01 апрель 2019 1 996

Домашні рецепти брауні з какао-порошком

В оригінальному, американському рецепті цей пиріг готується з додаванням шоколаду. Але сьогодні ми покажемо вам декілька універсальних рецептів брауні на основі порошку какао. Згодні спробувати? Це дуже смачно, в міру солодко, апетитно, а як ароматно! Швидше приступайте!

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
яєць - 3 шт.
пшеничного борошна - 145 г
розпушувача - 11 г
масла вершкового - 125 г
солі - 1 пучку
ваніліну - 1 уп.
какао - 45 г
цукрового піску - 135 р
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 368 Ккал

Метод готування брауні з какао без шоколаду:

  1. В першу чергу масло необхідно трохи подрібнити, скориставшись ножем;
  2. Помістити його в невеликий сотейник і прибрати на газ;
  3. Повністю розтопити його і зняти з вогню, всипати цукор;
  4. Ретельно вимішати, щоб всі кристали розчинилися;
  5. Додати ванілін, яйця і перемішати;
  6. Борошно пустити з допомогою сита до інших компонентів;
  7. Точно так само всипати розпушувач, какао та сіль;
  8. Компоненти перемішати і вилити в підготовлену форму, рівномірно розмазати лопаткою;
  9. Прибрати в духовку, нагріту до 185 градусів;
  10. Запікати двадцять п'ять хвилин.

Рецепт брауні з какао-порошком і арахісом

  • 135 г пшеничного борошна;
  • 4 курячих яйця;
  • 110 р масла;
  • 70 г арахісу;
  • 110 г какао;
  • 3 г солі;
  • 150 г цукру.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорії – 404.

Послідовність дій:

  1. Масло нарізати на кубики і помістити в сотейник;
  2. Всипати до нього какао з допомогою сита;
  3. Після цього всипати цукор, перемішати і поставити на газ;
  4. Розвести до однорідної консистенції і трохи остудити;
  5. Додати яйця і перемішати. Треба трохи почекати, щоб яйця не схопилися;
  6. Борошно всипати в миску обов'язково з допомогою сита;
  7. Додати арахіс і перемішати;
  8. Влити отриману шоколадну масу і перемішати лопаткою;
  9. Отримане тісто вилити у форму, яка вкрита папером;
  10. Запікати при середній температурі 25 хвилин.

Шоколадний брауні з какао

  • 240 г темного шоколаду 78%;
  • 160 г цукру;
  • 3 курячих яйця;
  • 20 г порошку какао;
  • 100 р пшеничного борошна;
  • 150 р масла;
  • 5 г розпушувача.

Час готування – 65 хвилин.

Калорії – 449.

Етапи приготування:

  1. Масло порізати шматочками, шоколад поламати, якщо у вас плитки;
  2. З'єднати інгредієнти в сотейнику і розтопити їх на плиті;
  3. Як тільки інгредієнти змішаються, зняти з вогню і ні в якому разі не доводити масу до кипіння;
  4. У миску розбити всі яйця і доповнити їх цукром;
  5. Перемішати і почати збивати масу, поки не утворюється легка, пишна піна;
  6. Влити в цю піну остиглий шоколад з маслом;
  7. Перемішувати лопаткою або вінчиком, поки не утвориться маса однорідної консистенції;
  8. Змішати борошно, порошок для випічки і какао;
  9. Акуратно всипати суху масу до мокрим інгредієнтів, розділяючи їх ситом;
  10. Перемішати до однорідності і вилити у форму;
  11. При 180 за Цельсієм запікати двадцять хвилин.

Як приготувати смачне тісто для піци з кефіру або дріжджової закваски.

Рецепт салату з щавлю — це краща страва для весняного застілля.

Як приготувати смачну курячу грудку на сковороді. Смачні рецепти тут.

Брауні з кабачком і какао

  • 210 г цукру;
  • 2 курячих яйця;
  • 235 г борошна;
  • 200 г кабачка;
  • 75 г какао;
  • 150 г шоколаду;
  • 1 уп. ваніліну;
  • 3 г солі;
  • 10 г кориці;
  • 75 р масла;
  • 5 г соди.

Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 317.

Порядок дій:

  1. Духова шафа відразу ж прогріти до 180 за Цельсієм;
  2. Форму для випікання накрити листом пергаменту;
  3. Яйця помістити в миску, досипати до них цукор і додати ванілін;
  4. Злегка збити масу віночком, всипати сіль і корицю;
  5. Масло розтопити на плиті або в мікрохвильовій печі;
  6. Залити його до решти інгредієнтів і перемішати до однорідності;
  7. Соду погасити соком цитруса або оцтом, додати в тісто;
  8. У борошно додати какао, з'єднати і далі скористатися допомогою сита;
  9. Всипати сухі компоненти в тісто необхідно ретельно заважати все віночком, інакше маса покриється грудками;
  10. Шоколад поламати і додати його в загальну масу, перемішати;
  11. Кабачок почистити, вимити його і натерти на тертці;
  12. Віджати масу руками і відправити слідом за шоколадом;
  13. Перемішати і вилити у форму, розподілити лопаткою;
  14. Запікати сорок хвилин при середній температурі.

Як приготувати брауні на основі йогурту

  • 45 г какао;
  • 135 мл йогурту;
  • 160 г коричневого цукру;
  • 150 г борошна;
  • 60 мл молока;
  • 35 г джему;
  • 12 г розпушувача;
  • 85 р масла.

Час приготування – 45 хвилин.

Калорії – 316.

Алгоритм дій:

  1. Масло покласти в піалу і покласти її в мікрохвильовку;
  2. Коли масло розтане, всипати до нього цукор;
  3. З допомогою віночка перетерти все в однорідну масу;
  4. Далі доповнити це йогуртом, перемішати;
  5. Після цього додати джем, з'єднати;
  6. Всипати борошно, користуючись ситом, а потім і какао таким же чином;
  7. Далі всипати розпушувач, змішати;
  8. Влити молоко, довести масу до потрібної консистенції;
  9. Перелити тісто у форму і розподілити його;
  10. Запікати брауні тридцять хвилин при 185 за Цельсієм.

Рецепт брауні з сирним кремом і вишнями

  • 120 г гіркого шоколаду;
  • 350 г сиру;
  • 170 г цукру;
  • 45 г порошку какао;
  • 400 г вишні;
  • 7 г ванілі;
  • 4 курячих яйця;
  • 12 г розпушувача;
  • 135 г масла;
  • 2 р солі;
  • 125 г борошна.

Час приготування – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 248.

Готування:

  1. Шоколад поламати, якщо він у вас плитками;
  2. Масло порізати і скласти до шоколаду;
  3. Прибрати ємність в мікрохвильовку, щоб розтопити і змішати обидва інгредієнта між собою;
  4. Перемішати, доводячи до однорідного кольору і консистенції;
  5. Половину всіх яєць розбити в миску і додати до них третю частину цукру;
  6. Також додати ваніль, сіль і збити масу в піну;
  7. Влити в отриману масу остиглий шоколад, перемішати до однорідності;
  8. Всипати борошно і какао, але обов'язково з ситом;
  9. Збити міксером для досягнення однорідності;
  10. Сир помістити в миску і додати до нього залишки яєць, залишки цукру;
  11. За допомогою заглибного блендера перебити масу в однорідний крем;
  12. Вишні вимити і видалити кісточки, якщо вони є;
  13. Вилити у форму третю частину тіста, зверху розподілити половину сирного крему;
  14. Крем розподілити і викласти зверху половину вишні;
  15. Далі знову тісто, крем, вишня і в кінці залити все залишками шоколадної маси;
  16. Всі шари обов'язково рівняти лопаткою або ложкою;
  17. В кінці форму помістити в духову шафу на п'ятдесят хвилин при 180 за Цельсієм.

Брауні з какао можна подати не лише до чаю або кави в сімейному колі, але й гостей до святкового столу. Це універсальне ласощі, яка сподобається кожному, так що доведеться готувати подвійну порцію.

Що ще почитати: