30 май 2019 1 982

Салати з червоною ікрою для святкового столу

Варіацій салатів з червоною ікрою – незліченна кількість. Представляємо вашій увазі п'ять найцікавіших.

Частування по-царськи
Інгредієнти Кількість
картоплин - 4 шт.
відварених кальмарів - 250 г
очищених креветок - 150 г
лососевої ікри - 120 г
моркви - 1 шт.
огірків - 2 шт.
зеленого горошку - половина баночки
перепелиних яєць - 8 шт
цибулин - 1 шт.
оливкової майонезу - 200 г
паприки - щіпка
бренді - 30 г
лимона - половинка
солі і перцю - по своєму смаку
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 145 Ккал

Салат «Царський» з червоною ікрою і кальмарами з легкістю займе центральне місце на столі. Звичайно, такий салатик обійдеться дорого, але він того вартий.

Як приготувати:

  1. Картоплю і моркву відварити в злегка підсоленій воді. Почистити, нашаткувати кубиками. Також подрібнити 250 грам кальмарів, огірки і цибулю;
  2. У чашці з'єднати майонез з бренді і паприкою, ретельно перемішати;
  3. Всі підготовлені продукти з'єднати в мисці, додати зелений горох, спеції і заправити соусом;
  4. Вісім перепелиних яєць відварити, почистити;
  5. Салат викласти в підходящу салатницю, зверху покрити дуже тонкими лимонними скибочками, по краю прикрасити половинками перепелиних яєць, між ними розташувати ікру і варені креветки.

Салат «Морська перлина»

У цьому салаті чудове поєднання смаку морепродуктів і червоної ікри.

Вам знадобиться:

  • картопля – 3 бульби;
  • морква – 2 невеликих штуки;
  • огірок – 1 свіжий плід;
  • горох консервований – 1 банка;
  • креветки – 300 г очищених і обсмажених;
  • кальмар – 1 відварена тушка;
  • сік лимонний – 30 грам;
  • ікра – 10 грам;
  • щіпка лимонної цедри;
  • яйце – 3 великих штуки;
  • приправляти майонезом за смаком.

Вдасться приготувати за 30 хвилин. У розрахунку на одну порцію калорійність становитиме 178 ккал.

Як зробити:

  1. Нарізати кубиком відварені кальмари, моркву і картоплю;
  2. Також нарізати огірок. З'єднати нарізані продукти, додати консервований горох;
  3. Змішати майонез з лимонною цедрою і соком, заправити салат;
  4. На плоске блюдо викласти салат через формувальне колечко;
  5. Зверху викласти обсмажені креветки, половинки перепелиних яєць і червону ікру лососевих риб.

На замітку: кальмар в продаж надходить роздвоєний і заморожений. Це можуть бути цілі тушки, порізані щупальця або колечка. При покупці не прагнете придбати великого кальмара, чим він менше, тим його м'ясо смачніше.

В ідеалі краще взяти тушку, вага якої не перевищує 300 грам. Філе розморозити в прохолодній підсоленій воді, потім обдати гарячою водою, щоб легко зняти шкірку. І останнє на поверхні кальмара є плівка, яку треба прибрати, якщо не провести цю процедуру, м'ясо буде гумовим.

Салат шарами з рисом, червоною ікрою і сьомгою

Якщо вам з якоїсь причини не подобається рис, використовуйте замість нього дрібно порубаний відварну картоплю.

Вимагається:

  • 200 г сьомги (слабосоленої);
  • 20 грам ікри;
  • 150 грам готового рису;
  • 100 г сиру твердих сортів;
  • невелика баночка зеленого гороху;
  • довга цибулина;
  • середня морквина;
  • 4 штуки курячих яєць;
  • заправляти майонезом за смаком.

Витрачений час не перевищить 25 хвилин. Одна порція містить 150 ккал.

Спосіб готування листкового салату з червоною ікрою, рисом і сьомгою:

  1. Слабосолену рибу дрібно нарізати;
  2. Натерти на тертці твердий сир, нарізати тонкими кільцями цибулину;
  3. Зварити яйця і моркву. Нашаткувати їх кубиками;
  4. Салат укладається шарами: риба, зварений рис, морква, зелений горох, кільця цибулі, яйця, оливковий майонез і тертий сир;
  5. Кожен шар за смаком приправити сіллю. Зверху салат прикрасити червоною ікрою.

Рецепт салату з червоної ікри з куркою та яйцем

Якщо до салату з курячого м'яса з яйцем додати оригінальні інгредієнти, то ви не тільки різноманітите святкове меню, але і порадуйте своїх гостей незвичайною варіацією класичного салату.

Для нього вам знадобиться:

  • 2 курячих філе;
  • 1 яловичий язик;
  • невелика морква;
  • 1 корінь селери;
  • 1 лавровий лист;
  • кругла цибулина;
  • 3 горошини чорного перцю;
  • 30 грам ікри;
  • 2 свіжих огірка;
  • 100 г каперсів;
  • 5 штук добірних яєць;
  • 100 г маринованих овочів (асорті);
  • пучок зеленого салату.

Для заправки:

  • 15 грам бальзамічного оцту;
  • 2 курячих (дрібних) яйця;
  • 150 мл оливкової олії.

Страва готується 1,5 години. Цінність порції не перевищить 150 ккал.

Рекомендації по готуванні:

  1. Язик відварити протягом години. За 30 хвилин до кінця варіння покласти в бульйон корінь селери, неочищену цибулину, морквину, лаврушку, горошинки перцю. Почистити готовий язик, потім нашаткувати кубиком;
  2. Курячу м'якоть приправити спеціями, на оливковій олії обсмажити і теж нарізати кубиками;
  3. Зварити яйця, почистити і подрібнити;
  4. Салат промити, обсушити на рушнику;
  5. Овочеве асорті та огірки нарізати кубиками;
  6. Для заправки збити віночком курячі жовтки з олією і бальзамічним оцтом;
  7. Всі продукти з'єднати разом, додати каперси і соус. Прикрасити салат з червоною ікрою і половинками відварених яєць.

Спробуйте приготувати неймовірно смачний пиріг з курагою — ми підібрали кілька рецептів з різноманітними начинками.

Читайте як приготувати обалденние фаршировані черепашки — рецепти з фото і покроковими відео.

Візьміть на замітку рецепт піци на майонезі — тісто вийде дуже ніжним і м'яким.

Другий варіант страви

Яскравий жовток курячого яйця, соковита рукола, прозорі намистинки ікри – це не тільки смачно і красиво, але і дуже корисно.

Необхідні продукти для салату:

  • 2 половинки курячої грудки;
  • 3 штуки добірного яйця;
  • біла цибулина;
  • жменька рубаною рукколи;
  • 20 г лососевої ікри.

Для заправки:

  • домашній майонез – за смаком.

Вам буде потрібно 30 хвилин для готування. У 100 грамах міститься 144 ккал.

Рекомендації по приготуванню:

  1. Обсмажити до готовності куряче філе, нашаткувати його скибочками;
  2. Яйця зварити, очистити, подрібнити великими шматочками;
  3. Білу цибулину нашаткувати тонкими півкільцями;
  4. Змішати цибулю з руколою і яйцями, заправити майонезом, при необхідності додати сіль і чорний перець;
  5. На салат зверху покласти шматочки курячого м'яса і червону ікру.

Салат з крабовими паличками і ікрою

Цей салат для тих, хто шукає нові смакові поєднання. Червона ікра освіжає звичне блюдо з крабових паличок і додає нові фарби.

Вам знадобиться:

  • 1 довгий огірок;
  • половина чашки консервованого горошку;
  • 2 відварних картоплини;
  • 1 відварна морква;
  • 1 варене яйце;
  • селера (листя) – за смаком;
  • 50 г крабових паличок;
  • 10 грам лососевої ікри;
  • 5 р васабі;
  • майонез (домашній) – за смаком.

Час готування загальна – 20 хвилин. Калорійність 1 порції – 160 ккал.

Покроковий спосіб приготування салату з червоною ікрою і крабовими паличками:

Крок 1. Нарізати кубиками продукти: крабові палички, картоплю, яйце, огірок і моркву. До них додати горошок, добре перемішати.

Крок 2. З'єднати в чашці майонез з ікрою і соусом «васабі». Заправити отриманим соусом салат.

Крок 3. Готовий салат викласти на блюдо через кільце. Зверху прикрасити листочками селери і тонкими кружальцями свіжого огірка.

Кулінарна підказка: Щоб листочки селери виглядали, ніби тільки що зірвані з грядки, їх слід замочити в холодній воді, додавши ще кубиків льоду.

Корисні поради

  1. Для салату можна зварити овочі дуже швидко. Для цього їх слід в сирому вигляді порубати кубиками, і так їх приготувати;
  2. Яйце треба класти ложкою в каструлю з закипаючою водою. Яйця перепелині можна зварити за три хвилини, яйце куряче вариться вісім хвилин. Потім яйця треба покласти в ківш з холодною водою;
  3. Яйця і всі овочі можна зварити в одній каструлі. Щоб не переварити, так як у продуктів різний час готування, яйця виймаються в першу чергу, потім овочі по мірі готовності;
  4. Щоб картопля для салату не розварилася, під час готування треба опустити кілька шматочків лимона в каструлю;
  5. Майже всі рецепти розраховуються на одну порцію, готуючись до свята, досить помножити продукти на число, що дорівнює кількості ваших гостей. Або просто візьміть на озброєння ідею рецепта, у цьому випадку треба взяти приблизну кількість основних продуктів, але в рівному обсязі, тоді смак готового блюда буде такий як треба;
  6. Якщо вам подобаються соковиті салати з червоною ікрою, додайте в нього при заправці сік від консервованого горошку;
  7. Не пошкодуйте часу і приготуйте для заправки домашній майонез, з них салати виходять значно смачніші.

Щоб урізноманітнити традиційні салати, досвідчені кухарі надходять так: замінюють ковбасні вироби відварним язиком, кальмарами, креветками, які додають в заправку «васабі» і бальзамічний оцет, прикрашають ікрою лососевих риб, каперсами і сьомгою. Плюс красива і оригінальна подача, яку легко повторити в домашніх умовах.

Що ще почитати: