08 март 2019 2 311

Який смачний крем приготувати для бісквітних коржів

Стрімкий ритм життя змушує господинь купувати вже готові солодощі. Але приготований торт самостійно не зможе замінити навіть самий смачний, придбаний в магазині. Адже він випечений руками рідної людини з любов'ю.

Саме бісквітні торти користуються великою популярністю у ласунів. І деякі вважають, що найважливіший етап — це приготування коржа. Але без правильного крему солодкість не знайде той незабутній смак, який залишиться в пам'яті надовго.

Наприклад, один крем повністю просочить коржі, а інший зробить його сухим. Тому його вибір і приготування варто приділити не менше уваги, ніж коржам.

Смачний крем для бісквітних коржів
Інгредієнти Кількість
Яйце - одна штука
Борошно - дві з половиною столової ложки
Цукор - половина склянки
Масло вершкове - 50 грам
Молоко - стакан
Ванільний цукор - за бажанням
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 255 Ккал

Безсумнівно, щоб коржі просочилися, крем повинен бути ніжним і легким. На думку багатьох господинь саме заварний чудово підійде для цих цілей. Однак його текстура дуже легка, тому він не підійде для прикраси торта. Незважаючи на це, у багатьох ласунів саме цей смак асоціюється з бісквітним тортом.

В процесі використовуйте антипригарну каструлю. Змішайте в ній молоко, борошно і цукор. І вже на цьому етапі додайте ванільний цукор. Всі збийте міксером до однорідної консистенції. Грудочок бути не повинно. На це піде приблизно одна хвилина.

Поставте каструлю на маленький вогонь. Він повинен варитися 5 хвилин, поки не почне загусати. Щоб у процесі варіння не було грудочок, можна періодично збивати суміш міксером. Через 5 хвилин залиште суміш остигати.

Вже в теплий крем покладіть вершкове масло і знову збийте до однорідної маси. Починайте мазати коржі, тільки коли він повністю охолоне.

Читайте як приготувати заправку для фунчозы — спробуйте приготувати наші варіанти.

Курячий суп з грибами і куркою — ситна і корисна страва, рецепти у нашій статті.

Зелений салат з яблуком і куркою — легка і проста закуска, яка урізноманітнює дієтичне меню.

Масляний крем

Крем для бісквітного торта з олії підкреслить незабутній смак солодощів і послужить відмінною прикрасою. У Європі саме цей рецепт є найпопулярнішим. Для його приготування використовують просте масло без смакових добавок. Продукти для популярного рецепту:

  1. Масло вершкове — 350 грам;
  2. Цукор ванільний. Достатньо одного пакетика;
  3. Згущене молоко — одна банка (не варена);

Час приготування – до 20-ти хвилин. Калорійність – 520,72 ккал на 100 грам.

До пишної консистенції збийте за допомогою міксера вершкове масло. Збивати краще на середній швидкості. Потім додайте ванільний цукор і ретельно перемішайте. Тепер починайте на цій же швидкості збивати масло, при цьому тонкою цівкою заливаючи згущене молоко. Після цього збивайте ще кілька хвилин, поки крем не стане однорідним.

Крім цього рецепту, існує й інший, в народі його називають класичним рецептом масляного крему. Він готується також легко і не відніме багато часу. Туди входять:

  1. Цукрова пудра – 1 / 3 склянки;
  2. Курячі жовтки – 2 штуки;
  3. Вершкове масло — 200 грам;
  4. Ром або коньяк. Кілька крапель додаються за бажанням.

Час приготування – до 15-ти хвилин. Калорійність – 559,90 ккал на 100 грам.

У глибокому посуді добре змішайте масло з цукровою пудрою. Окремо збийте жовтки і додайте до масла. Тепер збивайте все до однорідної маси. Можна використовувати віночок або міксер. Ром або коньяк додайте в самому кінці.

Незалежно від того, який саме масляний крем ви вирішили приготувати, перед цим дістаньте масло з холодильника на якийсь час. Воно має бути м'яким.

Сирний крем

Варто зазначити, що такий крем особливо підійде для тих, хто педантично ставиться до постаті. Він не тільки дуже легко готується, він ще низькокалорійний. Тому, крім того, що він дуже смачний, він ще й корисний для здоров'я. У ньому містяться органічні кислоти, фосфор, кальцій, йод і вітаміни групи B.

  1. Вершки — 250 мл, бажано 30%;
  2. Сир — 500 грам;
  3. Цукрова пудра — 200 грам.

Час приготування – до 15-ти хвилин. Калорійність – 182,50 на 100 грам.

У глибокому посуді або в блендері змішайте сир і пудру. Після цього окремо збийте вершки до утворення пишної маси і додати до сиру. Акуратно перемішайте все до однорідної маси.
Такий сирний крем використовують як для змащування, так і для прикраси улюбленого бісквітного торта.

Крем з вареного згущеного молока

Особливість такого крему в тому, що його неможливо зіпсувати, так само як зі сметани. Саме він підкорює серця багатьох ласунів. У ньому повинні бути такі продукти.

  1. Згущене молоко, повинна бути вареної – одна банка;
  2. Вершкове масло – одна пачка;
  3. У відповідності з особистими перевагами можна додати 100 мл невареной згущеного молока;
  4. Знову ж за бажанням додайте коньяк і/або ванілін.

Час приготування – 10 хвилин. Калорійність – 445,09 ккал на 100 грам.

Перед початком процесу потрібно зробити так, щоб температура згущеного молока і масла була приблизно однаковою. Тому витримайте їх у кімнаті якийсь час.

Перемішайте ложкою в глибокій посуді масло і варену згущенку. Після цього збийте міксером до однорідної консистенції. Якщо ви вирішили додати звичайну згущене молоко, то додайте і ще раз добре збийте суміш міксером. Коли він повністю взбит, додайте за смаком коньяк (кілька крапель) і ванілін. Після ще раз добре збийте.

Сметанний крем

Сметанний крем також як сирний вважається найменш калорійним. Але крім цього його дуже легко готувати.

  1. Цукор — 200 грам;
  2. Сметана – 500 мл;
  3. Загусник — одна упаковка;
  4. За смаком ванілін.

Час приготування – до 10 хвилин без настоювання. Калорійність – 280 ккал на 100 грам.

У глибокому посуді змішайте сметану і цукор звичайним віночком або вилкою.

Ванілін і загусник потрібно додавати тільки тоді, коли консистенція буде однорідною. Після цього збийте міксером до загустіння. Маса повинна бути щільною. Дайте настоятися в холодильнику. Краще залишити його на кілька годин. Потім можна змащувати і прикрашати торт.

У деяких випадках загусник додавати не потрібно. Наприклад, якщо ви використовуєте вже густу сметану.

Рецепт шоколадного крему

Багато господині стверджують, що саме цей шоколадний смак просто створений для бісквітних коржів. Але при цьому він досить калорійний. Підготуйте для крему такі продукти.

  1. Цукор-пісок — три столові ложки;
  2. Додайте какао-порошок — дві столові ложки;
  3. Вершкове масло. Буде достатньо однієї столової ложки;
  4. Коров'яче молоко — 500 мл Краще брати жирне;
  5. Крохмаль — три столові ложки і ванільний цукор.

Час приготування – до 20-ти хвилин. Калорійність – 189 ккал на 100 грам.

Використовуйте каструлю з антипригарним покриттям. Добре змішайте в ній 250 мл молока, масло, s процесі додайте какао і цукор. Поставте грітися на невеликий вогонь. Коли суміш закипить, варити рівно три хвилини. Під час варіння постійно помішуйте. Через три хвилини вимкніть вогонь.

Поки суміш охолоджується, змішайте крохмаль з рештою молоком, щоб не залишилося грудочок. Постарайтеся зробити це якомога швидше, щоб суміш не встигла охолонути. Влийте молоко в гарячий крем, відразу після того висипте ванільний цукор.

Тепер знову поставте все на маленький вогонь, і коли крем закипить, варити протягом двох хвилин. В цей час крем буде загусати, тому постійно добре заважайте його. Через дві хвилини зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Корисні поради

  • при приготуванні масляного крему особливо зверніть увагу на якість використовуваного вершкового масла. Чим якісніше і свіже воно буде, тим краще на смак буде крем;
  • у сирного крему є особливий секрет. Якщо про нього не забувати, то такий торт буде справжнім подарунком для рідних. Продукти обов'язково повинні бути свіжими і однорідними;
  • ви можете зробити крем з шоколаду більш насиченим. Потріть на тертці шоколад і посипте кожен корж. Тільки після цього змащуйте кремом;
  • не забувайте і про фрукти або ягоди. Вони послужать не тільки прикрасою, але і натуральній і корисною смаковою добавкою. Їх можна додати при кожному з цих кремів. Навіть якщо ви постійно готуєте один і той же крем. Постійно використовуйте різні ягоди і фрукти. Він буде здаватися кожного разу оригінальним, новим і неповторним;
  • харчові барвники також можуть порадувати вас і ваших близьких. Додайте їх під час приготування і прикрасьте торт різними кольорами. Наприклад, якщо прикраси будуть у формі трояндочок, додайте в крем червоний харчовий барвник;

І пам'ятайте, що будь-який крем для бісквітних коржів ви не приготували, ви завжди можете надати йому цікавий смак, додавши в нього кілька крапель есенції.

Що ще почитати: