальний компонент, який можна поєднувати з різними видами продуктів і від цього його смак кожен раз буде змінюватися, відкриватися по-новому.

Інгредієнти:

  • 0,2 кілограма королівських креветок;
  • 8 штук помідорів черрі;
  • спеції;
  • 40 грам пармезану;
  • листя салату;
  • 4 яйця;
  • лимонний сік – 5 мл;
  • 20 мл соєвого соусу;
  • оливкова олія.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 111 ккал.

  1. Креветки очистити, відварити у воді зі спеціями одну хвилину, охолодити;
  2. Яйця відварити, зняти з них шкаралупу і нарізати четвертинками;
  3. Черрі помити, розрізати на дві частини;
  4. Викласти в миску яйця, креветки, помідори, порвані руками листя салату;
  5. Соєвий соус, масло і лимонний сік з'єднати в невеликій ємності, додати туди спеції, перемішати і полити цією заправкою салат, зверху посипати тертим пармезаном.

Блюдо краще всього відразу ж ставити на стіл, щоб помідори не пустили сік і не зіпсували його смак.

Нотатки кулінарів

Салати з морепродуктів, овочів і зелені можна готувати за різними рецептами, але якщо є бажання скинути зайві кілограми, можна експериментувати і заправляти оливковою олією, лимонним соком, соєвим соусом, йогуртом і майонезом, а також додавати різні інгредієнти.

Для приготування легких закусок можна використовувати варені, мариновані, консервовані та навіть смажені морепродукти, але смачніше всього виходять ті, що відварюють у воді зі спеціями і зеленню або ж обсмажені на оливковій олії.

При виборі креветок в магазині, необхідно обов'язково звернути увагу на інструкцію по їх приготуванню. Морожені, завжди розморожується перед приготуванням і про це не варто забувати. Час їх приготування залежить від їх розміру. Чим вони менші, тим швидше варяться.

Вибираючи морепродукти, необхідно звернути увагу на їх забарвлення, він повинен бути рівномірним, а хвіст підігнутий, оскільки разогнутый свідчить про те, що креветка загинула ще до того, як її заморозили.

Більш яскравий смак салату додадуть великі, сирі креветки, які відварюють у воді не більше 5 хвилин, оскільки після цього вони стають дуже жорсткими і неїстівними.

Страви з креветок часто радять подавати з ігристими винами, оскільки тоді вони добре підвищують рівень гормонів, але цього можна і не робити, оскільки морепродукти самі по собі хороші афродизіаки, особливо в поєднанні з помідорами, авокадо, часником.

Що ще почитати: