Як спекти шоколадний брауні в мультиварці
Брауні – це шоколадний десерт, який прийшов до нас з Америки. За своєю структурою ця чудова випічка виходить дуже м'яка, ніжна всередині і хрустка з цукровою скоринкою зовні. Багато хто, можливо, бачили цей десерт тільки в ресторанах, кафе, адже, знаючи рецепт, її можна приготувати самому будинку. Тим більше при домашньому приготуванні брауні в мультиварці виходить просто дивовижним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
масло вершкове - | 180 г |
гіркий шоколад - | 2 плитки по 100 г |
цукор - | 250 г |
яйця - | 3 шт. |
борошно - | ¼ Кілограма |
какао - | 30 г |
сода - | щіпка |
Час приготування: 75 хвилин | Калорійність на 100 грам: 370 Ккал |
Процес приготування:
- Масло викладаємо в сотейник, також розламуємо плитку шоколаду на невеликі шматочки і кладемо до маслу;
- Ставимо сковороду на повільний вогонь і залишаємо растапливаться всі компоненти;
- В процесі розтоплення обов'язково перемішуємо;
- Знімаємо з вогню і відставляємо остигати;
- Поки розтоплюється шоколад і вершкове масло, необхідно в чашку викласти яйця і засипати цукром;
- Потім починаємо віночком яйця з цукровим піском за допомогою міксера. Всі Розмішується до збільшення обсягу;
- Продовжуємо вимішувати, поступово вводимо шоколадну суміш, ретельно збиваємо;
- Підсипаємо борошно, какао і розпушувач. Добре вимішуємо;
- У результаті повинна вийти рідка основа, за структурою вона повинна бути однорідною, без грудочок;
- Чашу мультиварки промазуємо вершковим маслом з усіх сторін;
- Виливаємо тісто в чашу, верх вирівнюємо лопаткою;
- Вибираємо програму «Випічка». Випікатися брауні має не менше 50 хвилин;
- Потім витягуємо брауні з ємності мультиварки і подаємо на стіл до чаю.
Шоколадний брауні з какао і вишнею в мультиварці
Для випічки потрібні продукти:
- половина склянки вишні без кісточок;
- ¼ Кілограма цукру;
- чотири курячі яйця;
- упаковка масла на 200 грам;
- борошно – ¼ частина кілограма;
- 75 грам порошку какао;
- трохи солі;
- щіпка ваніліну.
Щоб спекти брауні, потрібно 2 години.
Калорійність – 380 ккал.
Варіант приготування:
- У глибоку миску розбиваємо курячі яйця, всипаємо цукор і додаємо трохи солі;
- Далі ретельно розмішуємо блендером до однорідної структури;
- Вершкове масло краще попередньо витягти з холодильника, щоб воно розм'якло;
- Можна розм'якшити масло в мікрохвильовій печі протягом 1 хвилини;
- Викладаємо розм'якшене масло до суміші з яєць і цукру;
- Вимішуємо міксером до тих пір, поки суміш не стане однорідною;
- Далі насипаємо борошно і какао порошок;
- Добре розмішуємо лопаткою, тісто не повинно мати густу структуру. За структурою воно повинно нагадувати сметану;
- В кінці кладемо ягоди вишні. Кісточки варто заздалегідь витягнути;
- Розмішуємо основу з вишнею ще раз лопаткою, щоб ягода рівномірно розійшлася по тесту;
- Чашу мультиварки всередині потрібно покрити вершковим маслом;
- Викладаємо рідку основу в ємність мультиварки і верх вирівнюємо;
- Залишаємо дбати брауні в режимі «Випічка» протягом 60 хвилин, потім варто поставити ще 20 хвилин. Загальний період приготування 80 хвилин;
- Готовий брауні витягуємо з мультиварки і викладаємо;
- Подаємо десерт до чаю.
Брауні з сиром та вишнями в мультиварці
Для приготування знадобляться продукти:
- 300 грам м'якого сиру;
- 300 грам свіжої або замороженої вишні без кісточок;
- цукор — 150 грам;
- 100 грам гіркого шоколаду;
- вершкове масло – 120 грам;
- чотири яйця;
- пакетик ванільного порошку;
- 6 великих ложок борошна;
- розпушувач – 7 грам;
- щіпка солі.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 395 ккал.
Приступаємо до приготування:
- Викладаємо вершкове масло в сотейник;
- Гіркий шоколад розламуємо на невеликі скибочки і поміщаємо до вершкового масла;
- Поміщаємо на парову баню і розтоплюємо;
- У чашку розбиваємо два яйця, засипаємо 50 грам цукру, додаємо сіль, ванільний порошок;
- Вимішуємо яйця з іншими компонентами міксером до рівномірної структури;
- В іншій мисці робимо сирний крем. Викладаємо сир, розбиваємо два яйця і додаємо 100 грам цукрового піску;
- Розтираємо міксером до стану кремоподібної консистенції;
- Після цього розтоплений шоколад разом з маслом вливаємо в яєчну суміш і розмішуємо міксером;
- Потім потрібно насипати борошна і розпушувача. Перемішуємо інгредієнти до еластичності;
- Ємність мультиварки потрібно промазати маслом;
- Заливаємо 1/3 частину тіста, розрівнюємо лопаткою;
- Викладаємо ½ сирного крему і половину вишні;
- Зверху залийте ще половину тіста, що залишилося, потім іншу половину сирного крему і вишню;
- В кінці виливаємо залишки тіста і обов'язково верх рівняємо лопаткою або ложкою;
- Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом 80 хвилин;
- Готове брауні необхідно акуратно вийняти з ємності мультиварки, нарізати порційними шматочками і подати до чаю.
Рецепт бісквіта на кефірі — простий і смачний варіант випічки до чаю щодня.
Читайте як приготувати вишуканий маринад для свинини, яку можна запекти в духовці.
Спробуйте приготувати неймовірно смачний люля кебаб на сковороді. Рецепт тут.
Рецепт торта брауні з рікоттою і малиною у мультиварці Редмонд
Які компоненти знадобляться для приготування:
- 100 грам пшеничного борошна;
- два яйця;
- шоколад темний – 2 плитки;
- 110 грам вершкового масла;
- 260 грам цукру;
- розпушувач – 5 грам;
- щіпка солі;
- рікотта – 250 грам;
- трохи ванільного цукру з натуральною ваніллю;
- 100 грам малини.
Час приготування – 2 години.
Калорійність – 380 ккал.
Приступаємо до приготування:
- У чашку викладаємо рікотту, один яєчний жовток і 2 великі ложки цукрового піску;
- Всі компоненти збиваємо, повинен вийти однорідний крем;
- В каструлю або сотейник викладаємо вершкове масло і шоколад;
- Ставимо каструльку на водяну баню і розтоплюємо компоненти;
- Всипаємо в рідку масу їх масла і шоколаду цукровий пісок, перемішуємо до повного розчинення цукрового піску;
- Як тільки суміш стане теплою, викладаємо туди по одному яйцю і розмішуємо;
- Борошно просіюється і засипається в рідку основу;
- Додаємо сіль, розпушувач і розмішуємо міксером до однорідності;
- Кладемо в чашу мультиварки пергаментний папір і викладаємо частину рідкого тіста;
- Далі кладемо шар крему з рікоттою і зверху крему розкладаємо ягоди малини;
- Потім акуратно зверху кладемо тісто і розрівнюємо;
- Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо випікатися протягом 70-80 хвилин;
- Після цього акуратно виймаємо з ємності, розрізаємо на шматочки і подаємо до чаю.
Кавові кекси брауні в мультиварці
Готувати будемо з наступних продуктів:
- 180 грам гіркого шоколаду;
- кава – 3 ч. ложки;
- половина склянки гарячої води;
- 180 грам вершкового масла;
- 4 курячих яйця;
- 90 грам борошна;
- 30 грам какао-порошку;
- щіпка розпушувача;
- 160 грам цукру;
- щіпка мускатного горіха;
- трохи цукрової пудри.
Час приготування – 1,5 години.
Калорійність – 376 ккал.
Як потрібно робити:
- Вершкове масло потрібно попередньо вийняти з холодильника, щоб воно стало м'яким;
- Тим часом потрібно заварити міцну каву. в 100 грам гарячої води засипаємо 3 ч. ложки кави, перемішуємо і залишаємо заварюватися;
- Далі проціджуємо кави;
- Плитку шоколаду розламуємо на шматочки і заливаємо гарячою кавою;
- Розмішуємо шоколад з кавою віночком до повного розчинення шоколаду;
- Невеликий шматочок масло відставляємо для змазування формочок, решта викладаємо в шоколадну суміш;
- Добре розмішуємо віночком суміш з маслом до його повного розчинення;
- Розбиваємо яйця і поділяємо білки і жовтки;
- Викладаємо жовтки в шоколадну основу і розмішуємо віночком;
- Білки викладаємо в чашку, засипаємо до них цукор і за допомогою міксера збиваємо суміш до утворення пишної суміші;
- В окрему ємність потрібно просіяти борошно, засипаємо до неї какао-порошок, розпушувач і додаємо дрібку мускатного горіха. Сухі компоненти розмішуються;
- Частинами викладаємо в шоколадну основу білкову суміш і розмішуємо лопаткою;
- Потім повільно всипаємо суху суміш і збиваємо все міксером до повного розмішування всіх компонентів;
- Наливаємо трохи води в мультиварку, встановлюємо спеціальну решітку;
- Силіконові формочки змащуємо вершковим маслом;
- Викладаємо тісто в силіконові формочки і встановлюємо їх на ґрати;
- Вибираємо режим «Випічка» і залишаємо готуватися протягом 50-60 хвилин;
- Після цього виймаємо формочки, даємо трохи охолонути і дістаємо кекси брауні.
Корисні поради
- намагайтеся перемішувати все ретельно за допомогою міксера або блендера, щоб не утворювалися грудочки. Тісто має бути однорідним і еластичним;
- додатково у тісто можна додати ягоди, шматочки фруктів, горіхи, родзинки;
- мультиварку можна змащувати вершковим маслом або застеляти пергаментом.
Брауні – це відмінна випічка, яка володіє прекрасним ароматом шоколаду. Вона стане відмінним пригощанням для осіб, дітей. Її можна використовувати для святкового десерту на дні народження, новий рік та інші сімейні свята.