Як готувати канапе на святковий стіл для дітей
Діти дуже люблять брати участь у створенні легких кулінарних шедеврів. Не відмовляйте їм у задоволенні приготувати легкі канапе, що складаються з декількох інгредієнтів. Для них це дуже захопливе творче заняття, а для вас — істотна економія часу. Отже, давайте розглянемо рецепти канапе для дітей на день народження.
Бутербродики без шпаг
Канапе без шпаг являють собою маленькі міні-бутербродики, в основі яких лежить підсмажений або підсушений в духовій шафі хліб. Його форма може бути абсолютно різною. Тому експериментуйте і робіть їх круглими, квадратними, у вигляді зірочок, квіточок, метеликів і т. д.
Рекомендується використовувати:
- злаковий хліб і хліб, приготовлений з борошна грубого помелу;
- бутербродне масло;
- зелень, цитрусові, овочі, фрукти;
- сирну масу;
- сир в будь-якому вигляді;
- варене м'ясо.
Для приготування канапе на день народження дітям до 5 років не рекомендується використовувати:
- кетчупи і майонези;
- здобні булки;
- солоні та гострі інгредієнти;
- консерви.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
батон хліба - | 1 шт. |
джем - | 1 баночка |
груші - | 3 шт. |
банани - | 3 шт. |
подрібнені горіхи або паста - | 100 г |
Час приготування: 20 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 Ккал |
Технологія:
- Батон нарізати на однакові по товщині скибочки і змастити фруктовим джемом;
- Зверху розкласти пластинки (часточки) банани і груші;
- Посипати горішками.
«Полуничне серце»
Що необхідно:
- батон білого хліба – 400 г;
- варена згущене молоко – 1 банка;
- полуничне желе – 250 р.
Скільки готувати: до 30 хвилин.
Калорійність: 269 ккал.
Технологія:
- Хліб нарізати товщиною в 1 -1,5 см;
- За допомогою формочок для печива з м'якоті вирізати сердечка;
- Згущене молоко перекласти в кондитерський шприц і акуратно проводячи по краю хліба зробити бортики;
- У центр покласти полуничне желе.
Чарівний хліб
Що необхідно:
- білий хліб – 400 г;
- сирна маса – 1 упаковка;
- різнобарвна декоративна харчова присипка – 3 упаковки.
Скільки готувати: 15-20 хвилин.
Калорійність: 137 ккал.
Технологія:
- Кожен скибочку білого хліба розрізати на 4 частини;
- Намазати тонким шаром сирної маси;
- Посипати різнокольоровою присипкою.
Міні-піца на батоні
Що необхідно:
- батон – 400 г;
- кетчуп 50 г;
- вода;
- перець болгарський – 2 шт.;
- сир – 100 г;
- відварне м'ясо – 200 г;
- зелень;
- помідори – 2 шт.
Скільки готувати: до 30 хвилин.
Калорійність: 170 ккал.
Технологія:
- Кетчуп змішати з невеликою кількістю води, щоб вийшла густа маса;
- Батон нарізати скибочками і по черзі вмочити в соус;
- Викласти хліб на деко (якщо будете готувати в духовці) або на тарілку (для СВЧ-печі);
- Зверху покласти нарізаний перець, помідори, м'ясо;
- Посипати сиром із зеленню і випікати до готовності.
Сонечка
Що необхідно:
- батон хліба – 400 г;
- вершковий сир – 250 г;
- сьомга малосольна – 20 маленьких шматочків;
- черрі – 10 шт.;
- маслини – 4 шт. + 1 шт.;
- майонез;
- зелень.
Скільки готувати: до 40 хвилин.
Калорійність: 175 ккал.
Технологія:
- Хліб нарізати на 20 скибочок і кожен намазати сиром;
- Викласти сьомгу, яка грає роль перини;
- Черрі нарізати навпіл, маслини четвертинками. З інгредієнтів зобразити божу корівку, як показано на фото;
- З допомогою майонезу зробити маленькі вічка;
- Імпровізовану галявину доповнити гілочкою зелені, а подрібненої додаткової оливкою оформити чорні крапки на чері.
Сонячні Гаваї
Що необхідно:
- білий хліб – 400 г;
- консервовані ананаси (цілі) – 1 банка;
- шинка – 10 кружечків;
- маслини – 10 шт.
Скільки готувати: 10 хвилин.
Калорійність: 133 ккал.
Технологія:
- Хліб спочатку нарізати скибочками, а потім з м'якоті з допомогою форми вирізати кружечки, розміром з кільця ананасів;
- Покласти шинку. Зверху кільце ананаса;
- У центр покласти маслини і прикрасити гілочкою зелені.
Букети з овочів і фруктів — оригінальне частування на будь яке свято.
Як приготувати смачний брауні з вишнею читайте в нашій статті.
Рецепт шоколаду з какао, який можна зробити в домашніх умовах.
Рецепти канапе на шпажках на святковий стіл для дітей
Дивно, але як показує практика, якщо красиво оформити канапе, то дитина не помітивши, може з'їсти той продукт, який раніше не припадав йому до душі.
Рулетики з шинки
Що необхідно:
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 271 ккал.
Технологія:
- Шинку нарізати так тонко, щоб вона з легкістю згорнулася в трубочку;
- Змішати майонез і сир;
- М'ясний продукт змастити сирною начинкою, згорнути рулетиком, проткнути шпажкою, на якій вже встановлена маслина.
Екзотична рибка
Що необхідно для 5 штук канапе:
- манго – 1 шт.;
- маслини – 5 шт.;
- сьомга малосольна – 100 р.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 88 ккал.
Технологія:
- Сьомгу нарізати на 5 тонких смужок і кожну обернути навколо маслини;
- Отриманий рулетик наколоти на шпажку, а в підставі встановити часточку манго.
Весна
На фото зображена ягода фізалісу, але її можна замінити іншою ягодою.
Що необхідно:
- батон – 150 г;
- майонез;
- салат – 3 аркуша;
- шинка – 100 г;
- ківі.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 153 ккал.
Технологія:
- Хліб нарізати невеликими шматками, шинку тонкими скибочками, ківі напівкружечками, а салат дрібно нарвати;
- Спочатку нанизати на шпажку будь-яку обрану ягоду, слідом ківі, шинку, салат, а на підставі повинен надати хліб, змащений майонезом.
Дитячі канапе з овочів
Мухоморчики
Що необхідно:
- черрі – 5 шт.;
- перепелині варені яйця – 10 шт.;
- зелень;
- сметана.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 98 ккал.
На дерев'яну шпажку спочатку нанизати яйце, слідом помідорки і зелень. З допомогою сметани зробити маленькі точки на капелюшку мухомора.
Синьйор Помідор
Що необхідно:
- базилік – 6 листочків;
- черрі – 3 шт.;
- хліб – 200 г;
- моцарелла – 100 р.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 111 ккал.
Нанизати на шпажку листочок базиліка, слідом половинку черрі, сир і м'якуш хліба, вирізаний круглою формою.
Фруктові тартинки для дітей на день народження
Для фруктових канапе ідеальним варіантом стануть продукти, на яких рідко бувають алергічні реакції. Щоб вони не темніли, готуйте канапе практично перед приходом гостей. А щоб продовжити їх естетичний зовнішній вигляд, достатньо змочити фрукти невеликою кількістю соку будь-якого цитруса.
Пропонуємо розглянути найбільш цікаві для дитячого свята страви.
Ананасовий кораблик
Що необхідно для 20 штук:
- консервований ананас – 10 шт.;
- банани – 2 шт.;
- нектарин – 10 шт.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 57 ккал.
Технологія:
- На кольорові шпажки нанизати половинки ананасів – це майбутній вітрило;
- Банани нарізати на 20 кілець. Нектарин поділити навпіл і вирізати кружечки такого ж розміру, як банани;
- Зібрати кораблик як показано на фото.
Солодка веселка
Що необхідно для 10 штук:
- полуниця – 10 шт.;
- мандарин – 2 шт.;
- ананас – 3 кільця;
- ягідки винограду без кісточок – 10 шт.;
- малина – 10 шт.;
- ківі — 1 шт.;
- чорниця – 10 шт.
Скільки готувати: 15 хвилин.
Калорійність: 26 ккал.
Технологія:
- Всі фрукти промити. У полуниці зрізати плодоніжку;
- Ківі з ананасом нарізати на скибочки;
- Компоненти нанизувати на шпажку в такому порядку:
- полуниця;
- мандарин;
- консервований ананас;
- ківі;
- смородина;
- малина;
- виноград.
- Готове канапе викладають на одну тарілку поруч один з одним.
Весела полуничка
Що необхідно для 10 штук:
- банан – 1 шт.;
- сік половинки лимона;
- полуниця – 10 шт.;
- листя свіжої м'яти – 10 шт.
Скільки готувати: 15 хвилин.
Калорійність: 56 ккал.
Технологія:
- Банан порізати кружальцями, товщина кожного повинна бути 2 см;
- Збризнути фрукт цитрусовим соком;
- Спочатку нанизати на шпажку м'яту, слідом полуничку, а в основі повинен виявитися банан.
Для цікавого виду з допомогою вершків намалюйте на полуничку усміхнену пику.
Хвостатий павич
Що необхідно:
- груша;
- мандарин;
- банан;
- ягідки зеленого винограду без кісточок – 16 шт.;
- чорниця – 8 шт.;
- малина – 8 шт.;
- ожина – 8 шт.
Скільки готувати: 20 хвилин.
Калорійність: 26 ккал.
Технологія:
- Спочатку потрібно підготувати нижню частину хвоста. Для цього очистіть мандарин, поділіть його на часточки, банан наріжте тонкими кружальцями. Спочатку викладіть на тарілку банани, а трохи нижче мандаринки;
- Підготовка канапе: на шпажки нанизати ягоди за наступним порядком: виноград, чорниця, малина, ожина, виноград;
- Грушу порізати навпіл і встановити біля основи тарілки;
- Увіткнути канапе у тельці павлина як показано на фото;
- Лапки і дзьоб птиці зроблені зі шкірки мандарина.
Незвичайні варіанти
Ці десерти по достоїнству оцінять усі ласуни.
Полуниця в шоколаді
Що необхідно:
- розтоплений чорний шоколад – 100 г;
- полуниця – 300 р.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 165 ккал.
Фрукти промити, видалити хвостики і нанизати на шпажки.
Шоколад перелити в корнетик і полити їм полуницю.
Можна також вмочити кожен фрукт в шоколад, дочекатися застигання і потім нанизати на шпажку.
Мармеладное настрій
Що необхідно:
- мармелад -20 шт.;
- кругле печиво -20 шт.;
- малина – 20 шт.;
- розтоплений шоколад – 100 р.
Скільки готувати: до 20 хвилин.
Калорійність: 295 ккал.
Компоненти канапе можна нанизати в будь-якому порядку, головне в кінці полити солодку красу розтопленим шоколадом.
Улюблені цукерки
Що необхідно:
- шоколадні цукерки у вигляді трюфеля – 200 р.
Скільки готувати: до 5-15 хвилин.
Калорійність: 569 ккал.
Канапе з цукерок для дітей на день народження робити простіше простого. Потрібно тільки в кожну цукерку увіткнути шпажку, яку можна декорувати папером, вирізаної у вигляді серця.
Як прикрасити
Не варто чекати відповідного моменту, щоб реалізувати свій талант оформлення дитячих страв. Будь-яке свято стане цікавіше, якщо доповнити його привабливими бутербродами або канапе.
Крім того, можна використовувати різнокольорові тарілки з зображеннями мультяшних героїв. А ті, хто володіють мистецтвом карвінгу, можуть продемонструвати свій талант, вирізавши красиві фігурки з овочів, фруктів і цитрусових.
І наостанок хочеться розповісти про маленькі секрети:
- ретельно очищайте всі використовувані продукти: промивайте кілька разів і перевіряйте відсутність кісточок, насіння і т. д.;
- щоб дитячі канапе не втратили естетичний зовнішній вигляд, готуйте їх безпосередньо перед подачею;
- всі інгредієнти повинні бути нарізані крупно, щоб дітям не довелося користуватися виделками й ножами;
- щоб прикраси краще трималися, готуйте намазки самостійно;
- щоб легше намазати масло, досить попередньо розтерти;
- тверді сорти сиру можна замінити на моцарелу;
- залучайте до процесу дітей.
Бажаємо вам вдалого приготування канапе, яскравого святкового столу та веселого дитячого дня народження!