Як приготувати рулет з омлету з начинкою
Омлет – запозичена назва, яке подарував нам звучний французька мова, де в оригіналі слово звучить, як «omelette». А знамените блюдо з Франції полюбилося мільйонам людей практично в усіх країнах світу.
Омлет – яєчне ласощі і білковий подарунок організму
Суміш для омлету готується з яєць і молока, збита до потрібної консистенції і трохи приправлена спеціями. Найчастіше у ролі приправи сіль виступає або навіть цукор, оскільки страва універсальне і може бути як солоним, так і солодким без погіршення смакових якостей.
На батьківщині його приготування омлету вважається справжнім мистецтвом і, незважаючи на видиму простоту виконання, кулінари Франції переконані, що страва вимагає достатньої уваги і особливого вміння.
До речі, у французьких кулінарних традиціях зовсім не вважають, що омлет повинен виходити пишним і страва не прийнято додавати молоко або борошно, а готують його на відкритій сковорідці.
Крім традиційних рецептур омлету, кулінари світу радують і новинками улюбленого страви, пробуючи готувати навіть рулети з крихкого яєчного омлету.
І, треба сказати, у них це чудово виходить! Випробувати яєчні шедеври можна і в умовах домашньої кухні. Головне, запастися невеликою кількістю терпіння і смачними рецептами.
Почати можна з найпростіших рецептур, поступово переходячи на більш високі рівні майстерності.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 5 шт. |
майонезу - | 180 г |
топленого вершкового масла - | 20 г |
солі - | за смаком |
зелень, листки салату - | за смаком |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 190 Ккал |
- Протягом 3 хвилин збиваємо яйця;
- Поступово вводимо майонез порціями по 50 г, сіль, не припиняючи процесу;
- Форму для запікання ретельно промазуємо розтопленим маслом і виливаємо суміш;
- Ставимо в добре прогріту духовку на 180° і запікаємо протягом 12 хвилин;
- Готову страву остуджуємо і обережно формуємо рулетик;
- Можна прикрасити зеленню або листками салату і подавати як самостійне блюдо.
Рулет з омлету з грибною начинкою
Для приготування начинки гриби не обмежуються вибором виключно білих, тому можна використовувати всі види, в тому числі печериці.
Для приготування 4 порцій омлету потрібно:
- 2 яйця;
- 75 г майонезу;
- 20 г крохмалю (столова ложка);
- 30 г топленого вершкового масла.
Для грибної начинки:
- 350 г білих грибів;
- 90 г сиру твердого сміття;
- 1 середня цибулина;
- оливкова олія;
- пір'я зеленої цибулі;
- сіль, перець за смаком.
Загальний час приготування страви: 50 хвилин.
Калорійність: 220 ккал/100 р.
- Дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії 2 хвилини;
- Гриби пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою ножа, приправляємо спеціями і відправляємо до цибулі. Обсмажувати суміш протягом 20 хвилин. Свіжі гриби можна попередньо відварити в підсоленій воді, тоді час смаження скоротиться до 10 хвилин. Поки суміш охолоджується, готуємо омлет;
- Розбиваємо яйця, додаємо крохмаль і збиваємо 2 хвилини, поступово вводимо майонез. Загальний час збивання 3-4 хвилини;
- Випікаємо на розпеченій сковороді омлет, добре змащеній вершковим маслом (суміші повинно вистачити на кілька штук). Смажимо на слабкому вогні тільки з одного боку, накриваючи кришкою;
- Дрібно натираємо сир;
- Нарізаємо зелену цибулю;
- На готовий омлетный млинець викладаємо шар сиру, шар грибів і посипаємо зеленою цибулею;
- Акуратно згортаємо в форму рулету і ріжемо на невеликі шматочки.
Подавати як самостійну страву або закуску.
Рулет з курячим фаршем
Для приготування 4 порцій знадобиться:
- 3 яйця;
- 20 г манної крупи;
- 90 г майонезу;
- 120 г твердих сортів сиру;
- 20 г топленого вершкового масла;
- листя салату;
- сіль і перець за смаком.
Для м'ясної начинки:
- 320 г фаршу курячого;
- 1 середня цибулина;
- спеції.
Загальний час приготування страви: 70 хвилин.
Калорійність: 210 ккал/100 р.
- Яйця розбиваємо, додаємо манну крупу, сіль, перець і злегка збиваємо протягом 2 хвилин до отримання однорідної маси;
- Не припиняючи процесу, в два підходу вводимо майонез, збиваємо 2 хвилини;
- Сир крупно натираємо, додаємо в яєчну масу, добре розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин для набухання крупи;
- Пропускаємо цибулину через м'ясорубку і з'єднуємо з м'ясом, приправляємо за смаком сіллю і перцем. Ретельно перемішуємо;
- Форму з високим бортиком змащуємо маслом, виливаємо яєчну суміш і випікаємо до готовності при температурі 180°;
- Готовий омлет остуджуємо, акуратно розподіляємо по його поверхні фарш і надаємо форму рулету;
- Обертаємо фольгою і знову відправляємо в духовку на 35 хвилин;
- Готовий рулет охолодити, не знімаючи фольги, щоб виділений при запіканні сік зміг добре вбратися;
- Нарізаємо невеликими порціями і прикрашаємо листочка салату.
Гречана каша з м'ясом — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.
Читайте як правильно приготувати пиріжки з начинкою з капусти з прісного тіста.
Салат шинкою і грибами — «Поляна», візьміть на замітку рецепт закуски.
Як приготувати курячий рулет з яєчним омлетом
Навчившись готувати нескладні рулети з омлету, сміливо можна приступати до шедеврів високої складності, до яких цілком можна віднести рулет з курки з омлетом.
Володіючи рецептурою і тонкощами у технології приготування, навіть малодосвідчений кулінар зможе справити враження справжнього майстра і подарувати своїм гостям рідкісне гастрономічне задоволення.
Для курячих рулетів використовують в основному цілу курячу тушку, що у деяких господинь викликає здивування, оскільки постає питання відокремлення курячого м'яса від кісток. Насправді процедура досить проста, якщо до обробки тушки підійти правильно.
Для приготування 6-8 порцій рулету знадобиться:
- куряча тушка — близько 2 кг;
- 3 яйця;
- 100 г майонезу;
- 25 г пшеничного борошна;
- 30 г топленого вершкового масла;
- 170-200 мл води;
- часник (досить зубчики);
- сіль, перець, прянощі (на смак);
- зелень.
Загальний час приготування страви: 120 хвилин.
Калорійність: 310 ккал/100 р.
- Розбираємо тушку: укладаємо її грудкою вгору, акуратно робимо надріз від шиї та вздовж черевця по центру. Крильця видаляємо і акуратно відокремлюємо м'ясо від кісток по всій тушці. Чистимо м'ясо від сухожиль і хрящиків, добре відбиваємо молоточком, посипаємо спеціями і залишаємо філе для просочення;
- Готуємо омлет: яйця солимо і збиваємо протягом 2 хвилин, поступово додаючи майонез, продовжуючи збивати ще 1 хвилину;
- Випікаємо омлет на розпеченій сковороді до готовності і охолодити;
- Готовий омлет викладаємо поверх курячого філе і надаємо форму рулету;
- Курячий рулет обертаємо фольгою або покласти в рукав для запікання;
- Рулет укладаємо на деко, додаємо підсолену холодну воду, рубаний часник, спеції, прянощі і тушкуємо при температурі 170° протягом 70 хвилин;
- Готовий рулет ріжемо на шматочки і прикрашаємо зеленню.
Рецепти омлетных рулетів балують достатком різноманітних начинок на будь-який смак. Страви можна прикрашати як в готовому вигляді, так і в самому початку, запікаючи омлети з викладеної з овочів композицією. Красиві і апетитні рулети стануть справжньою прикрасою вашого столу!
Варіант з плавленим сиром
Для приготування 6 порцій знадобиться:
- 4 яйця;
- 190 г майонезу;
- 350 г плавленого сиру;
- 20 г вершкового масла;
- сіль, перець за смаком;
Для прикраси омлету:
- гілочки кропу;
- 1 морквина;
Загальний час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність: 220 ккал/100 р.
- Розбиваємо яйця і збиваємо близько 2 хвилин, поступово вводимо 160 г майонезу, спеції і збиваємо ще хвилину;
- Морква шаткуємо тонкими кільцями і вирізаємо квіткові фігурки;
- Форму для запікання застеляємо пергаментом, ретельно змащуємо топленим вершковим маслом і розкладаємо невеликі гілочки кропу, супроводжуючи морквяними квітами;
- Поверх композиції акуратно, щоб прикраси не піднімалося, заливаємо яєчну суміш і поміщаємо на 10 хвилин в прогріту духовку;
- Сир подмораживаем протягом 15 хвилин, натираємо на крупній тертці, додаємо до нього пропущений через прес часник, кріп, спеції, 30 г майонезу і ретельно перемішуємо;
- Остуджуємо омлет і розподіляємо начинку по поверхні;
- Формуємо рулет і залишаємо на 1,5 години в харчовій плівці для просочення.
Класичний варіант з сиром і помідорами
Для приготування 4 порцій знадобиться:
- 3 яйця;
- 50 г молока;
- 20 г вершкового масла;
- 2 середніх помідора;
- 150 г сиру;
- сіль, перець за смаком.
Загальний час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність: 210 ккал/100 р.
- Розбиваємо яйця, додаємо молоко, солимо і збиваємо 3 хвилини;
- Омлет випікаємо на змащеній сковороді олію. Порцію можна розділити на 2 омлетных млинця;
- Помідори ріжемо кубиком, надлишки соку зливаємо;
- Сир дрібно натираємо, відправляємо до помідорів, додаємо спеції;
- Розподіляємо начинку по поверхні омлету, надаємо форму рулету.
Рулет з яєчного омлету з рибною начинкою
Для приготування 6 порцій знадобиться:
- 4 яйця;
- 30 г майонезу;
- 90 г сметани;
- 150 г сиру;
- 250 г рибної консерви;
- пучок кропу;
- сіль, перець.
Загальний час приготування страви: 30 хвилин.
Калорійність: 180 ккал/100 р.
- У ємності змішуємо сметану і яйця, солимо і збиваємо протягом 2 хвилин;
- Форму застеляємо пергаментом, заливаємо суміш і запікаємо в прогрітій духовці близько 12 хвилин;
- Консервовану рибу подрібнюємо виделкою, додаємо натертий на дрібно натертий сир, подрібнений кріп, майонез і ретельно перемішуємо;
- Готовий омлет остуджуємо, розподіляємо начинку і звертаємо в рулет.
Кулінарні підказки
Займаючись приготуванням омлетных рулетів, необхідно проявити акуратність в поводженні з тендітною омлетною масою, оскільки при різких рухах спечений рулетик може тріснути, а частування втратить естетичний вигляд.
Для того, щоб виключити подібні неприємності, дозвольте омлету досить остудитися і згортайте рулетик не кваплячись, обережно відокремлюючи від паперу або плівки. Якщо згортати рулет не вздовж, а впоперек, ризик потріскувань значно знижується.
Вибір начинки для страви з омлету не обмежений.
Придумуйте нові смачні сюжети і не бійтеся експериментувати, радуючи себе і своїх близьких корисною їжею!