Як спекти кекс в чашці в духовці і мікрохвильовій печі
Напевно, кожен з вас вже чув про існування такого десерту. Його приготувати неймовірно просто і про це вам скаже навіть дитина. Він прийшов з розділу «змішав-залив-запік» — і це чудово! Готується всього кілька хвилин і тому користується шаленою популярністю серед всіх ласунів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукрового піску - | 35 г |
води - | 85 мл |
пшеничного борошна - | 55 г |
будь пісного масла - | 35 мл |
кедрових горіхів - | 30 г |
ванілі - | 5 г |
Час приготування: 8 хвилин | Калорійність на 100 грам: 328 Ккал |
Метод готування:
- Борошно засипати в миску, скориставшись маленьким ситечком;
- Додати до нього цукор і ваніль, з'єднати;
- Всипати горіхи, влити воду і масло;
- Перемішати все до однорідності і прибрати в мікрохвильовку;
- Запікати протягом трьох хвилин.
Як зробити шоколадний кекс в чашці
- 30 г порошку какао;
- 15 г будь-якого шоколаду;
- 65 г пшеничного борошна;
- 55 мл олії;
- 35 г цукрового піску;
- 1 дрібку ванілі;
- 65 мл молока;
- 1 куряче яйце.
Час на приготування – 6 хвилин.
Калорії – 294.
Збірка кексу:
- Борошно і какао змішати в чашці, всипати їх з ситом;
- Всипати цукор і знову перемішати;
- Розбити в кухоль яйце і розмішати так, щоб все стало мокрим;
- Влити молоко і масло, з'єднати;
- Шоколад дрібно покришити гострим ножем, всипати до молока;
- Додати ванільний цукор і знову довести до однорідності;
- Включити найвищу потужність мікрохвильової печі і запустити її на три хвилини;
- Після цього почекати, поки шапочка не запечеться.
Апельсиново-шоколадний кекс в чашці в духовці
Даний рецепт розрахований на кілька порцій кексу, тому радимо замісити тісто у ємності побільше, а потім розлити його по чашках.
- 5 мл екстракту апельсина;
- 120 г порошку какао;
- 2 курячих яйця;
- 250 мл апельсинового соку;
- 400 г цукру пудри;
- 400 г борошна;
- 2 плитки молочного шоколаду;
- 120 г масла.
Час на приготування – 15 хвилин.
Калорії – 348.
Спосіб готування:
- Половину пудри всипати в миску, обов'язково скориставшись ситом;
- Помістити до неї масло, яке вже попередньо размягчилось;
- Збити міксером в однорідну консистенцію;
- Додати екстракт цитруса, п'яту частину соку і яйця;
- Знову вимісити все до рівною текстури;
- Далі черга сита і какао з борошном;
- Необхідно збиваючи, отримати однорідне тісто;
- Гуртки змастити маслом і наповнити їх шоколадною масою на 2/3;
- Прибрати при 180 за Цельсієм на десять хвилин. Якщо буде мало, повернути до хрусткої шапочки;
- Після цього трохи остудити їх і перевернути на тарілки;
- Далі поламати плитки шоколаду, викласти його на парову баню або в мікрохвильовку, щоб розтопити;
- Всипати пудру і розмішати до однорідності;
- Влити залишки соку, перемішати і полити отриманої глазур'ю кекси.
Банановий кекс в чашці в мікрохвильовці 5 хвилин
- 1 банан;
- 65 г пшеничного борошна;
- 1 куряче яйце;
- 30 г меду;
- 7 г розпушувача;
- 45 мл молока;
- 25 г кешью.
Час на приготування – 5 хвилин.
Калорії – 306.
Порядок дій:
- Банан очистити і розім'яти його вилкою в пюре. Також можна скористатися заглибним блендером для досягнення більш однорідної консистенції;
- Влити до банану молоко, мед, додати ванілін і перемішати;
- Всипати горіхи, які можна подрібнити за бажанням;
- Додати яйце, трохи солі і перемішати;
- Далі борошно через сито, а за нею і розпушувач;
- Перемішати і вилити тісто в кухоль;
- Прибрати в мікрохвильовку і запікати три хвилини.
Морквяні-яблучні кекси без яєць в чашці за 5 хвилин
- 3 г розпушувача;
- 75 г борошна;
- 1 дрібку кориці;
- 35 г цукру піску;
- 15 мл молока;
- 2 р солі;
- 15 г яблучного пюре;
- 30 г вершкового масла;
- 45 г яблука;
- 30 г горіхів;
- 1 дрібку ванілі;
- 45 г моркви;
- 30 р сиру філадельфія.
Час готування – 10 хвилин.
Калорії – 128.
Готування:
- Чашку зсередини ретельно змастити;
- У миску всипати борошно, розпушувач, корицю і все це через сито;
- Додати сіль, цукор і ваніль;
- Влити молоко і доповнити яблучним пюре;
- Масло помістити в миску і прибрати її в мікрохвильовку, щоб воно розтопилося;
- Трохи остудити його і теж влити в миску;
- Масу перемішати, щоб досягти однорідності;
- Моркву почистити, натерти теркою;
- Яблуко сполоснути і теж подрібнити його;
- Додати моркву, яблуко, горіхи і змішати;
- Викласти масу в кухоль і запікати в мікрохвильовці одну хвилину при максимальній потужності;
- Трохи кекс остудити і викласти на нього вершковий сир, трохи горішків.
Кавові мафіни в гуртках в духовці
- 2 г кориці;
- 30 мл олії;
- 35 г цукру піску;
- 45 г борошна;
- 5 г меленої кави;
- 2 г розпушувача;
- 1 яйце;
- 5 г масла;
- 30 мл молока.
Час приготування – 12 хвилин.
Калорії – 319.
Метод готування:
- Засипати в миску корицю, цукор, борошно, кава, розпушувач;
- Перемішати і відставити;
- Молоко налити в іншу миску, додати до нього яйце і масло;
- Рідкі компоненти перемішати і влити до сухим;
- Довести інгредієнти до однорідної консистенції;
- Кухоль змастити і влити тісто;
- Прибрати в духовку при 180 градусах на десять хвилин.
Дієтичний варіант випічки Дюкану
- 5 мл будь-якого масла;
- 15 г пшеничних висівок;
- 2 р фитпарада (підсолоджувача);
- 10 г вівсяних пластівців;
- 15 г сухого знежиреного молока;
- 5 г знежиреного какао;
- 5 г апельсинової цедри;
- 4 г розпушувача;
- 85 мл знежиреного молока.
Час на підготовку – 7 хвилин.
Калорії – 108.
Як готувати кекс в чашці з Дюкану:
- Необхідно змастити Маслом чашку;
- Висівки зсипати в миску, додати до них фитпарад, вівсяні пластівці, сухе молоко, какао, цедру, розпушувач і молоко;
- Все це перемішати, а потім вилити в чашку;
- Помістити в мікрохвильову піч на три хвилини.
Як приготувати фаршировані кабачки в духовці з грибною, рисової або м'ясною начинкою.
Як варити свинячий язик, щоб продукт залишався м'яким і ніжним на смак.
Як спекти класичний манник без кефіру в духовці, читайте в нашій статті.
Рецепт шоколадного кексу з солоною карамеллю в мікрохвильовці
- 1 пучку розпушувача;
- 60 г борошна;
- 2 солоні іриски;
- 45 мл молока;
- 65 г цукру піску;
- 15 мл олії;
- 1 яйце;
- 1 пучку солі;
- 45 г какао.
Час на приготування – 5 хвилин.
Калорії – 175.
Спосіб приготування:
- Розпушувач всипати муку і перемішати;
- Влити до них молоко і бажано підігріте;
- Далі цукор, масло, сіль;
- Компоненти змішати і доповнити яйцем, порошком какао;
- Все це довести до однорідності і вилити в чашку;
- Іриски позбавити від упаковки і покласти на тісто;
- За допомогою ложки «втопити» цукерки в тесті і помістити кекс на дві хвилини в мікрохвильову піч.
Шоколадний кекс на темному пиві в духовці
- 50 мл молока;
- 60 г борошна;
- 1 дрібку ваніліну;
- 80 мл темного пива;
- 40 р какао;
- 2 г розпушувача;
- 75 г цукру;
- 50 г вершкового масла;
- 1 яйце.
Час приготування – 20 хвилин.
Калорії – 257.
Алгоритм дій:
- Молоко влити в кухоль, всипати до нього борошно і відразу розбити грудки віночком;
- Додати ванілін і влити пиво, перемішати;
- Всипати какао з розпушувачем і знову скористатися віночком;
- Додати цукор, вбити яйце і покласти масло;
- Перемішати до однорідності і помістити в духовку;
- Запікати не більше п'ятнадцяти хвилин.
Корисні поради
Цукор можна замінити його подрібненим варіантом – пудрою. Вона швидко розчиниться в рідких інгредієнтів, чого не станеться з звичайним піском. Якщо ж цукор залишиться цілими кристалами, він почне горіти і зіпсує ваш десерт.
Якщо змазати кухоль великою кількістю масла, ваш кекс вийде занадто маслянистим і жирним. Його буде незручно їсти, зате він з легкістю випаде з посуду.
Коли кекс готовий, його шапочка тверда, хрустка і пружна. При випічці в мікрохвильовій печі можна отримати рум'яний колір, навіть якщо ваш кекс без какао. Це мінус мікрохвильовки.
Рекомендуємо ставити половину часу, вказаної в рецепті. Після цього кухоль дістати і перевірити кекс на готовність. Далі вже по готовності і орієнтуватися.
Щоб тісто не вилазило за краї гуртки, настійно рекомендуємо заповнювати ємність тільки на 2/3. Тоді масі буде куди підніматися в період росту і вона не витече.
Маса для випічки обов'язково повинна вийти досить рідкою, як тісто для млинців. Якщо ж у вас воно вийшло щільним, будьте готові до того, що кекс буде твердим і жорстким. Розбавити тісто можна будь-яким рідким інгредієнтом. Це може бути молоко, яйця або пюре якихось фруктів/ягід.
Кекс в чашці буде хороший не тільки в якості запасного варіанту для гостей, які завітали занадто раптово. Його можна подати до ранкової кави, вечірнього чаю або взяти його з собою на роботу. Він підійде і в якості закуски на пікнік, і в якості порційного десерту на дитячий день народження. Універсально!