Як приготувати тісто для булочок в хлібопічці
Йдучи в ногу з часом, його завжди можна заощадити. Особливо на готуванні! Смак здоби, замішаної машиною, практично нічим не відрізняється від ручного замішування. Зате це простіше і швидше. Поки тісто піднімається, можна зайнятися начинкою або навіть приділити час собі і родині.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
пшеничного борошна - | 650 г |
яєчних жовтків - | 3 шт. |
теплої води - | 340 мл |
солі - | 3 дрібку |
цукрового піску - | 75 г |
масла вершкового - | 160 р |
пресованих дріжджів - | 10 г |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 375 Ккал |
Приготування:
- Воду злегка підігріти, щоб була теплою, але не гарячою;
- Залити її в чашу хлібопічки;
- Додати сіль, яйце і цукор;
- Масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб встигло стати м'яким;
- Додати його, потім борошно через сито і тоді вже дріжджі;
- Включити режим замішування тіста і почати займатися своїми справами;
- Після сигналу тісто дістати і далі використовувати його за призначенням.
Здобне тісто
- 540 г пшеничного борошна;
- 85 г цукрового піску;
- 2 дрібку солі;
- 115 г вершкового масла;
- 360 мл молока;
- 1 уп. дріжджів;
- 4 жовтка.
Час – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 276.
Приготування:
- Молоко підігріти, щоб стало теплим, до гарячого стану його доводити не треба, влити в чашу хлібопічки;
- Масло порізати кубиками, додати його до молока;
- У невеликій мисці виделкою збити два яйця, посолити їх, додати до решти маси;
- В іншій мисочці просіяти борошно і обережно пересипати її в чашу;
- Зверху додати цукор і дріжджі;
- Вибрати режим замісу і, як тільки пропищит пристрій, можна відразу використовувати його для готування далі.
Кефірна здоба
- 350 мл кефіру;
- 125 р олії;
- 5 г ваніліну;
- 3 курячих яйця;
- 1 уп. сухих дріжджів;
- 700 р борошна;
- 1 пучку солі;
- 80 г цукрового піску.
Час – 1 годину і 45 хвилин.
Калорії – 286.
Приготування:
- Заздалегідь з холодильника витягнути всі продукти, щоб вони були кімнатної температури;
- Яйця в мисці змішати з кефіром і влити їх у відерце хлібопічки;
- Маргарин розтопити в мікрохвильовці або на маленькому вогні в каструлі, ввести його до кефірно-яєчної суміші;
- Борошно просіяти в окрему миску і потім обережно пересипати до рідких продуктів;
- У різні кути відерця всипати ванільний цукор, цукор і сіль;
- У центрі зробити невеличку ямку і в неї всипати дріжджі;
- Встановити відерце в хлібопічку і вибрати програму замісу дріжджового тіста;
- Через півтори години витягнути і готувати за рецептом далі.
Читайте як приготувати смачні млинці з печінкою — кілька варіантів смачної закуски.
Візьміть на замітку рецепт запеченої риби в сметанному соусі.
Спробуйте приготувати дивовижні португальські тістечка із заварним кремом.
Солоне дріжджове тісто для закусочних булочок
- 340 мл молока;
- 2 курячих яйця;
- 15 г сухих дріжджів;
- 10 г солі;
- 570 г борошна пшеничного;
- 60 г борошна кукурудзяного;
- 100 г вершкового масла.
Час – 1 година 35 хвилин.
Калорії – 254.
Приготування:
- Яйце змішати виделкою в мисці з молоком. Обидва інгредієнти повинні бути кімнатної температури;
- Перелити суміш у чашу пристрою;
- Вершкове масло нарізати кубиками і додати в чашу;
- У велику посуд просіяти всю муку і потім частинами пересипати її до молочно-вершковою суміші;
- Зверху в один кут додати сіль, а в центр треба насипати дріжджі;
- Вибрати програму для замісу і чекати звукового сигналу хлібопічки;
- Дістати його на поверхню, змащену олією, і використовувати для приготування несолодких пиріжків. Наприклад, з яйцями і цибулею.
Рецепт здоби з корицею
- 250 мл сироватки;
- 120 г цукрового піску;
- 5 мл олії;
- 12 г ванільного цукру;
- 12 г сухих дріжджів;
- 130 г вершкового масла;
- 15 г меленої кориці;
- 530 г борошна;
- 2 яйця;
- 5 г мускатного горіха.
Час – 1 годину і 40 хвилин.
Калорії – 320.
Приготування:
- Сироватку трохи підігріти на плиті (але не кип'ятити!) і влити в відерце пристрою;
- Вершкове масло, обов'язково м'яке, додати до сироватці, порізавши його на шматочки;
- Яйця розбити в миску, збити їх трохи виделкою і додати до сироватці;
- Борошно просіяти у велику миску, а потім пересипати її у відерце;
- У різні кути зверху всипати корицю, мускатний горіх, цукор і ванільний цукор;
- У центрі зробити невелике поглиблення і всипати в нього дріжджі;
- На програмі «Тісто» залишити суміш замішуватися і підходити;
- По закінченню часу змастити руки в соняшниковій олії і витягнути на поверхню, теж трохи змащену.
Рецепт випічки
Булочки не тільки чудово пахнуть і виглядають, але і швидко готуються, якщо вдатися до допомоги хлібопічки. Всі подані рецепти підходять для приготування булочок як з начинкою, так і без неї.
Наприклад, булочки без начинки можуть виглядати невеликими кульками. Зверху перед випіканням їх потрібно змастити яйцем і можна присипати кунжутом або кмином. Такий варіант підійде як для супу, так і під чай.
Начинку необов'язково ставити всередину. Є варіант набагато простіше і в той же час незвичніше. Необхідно поділити масу на рівні кульки і розставити їх у шаховому порядку на форму. Коли вони підійдуть (а залишити їх відпочивати перед випічкою на десять хвилин потрібно обов'язково), потрібно взяти чарку і зробити в центрі невелике поглиблення дном. Як варіант, можна взяти жовту коробочку з—під кіндера і нею зробити невеликі ямки.
У ці ямки можна покласти і варення, і свіжі ягоди, і шоколадну глазур – що кому подобається більше. Якщо покласти сир, то вийдуть міні-ватрушки. Можна покласти й несолодке начинку, наприклад, сир з шинкою кубиками або кружечок сосиски. Швидка закуска, яку легко взяти з собою.
Якщо поводитися з тістом ніжно, то і булочки вийдуть повітряні. Ні в якому разі не можна відбивати його об стіл, інакше вся робота дріжджів буде загублена. Дотримуючись такі прості хитрощі, можна приготувати найсмачнішу випічку в світі! А є начинка чи ні – це не так уже й важливо, якщо сама здоба дуже м'яка. Приємного апетиту!