01 март 2019 18 709

Як приготувати овочі гриль будинку в духовці

Влітку так приємно вибратися на природу і посмажити на вогнищі смачне м'ясо, до якого в якості гарніру йдуть запечені там овочі. І, здається, смачніше цього немає нічого на світі. Але що робити, якщо на вулиці не сезон або погана погода?

І якщо м'ясо можна замаринувати і отримати аромат димку з допомогою маринаду, то для овочів гриль можна легко замінити духовкою. Головне — знати, як правильно їх готувати!

Рецепт овочів гриль в духовці
Інгредієнти Кількість
солодкий перець - 3 шт.
соняшникова олія - 2 ст. л.
цвітна капуста - 1 головка (невелика)
батат (солодкий картопля) або звичайний - 2 великих штуки
часник - за смаком
цукіні - пару шт.
чебрець - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 85 Ккал

Як гарнір до будь-якого м'яса підійдуть овочі, приготовлені таким способом. Духовка для цієї страви повинна мати режим гриль — саме тоді вони виходять зовсім літніми і ідеальними по структурі – злегка підсмажені зверху і хрусткі всередині.

  1. Всі овочі підготувати заздалегідь і очистити від шкірки;
  2. Духовку включити на гриль-режим і нагріти до 200 градусів;
  3. Кабачки нарізати великою соломкою (бруски до 3 см завтовшки);
  4. Перець нарізати середніми шматочками, добре промивши від насіння;
  5. Головку капусти очистити від листя і розділити все на суцвіття;
  6. Картоплю порізати на кружечки (1,5 см завтовшки);
  7. Викласти на деко овочі. Вкрай бажано попередньо покрити його папером або фольгою, щоб уникнути пригорання продуктів. Перець бажано укласти шкіркою вгору;
  8. Подрібнений часник і чебрецем додати в масло;
  9. Змастити рясно всі інгредієнти кулінарної пензликом, змоченої в маслі;
  10. Відправити деко в духовку на 15-20 хвилин;
  11. Лист повинен знаходитися прямо під грилем, щоб все максимально пропеклося;
  12. Якщо зверху утворюється коричнева скоринка (або перці злегка підгоряють) нічого страшного – вона легко зчищається, а шкоди смаковими якостями не буде.

Овочі на решітці

Щоб приготувати корисні овочі, які є навіть примхливі дітки, можна використовувати звичайну духовку. А щоб на них з'явилися апетитні смужки, необхідно використовувати решітку і готувати на режимі гриля.

Готувати таке блюдо дуже просто і швидко, а результат дуже порадує! Отже, як же зробити овочі гриль в духовці на решітці? Розглянемо нижче.

Склад:

  • баклажан – 2 шт.;
  • томати – 4 шт.;
  • перець – 2 шт.;
  • бальзамічний оцет – 10 мл;
  • одна головка цибулі.;
  • гриби – 0,2 кг;
  • оливкова олія – 30 мл;
  • яблучний оцет – 10 мл;
  • італійські трави – 1 ст. л;
  • сіль та інші спеції за смаком.

Витрачений час: 1 год.

Калорії: 90.

  1. До складу трав, що використовуються в цьому рецепті, входить: часник, чебрець, розмарин, орегано, паприка і базилік. Вони легко замінити будь-якими іншими, більш переважними;
  2. Змішати оцти з цукром, сіллю і травами. Влити олію і добре перемішати отриманий маринад, щоб спеції розчинилися;
  3. Всі свіжі інгредієнти добре помити і обсушити рушником;
  4. Томати з цибулею нарізати на кружечки до 1,5 см діаметром;
  5. Перець, гриби і синенькі – пластинками;
  6. Все скласти в глибокий посуд і заправити маринадом;
  7. Дати постояти овочам 20 хвилин, щоб вони наситилися спеціями;
  8. Включити режим гриля в духовці і розігріти її до 200°С;
  9. Викласти все на решітку і відправити в духовку. Можна застелити ґрати папером, але це за бажанням;
  10. Піч півгодини, а потім їсти, поки гаряче!

Овочеве асорті гриль в маринаді

В якості маринаду можна використовувати просте масло і прянощі. Це найшвидший і простий маринад, але який же аромат він дає!

Продукти:

  • один молодий кабачок;
  • великий ріпчаста цибуля — 1 шт.;
  • часник – 2 зубки;
  • рослинна олія – 4 ст. л;
  • великий баклажан;
  • томат – 2 шт.;
  • трави – 2 ч. л.

Потрібний час: 25 хвилин.

Калорійність: 95 калорій.

  1. Почистити зубчики часнику і дрібно їх нарізати. Добре використовувати спеціальний прес для цього або дрібну тертку;
  2. Змішати все разом спеції і масло. Добре перемішати;
  3. Всі підготувати: очистити цибулю і кабачок від шкірки, помити і нарізати однаковими гуртками. Вони не повинні бути товстими – до 8 мм;
  4. Від маринаду відокремити 1 столову ложку для того, щоб полити пізніше вже готові овочі;
  5. В маринад занурити всі порізані овочі і добре перемішати їх так, щоб вони вкрилися рівним шаром заправки. Якщо тримати їх в маринаді кілька годин-ніч, то вони виходити набагато смачніше;
  6. На деку розстелити пергаментний папір. Змащувати маслом її не варто, оскільки овочі і так добре їм присмачені;
  7. Все викласти на деко так, щоб вони не стикалися один з одним;
  8. Деко помістити в духовку, яку розжарити до 200 градусів. Тримати овочі там необхідно до 15 хвилин;
  9. Вони готові тоді, коли на них утворюється скоринка;
  10. Дістати їх з духовки і полити заправкою.

Покроковий рецепт з фото смачного лагмана з курки.

Як приготувати смачну піцу за 10 хвилин читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт крему для бісквітних коржів. Його можна використовувати і для фруктового десерту і як просочення для торта.

Салат з овочів гриль в духовці

Теплі салати користуються великою популярністю, але є один варіант, який обов'язково варто спробувати кожному – це салат з теплих овочів, які готувалися на грилі. Готувати їх можна і на відритому грилі і в домашній духовці.

Склад:

  • синенький, болгарський перець і цукіні – 1 шт.;
  • будь-яка зелень – ½ пучка;
  • оливкова олія – 20 мл;
  • лимонний сік – 20 мл;
  • спаржа – 300 гр;
  • помідор – 2 шт.;
  • бальзамічний оцет – 1 ст. л;
  • сіль за смаком.

Потрібні час: 40 хвилин.

Калорійність: 90 ккал.

  1. Синенькі заздалегідь почистити і нарізати кружечками. Посипати рясно сіллю і залишити на 15 хвилин, завдяки цьому вони не будуть гірчити;
  2. Помідори нарізати на четвертинки;
  3. Цукіні розрізати навпіл і потім порізати на тонкі смужки. Шкірку можна не знімати, якщо він молодий;
  4. Перець порізати на четвертини, а потім ще раз поперек щоб шматочки не були занадто великими;
  5. Спаржу та зелень помити;
  6. Зробити заправку з оцту, олії та спецій. Туди ж відправити і порізану зелень;
  7. Баклажани промити від солі і покласти до інших овочів на деко;
  8. Запікати 25 хвилин при 180°С;
  9. Готові овочі викласти на блюдо і заправити заправкою;
  10. Їсти салат теплим з будь-яким гарніром. Особливо добре підійде рис.

Корисні рекомендації

Щоб страва вдалося і мав приємний смак і вигляд, необхідно:

  1. Вибирати всі продукти приблизно однакового розміру. Інакше в процесі приготування вони будуть виглядати негарно і готувати їх разом можна буде, оскільки овочі меншого розміру пропечуться швидше і можуть втратити форму і вид;
  2. Обов'язково використовувати трави в процесі приготування. Особливо добре підходять з розмарином і чебрецем;
  3. Слід вибирати тільки молоді і м'ясисті овочі. Тоді вони вийдуть вкрай соковитими;
  4. Вибирати овочі потрібно на свій смак, оскільки всі вони прекрасно запікаються і на грилі, і в духовці. При цьому будь-який овоч буде смачним і корисним, оскільки готується корисним способом і без зайвої олії.

Особливо приємно їсти овочі гриль з духовки зимовими холодними вечорами, адже вони змушують відчути наближення літа!

Що ще почитати: