09 май 2019 5 073

Як приготувати вівсяне печиво з медом в домашніх умовах

Важко знайти дорослого, а тим більше дитини, який зможе похвалитися, що обожнює вівсянку, але от любителів вівсяного печива набагато більше. Для всіх них радісним буде той факт, що вся користь вівсянки повністю зберігається в цьому ласощі, а різноманітність смачних рецептів солодощів з медом дозволить задовольнити потреби найвибагливішого ласуни.

Рецепт простого вівсяного печива з медом
Інгредієнти Кількість
яєць - 1 шт.
цукру - 100 г
вершкового масла - 100 г
сметани жирністю 15% - 150 мл
меду - 100 г
вівсяних пластівців - 150 г
пшеничного борошна - 200 г
соди - 5 г
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 334 Ккал

Печиво, спечене по нижченаведеному рецептом, виходить в міру солодким, пухким, але в той же час досить ніжним. Смак і аромат випічки роблять його ідеальним варіантом легкого сніданку в якості доповнення до молока, чаю або кави.

Інструкція по замішування тіста і випічки:

  1. М'яке кімнатної температури масло розтерти з допомогою звичайній їдальні виделки з цукром;
  2. Коли маса стане однорідною вбити яйце, влити рідкий мед, сметану і все гарненько збити міксером;
  3. За допомогою кавомолки подрібнити вівсяні пластівці, після цього всипати їх до рідких інгредієнтів тіста і розмішати силіконової або дерев'яною лопаткою;
  4. Борошно змішати разом із содою і, просіваючи невеликими порціями, вмішати в загальну масу;
  5. З готового тіста сформувати круглі або овальні заготовки, викладаючи їх поверх пергаменту на деко, на відстані не менше 3 см між майбутніми печенюшками. Зверху присипати печиво не подрібненими вівсяними пластівцями;
  6. Тривалість випічки при 200 градусах складе всього лише 15 хвилин. Про те, що випічка готова, буде свідчити апетитна коричнева скоринка.

Рецепт домашніх вівсяних печива з медом без борошна

Якщо в домашніх умовах спекти печиво з вівсянки без борошна, то готова випічка вийде не такою калорійною, але разом з тим дуже ніжною і розсипчастою. Перелік інгредієнтів, що використовується в приготуванні такого десерту:

  • 150 г пластівців, призначених для приготування без тривалого впливу високих температур;
  • 50 мл коров'ячого молока;
  • 2 яйця;
  • 30 мл рослинного масла;
  • 50 г бджолиного меду;
  • 3 г ваніліну;
  • 5 г пекарського порошку.

На приготування вівсяного десерту в цілому піде приблизно 50 хвилин.

Показник енергетичної цінності готового продукту буде на рівні 280,9 ккал на кожних 100 р.

Поетапність дій:

  1. Подрібнити пластівці в борошно грубого помелу з допомогою блендера або кавомолки;
  2. Змішати вівсяну муку з ваніліном і розпушувачем, а потім ввести рідкі компоненти: меланж, молоко і рослинне масло. Останнім додати в тісто мед. Така технологія замісу дозволить вівсянці швидко розбухнути;
  3. Вымешанную масу можна залишити на деякий час. Після озброївшись столовою ложкою викладати тісто на деко, не забуваючи залишати зазори між печивом;
  4. У духовці випічка повинна провести приблизно півгодини при 180 градусах.

Сирне печиво з медом і горіхами

Вівсянка часто присутній в раціоні прихильників здорового харчування, як і сир, тому не дивно, що з'явився смачний і корисний десерт, який об'єднав ці два продукту. Щоб спекти медове печиво з вівсяних пластівців з додаванням горіхів на сирній основі, потрібні такі продукти:

  • 100 г вівсяних пластівців;
  • 100 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 50 г вершкового масла;
  • 50 г меду;
  • 100 г подрібнених горіхів (волоських, арахісу або будь-яких інших за смаком);
  • 7 г розпушувача;
  • 3 г кориці.

Робота господині над випічкою триватиме 50-60 хвилин.

Енергетична цінність сирного печива з горіхами, розрахована на 100 грамів, буде в середньому дорівнює 396,8 кілокалорій.

Алгоритм дій:

  1. У миску викласти вівсяні пластівці, куряче яйце, горіхи, мед, розпушувач і корицю. Все ретельно розмішати;
  2. Додати розтоплене до рідкого стану масло, знову перемішати. Домігшись однорідності, залишити масу на 30 хвилин, щоб пластівці добре розбухли;
  3. Сир пропустити через сито з дрібними отворами і відправити до інших інгредієнтів, добре все вимісити. Тісто повинно збиратися в кулю;
  4. З отриманої сирно-вівсяної маси зліпити невеликі кульки, розмір яких приблизно дорівнює волоському горіху;
  5. Потім викласти їх на деко, трохи приплюснувши зверху. Випікати при 180 градусах приблизно 20-25 хвилин.

Рецепт смачних карельських хвірток з житнього борошна з картоплею в нашій статті.

Запечений часточками картопля по-селянськи з часником і хрусткою скоринкою — простий і смачний гарнір до м'яса або риби.

Спробуйте приготувати картопляну лазанью з м'ясною начинкою за нашими рецептами.

Пісне печиво з медом (без яєць)

У цьому пісне печиво немає ні яєць, ні цукру, ні тварин жирів, але це жодним чином не відбивається на смакових якостях випічки і не применшує її користі. Тож під час посту це частування буде прекрасним десертом.

Для замішування пісної основи випічки знадобляться:

  • 150 г вівсяних пластівців;
  • 100 г волоських горіхів;
  • 50 г меду;
  • 100 мл соняшникової рафінованої олії;
  • 5 г пекарського порошку.

Випічка пісного печива займе не більше 40 хвилин.

Калорійність цієї пісної випічки – 548,8 ккал/100 р.

Спосіб випічки:

  1. За допомогою блендера або кавомолки подрібнити в дрібну крупку вівсяні пластівці;
  2. Волоські горіхи (ядра) злегка підрум'янити на сухій сковороді, потім подрібнити, уклавши їх на лист пергаменту і накривши іншим зверху, а потім пройшовшись по них качалкою;
  3. Змішати вівсянку, горіхи і мед, а потім невеликими порціями вливати олію до отримання тіста середньої густоти. Після цього додати розпушувач і перемішати;
  4. Отриманою масою, розділивши її на невеликі шматочки, мокрими руками надати форму овальних печива, які слід випікати до рум'яної скоринки на змащеному олією деку. Остиглу випічку можна обсипати цукровою пудрою.

Печиво з медом і корицею

У цьому рецепті мед не замінює цукор, а використовується разом з ним. Завдяки кориці, яка підсилює смак і аромат продукту бджільництва і додає пряну нотку, запах який печеться вівсяного печива заповнить весь будинок і збере на кухні нетерплячих домашніх, бажаючих якнайшвидше скуштувати десерт.

Щоб спекти вівсяне печиво з медово-корицевий ароматом, необхідно взяти продукти в наступній кількості:

  • 1 яйце;
  • 200 г кристалічного цукру;
  • 50 г меду;
  • 100 г вершкового масла, розм'якшеного до кремової консистенції;
  • 10 г ванільного цукру;
  • 160 г борошна;
  • 100 г вівсянки в пластівцях;
  • 3 г солі;
  • 5 г кориці в порошку;
  • 7 г розпушувача.

Загальна тривалість всіх кулінарних процесів складе 55 хвилин.

Енергетична цінність випічки з корицею буде дорівнює 376,9 ккал на 100 р.

Хід роботи:

  1. Міксером збити в пишну масу м'яке масло і цукровий пісок. Потім зменшити обороти міксера до мінімуму і додати в тісто мед, яйце і ванільний цукор;
  2. Зсипати разом і перемішати сухі складові тіста: пластівці, борошно, корицю, розпушувач і сіль. Всипати отриману суміш в рідку складову. Добре вимішати і відправити на півгодини в холодильник;
  3. Після цього включити духовку на розігрів до 200 градусів і підготувати деко, застеливши його пергаментом або змастивши маслом;
  4. Набираючи тісто чайною ложечкою, сформувати печива у вигляді невеликих кульок або плоских круглих коржів;
  5. Випікати заготовки до рум'яної скоринки від 10 до 12 хвилин.

Корисні поради

Спекти домашнє вівсяне печиво з медом можна як зі звичайного Геркулеса, так і з пластівців, призначених для швидкого приготування. Потрібно всього лише подрібнити цей продукт в блендері або м'ясорубці до стану борошна грубого помелу.

Щоб випічка більш рівномірно пропеклась, корисно дати тісту трохи відпочити. Тоді пластівці розбухнуть, тісто стане густіше, і не буде розтікатися на деку.

Вершкове масло для тіста краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно змогло стати потрібної консистенції – м'яким, що нагадує крем.

Щоб готове печиво було більш хрустким, заготовки з тіста повинні бути менше, ніж в класичному варіанті.

За випічкою в духовці потрібно уважно стежити, і як тільки з'явиться рум'яна кірочка, печиво слід відразу дістати, в іншому разі якщо перетримати його, воно занадто затвердіє.

Що ще почитати: