10 апрель 2019 2 481

Рецепти випічки без яєць в духовці і мультиварці

Без яєць можна легко приготувати оригінальні кекси, пироги, рулети, печиво, штрудель та пиріжки з маком. Неймовірно смачна випічка виходить з геркулесових і кукурудзяних пластівців з медом і сухофруктами, приготована в мультиварці. Це далеко не весь перелік домашньої випічки без яєць. Ділимося деякими ідеями.

Рецепти випічки без яєць і молока

В цих рецептах немає курячих яєць і молока, але при цьому страву на смак анітрохи не програє класичної випічці.

Кекс шоколадний з бананом
Інгредієнти Кількість
цукру - 240 г
соєвого соусу - 30 г
стиглих бананів - 5 шт.
какао-порошку - 40 г
борошна - 2 повних склянки
рафінованої олії - 6 ст. ложок
розпушувача для тіста - 2 щіпки
очищеного фундука - 100 г
Час приготування: 75 хвилин Калорійність на 100 грам: 235 Ккал

Як приготувати:

Крок 1

Змішати какао і розпушувач. Просіяти ці інгредієнти через звичайне сито.

Крок 2

Очищені горіхи підсушити на сковороді без додавання масла. Подрібнити їх великими шматочками.

Крок 3

Взяти три банана і розім'яти їх в пюре. Краще використовувати для цього блендер, але і звичайна вилка підійде.

Крок 3

З'єднати суміш з какао і розпушувач з борошном, білим цукром, банановим пюре.

Крок 4

Додати в цю суміш шматочки фундука, розмішати. Взяти форму для кексу і викласти в неї отримане тісто.

Крок 5

Нагріти духовку. При температурі 190 градусів випікати кекс не більше 40 хвилин.

 

Крок 6

Поки випічка готується, треба взяти два банана і нашаткувати їх кружечками.

Крок 7

У сковороду з потовщеним дном насипати коричневий цукор, поставити на плиту. Режим вибрати середній.

Крок 8

Коли цукор почне розтікатися по сковороді, зменшити вогонь. Цукор не заважати, досить струсити сковорідку кілька разів, щоб він розплавився рівномірно.

Крок 9

Додати соєвий соус. Помішувати, щоб карамельна маса була однорідною. Викласти в неї кружальця бананів. З кожної сторони готувати їх по дві хвилинки.

Крок 10

Вийняти кекс з духовки, розрізати його на квадрати. На кожен викласти за три карамельних кружальця банана. Випічка готова.

Апельсиновий Кекс

Для приготування цієї випічки вам потрібно:

  • стакан яблучного пюре;
  • 0,2 кг борошна;
  • великий апельсин;
  • розпушувач – 10 г;
  • ¾ Звичайного склянки – масло рослинне;
  • білий цукор – 80 грам;
  • сіль – на кінчику ножа.

Кекс вдасться зробити за 40 хвилин. В одній порції — 268 ккал.

Покроковий спосіб готування:

Крок 1

З'єднати борошно з розпушувачем, цукром і сіллю.

Крок 2

З апельсина дрібної теркою зняти цедру. Поділити м'якоть на дві половини. Одну нарізати середніми шматочками, а з другої зробити пюре.

Крок 3

Рослинне масло з'єднати з апельсиновими шматочками і пюре. Додати до борошняної суміші, вимісити тісто. Розкласти його по формах.

Крок 4

Розігріти До 180 градусів духовку, поставити в нього кекси. Півгодини випікання – цього цілком достатньо.

Нут — рецепти приготування страв від супів, до закусок.

Сирний крем для мафінів — смачна, домашня випічка.

Візьміть на замітку кілька рецептів салату з оливками і болгарським перцем — скоро сезон овочів!

Випічка на кефірі

Пропонуємо вашій увазі рецепт смачних пиріжків з начинкою. В тісто яйце не додавати, молоко не використовувати.

Пиріжки з маком

Вам знадобиться:

  • 600 г борошна;
  • кефір – 400 мл;
  • рослинна олія – 8 ст. ложок;
  • 1 пакетик дріжджів;
  • сіль – 4 г;
  • кукурудзяний крохмаль – 30 грам;
  • цукровий пісок – 7 ст. ложок;
  • 500 г харчового маку.

На приготування пирогів піде не менше 2 годин. Готові вироби містять в одній порції 250 ккал.

Розглянемо рецепт покроково:

Крок 1

На плиті трохи підігріти кефір, з'єднати його з маслом. У цю суміш ввести дріжджі, сіль та цукровий пісок, розмішати. Потім невеликими порціями всипати просіяне борошно, після чого замісити м'яке тісто. Прикрити рушником і залишити в теплі, приблизно на 1 годину.

Крок 2

Мак висипати в миску, залити киплячою водою. Потім рідину злити, знову додати окріп і поставити миску в мікрохвильову піч. Досить 40 секунд. Вийняти ємність з маком, прикрити кришкою, нехай начинка запарюється.

Після чого мак викласти в сито, щоб видалити зайву воду. У остиглий мак додати крохмаль, шість ложок цукру, все змішати. Можна начинку з маку довести до однорідності блендером, але це за бажанням.

Крок 3

Отримане тісто порізати на шматочки (45-50 г), розкачати з них кульки, прикрити і дати їм підрости.

Крок 4

Кожна кулька трохи розкачати, викласти начинку і сформувати пиріжки. Форма може бути будь-якою.

Крок 5

Викласти пиріжки на вистелене кулінарної папером деко. Обов'язково перевернути швом вниз. Дати їм підрости (приблизно півгодини). Перед випічкою за допомогою пензлика змастити вироби збитим яєчним жовтком. Випікати при 200 градусах, поки пиріжки не зарум'яняться.

Що спекти з яблуками

Смачна випічка з яблучною начинкою від традиційного рецепту відрізняється тільки тим, що в ній немає яєць.

Штрудель з начинкою з яблук, родзинок і горіхів

Вам знадобиться:

  • борошна – 8 ст. л;
  • 9 ст. ложок води;
  • 25 г рафінованої оливкової олії;
  • 2 щіпки солі;
  • 1 жменю родзинок;
  • 4 яблука;
  • цукровий пісок – 50 грам;
  • 70 г волоських горіхів;
  • 1 щіпка кориці;
  • половина лимона для соку;
  • цукрова пудра для посипання.

Штрудель легко готувати, витрачений час становитиме 1 годину 30 хвилин. В розрахунку на 100 г готового продукту його калорійність не перевищує 205 ккал.

Приготування:

  1. Для тіста знадобиться кип'ячена вода, але використовувати її треба в теплому вигляді;
  2. У борошно додати сіль, воду, оливкову олію і замісити тісто. За структурою воно має бути м'яким і трохи липким;
  3. Загорнути тісто в поліетиленовий пакет, залишити на 60 хвилин у спокої;
  4. З яблук зняти шкірку, натерти на крупній тертці. Ізюм на 5 хвилин опустити в гарячу воду, потім розкласти на рушник для просушування. Горіхи подрібнити;
  5. З'єднати яблука з родзинками, присипати корицею і цукром, полити вичавленим з лимона соком. Коли цукор повністю розчиниться – начинка готова;
  6. Бавовняна рушник припорошити борошном, покласти на нього тісто і розкачати, але не дуже тонко. Потім без качалки, тільки руками розтягнути тісто до прозорого стану. Викласти на нього подрібнені горіхи, яблучну начинку з родзинками;
  7. Використовуючи рушник сформувати рулет і перекласти на деко;
  8. Випікати півгодини в духовій шафі, розігрітому до -180 º c. Готовий рулет прикрасити цукровою пудрою.

Сирна основа

Можна загорнути в трубочки все, що підкаже фантазія: густе варення, курагу або просто посипати цукром.

Трубочки

Вам знадобиться для тіста:

  • 0,2 кг сиру;
  • 0,6 кг борошна;
  • 0,2 кг маргарину або вершкового масла;
  • 25 г цукру.

Для начинки:

  • 100 г очищених горіхів;
  • половина склянки родзинок;
  • 100 г кураги.

Трубочки вдасться приготувати за 45 хвилин. Цінність 100 г продукту становить 215 ккал.

Рецепт приготування по кроках:

  1. Масло або маргарин порубати, змішати з борошном і розтертим сиром, додати цукровий пісок. Замісити тісто.
  2. Для начинки всі інгредієнти (родзинки, курага, горіхи) прокрутити на м'ясорубці або дрібно нарізати;
  3. Тісто скачати в невеликі кульки. Потім кожну кульку розкачати в пласт і розділити його на 8 частин;
  4. На отримані сегменти з широкої сторони викласти трохи начинки і згорнути рулетик;
  5. Лист для випікання змастити, потім розкласти на нього сирні вироби;
  6. Випікати в духовій шафі при температурі 160 градусів, поки рулетики не зарум'яняться.

Рецепти для мультиварки

Наша добірка рецептів випічки в мультиварці допоможе вам приготувати смачне печиво і пиріг.

Фруктове печиво

Будуть потрібні:

  • стакан вівсяних пластівців;
  • 1 жменя кукурудзяних пластівців;
  • 2 ст. ложки кокосової стружки;
  • 1 ст. ложка мигдальної стружки;
  • 7 штук кураги;
  • 6 штук чорносливу;
  • по жменьці родзинок і вишні в'яленої;
  • половина пачки масла;
  • 40 г цукрового піску;
  • 120 г меду.

Печиво можна приготувати за 1, 5 години. Його калорійність не перевищить 175 ккал.

Як приготувати:

  1. Підготувати всі необхідні інгредієнти і мультиварку;
  2. У чаші приладу з'єднати розм'якшене масло з медом і цукром. Включити режим «мультиповар», виставити температуру 130 градусів, прогріти протягом п'яти хвилин;
  3. Всі сухофрукти залити киплячою водою. Через 15 хвилин викласти їх у друшляк. Курагу з чорносливом подрібнити. Змішати пластівці, два види стружки і сухофрукти. По центру зробити воронку, в неї влити медово-масляну суміш, розмішати;
  4. Суміш викласти в чашу, розподілити рівномірно по дну. Прим'яти, щоб «тісто» лягло щільніше;
  5. Виставити на приладі режим «мультиповар», температуру 160 градусів, час готування 45 хвилин;
  6. Відразу корж не виймати, нехай охолоне повністю. Після чого перекласти його на дошку і нарізати порційними шматочками.

Геркулесовий пиріг з яблуками і фініками

Необхідні продукти:

  • півкіло яблук;
  • 75 г цукру;
  • 7 фініків без кісточок;
  • 150 г меду;
  • 250 г геркулеса;
  • щіпка кориці;
  • 150 р масла селянського;
  • 1 лимон для цедри;
  • жменька мигдалю.

Випічка готується легко за 30 хвилин. Вийде 10 порцій, в кожній по 150 ккал.

Як приготувати:

  1. Поставити на стіл мультиварку, підготувати всі необхідні продукти;
  2. З яблук зчистити шкірку, видалити насіння. М'якоть порізати кубиками. Скласти в чашу, додати 25 г цукру. Включити режим «мультиповар», готувати поки фрукт не стане м'яким. Приблизно 10 хвилин;
  3. Теркою зняти з лимона цедру, фініки подрібнити, все змішати і відправити до яблук. Режим готування не міняти, час виставити 5 хвилин;
  4. Додати мед, залишки цукру, олія, вівсяні пластівці, корицю і ретельно розмішати. Ложкою спочатку ущільнити суміш, а потім розрівняти;
  5. Посипати суміш подрібненими горіхами. Залишити той же режим готування, температуру 160 градусів. Через 10 хвилин пиріг буде готовий.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: