Готуємо смачні і корисні бутерброди з сиром
Сир має нейтральний смак, тому бутерброди з нього можуть бути будь-якими. Добавки вибирайте на свій смак – редис, в'ялені томати, варені яйця, риба, зелень, цибулю і часник.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
томатів - | 2-3 шт. |
житнього хліба - | 4 скибочки |
цибулин - | 1 шт. |
м'якого сиру - | 200 г |
солі - | за смаком |
чорного меленого перцю - | за смаком |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 98 Ккал |
Сир, який береться за основу, відмінно поєднується з томатами та цибулею. За рецептом овочі треба нашаткувати дрібно, але можна подрібнити блендером – так буде ще смачніше.
Як зробити:
- Томати дрібно порубати, цибулю дрібно нашаткувати. Можна використовувати для подрібнення блендер, це займе кілька секунд.
- Все перемішати з м'яким сиром, приправити за смаком.
- Пасту намазати на чорний хліб.
Бутерброди із зернового хліба з зеленню
Знадобляться:
- 2 шматочки цільнозернового хліба;
- 100 г домашнього (м'якого) сиру;
- 15 мл олії рафінованої;
- 15 мл знежиреного молока;
- 1 жменю подрібненого кропу.
Час приготування: 10 хвилин. Кількість калорій: 99.
- Злегка підсушити шматочки хліба на сковороді або в тостері.
- Збити протертий сир з рафінованим маслом і молоком, додати сіль, подрібнений кріп. Намазати хліб товстим шаром пасти.
- Подібним чином можна зробити масу з зеленим цибулею.
Бутерброди з сиром і овочами
Кращий варіант сніданку – ситні, різноманітні за складом бутерброди з овочами і сирною масою.
З редисом і зеленню
Потрібні:
- 100 г сиру;
- 40 г нежирної сметани;
- 6 редисок;
- будь-яка зелень за смаком;
- сіль.
Час: 15 хвилин. Калорійність: 125 ккал.
Як готувати:
Перемішати 100 г сиру зі сметаною, ретельно розтерти. Редис дрібно нашаткувати або натерти. Змішати сир з редисом, подрібненою зеленню, всі приправити за смаком.
З сирною пастою і в'яленими помідорами
Знадобляться:
- 100 г сиру;
- 40 мл грецького йогурту;
- 4 в'ялених в олії помідора;
- 4 шматка житнього хліба;
- зелень будь-яка за смаком;
- приправи за смаком.
Готування: 10-15 хвилин. Цінність: 89 ккал.
Як готувати:
- У мисці змішати 100 г сиру з йогуртом, гарненько розтерти. Замість йогурту можна взяти сметану.
- Приправити масу свіжомеленим чорним перцем, дрібкою солі. Все перемішати, намазати на шматочки житнього хліба.
- Зверху викласти дрібно нашатковані в'ялені томати, подрібнену зелень.
З болгарським перцем
Вам знадобляться:
- 1 батон зернового хліба;
- 150 г сиру;
- 40 г масла вершкового;
- 35 г сметани;
- 2 стручка солодкого перцю;
- зелень – за смаком.
Приготування: 15 хвилин. Порція: 105 ккал.
Як готувати:
- Стручки солодкого перцю очистити від насіння, перегородок, подрібнити блендером. Зелень дрібно нарізати.
- Розтерти в мисці сир з маслом і сметаною. Можна збити міксером. Коли маса стане однорідною, додати зелень, солодкий перець, добре розмішати.
- Приготовленої пастою змастити шматочки хліба (можна попередньо підрум'янити в тостері). Прикрасити гілочкою свіжої зелені.
Як робити з яйцем
Знадобляться:
- 1 батон;
- 300 г сиру;
- 3 яйця;
- зелена цибуля за смаком;
- 40 г майонезу (можна замінити сметаною);
- сіль за смаком.
Час приготування: 15 хвилин. Цінність: 99 ккал.
Як зробити:
- Нарізати батон скибочками, трохи підсушити в тостері. Яйця зварити практично круто (4 хв.), охолодити, очистити. Дрібно порізати перо зеленого лука.
- У глибокій мисці розтерти виделкою кисломолочний продукт з яйцями. Додати майонез, нарізану цибулю. Все перемішати.
- Приготовлену масу намазати товстим шаром на скибочки підсушеного хліба.
- Прикрасити страву кружальцями свіжого огірка.
Також рекомендуємо вивчити, як готувати апетитні бутерброди з сирним сиром.
Бутерброди з сосисками для швидкого перекусу і святкового столу — те, що треба, коли часу зовсім мало.
А тут читайте, як приготувати гарячі бутерброди з картоплею.
Рецепти приготування з рибою
До збитого сиру по рецепту додаємо подрібнену рибу, ріпчаста і зелена цибуля, варене яйце, все перемішуємо і викладаємо на шматок чорного хліба.
«Пікантні» з копченою сардиной
Першим буде пікантний бутерброд. У ньому копчена риба прекрасно уживається з сирною масою і яскравими приправами.
Знадобляться:
- 50 г копчених сардин в маслі;
- 100 г традиційного сиру;
- 1 цибулина;
- 1 солоний огірок;
- 100 г масла вершкового;
- 3 шматка чорного хліба;
- 10 мл соку лимона;
- 1 яйце;
- за смаком зелений лук;
- за смаком їдальня гірчиця.
Времч: 10-15 хвилин. Калорійність: 125 ккал.
Як зробити:
- Сардини розім'яти виделкою (масло заздалегідь злити). Дрібно нашаткувати цибулю, солоний огірок, натерти зварене куряче яйце. Всі підготовлені інгредієнти викласти до сардин.
- Вершкове масло, кисломолочний продукт помістити в чашу блендера, збити до однорідності.
- Відправити суміш до сардин, додати трохи соку лимона, столову гірчицю. Ретельно вимісити масу, покласти подрібнену перо зеленого лука.
- Намазати готову пасту на шматочки підсушеного хліба.
«Ніжні» з лососем
Другим номером йде запечений в духовці лосось, який виглядає на бутербродах завжди розкішно. А щоб закуска стала ще краща – кладемо зверху кільця оливок і гілочку петрушки.
Знадобляться:
- 6-7 тонких квадратиків хліба;
- 100 г лосося;
- 100 г м'якого сиру;
- 1 жменя оливок без кісточки;
- 6-7 гілочок петрушки;
- за смаком перець чорний мелений.
Час: 20 хвилин. Кількість калорій: 120.
Як зробити:
- Обгорнути філе лосося фольгою, запекти в духовці. Остудити, потім подрібнити блендером.
- Додати до риби м'який сир, збити все в однорідну масу. За смаком поперчити.
- Оливки нарізати кружечками. Хліб можна підсушити в тостері.
- На кожну скибочку хліба намазати лососеву пасту, зверху покласти кільця оливок. Прикрасити гілочкою петрушки.
Гарячі бутерброди з сиром в духовці
Такий бутерброд відмінно підійде для недільного сніданку.
Знадобляться:
- 1 невеликий батон;
- 300 г домашнього сиру;
- яйце;
- 75 г цибулі;
- 3 зубчики часнику;
- 60 мл вершків;
- 40 г томату;
- помідор сорту Зливу.
Час: 20 хвилин. Цінність порції: 135 ккал.
Як зробити:
- Батон нарізати скибочками.
- Перемішати сир з яйцем, вершками, подрібненою цибулею і часником. Приправити за смаком.
- Розкласти скибочки хліба на деко, намазати на кожен шматочок начинку. Зверху покласти кружечок помідора.
- Відправити блюдо в гарячу духовку (200ºC) на 15 хвилин.
Корисні поради від досвідчених господинь
Щоб вийшов смачний і красивий бутерброд:
- Треба використовувати підсушений хліб, він краще зберігає форму.
- Рибу краще не варити, а запікати в духовій шафі, це трохи довше, зате так вона виходить смачніше.
- Взяти свіжий стручок болгарського перцю або запечений у духовці.
- Додавати всілякі інгредієнти: копчену рибу, різну зелень і свіжі овочі.