Як приготувати салат «Лисяча шубка» яскраво, святково і смачно
Салати вже давно перейшли з категорії новорічно-святкових в повсякденне меню. Основними визначальними моментами залишається час, необхідне для приготування і доступність інгредієнтів.
«Лисяча шубка» порівняно новий, модний, при цьому недорогий варіант холодного страви з ніжним смаком і безліччю варіантів приготування. Для його приготування використовуються легкодоступні, прості продукти і йде, навіть у недосвідченої господині, не більш півгодини дорогоцінного часу. Зовні салат виходить святковим і яскравим
. Сама «шубка» робиться з моркви, натякаючи на схожість з лисичкою. Якщо хочеться здивувати гостей або домочадців, можна оформити салат у вигляді маленької лисиці або її мордочки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
оселедець солона - | 0,3 кг |
морква - | 0,3 кг |
картопля - | 0,3 кг |
яйце - | 5 шт. |
печериці - | 0,2 кг |
цибулю - | 0,1 кг |
масло (будь-яке рослинне) - | 1 їдальня ложка |
класичний майонез - | 0,2 кг |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 167 Ккал |
Це не оселедець під шубою, як може здатися. Єдине їх схожість у тому, що інгредієнти укладаються шарами. Цей варіант «шубки» звичайно, більше всього схожий на один з найвідоміших салатів родом з радянських часів.
Але, має більш ніжний і гармонійний смак. Під «лисячу шубку» закладається не тільки оселедець, а й гриби, є варіанти з куркою, сьомгою і навіть горбушею. Але про них пізніше.
Готувати салат «Лисяча шубка» з грибами і оселедцем зовсім не складно. Спочатку потрібно очистити, промити, порізати кубиками цибулю та гриби.
Гриби з цибулею обсмажити на рослинному маслі в сковороді.
Овочі, зварені в шкірці і очищені, натерти на тертці. Також натерти, відварені і очищені, яйця.
Оселедець порізати кубиками, очистивши за бажанням від шкірки. Салат викладається в такій послідовності: оселедець, картопля, гриби з цибулею, третина заготовленої моркви, яйце, вся залишилася моркву.
Усі шари, крім завершального, необхідно промазати майонезом.
Салат «Лисяча шубка» з куркою
Такий варіант ідеально підійде тим, кому не дуже подобається смак оселедця, кому важливо знизити калорійність, але при цьому не втратити поживність і смак страви. Блюдо виходить поживне і малокалорийное.
Інгредієнти:
- 0,25 кг картоплі;
- 0,3 кг філе курки;
- 0,2 кг печериць;
- 0,1 кг цибулі;
- 2 шт. яєць;
- 0,15 кг моркви по-корейськи;
- 0,1 кг сметани або класичного майонезу.
Час приготування: близько 20 хвилин (без урахування часу варіння овочів).
Калорійність: 130 ккал, а якщо використовувати не «корейську», а варену моркву — 115 ккал на 0,1 кг.
Необхідно попередньо зварити: яйця, картоплю в шкірці, куряче філе без шкіри. Остудити. Салат за рецептом викладати шарами, промазуючи майонезом (сметаною).
Картоплю очистити, натерти і укласти в глибоку чашу першим шаром. Посолити, поперчити за смаком. Філе порізати кубиками, викласти на картоплю.
Очистити, промити, нарізати кубиками головку цибулі і замаринувати на 5 хвилин (приготувати маринад на основі 3% оцту з 1 ч. ложкою цукру).
Цибуля віджати і викласти поверх курки. Гриби нарізати кубиками або стрічками, викласти поверх лука. Яйця натерти на тертці і викласти на гриби. Верхнім шаром викласти моркву по-корейськи. Прикрасити за бажанням свіжою зеленню.
Як приготувати рулет із курячого філе — читайте кілька варіантів, які ми для вас підібрали.
Рецепт салату зі свіжої капусти та моркви — читайте як приготувати це просте блюдо більш цікаво.
Як приготувати ситне рагу з овочів і м'яса в мультиварці.
Рецепт салату з горбушею
Горбуша під «Лисячій шубкою» є простим, поживним і швидким у виконанні стравою. Горбуша, на відміну від оселедця, володіє більш м'яким і приємним смаком, а використання в рецепті сиру і маринованого огірка додасть пікантності готовому блюду.
Цей варіант «Лисячій шубки» дуже подобається чоловікам.
Інгредієнти:
- картопля – 200 г;
- горбуша (консерви) – 1 банка;
- морква – 250 г;
- яйце — 1 шт.;
- сир – 150 г;
- маринований огірок – 70 г;
- класичний майонез – 100 р.
Час приготування: близько 20 хвилин (без урахування часу варіння овочів).
Калорійність: 184 ккал на 0,1 кг.
Попередньо відварити картоплю, моркву і яйце. Остудити. Овочі очистити. Овочі, сир і яйце натерти на тертці. Огірок порізати тонкими стрічками або пластиками.
Якщо консервована горбуша в банку шматком, необхідно прибрати кістки і розім'яти філе виделкою. Викласти, промазуючи майонезом, в такому порядку: картопля, горбуша, огірок, яйце, сир, моркву.
Морквяний салат з сьомгою
Цей варіант для гурманів і кулінарних естетів. Він чудово виглядає не загальної чаші для салату, а приготований в спеціальних столиках кільцях або келихах.
Інгредієнти:
- сьомга слабосолона – 0,3 кг;
- цибуля-ріпка – 0,1 кг;
- яйце – 2 шт.;
- морква – 0,25 кг;
- картопля – 0,25 кг;
- майонез – 0,1 кг.
Час приготування: близько 15 хвилин (без урахування часу варіння овочів).
Калорійність: 147 ккал на 0,1 кг.
Овочі, крім цибулі, відварити, остудити і очистити від шкірки. Порізати кубиками картоплю, моркву натерти на тертці. Очистити цибулю, нарізати тонкими півкільцями. Відварити яйця, очистити і натерти на тертці. Філе сьомги нарізати кубиками і викласти в приготовану чашу або сервірувальне кільце. Поверх сьомги викласти кільця цибулі, картопля, яйце, не забуваючи шари промащувати майонезом. Викласти моркву. Поверх моркви можна додати червону ікру.
Корисні поради
- Овочі потрібно варити в шкірці, так зберігається більшість вітамінів і природний смак продукту;
- Для салату використовуються тільки охолоджені варені продукти. Використання теплих або гарячих інгредієнтів погіршить смак страви;
- Для приготування використовують тверді сорти сиру. М'які і середньо м'які сири, навіть натерті, можуть злипнутися в непридатну масу і зіпсувати готову страву.
Кожен рецепт «Лисячій шубки» цікавий, незвичайний, має чудовий смак і зовнішній вигляд. «Лисячу шубку» можна готувати на обід або вечеря, на свято або кожен день. Можна вибрати варіант подачі, буде це висока чаша або сервірувальне кільце, стандартне оформлення або у вигляді лисички. Порадує різноманіття виконання: класичний варіант з оселедцем, легкий салат з куркою, пікантний з горбушею або вишуканий з сьомгою.