Як приготувати вівсяне печиво з медом в домашніх умовах
Важко знайти дорослого, а тим більше дитини, який зможе похвалитися, що обожнює вівсянку, але от любителів вівсяного печива набагато більше. Для всіх них радісним буде той факт, що вся користь вівсянки повністю зберігається в цьому ласощі, а різноманітність смачних рецептів солодощів з медом дозволить задовольнити потреби найвибагливішого ласуни.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 1 шт. |
цукру - | 100 г |
вершкового масла - | 100 г |
сметани жирністю 15% - | 150 мл |
меду - | 100 г |
вівсяних пластівців - | 150 г |
пшеничного борошна - | 200 г |
соди - | 5 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 334 Ккал |
Печиво, спечене по нижченаведеному рецептом, виходить в міру солодким, пухким, але в той же час досить ніжним. Смак і аромат випічки роблять його ідеальним варіантом легкого сніданку в якості доповнення до молока, чаю або кави.
Інструкція по замішування тіста і випічки:
- М'яке кімнатної температури масло розтерти з допомогою звичайній їдальні виделки з цукром;
- Коли маса стане однорідною вбити яйце, влити рідкий мед, сметану і все гарненько збити міксером;
- За допомогою кавомолки подрібнити вівсяні пластівці, після цього всипати їх до рідких інгредієнтів тіста і розмішати силіконової або дерев'яною лопаткою;
- Борошно змішати разом із содою і, просіваючи невеликими порціями, вмішати в загальну масу;
- З готового тіста сформувати круглі або овальні заготовки, викладаючи їх поверх пергаменту на деко, на відстані не менше 3 см між майбутніми печенюшками. Зверху присипати печиво не подрібненими вівсяними пластівцями;
- Тривалість випічки при 200 градусах складе всього лише 15 хвилин. Про те, що випічка готова, буде свідчити апетитна коричнева скоринка.
Рецепт домашніх вівсяних печива з медом без борошна
Якщо в домашніх умовах спекти печиво з вівсянки без борошна, то готова випічка вийде не такою калорійною, але разом з тим дуже ніжною і розсипчастою. Перелік інгредієнтів, що використовується в приготуванні такого десерту:
- 150 г пластівців, призначених для приготування без тривалого впливу високих температур;
- 50 мл коров'ячого молока;
- 2 яйця;
- 30 мл рослинного масла;
- 50 г бджолиного меду;
- 3 г ваніліну;
- 5 г пекарського порошку.
На приготування вівсяного десерту в цілому піде приблизно 50 хвилин.
Показник енергетичної цінності готового продукту буде на рівні 280,9 ккал на кожних 100 р.
Поетапність дій:
- Подрібнити пластівці в борошно грубого помелу з допомогою блендера або кавомолки;
- Змішати вівсяну муку з ваніліном і розпушувачем, а потім ввести рідкі компоненти: меланж, молоко і рослинне масло. Останнім додати в тісто мед. Така технологія замісу дозволить вівсянці швидко розбухнути;
- Вымешанную масу можна залишити на деякий час. Після озброївшись столовою ложкою викладати тісто на деко, не забуваючи залишати зазори між печивом;
- У духовці випічка повинна провести приблизно півгодини при 180 градусах.
Сирне печиво з медом і горіхами
Вівсянка часто присутній в раціоні прихильників здорового харчування, як і сир, тому не дивно, що з'явився смачний і корисний десерт, який об'єднав ці два продукту. Щоб спекти медове печиво з вівсяних пластівців з додаванням горіхів на сирній основі, потрібні такі продукти:
- 100 г вівсяних пластівців;
- 100 г сиру;
- 1 яйце;
- 50 г вершкового масла;
- 50 г меду;
- 100 г подрібнених горіхів (волоських, арахісу або будь-яких інших за смаком);
- 7 г розпушувача;
- 3 г кориці.
Робота господині над випічкою триватиме 50-60 хвилин.
Енергетична цінність сирного печива з горіхами, розрахована на 100 грамів, буде в середньому дорівнює 396,8 кілокалорій.
Алгоритм дій:
- У миску викласти вівсяні пластівці, куряче яйце, горіхи, мед, розпушувач і корицю. Все ретельно розмішати;
- Додати розтоплене до рідкого стану масло, знову перемішати. Домігшись однорідності, залишити масу на 30 хвилин, щоб пластівці добре розбухли;
- Сир пропустити через сито з дрібними отворами і відправити до інших інгредієнтів, добре все вимісити. Тісто повинно збиратися в кулю;
- З отриманої сирно-вівсяної маси зліпити невеликі кульки, розмір яких приблизно дорівнює волоському горіху;
- Потім викласти їх на деко, трохи приплюснувши зверху. Випікати при 180 градусах приблизно 20-25 хвилин.
Рецепт смачних карельських хвірток з житнього борошна з картоплею в нашій статті.
Запечений часточками картопля по-селянськи з часником і хрусткою скоринкою — простий і смачний гарнір до м'яса або риби.
Спробуйте приготувати картопляну лазанью з м'ясною начинкою за нашими рецептами.
Пісне печиво з медом (без яєць)
У цьому пісне печиво немає ні яєць, ні цукру, ні тварин жирів, але це жодним чином не відбивається на смакових якостях випічки і не применшує її користі. Тож під час посту це частування буде прекрасним десертом.
Для замішування пісної основи випічки знадобляться:
- 150 г вівсяних пластівців;
- 100 г волоських горіхів;
- 50 г меду;
- 100 мл соняшникової рафінованої олії;
- 5 г пекарського порошку.
Випічка пісного печива займе не більше 40 хвилин.
Калорійність цієї пісної випічки – 548,8 ккал/100 р.
Спосіб випічки:
- За допомогою блендера або кавомолки подрібнити в дрібну крупку вівсяні пластівці;
- Волоські горіхи (ядра) злегка підрум'янити на сухій сковороді, потім подрібнити, уклавши їх на лист пергаменту і накривши іншим зверху, а потім пройшовшись по них качалкою;
- Змішати вівсянку, горіхи і мед, а потім невеликими порціями вливати олію до отримання тіста середньої густоти. Після цього додати розпушувач і перемішати;
- Отриманою масою, розділивши її на невеликі шматочки, мокрими руками надати форму овальних печива, які слід випікати до рум'яної скоринки на змащеному олією деку. Остиглу випічку можна обсипати цукровою пудрою.
Печиво з медом і корицею
У цьому рецепті мед не замінює цукор, а використовується разом з ним. Завдяки кориці, яка підсилює смак і аромат продукту бджільництва і додає пряну нотку, запах який печеться вівсяного печива заповнить весь будинок і збере на кухні нетерплячих домашніх, бажаючих якнайшвидше скуштувати десерт.
Щоб спекти вівсяне печиво з медово-корицевий ароматом, необхідно взяти продукти в наступній кількості:
- 1 яйце;
- 200 г кристалічного цукру;
- 50 г меду;
- 100 г вершкового масла, розм'якшеного до кремової консистенції;
- 10 г ванільного цукру;
- 160 г борошна;
- 100 г вівсянки в пластівцях;
- 3 г солі;
- 5 г кориці в порошку;
- 7 г розпушувача.
Загальна тривалість всіх кулінарних процесів складе 55 хвилин.
Енергетична цінність випічки з корицею буде дорівнює 376,9 ккал на 100 р.
Хід роботи:
- Міксером збити в пишну масу м'яке масло і цукровий пісок. Потім зменшити обороти міксера до мінімуму і додати в тісто мед, яйце і ванільний цукор;
- Зсипати разом і перемішати сухі складові тіста: пластівці, борошно, корицю, розпушувач і сіль. Всипати отриману суміш в рідку складову. Добре вимішати і відправити на півгодини в холодильник;
- Після цього включити духовку на розігрів до 200 градусів і підготувати деко, застеливши його пергаментом або змастивши маслом;
- Набираючи тісто чайною ложечкою, сформувати печива у вигляді невеликих кульок або плоских круглих коржів;
- Випікати заготовки до рум'яної скоринки від 10 до 12 хвилин.
Корисні поради
Спекти домашнє вівсяне печиво з медом можна як зі звичайного Геркулеса, так і з пластівців, призначених для швидкого приготування. Потрібно всього лише подрібнити цей продукт в блендері або м'ясорубці до стану борошна грубого помелу.
Щоб випічка більш рівномірно пропеклась, корисно дати тісту трохи відпочити. Тоді пластівці розбухнуть, тісто стане густіше, і не буде розтікатися на деку.
Вершкове масло для тіста краще заздалегідь дістати з холодильника, щоб воно змогло стати потрібної консистенції – м'яким, що нагадує крем.
Щоб готове печиво було більш хрустким, заготовки з тіста повинні бути менше, ніж в класичному варіанті.
За випічкою в духовці потрібно уважно стежити, і як тільки з'явиться рум'яна кірочка, печиво слід відразу дістати, в іншому разі якщо перетримати його, воно занадто затвердіє.