Як правильно посмажити кабачки на грилі
Кабачок – це овоч, постачає організм величезною кількістю корисних речовин. Любителі низькокалорійної їжі цінують його за малу кількість калорій.
Приготований на грилі кабачок здатний зберегти максимум корисності. А чудовий смак цієї страви здатний звести з розуму будь-якого гурмана.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
овочі свіжі, очищені від шкірки - | 1,5 кг |
олія (рослинна) і вино біле - | по 3 ст. ложки |
соєвий соус - | 1-1,5 ст. л. |
часник - | 3-5 зубчиків |
свіжі петрушка і зелень кропу - | по пучку |
куркума - | одна щіпка |
чорний запашний перець (мелений), сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 60 Ккал |
Цікавим варіантом може стати поєднання такої закуски з відварною картоплею або використання їх в якості пасти до спагетті. Мариновані пластинки кабачка, запечені на грилі, подаються до риби.
Готувати таке блюдо можна на відкритому повітрі або на домашній кухні.
Овочі виходять соковитими, в процесі приготування вбирають в себе аромати зелені, тепла і літа.
Приготування печених кабачків, попередньо витриманих в маринаді, не потребує особливих кулінарних навичок від господині.
Розглянемо рецепт кабачків на грилі покроково.
Спочатку потрібно зробити маринад. У чашу вливають вино, рослинне масло, соєвий соус і добре перемішують. У суміш викладають плоди, які попередньо очищають і ріжуть вздовж на пласти.
Часник подрібнюють на часничниці, зелень дрібно рубають, інгредієнти змішують і солять. Всі додають в маринад.
Найбільш придатними для даного варіанту приготування будуть молоді плоди. Для очищення від шкірки овочі чистять спеціальною овочечисткою, так шкірка знімається акуратніше.
Мариновані овочі викладаються в гриль і обсмажуються. Попередньо їх можна збризнути маслом. Запечені на грилі плоди у гарячому вигляді треба занурити в маринад. Розкладають їх шарами і залишають остуджувати на півгодини.
Подавати можна як гарнір або самостійного блюда.
Порада: овоч можна витримувати в маринаді максимальний час – він не стане м'яким і не пресытится спеціями.
Використання сковороди-гриль для приготування овочів з часником
Якщо кабачки-гриль готуються на домашній кухні, то доцільно використовувати для приготування спеціальну сковороду – гриль.
Овочі, які готуються на грилі, без сумніву, дуже корисні для організму. Масло для приготування не застосовується, кількість калорій мінімальне. Запікання – це один із самих корисних способів приготування їжі. Для приготування кабачків таким способом необхідно придбати сковороду з даною функцією.
Інгредієнти:
- кабачки середнього розміру – 2 шт;
- сіль і мелений чорний перець — по третій частині ч. л.;
- 200-грамовий стаканчик сметани — половина;
- часник — 3-4 зубчики.
Час приготування: не більше 30 хв.
Калорійність: близько 80 ккал на 100 р.
Кабачки краще брати молоді. Але, якщо немає молодих, можна брати плоди будь свіжості.
Як готувати кабачки з часником на сковороді гриль? Для початку кабачки очистити від шкірки і ріжуть кружальцями. Гуртки треба посолити і поперчити з кожної сторони.
Підготовка сковороди-гриль: змастити маслом ємність за допомогою спеціальної силіконової кисті або лопатки. Гриль розігрівають. І тільки в розігріту сковороду укладають овочі.
Кабачки повинні підрум'янитися. Якщо при проколюванні вони стають м'якими і податливими, то, значить, готові. Їх викладають на блюдо, можна в кілька шарів. Кабачки поливають сметанно-часниковим соусом з додаванням рубаною свіжої зелені.
Як зварити квасолевий суп в мультиварці читайте в нашій статті.
Як приготувати смачний і корисний домашній майонез з гірчицею та оцтом.
Як смачно запекти філе курки в панірувальних сухарях читайте в нашій статті.
Кабачки з гірчицею і лимоном в духовці
Для даного процесу треба, щоб духова шафа мав опцію «гриль».
Дуже смачні кабачки-гриль в духовці виходять з додаванням такого інгредієнта, як гірчиця, особливо, якщо вона змішана з соком лимона.
Кабачок треба попередньо замаринувати. Цей овоч соковитий, містить велику кількість вологи, тому рідкий маринад в даному випадку небажаний. Найбільш підходящим стане заливка, основою якої є масло і спеції. Ідеальним маринадом стане складу з гірчичною заливкою і свіжовичавленим лимонним соком.
Інгредієнти:
- суха гірчиця — у кількості ст. л.;
- соєвий соус — 4 ст. л.;
- мелений перець — третина 1 ч. л.;
- масло рослинне — 2 ст. л.;
- мед (можна замінити відповідною кількістю цукру) — 0,5 ч. л.;
- пара зубчиків часнику і пучок зелені – дрібно порубати.
- сік лимона – 2-3 ст. ложки.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: приблизно 60 ккал на 100 р.
Гірчицю треба розтерти з солодким компонентом, додати необхідну кількість перцю, соку лимона соусу. В маринад додають часник і зелень. Колечка кабачка відправляють в маринад і залишають на кілька годин.
Маринований кабачок викладається на решітку в духовці-гриль і запікають. Кабачки гриль в маринаді з гірчицею і лимоном в духовці стануть дуже апетитними і незабутньо смачними. Пробуйте!
Корисні поради
Низькокалорійне і смачна страва готується швидко і не вимагає кулінарних навичок. Воно стане не тільки окрасою пікніка, але й бажаним стравою на святковому застіллі. Професіонали радять:
- Овочі треба вибирати молоді, з тонкою шкіркою;
- Масло можна вибирати будь-яке рослинне, але оливкова підійде найкраще, оскільки здатне надати овочів ніжність, аромат і надзвичайно приємний присмак;
- В якості маринаду можна брати не тільки сік лимона і соєвий соус. Відмінним варіантом є бальзамік;
- За процесом приготування треба стежити, оскільки перетримувати овочі не рекомендується. Кабачки на грилі досить прожарити до прояву слідів решітки, всередині вони не повинні бути надто м'якими.
Гриль – це відмінний варіант для приготування здорової і корисної їжі. Кабачки, запечені на решітці або сковороді-гриль, зберігають корисні властивості по максимуму, а кількість калорій цієї страви – мрія для тих, хто стежить за фігурою.
Приємного апетиту!