06 май 2019 9 368

Як приготувати закуски на шпажках: рецепти з фото покроково

Канапе – це мініатюрні бутерброди, які насаджуються на зубочистку або шпажку. Їх не потрібно відкушувати, вони таких розмірів, що призначені для того, щоб їсти цілком і насолоджуватися міксом смаку.

Найчастіше канапе використовують на різних фуршетах, тому ці міні-частування і дістали назву «фуршетна закуска». На різних святкуваннях і фуршетах таке страва користується величезним попитом, адже його зручно їсти і воно дуже смачне.

Крім усього іншого, канапе – це холодна закуска, яка легко і швидко готується. Вона може бути паличкою-виручалочкою у випадках, коли раптово нагрянули гості.

Рецептів закусок на шпажках дуже багато, серед такого достатку можна знайти канапе і на фуршет, і на день народження, і навіть на природу до шашлику.

З французької слово «канапе» дослівно перекладається як: підсмажений хліб з закускою. Спочатку основою (нижньою частиною) закуски був хліб. На сьогоднішній день таке блюдо можна зробити з чого завгодно і необов'язково використовувати хліб.

Виділяють два основних варіанти приготування канапе:

  1. У першому варіанті за основу беруть хліб, підсмажені тости або батон;
  2. У другому варіанті в якості основи йдуть різні овочі.

Красиві холодні закуски на шпажках: рецепти з фото

Канапе з сьомгою
Інгредієнти Кількість
Хліб - 4 шматочка
Огірок - 1шт.
Твердий сир - 100 г
Оливки - 8шт.
Сьомга слабосолона - 50г
Зелень - для прикраси
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Хліб можна брати житній або білий (за бажанням). Його треба порізати на невеликі порції у формі трикутника або квадрата.

Хліб буде основою бутерброда, тому його слід наколоти на шпажку в самий низ. Шпажки можна купувати спеціальні, або ж використовувати зубочистки.

Потім йде шар твердого сиру, його потрібно також порізати, як і хліб (якщо вибрали квадратну форму, значить, потрібно її дотримуватися, якщо ж хліб порізаний трикутниками, то і сир слід різати також).

Сьомгу нарізати тонкими слайсами, нанизати на зубочистку.

Потім тонко нарізати огірок. Можна використовувати як свіжі, так і мариновані огірки (якщо свіжих немає під рукою), смак готової страви від цього не постраждає.

Верхній шар – оливки. Можна використовувати цілі оливки, або розрізати кожну навпіл.

За бажанням, страву можна прикрасити свіжою зеленню.

Кількість продуктів можна збільшувати, в залежності від того, на скільки людей розрахований бенкет.

Дуже смачна закуска для святкового столу готова, приємного апетиту!

Закуски на шпажках з перепелиними яйцями

Перепелині яйця – це природний джерело корисних компонентів. Вони мають все необхідне для збагачення організму вітамінами. Крім усього іншого, перепелині яйця – це універсальний продукт, який можна використовувати в багатьох стравах.

В наступному рецепті канапе з яйцями перепілок зібрані тільки корисні компоненти, тому таке блюдо буде корисним не тільки дорослим, але й дітям.

Інгредієнти:

  • Перепелині яйця – 5 шт.;
  • Огірок – 1шт.;
  • Вершковий сир – 100гр.;
  • Червона ікра – 20гр.;

Для початку потрібно відварити перепелині яйця. Для цього обмийте їх під проточною водою, потім помістіть в каструлю, доведіть до кипіння і варіть 5 хвилин. Після цього занурте яйця в холодну воду, потім почистіть і розріжте навпіл.

Огірок потрібно вимити і нарізати, як вам подобається. Огірок в даному випадку виступає основою, тому його слід нанизувати найпершим.

Наступний шар – яйця.

На яйця покладіть вершковий сир.

Зверху на сир покладіть червону ікру.

Кількість інгредієнтів розрахована на 10 шпажок. Його можна змінювати, залежно від кількості гостей.

У підсумку виходить корисна і смачна холодна закуска швидкого приготування. Приємного апетиту!

Канапе з сиром «фета»

Інгредієнти:

  • Сир «фета» — 100гр.;
  • Помідорів «черрі» — 10шт.;
  • Маслини – 10шт.;
  • Огірок – 1шт.

Нижній шар – сир «фета». Його слід нарізати кубиками і нанизати на шпажки.

Наступний шар – огірок. Огірок нарізати кубиками і нанизати зверху сиру.

Маслини можна використовувати цілком або розрізати навпіл.

Останній шар – помідори. Їх можна нанизувати цілком, або ж розрізати на дві частини.

Закуска готова, приємного апетиту!

Рецепти салатів і закусок на День Народження, які припадуть до смаку вашим гостям.

Рецепти легких закусок на швидку руку — легко приготувати коли нагрянули друзі.

Закуска з баклажанів «Тещин язик» — легко, просто і всі в захваті! Читайте тут.

Шпажки з шинкою «ситні»

Інгредієнти:

  • Шинка – 200гр.;
  • Помідор – 1шт.;
  • Огірок – 1шт;
  • Маслини – 20шт.;
  • Листя салату.

Хліб нарізати на порційні шматочки (квадратами або трикутниками) і підсмажити на сковорідці, потім його слід нанизати на шпажку.

Листя салату нарізати або нарвати і нанизати на зубочистку, зверху на хліб.

Помідори нарізати півкільцями і нанизати на шпажку.

Наступний шар – маслини. Їх можна розрізати на дві частини або використовувати цілком.

Огірок потрібно вимити, нарізати і нанизати зверху на зубочистку.

Верхній шар – знову маслини.

Закуска готова, приємного апетиту!

Канапе «під горілочку»

Наступний варіант закуски на шпажках економічний, смачний і ідеально підходить для застілля.

Інгредієнти:

  • Оселедець – 1шт.;
  • Житній хліб – пару скибочок;
  • Цибуля — 1шт.;
  • Огірок – 1шт.;
  • Оливки – 10шт.

Чорний хліб нарізати квадратними шматочками і підсмажити на сковорідці з обох сторін. Потім нанизати його на шпажки.

Оселедець можна брати пресервам або слабосолону. Оселедець потрібно теж порізати порційними шматками і також наколоти на шпажку.

Потім порізати огірок і надіньте його на зубочистку.

Цибулю можна промаринувати в оцті або використовувати сирим. Цибулю необхідно нарізати кільцями і надягти по одному колечку на кожну шпажку.

Оливки (або маслини) розрізати навпіл і надягти на зубочистку – це самий верхній шар.

За бажанням, до цього рецепту можна додати відварену картоплю, зварену в мундирах.

Приємного апетиту!

Ягідне канапе

Цей рецепт страви на шпажках відмінно підійде на десерт.

Інгредієнти:

  • Ківі – 1шт.;
  • Ананас консервований – 1 банка;
  • Апельсин – 1шт;
  • Малина – 100гр;
  • Виноград – 100гр.
Для даного рецепту слід вибирати довгі двосторонні шпажки. Приготування закуски починається з підготовки фруктів і ягід.

Ягоди винограду і малину слід промити. Ананас консервований потрібно нарізати кубиками, ківі очистити і нарізати півкільцями. Апельсин очистити від шкірки, розділити на часточки і кожну часточку очистити від шкірки. Після цього кожну часточку апельсина розділити на дві частини.

Залишилося тільки надіти всі компоненти на шпажки.

До фруктового канапе можна додавати будь-які сезонні фрукти і ягоди, від цього смак десерту точно не постраждає!

Як ви бачите, таких рецептів закусок існує дуже багато. Крім викладених варіацій, ви можете самі стати творцем кулінарних шедеврів. Для цього просто використовуйте улюблені продукти. Не бійтеся експериментувати, канапе любить експерименти!

Що ще почитати: