Салати з червоною ікрою для святкового столу
Варіацій салатів з червоною ікрою – незліченна кількість. Представляємо вашій увазі п'ять найцікавіших.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
картоплин - | 4 шт. |
відварених кальмарів - | 250 г |
очищених креветок - | 150 г |
лососевої ікри - | 120 г |
моркви - | 1 шт. |
огірків - | 2 шт. |
зеленого горошку - | половина баночки |
перепелиних яєць - | 8 шт |
цибулин - | 1 шт. |
оливкової майонезу - | 200 г |
паприки - | щіпка |
бренді - | 30 г |
лимона - | половинка |
солі і перцю - | по своєму смаку |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 145 Ккал |
Салат «Царський» з червоною ікрою і кальмарами з легкістю займе центральне місце на столі. Звичайно, такий салатик обійдеться дорого, але він того вартий.
Як приготувати:
- Картоплю і моркву відварити в злегка підсоленій воді. Почистити, нашаткувати кубиками. Також подрібнити 250 грам кальмарів, огірки і цибулю;
- У чашці з'єднати майонез з бренді і паприкою, ретельно перемішати;
- Всі підготовлені продукти з'єднати в мисці, додати зелений горох, спеції і заправити соусом;
- Вісім перепелиних яєць відварити, почистити;
- Салат викласти в підходящу салатницю, зверху покрити дуже тонкими лимонними скибочками, по краю прикрасити половинками перепелиних яєць, між ними розташувати ікру і варені креветки.
Салат «Морська перлина»
У цьому салаті чудове поєднання смаку морепродуктів і червоної ікри.
Вам знадобиться:
- картопля – 3 бульби;
- морква – 2 невеликих штуки;
- огірок – 1 свіжий плід;
- горох консервований – 1 банка;
- креветки – 300 г очищених і обсмажених;
- кальмар – 1 відварена тушка;
- сік лимонний – 30 грам;
- ікра – 10 грам;
- щіпка лимонної цедри;
- яйце – 3 великих штуки;
- приправляти майонезом за смаком.
Вдасться приготувати за 30 хвилин. У розрахунку на одну порцію калорійність становитиме 178 ккал.
Як зробити:
- Нарізати кубиком відварені кальмари, моркву і картоплю;
- Також нарізати огірок. З'єднати нарізані продукти, додати консервований горох;
- Змішати майонез з лимонною цедрою і соком, заправити салат;
- На плоске блюдо викласти салат через формувальне колечко;
- Зверху викласти обсмажені креветки, половинки перепелиних яєць і червону ікру лососевих риб.
На замітку: кальмар в продаж надходить роздвоєний і заморожений. Це можуть бути цілі тушки, порізані щупальця або колечка. При покупці не прагнете придбати великого кальмара, чим він менше, тим його м'ясо смачніше.
В ідеалі краще взяти тушку, вага якої не перевищує 300 грам. Філе розморозити в прохолодній підсоленій воді, потім обдати гарячою водою, щоб легко зняти шкірку. І останнє на поверхні кальмара є плівка, яку треба прибрати, якщо не провести цю процедуру, м'ясо буде гумовим.
Салат шарами з рисом, червоною ікрою і сьомгою
Якщо вам з якоїсь причини не подобається рис, використовуйте замість нього дрібно порубаний відварну картоплю.
Вимагається:
- 200 г сьомги (слабосоленої);
- 20 грам ікри;
- 150 грам готового рису;
- 100 г сиру твердих сортів;
- невелика баночка зеленого гороху;
- довга цибулина;
- середня морквина;
- 4 штуки курячих яєць;
- заправляти майонезом за смаком.
Витрачений час не перевищить 25 хвилин. Одна порція містить 150 ккал.
Спосіб готування листкового салату з червоною ікрою, рисом і сьомгою:
- Слабосолену рибу дрібно нарізати;
- Натерти на тертці твердий сир, нарізати тонкими кільцями цибулину;
- Зварити яйця і моркву. Нашаткувати їх кубиками;
- Салат укладається шарами: риба, зварений рис, морква, зелений горох, кільця цибулі, яйця, оливковий майонез і тертий сир;
- Кожен шар за смаком приправити сіллю. Зверху салат прикрасити червоною ікрою.
Рецепт салату з червоної ікри з куркою та яйцем
Якщо до салату з курячого м'яса з яйцем додати оригінальні інгредієнти, то ви не тільки різноманітите святкове меню, але і порадуйте своїх гостей незвичайною варіацією класичного салату.
Для нього вам знадобиться:
- 2 курячих філе;
- 1 яловичий язик;
- невелика морква;
- 1 корінь селери;
- 1 лавровий лист;
- кругла цибулина;
- 3 горошини чорного перцю;
- 30 грам ікри;
- 2 свіжих огірка;
- 100 г каперсів;
- 5 штук добірних яєць;
- 100 г маринованих овочів (асорті);
- пучок зеленого салату.
Для заправки:
- 15 грам бальзамічного оцту;
- 2 курячих (дрібних) яйця;
- 150 мл оливкової олії.
Страва готується 1,5 години. Цінність порції не перевищить 150 ккал.
Рекомендації по готуванні:
- Язик відварити протягом години. За 30 хвилин до кінця варіння покласти в бульйон корінь селери, неочищену цибулину, морквину, лаврушку, горошинки перцю. Почистити готовий язик, потім нашаткувати кубиком;
- Курячу м'якоть приправити спеціями, на оливковій олії обсмажити і теж нарізати кубиками;
- Зварити яйця, почистити і подрібнити;
- Салат промити, обсушити на рушнику;
- Овочеве асорті та огірки нарізати кубиками;
- Для заправки збити віночком курячі жовтки з олією і бальзамічним оцтом;
- Всі продукти з'єднати разом, додати каперси і соус. Прикрасити салат з червоною ікрою і половинками відварених яєць.
Спробуйте приготувати неймовірно смачний пиріг з курагою — ми підібрали кілька рецептів з різноманітними начинками.
Читайте як приготувати обалденние фаршировані черепашки — рецепти з фото і покроковими відео.
Візьміть на замітку рецепт піци на майонезі — тісто вийде дуже ніжним і м'яким.
Другий варіант страви
Яскравий жовток курячого яйця, соковита рукола, прозорі намистинки ікри – це не тільки смачно і красиво, але і дуже корисно.
Необхідні продукти для салату:
- 2 половинки курячої грудки;
- 3 штуки добірного яйця;
- біла цибулина;
- жменька рубаною рукколи;
- 20 г лососевої ікри.
Для заправки:
- домашній майонез – за смаком.
Вам буде потрібно 30 хвилин для готування. У 100 грамах міститься 144 ккал.
Рекомендації по приготуванню:
- Обсмажити до готовності куряче філе, нашаткувати його скибочками;
- Яйця зварити, очистити, подрібнити великими шматочками;
- Білу цибулину нашаткувати тонкими півкільцями;
- Змішати цибулю з руколою і яйцями, заправити майонезом, при необхідності додати сіль і чорний перець;
- На салат зверху покласти шматочки курячого м'яса і червону ікру.
Салат з крабовими паличками і ікрою
Цей салат для тих, хто шукає нові смакові поєднання. Червона ікра освіжає звичне блюдо з крабових паличок і додає нові фарби.
Вам знадобиться:
- 1 довгий огірок;
- половина чашки консервованого горошку;
- 2 відварних картоплини;
- 1 відварна морква;
- 1 варене яйце;
- селера (листя) – за смаком;
- 50 г крабових паличок;
- 10 грам лососевої ікри;
- 5 р васабі;
- майонез (домашній) – за смаком.
Час готування загальна – 20 хвилин. Калорійність 1 порції – 160 ккал.
Покроковий спосіб приготування салату з червоною ікрою і крабовими паличками:
Крок 1. Нарізати кубиками продукти: крабові палички, картоплю, яйце, огірок і моркву. До них додати горошок, добре перемішати.
Крок 2. З'єднати в чашці майонез з ікрою і соусом «васабі». Заправити отриманим соусом салат.
Крок 3. Готовий салат викласти на блюдо через кільце. Зверху прикрасити листочками селери і тонкими кружальцями свіжого огірка.
Кулінарна підказка: Щоб листочки селери виглядали, ніби тільки що зірвані з грядки, їх слід замочити в холодній воді, додавши ще кубиків льоду.
Корисні поради
- Для салату можна зварити овочі дуже швидко. Для цього їх слід в сирому вигляді порубати кубиками, і так їх приготувати;
- Яйце треба класти ложкою в каструлю з закипаючою водою. Яйця перепелині можна зварити за три хвилини, яйце куряче вариться вісім хвилин. Потім яйця треба покласти в ківш з холодною водою;
- Яйця і всі овочі можна зварити в одній каструлі. Щоб не переварити, так як у продуктів різний час готування, яйця виймаються в першу чергу, потім овочі по мірі готовності;
- Щоб картопля для салату не розварилася, під час готування треба опустити кілька шматочків лимона в каструлю;
- Майже всі рецепти розраховуються на одну порцію, готуючись до свята, досить помножити продукти на число, що дорівнює кількості ваших гостей. Або просто візьміть на озброєння ідею рецепта, у цьому випадку треба взяти приблизну кількість основних продуктів, але в рівному обсязі, тоді смак готового блюда буде такий як треба;
- Якщо вам подобаються соковиті салати з червоною ікрою, додайте в нього при заправці сік від консервованого горошку;
- Не пошкодуйте часу і приготуйте для заправки домашній майонез, з них салати виходять значно смачніші.
Щоб урізноманітнити традиційні салати, досвідчені кухарі надходять так: замінюють ковбасні вироби відварним язиком, кальмарами, креветками, які додають в заправку «васабі» і бальзамічний оцет, прикрашають ікрою лососевих риб, каперсами і сьомгою. Плюс красива і оригінальна подача, яку легко повторити в домашніх умовах.