22 апрель 2019 3 940

Як зробити пишні домашні булочки з варенням

Що може бути смачніше домашніх булочок? Хіба що булочки з домашнім варенням! Таку випічку готувати дуже просто і швидко, а результатом буде задоволена вся сім'я.

Рецепт здобної випічки покроково
Інгредієнти Кількість
борошна - 260 р
варення (будь-якого) - 400 г
води - стакан
солі - пучку
масла рослинного - 50 мл
сухих дріжджів - 5 г
цукру - 3 ст. л.
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 380 Ккал
Незважаючи на те, що здобне тісто від дріжджового не сильно відрізняється, випічка з нього набагато привабливіше для ласуни. Може бути тому, що вона виходить більш солодкою? Можна відразу і перевірити, приготувавши здобні булочки з варенням за цим рецептом.
  1. Воду підігріти, але не кип'ятити. Розмішати в ньому дріжджі так, щоб вони повністю розчинилися, для цього настояти їх півгодини;
  2. Як тільки на поверхні опари з'являться бульбашки – додати до нього борошно, цукор і сіль;
  3. Замісити м'яке тісто пружне;
  4. Помістити його в скляну або керамічну ємність, попередньо добре змащену рослинним маслом;
  5. Обернути ємність харчовою плівкою, а потім укутати в теплий рушник;
  6. Дати тісту підійти протягом години-півтора;
  7. Після дістати його і помістити на робочій поверхні, трохи пом'яти і знову дати полежати 10 хвилин;
  8. Розкачати довгий рулет і нарізати його на частини (3-4 см);
  9. Кожен шматочок розкачати в круглий коржик;
  10. Викласти варення виходячи з розміру коржі. Не варто класти його надмірно, інакше здоба розповзеться;
  11. Защипнути краї коржиків і трохи прим'яти, щоб шов став непомітним;
  12. Деко застелити папером або фольгою, попередньо змастивши маслом і викладати на нього булочки;
  13. Випікати 25 хвилин в духовці (200°С), поставивши в неї склянку з водою;
  14. У деяких духовках це час випікання може збільшитися або зменшитися (залежно від потужності);
  15. Після закінчення часу дістати булочки і дати їм трохи охолонути на решітці. Їсти з чаєм або молоком!

Булочки з яблучним варенням з дріжджового тіста

Ця випічка з'їдається дуже швидко, але її велика перевага в тому, що вже готові булочки можна заморозити. Так що витративши 1 раз 3 години часу можна приготувати випічки відразу на два дні.

Інгредієнти:

  • борошно – ½ кг;
  • яйце – 2 шт.;
  • молоко – стакан;
  • джем (малиновий) – 1,5 склянки;
  • дріжджі – 20 гр;
  • сіль – ½ ч. л;
  • цукор – 100 гр;
  • вершкове масло – 60 гр.

Необхідний час: 2 години 45 хвилин.

Калорії: 347.

  1. У теплому молоці (50 мл) розмішати дріжджі;
  2. Потім протягом 15 хвилин не чіпати опару, щоб на ній з'явилася «шапочка»;
  3. В цей час яйця добре збити з сіллю і цукром;
  4. Нагріти молоко, що залишилося і додати до нього яйця. Потім акуратно влити підійшла опару і всипати половину від всієї борошна;
  5. Добре перемішати і поступово досипати муку;
  6. Заздалегідь розтоплене масло влити після борошна і добре вимісити тісто, щоб воно стало круглим еластичним шаром;
  7. У процесі, за необхідності, досипати ще борошна, але акуратно — маса не повинна бути занадто тугий. В ідеалі повинно вийде нелипким еластичне тісто;
  8. Вимішане тісто залишити на 60 хвилин, щоб воно добре піднялося;
  9. Періодично (протягом години) трохи приймати тісто;
  10. Розкачати тісто, після того як воно підніметься, прямокутник 60х30 см;
  11. Малинове варення акуратно розмазати по пласту, залишаючи 1 см від країв;
  12. Візуально розділивши весь пласт на три частини, згорнути пласт втричі. В ідеалі повинен вийти прямокутник 30х20 см;
  13. Краї прямокутника добре защипнути і злегка пройтися качалкою по поверхні. Гострим ножем нарізати весь пласт на смужки по 2,5 см;
  14. Отримані смужки перекрутити пару раз і з'єднати в кільце;
  15. Піч 15 хвилин при 190°С.

Рецепт простий і смачної закуски, яку з легкістю може приготувати і дитина — сосиски в тісті, спробуйте!

Покроковий рецепт з фото смачних тістечок з різними начинками і цікавою прикрасою.

Рецепт салату з куркою, ананасами і сиром — візьміть на замітку цю закуску, він, напевно, вам стане в нагоді.

Листкові булочки з малиновою начинкою

Щоб спекти щось солодке до чаю не обов'язково витрачати багато часу на заміс тіста. Можна скористатися купівельними готовим листковим дріжджовим тістом, з якого виходять чудові булочки. А часу і сил при цьому витрачається зовсім мало.

Склад:

  • тісто – 1 уп. (450 гр);
  • жовток;
  • борошно пшеничне – 50 гр;
  • малинове варення – 120 мл

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 280 ккал.

  1. Присипати дошку або стіл, де буде розгортати тісто борошном. Використовувати не всю борошно – необхідно залишити трохи для самих слойок;
  2. Викласти тісто на поверхню і розкачати його в одному напрямку, щоб не злиплися всі шари;
  3. Все тісто розрізати на однакові прямокутні шматочки. Можна використовувати для цього гострий ніж або ніж для піци;
  4. На кожен квадрат треба трохи варення і добре розмазати його по всьому квадрату, залишивши близько 1 см по краях, щоб було зручно защипывать;
  5. Защипнути кожен квадрат по краю, використовуючи борошно для кращого скріплення тесту;
  6. Жовток добре збити виделкою і акуратно промазати їм кожну слойку;
  7. Розкласти На деку пекарський пергамент і на нього викласти слойки, щоб вони не торкалися один одного;
  8. Пекти пампушки з листкового дріжджового тіста з варенням півгодини (температура не більше 180 градусів).

Як зробити булочки на кефірі з варенням в мультиварці

З появою мультиварки життя господинь стало набагато простіше. Адже навіть смачну булочку можна приготувати за допомогою цього чудового приладу.

Інгредієнти:

  • кефір – 170 мл;
  • маргарин – 50 гр;
  • дріжджі сухі – 10 гр;
  • варення – 1 склянка;
  • яйце;
  • борошно – 360 гр;
  • цукор – 0,5 склянки + щіпка ваніліну;
  • щіпка солі.

Необхідний час: 1 година 30 хвилин (тісто) + 1 година 20 хвилин (випікання здоби).

Калорії: 420.

  1. Приготування булочок починається з розведення опари. Для цього треба розтерти сухі дріжджі в кефірі, причому він повинен бути як мінімум кімнатної температури (можна злегка підігріти);
  2. У кефір крім дріжджів додати по столовій ложці цукру і борошна;
  3. Отриману суміш добре розмішати і поставити підніматися на 15 хвилин у тепле місце;
  4. Розтопити маргарин і змішати його з яйцем і цукром. Туди ж додати ванілін (за бажанням);
  5. Як тільки опара підійде, додати до неї масло з яйцем і злегка посолити;
  6. Висипати борошно і почати вимішувати м'яке тісто, яке після залишити рости на годину-півтора;
  7. Отриману масу розділити на невеликі кульки, з яких розкачати коржі;
  8. На кожну корж викласти по ложці варення (бажано брати густе, щоб воно не розтікалося) і защипнути;
  9. Сформувавши булочки, покласти їх у каструлю на 10 хвилин при режимі «Підігрів». Слід попередньо промазати чашу всередині олією, щоб булочки не припеклись;
  10. Після того, як здоба трохи підніметься, перевести прилад на «Випічку» і встановити таймер на 1 годину;
  11. Як тільки таймер сповістить про закінчення випікання, перевернути булочки, змастити їх маргарином (маслом) і випікати ще 20 хвилин на тому ж самому режимі;
  12. Прикрасити випічку при бажанні можна цукровою пудрою. Слід також врахувати, що наведені режими були на прикладі мультиварки Panasonic, тому при використанні іншого приладу слід уважно вивчити інструкцію.

Корисні поради

Випічка вийде краще, якщо:

  1. Кефір при додаванні в тісто злегка підігріти;
  2. Використовувати сухі не спресовані дріжджі;
  3. Борошно обов'язково просіяти;
  4. Щоб тісто не липло до качалку, потрібно розгортати його пляшкою з холодною водою.

Цими хитрощами користувалися ще наші бабусі. А хіба у них булочки виходили не смачними?

Що ще почитати: