24 апрель 2019 1 160

Як приготувати рулет з омлету з начинкою

Омлет – запозичена назва, яке подарував нам звучний французька мова, де в оригіналі слово звучить, як «omelette». А знамените блюдо з Франції полюбилося мільйонам людей практично в усіх країнах світу.

Омлет – яєчне ласощі і білковий подарунок організму

Суміш для омлету готується з яєць і молока, збита до потрібної консистенції і трохи приправлена спеціями. Найчастіше у ролі приправи сіль виступає або навіть цукор, оскільки страва універсальне і може бути як солоним, так і солодким без погіршення смакових якостей.

На батьківщині його приготування омлету вважається справжнім мистецтвом і, незважаючи на видиму простоту виконання, кулінари Франції переконані, що страва вимагає достатньої уваги і особливого вміння.

До речі, у французьких кулінарних традиціях зовсім не вважають, що омлет повинен виходити пишним і страва не прийнято додавати молоко або борошно, а готують його на відкритій сковорідці.

Крім традиційних рецептур омлету, кулінари світу радують і новинками улюбленого страви, пробуючи готувати навіть рулети з крихкого яєчного омлету.

І, треба сказати, у них це чудово виходить! Випробувати яєчні шедеври можна і в умовах домашньої кухні. Головне, запастися невеликою кількістю терпіння і смачними рецептами.

Почати можна з найпростіших рецептур, поступово переходячи на більш високі рівні майстерності.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 5 шт.
майонезу - 180 г
топленого вершкового масла - 20 г
солі - за смаком
зелень, листки салату - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 190 Ккал
  1. Протягом 3 хвилин збиваємо яйця;
  2. Поступово вводимо майонез порціями по 50 г, сіль, не припиняючи процесу;
  3. Форму для запікання ретельно промазуємо розтопленим маслом і виливаємо суміш;
  4. Ставимо в добре прогріту духовку на 180° і запікаємо протягом 12 хвилин;
  5. Готову страву остуджуємо і обережно формуємо рулетик;
  6. Можна прикрасити зеленню або листками салату і подавати як самостійне блюдо.

Рулет з омлету з грибною начинкою

Для приготування начинки гриби не обмежуються вибором виключно білих, тому можна використовувати всі види, в тому числі печериці.

Для приготування 4 порцій омлету потрібно:

  • 2 яйця;
  • 75 г майонезу;
  • 20 г крохмалю (столова ложка);
  • 30 г топленого вершкового масла.

Для грибної начинки:

  • 350 г білих грибів;
  • 90 г сиру твердого сміття;
  • 1 середня цибулина;
  • оливкова олія;
  • пір'я зеленої цибулі;
  • сіль, перець за смаком.

Загальний час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність: 220 ккал/100 р.

  1. Дрібно шаткуємо цибулю і обсмажуємо на оливковій олії 2 хвилини;
  2. Гриби пропускаємо через м'ясорубку або подрібнюємо за допомогою ножа, приправляємо спеціями і відправляємо до цибулі. Обсмажувати суміш протягом 20 хвилин. Свіжі гриби можна попередньо відварити в підсоленій воді, тоді час смаження скоротиться до 10 хвилин. Поки суміш охолоджується, готуємо омлет;
  3. Розбиваємо яйця, додаємо крохмаль і збиваємо 2 хвилини, поступово вводимо майонез. Загальний час збивання 3-4 хвилини;
  4. Випікаємо на розпеченій сковороді омлет, добре змащеній вершковим маслом (суміші повинно вистачити на кілька штук). Смажимо на слабкому вогні тільки з одного боку, накриваючи кришкою;
  5. Дрібно натираємо сир;
  6. Нарізаємо зелену цибулю;
  7. На готовий омлетный млинець викладаємо шар сиру, шар грибів і посипаємо зеленою цибулею;
  8. Акуратно згортаємо в форму рулету і ріжемо на невеликі шматочки.

Подавати як самостійну страву або закуску.

Рулет з курячим фаршем

Для приготування 4 порцій знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 20 г манної крупи;
  • 90 г майонезу;
  • 120 г твердих сортів сиру;
  • 20 г топленого вершкового масла;
  • листя салату;
  • сіль і перець за смаком.

Для м'ясної начинки:

  • 320 г фаршу курячого;
  • 1 середня цибулина;
  • спеції.

Загальний час приготування страви: 70 хвилин.

Калорійність: 210 ккал/100 р.

  1. Яйця розбиваємо, додаємо манну крупу, сіль, перець і злегка збиваємо протягом 2 хвилин до отримання однорідної маси;
  2. Не припиняючи процесу, в два підходу вводимо майонез, збиваємо 2 хвилини;
  3. Сир крупно натираємо, додаємо в яєчну масу, добре розмішуємо і залишаємо на 5 хвилин для набухання крупи;
  4. Пропускаємо цибулину через м'ясорубку і з'єднуємо з м'ясом, приправляємо за смаком сіллю і перцем. Ретельно перемішуємо;
  5. Форму з високим бортиком змащуємо маслом, виливаємо яєчну суміш і випікаємо до готовності при температурі 180°;
  6. Готовий омлет остуджуємо, акуратно розподіляємо по його поверхні фарш і надаємо форму рулету;
  7. Обертаємо фольгою і знову відправляємо в духовку на 35 хвилин;
  8. Готовий рулет охолодити, не знімаючи фольги, щоб виділений при запіканні сік зміг добре вбратися;
  9. Нарізаємо невеликими порціями і прикрашаємо листочка салату.

Гречана каша з м'ясом — спробуйте приготувати це блюдо за нашими рецептами.

Читайте як правильно приготувати пиріжки з начинкою з капусти з прісного тіста.

Салат шинкою і грибами — «Поляна», візьміть на замітку рецепт закуски.

Як приготувати курячий рулет з яєчним омлетом

Навчившись готувати нескладні рулети з омлету, сміливо можна приступати до шедеврів високої складності, до яких цілком можна віднести рулет з курки з омлетом.

Володіючи рецептурою і тонкощами у технології приготування, навіть малодосвідчений кулінар зможе справити враження справжнього майстра і подарувати своїм гостям рідкісне гастрономічне задоволення.

Для курячих рулетів використовують в основному цілу курячу тушку, що у деяких господинь викликає здивування, оскільки постає питання відокремлення курячого м'яса від кісток. Насправді процедура досить проста, якщо до обробки тушки підійти правильно.

Для приготування 6-8 порцій рулету знадобиться:

  • куряча тушка — близько 2 кг;
  • 3 яйця;
  • 100 г майонезу;
  • 25 г пшеничного борошна;
  • 30 г топленого вершкового масла;
  • 170-200 мл води;
  • часник (досить зубчики);
  • сіль, перець, прянощі (на смак);
  • зелень.

Загальний час приготування страви: 120 хвилин.

Калорійність: 310 ккал/100 р.

  1. Розбираємо тушку: укладаємо її грудкою вгору, акуратно робимо надріз від шиї та вздовж черевця по центру. Крильця видаляємо і акуратно відокремлюємо м'ясо від кісток по всій тушці. Чистимо м'ясо від сухожиль і хрящиків, добре відбиваємо молоточком, посипаємо спеціями і залишаємо філе для просочення;
  2. Готуємо омлет: яйця солимо і збиваємо протягом 2 хвилин, поступово додаючи майонез, продовжуючи збивати ще 1 хвилину;
  3. Випікаємо омлет на розпеченій сковороді до готовності і охолодити;
  4. Готовий омлет викладаємо поверх курячого філе і надаємо форму рулету;
  5. Курячий рулет обертаємо фольгою або покласти в рукав для запікання;
  6. Рулет укладаємо на деко, додаємо підсолену холодну воду, рубаний часник, спеції, прянощі і тушкуємо при температурі 170° протягом 70 хвилин;
  7. Готовий рулет ріжемо на шматочки і прикрашаємо зеленню.

Рецепти омлетных рулетів балують достатком різноманітних начинок на будь-який смак. Страви можна прикрашати як в готовому вигляді, так і в самому початку, запікаючи омлети з викладеної з овочів композицією. Красиві і апетитні рулети стануть справжньою прикрасою вашого столу!

Варіант з плавленим сиром

Для приготування 6 порцій знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 190 г майонезу;
  • 350 г плавленого сиру;
  • 20 г вершкового масла;
  • сіль, перець за смаком;

Для прикраси омлету:

  • гілочки кропу;
  • 1 морквина;

Загальний час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність: 220 ккал/100 р.

  1. Розбиваємо яйця і збиваємо близько 2 хвилин, поступово вводимо 160 г майонезу, спеції і збиваємо ще хвилину;
  2. Морква шаткуємо тонкими кільцями і вирізаємо квіткові фігурки;
  3. Форму для запікання застеляємо пергаментом, ретельно змащуємо топленим вершковим маслом і розкладаємо невеликі гілочки кропу, супроводжуючи морквяними квітами;
  4. Поверх композиції акуратно, щоб прикраси не піднімалося, заливаємо яєчну суміш і поміщаємо на 10 хвилин в прогріту духовку;
  5. Сир подмораживаем протягом 15 хвилин, натираємо на крупній тертці, додаємо до нього пропущений через прес часник, кріп, спеції, 30 г майонезу і ретельно перемішуємо;
  6. Остуджуємо омлет і розподіляємо начинку по поверхні;
  7. Формуємо рулет і залишаємо на 1,5 години в харчовій плівці для просочення.

Класичний варіант з сиром і помідорами

Для приготування 4 порцій знадобиться:

  • 3 яйця;
  • 50 г молока;
  • 20 г вершкового масла;
  • 2 середніх помідора;
  • 150 г сиру;
  • сіль, перець за смаком.

Загальний час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність: 210 ккал/100 р.

  1. Розбиваємо яйця, додаємо молоко, солимо і збиваємо 3 хвилини;
  2. Омлет випікаємо на змащеній сковороді олію. Порцію можна розділити на 2 омлетных млинця;
  3. Помідори ріжемо кубиком, надлишки соку зливаємо;
  4. Сир дрібно натираємо, відправляємо до помідорів, додаємо спеції;
  5. Розподіляємо начинку по поверхні омлету, надаємо форму рулету.

Рулет з яєчного омлету з рибною начинкою

Для приготування 6 порцій знадобиться:

  • 4 яйця;
  • 30 г майонезу;
  • 90 г сметани;
  • 150 г сиру;
  • 250 г рибної консерви;
  • пучок кропу;
  • сіль, перець.

Загальний час приготування страви: 30 хвилин.

Калорійність: 180 ккал/100 р.

  1. У ємності змішуємо сметану і яйця, солимо і збиваємо протягом 2 хвилин;
  2. Форму застеляємо пергаментом, заливаємо суміш і запікаємо в прогрітій духовці близько 12 хвилин;
  3. Консервовану рибу подрібнюємо виделкою, додаємо натертий на дрібно натертий сир, подрібнений кріп, майонез і ретельно перемішуємо;
  4. Готовий омлет остуджуємо, розподіляємо начинку і звертаємо в рулет.

Кулінарні підказки

Займаючись приготуванням омлетных рулетів, необхідно проявити акуратність в поводженні з тендітною омлетною масою, оскільки при різких рухах спечений рулетик може тріснути, а частування втратить естетичний вигляд.

Для того, щоб виключити подібні неприємності, дозвольте омлету досить остудитися і згортайте рулетик не кваплячись, обережно відокремлюючи від паперу або плівки. Якщо згортати рулет не вздовж, а впоперек, ризик потріскувань значно знижується.

Вибір начинки для страви з омлету не обмежений.

Придумуйте нові смачні сюжети і не бійтеся експериментувати, радуючи себе і своїх близьких корисною їжею!

Що ще почитати: