Домашні рецепти брауні з какао-порошком
В оригінальному, американському рецепті цей пиріг готується з додаванням шоколаду. Але сьогодні ми покажемо вам декілька універсальних рецептів брауні на основі порошку какао. Згодні спробувати? Це дуже смачно, в міру солодко, апетитно, а як ароматно! Швидше приступайте!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яєць - | 3 шт. |
пшеничного борошна - | 145 г |
розпушувача - | 11 г |
масла вершкового - | 125 г |
солі - | 1 пучку |
ваніліну - | 1 уп. |
какао - | 45 г |
цукрового піску - | 135 р |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 368 Ккал |
Метод готування брауні з какао без шоколаду:
- В першу чергу масло необхідно трохи подрібнити, скориставшись ножем;
- Помістити його в невеликий сотейник і прибрати на газ;
- Повністю розтопити його і зняти з вогню, всипати цукор;
- Ретельно вимішати, щоб всі кристали розчинилися;
- Додати ванілін, яйця і перемішати;
- Борошно пустити з допомогою сита до інших компонентів;
- Точно так само всипати розпушувач, какао та сіль;
- Компоненти перемішати і вилити в підготовлену форму, рівномірно розмазати лопаткою;
- Прибрати в духовку, нагріту до 185 градусів;
- Запікати двадцять п'ять хвилин.
Рецепт брауні з какао-порошком і арахісом
- 135 г пшеничного борошна;
- 4 курячих яйця;
- 110 р масла;
- 70 г арахісу;
- 110 г какао;
- 3 г солі;
- 150 г цукру.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорії – 404.
Послідовність дій:
- Масло нарізати на кубики і помістити в сотейник;
- Всипати до нього какао з допомогою сита;
- Після цього всипати цукор, перемішати і поставити на газ;
- Розвести до однорідної консистенції і трохи остудити;
- Додати яйця і перемішати. Треба трохи почекати, щоб яйця не схопилися;
- Борошно всипати в миску обов'язково з допомогою сита;
- Додати арахіс і перемішати;
- Влити отриману шоколадну масу і перемішати лопаткою;
- Отримане тісто вилити у форму, яка вкрита папером;
- Запікати при середній температурі 25 хвилин.
Шоколадний брауні з какао
- 240 г темного шоколаду 78%;
- 160 г цукру;
- 3 курячих яйця;
- 20 г порошку какао;
- 100 р пшеничного борошна;
- 150 р масла;
- 5 г розпушувача.
Час готування – 65 хвилин.
Калорії – 449.
Етапи приготування:
- Масло порізати шматочками, шоколад поламати, якщо у вас плитки;
- З'єднати інгредієнти в сотейнику і розтопити їх на плиті;
- Як тільки інгредієнти змішаються, зняти з вогню і ні в якому разі не доводити масу до кипіння;
- У миску розбити всі яйця і доповнити їх цукром;
- Перемішати і почати збивати масу, поки не утворюється легка, пишна піна;
- Влити в цю піну остиглий шоколад з маслом;
- Перемішувати лопаткою або вінчиком, поки не утвориться маса однорідної консистенції;
- Змішати борошно, порошок для випічки і какао;
- Акуратно всипати суху масу до мокрим інгредієнтів, розділяючи їх ситом;
- Перемішати до однорідності і вилити у форму;
- При 180 за Цельсієм запікати двадцять хвилин.
Як приготувати смачне тісто для піци з кефіру або дріжджової закваски.
Рецепт салату з щавлю — це краща страва для весняного застілля.
Як приготувати смачну курячу грудку на сковороді. Смачні рецепти тут.
Брауні з кабачком і какао
- 210 г цукру;
- 2 курячих яйця;
- 235 г борошна;
- 200 г кабачка;
- 75 г какао;
- 150 г шоколаду;
- 1 уп. ваніліну;
- 3 г солі;
- 10 г кориці;
- 75 р масла;
- 5 г соди.
Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 317.
Порядок дій:
- Духова шафа відразу ж прогріти до 180 за Цельсієм;
- Форму для випікання накрити листом пергаменту;
- Яйця помістити в миску, досипати до них цукор і додати ванілін;
- Злегка збити масу віночком, всипати сіль і корицю;
- Масло розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі;
- Залити його до решти інгредієнтів і перемішати до однорідності;
- Соду погасити соком цитруса або оцтом, додати в тісто;
- У борошно додати какао, з'єднати і далі скористатися допомогою сита;
- Всипати сухі компоненти в тісто необхідно ретельно заважати все віночком, інакше маса покриється грудками;
- Шоколад поламати і додати його в загальну масу, перемішати;
- Кабачок почистити, вимити його і натерти на тертці;
- Віджати масу руками і відправити слідом за шоколадом;
- Перемішати і вилити у форму, розподілити лопаткою;
- Запікати сорок хвилин при середній температурі.
Як приготувати брауні на основі йогурту
- 45 г какао;
- 135 мл йогурту;
- 160 г коричневого цукру;
- 150 г борошна;
- 60 мл молока;
- 35 г джему;
- 12 г розпушувача;
- 85 р масла.
Час приготування – 45 хвилин.
Калорії – 316.
Алгоритм дій:
- Масло покласти в піалу і покласти її в мікрохвильовку;
- Коли масло розтане, всипати до нього цукор;
- З допомогою віночка перетерти все в однорідну масу;
- Далі доповнити це йогуртом, перемішати;
- Після цього додати джем, з'єднати;
- Всипати борошно, користуючись ситом, а потім і какао таким же чином;
- Далі всипати розпушувач, змішати;
- Влити молоко, довести масу до потрібної консистенції;
- Перелити тісто у форму і розподілити його;
- Запікати брауні тридцять хвилин при 185 за Цельсієм.
Рецепт брауні з сирним кремом і вишнями
- 120 г гіркого шоколаду;
- 350 г сиру;
- 170 г цукру;
- 45 г порошку какао;
- 400 г вишні;
- 7 г ванілі;
- 4 курячих яйця;
- 12 г розпушувача;
- 135 г масла;
- 2 р солі;
- 125 г борошна.
Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 248.
Готування:
- Шоколад поламати, якщо він у вас плитками;
- Масло порізати і скласти до шоколаду;
- Прибрати ємність в мікрохвильовку, щоб розтопити і змішати обидва інгредієнта між собою;
- Перемішати, доводячи до однорідного кольору і консистенції;
- Половину всіх яєць розбити в миску і додати до них третю частину цукру;
- Також додати ваніль, сіль і збити масу в піну;
- Влити в отриману масу остиглий шоколад, перемішати до однорідності;
- Всипати борошно і какао, але обов'язково з ситом;
- Збити міксером для досягнення однорідності;
- Сир помістити в миску і додати до нього залишки яєць, залишки цукру;
- За допомогою заглибного блендера перебити масу в однорідний крем;
- Вишні вимити і видалити кісточки, якщо вони є;
- Вилити у форму третю частину тіста, зверху розподілити половину сирного крему;
- Крем розподілити і викласти зверху половину вишні;
- Далі знову тісто, крем, вишня і в кінці залити все залишками шоколадної маси;
- Всі шари обов'язково рівняти лопаткою або ложкою;
- В кінці форму помістити в духову шафу на п'ятдесят хвилин при 180 за Цельсієм.
Брауні з какао можна подати не лише до чаю або кави в сімейному колі, але й гостей до святкового столу. Це універсальне ласощі, яка сподобається кожному, так що доведеться готувати подвійну порцію.