Рецепти легких салатів з креветками і помідорами
З креветок можна готувати не тільки смачні другі страви, але і різні салати, які будуть відрізнятися легкістю, вишуканим смаком. Помідори додадуть їм соковитість, м'якість. Готувати їх дуже просто і легко, на це йде зовсім небагато часу.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
креветок - | 0,3 кілограма |
соку лайма - | 2 столові ложки |
меду - | 0,5 чайної ложки |
помідор - | 2 шт. |
оливкової олії - | 50 мілілітрів |
часнику - | 1 зубчик |
зелені - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 г: 71 Ккал |
Для приготування такої страви необхідно використовувати креветки в панцирі.
- Очистити від лушпиння часник, нарізати його тонкими часточками, подрібнити петрушку, викласти все в миску, додати лаймовий сік, мед, сіль, перемішати;
- Очистити креветки, викласти їх в тарілку з заправкою, полити оливковою олією, перемішати і залишити на півгодини;
- Помити помідори, порізати їх тоненькими скибочками, викласти в салатник, трохи посолити, а зверху покласти креветки.
Готується таке блюдо легко і швидко, а подавати можна як у свята, так і на вечерю коханій людині.
Салат-коктейль з креветками, сиром і черрі
Приготувати легкий і вишуканий салат на вечерю може кожна жінка, для цього не потрібно якихось особливих і дуже складних інгредієнтів, які складно знайти в магазині.
Інгредієнти:
- 0,3 кілограма креветок;
- майонез – 0,5 склянки;
- сіль;
- соус гострий – 30 мілілітрів;
- лимон – 1 штука;
- зелень;
- черрі – 9 штук;
- часточка часнику;
- пармезан – 50 грам.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 89 ккал.
- Креветки розморозити, очистити їх від панцира, покласти в киплячу воду з зеленню, лимонним соком і сіллю, відварити 3 хвилини, дати їм охолонути;
- Часник подрібнити, додати до нього трохи зелені, гострого соусу майонезу перемішати;
- У креманки викласти порційно креветки, порізані на половинки помідори і полити все заправкою, посипати натертим пармезаном.
При бажанні, кожну креманку можна прикрасити невеликий часточкою лимона, а також зеленню, так страва буде виглядати ще святковіше і цікавіше.
Салат з креветками, помідорами і огірками
З морепродуктів завжди виходять надзвичайно смачні салати, які люблять як діти, так і дорослі.
Інгредієнти:
- 0,2 кілограма тигрових креветок;
- 2 огірка;
- 1 помідор;
- 2 яйця;
- гірчиця в зернах – 20 мілілітрів;
- перець болгарський – 1 штука;
- 40 мл майонезу;
- оливкова олія;
- зелену цибулю.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 101 ккал.
- Креветки очистити від панцира, викласти на сковорідку з оливковою олією і обсмажити, змастити гірчицею в зернах;
- Яйця відварити, почистити, порізати разом з огірками, перцем і помідорами кубиками;
- Подрібнити цибулю;
- Викласти всі інгредієнти в миску, полити трохи майонезом і олією, перемішати.
Таке блюдо дуже корисне, багате вітамінами і мікроелементами, але при цьому не дуже калорійне і поживне.
Салат з авокадо з морепродуктів і помідорами
З авокадо і морепродуктів завжди можна приготувати щось незвичайне і оригінальне. Страву можна перетворити в справжню човен, що попливе у далеке плавання, що обов'язково сподобається маленьким дітям. Незвичайна подача і чудовий смак – головні переваги такого салату.
Інгредієнти:
- 0,7 кілограма креветок;
- 2 авокадо;
- сіль;
- кінза;
- спеції;
- 2 огірка;
- 0,25 кілограма черрі;
- 30 мілілітрів лимонного соку;
- 70 мілілітрів оливкової олії.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 103 ккал.
- Авокадо помити, розрізати на дві частини, щоб вийшли човники, дістати м'якоть, порізати її кубиками і скропити лимонним соком;
- Помідори помити, нарізати половинками, огірки – кружечками, подрібнити кінзу;
- Викласти всі продукти в миску, перемішати, полити маслом і перекласти в човники з авокадо, прикрасити зеленню.
Незвичайна подача обов'язково сподобається і дорослим і дітям, а на святковому столі салат буде виглядати дуже добре і стане його справжньою окрасою.
Читайте як приготувати картоплю з кабачками — спробуйте приготувати це просте блюдо.
Читайте що можна зробити з вареної картоплі смачно і швидко.
Як приготувати тефтелі з підливою в мультиварці «Редмонд» читайте в нашій статті.
Салат з креветками, яйцем і помідорами
Морепродукти – універсальний компонент, який можна поєднувати з різними видами продуктів і від цього його смак кожен раз буде змінюватися, відкриватися по-новому.
Інгредієнти:
- 0,2 кілограма королівських креветок;
- 8 штук помідорів черрі;
- спеції;
- 40 грам пармезану;
- листя салату;
- 4 яйця;
- лимонний сік – 5 мл;
- 20 мл соєвого соусу;
- оливкова олія.
Час приготування: 15 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 111 ккал.
- Креветки очистити, відварити у воді зі спеціями одну хвилину, охолодити;
- Яйця відварити, зняти з них шкаралупу і нарізати четвертинками;
- Черрі помити, розрізати на дві частини;
- Викласти в миску яйця, креветки, помідори, порвані руками листя салату;
- Соєвий соус, масло і лимонний сік з'єднати в невеликій ємності, додати туди спеції, перемішати і полити цією заправкою салат, зверху посипати тертим пармезаном.
Блюдо краще всього відразу ж ставити на стіл, щоб помідори не пустили сік і не зіпсували його смак.
Нотатки кулінарів
Салати з морепродуктів, овочів і зелені можна готувати за різними рецептами, але якщо є бажання скинути зайві кілограми, можна експериментувати і заправляти оливковою олією, лимонним соком, соєвим соусом, йогуртом і майонезом, а також додавати різні інгредієнти.
Для приготування легких закусок можна використовувати варені, мариновані, консервовані та навіть смажені морепродукти, але смачніше всього виходять ті, що відварюють у воді зі спеціями і зеленню або ж обсмажені на оливковій олії.
При виборі креветок в магазині, необхідно обов'язково звернути увагу на інструкцію по їх приготуванню. Морожені, завжди розморожується перед приготуванням і про це не варто забувати. Час їх приготування залежить від їх розміру. Чим вони менші, тим швидше варяться.
Вибираючи морепродукти, необхідно звернути увагу на їх забарвлення, він повинен бути рівномірним, а хвіст підігнутий, оскільки разогнутый свідчить про те, що креветка загинула ще до того, як її заморозили.
Більш яскравий смак салату додадуть великі, сирі креветки, які відварюють у воді не більше 5 хвилин, оскільки після цього вони стають дуже жорсткими і неїстівними.
Страви з креветок часто радять подавати з ігристими винами, оскільки тоді вони добре підвищують рівень гормонів, але цього можна і не робити, оскільки морепродукти самі по собі хороші афродизіаки, особливо в поєднанні з помідорами, авокадо, часником.