07 март 2019 1 771

Як спекти здобні, сирні і листкові булочки з джемом

Кожен будинок стає затишним, коли наповнюється ароматом солодкого домашньої випічки. Особливо коли це солодкі булочки з джемом!

Спекти здобу можна безліччю різних способів, використовуючи здобне, дріжджове, листкове і прісне тісто. Кожен рецепт хороший по-своєму, ну а джем будь-яку випічку зробить ароматною і солодкою. Тому слід спробувати кожен рецепт і вибрати той, який не залишить байдужим нікого!

Рецепт булочок з дріжджового тіста покроково
Інгредієнти Кількість
борошно - 4 ст.
молоко - 185 мл
цукор - 2 ст. л.
яйце - 2 шт.
масло вершкове - 80 г
дріжджові гранули - 2 ст. л.
джем на вибір - 1 банку (не більш 300 г)
цукрова пудра - для прикраси
сіль - щіпка
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 310 Ккал

Дріжджове тісто багато боятися, оскільки робота з дріжджами здається занадто трудомісткою. Але насправді вся складність полягає в тому, що на приготування дріжджового тіста потрібно трохи більше часу і терпіння. Щоб не зіпсувати тісто, слід суворо дотримуватися даного рецепту.

  1. Просіяти борошно в глибоку суху посуд;
  2. Підігріти молоко і додати в нього цукровий пісок і дріжджі. Дати настоятися дріжджам в молоці, щоб вони набубнявіли і піднялися;
  3. Вершкове масло дістати з холодильника і підігріти до рідкого стану;
  4. Вбити в окремий посуд яйця і додати до нього сіль;
  5. До яйцям влити дріжджове молоко. Збити трохи віночком;
  6. Змішати молоко з яйцями і борошном, додати тепле масло і почати місити тісто;
  7. За консистенцією тісто має бути м'яким і гладким. Якщо воно буде надмірно липким, то слід трохи підсипати борошна;
  8. Залишити тісто підніматися на 60 хвилин під щільним рушником;
  9. Через годину зняти рушник, злегка пом'яти тісто і знову залишити (10-20 хвилин);
  10. Вивалити тісто на попередньо припудрену борошном поверхню і розкачати в прямокутник;
  11. По всьому периметру змастити джемом, залишивши 1,5 см на кордон від краю;
  12. Скласти прямокутник втричі по довжині;
  13. Заліпити його краю і прокатайте качалкою;
  14. Розрізати по ширині прямокутник на 12 смужок;
  15. Кожну смужку скрутити 3-4 рази і виклавши колечком, з'єднати кінці;
  16. На деко, застелене папером викласти всі кільця і випікати при 190°С протягом 15 хвилин;
  17. Їсти теплими або заморозити в морозилці.

Булочки з джемом з листкового тіста

Випічка з готового листкового тіста завжди швидка, оскільки господиня економить час на приготуванні. Однак це не означає, що листкові булочки виходять несмачними, навпаки, ніжна слоенка разом з солодким джемом всередині не залишить байдужими навіть тих, хто сидить на дієті!

Склад:

  • малиновий джем — 250 мл;
  • борошно для посипання;
  • упаковка листкового тіста;
  • яйце.

Витрачений час: 40 хвилин.

Калорії: 382.

  1. Стіл злегка посипати борошном і викласти на нього тісто;
  2. Розкачати його в одну сторону, щоб шари не злиплися;
  3. Пласт розрізати, надавши йому форму квадрата, а потім нарізати його на однакові квадратики;
  4. На кожен квадрат викласти по 1 ст. ложці джему і розмазати його по всьому квадрату, залишаючи невеликі кордони, щоб потім можна було заліпити булочку;
  5. Межі змастити збитим яєчним білком;
  6. Скласти квадрати навпіл, міцно з'єднавши краю;
  7. На кожній слойці зробити неглибокі надрізи;
  8. Обмазати жовтком кожну булочку і викласти їх на деко з пергаментом;
  9. Випікати в гарячій (-180 º c) духовці 30 хвилин.

Сирні булочки з джемом в духовці

Швидка випічка на сніданок з корисного сиру і солодкого джему – що може бути краще для дитячого сніданку? Та й дорослі навряд чи віддадуть перевагу вівсянку замість цього кулінарного вишуканості.

Продукти:

  • сир домашній – 300 гр;
  • яйця – 2 шт.;
  • олія – 60 мл;
  • розпушувач для тіста — 1 ч. л;
  • борошно – 0,3 кг;
  • джем — 300 гр;
  • цукор – ½ ст.;
  • кориця або зерна кунжуту для прикраси.

Витрачений час: 50 хвилин.

Калорійність: 260 калорій.

  1. Сир пропустити через сито для легкості;
  2. Яйця розбити в окремий посуд, додати до них цукор і збити міксером;
  3. Потім до цукрово-яєчної суміші влити олію;
  4. Все ще раз збити;
  5. Сир додати до яєць і просіяне з розпушувачем борошно;
  6. Все перемішати, щоб вийшло тісто і настояти його півгодини;
  7. М'якою і пружне тісто поділити на невеликі кульки (як велика слива), а потім їх розкотити в коржики;
  8. На кожну корж викласти 3 ч. ложки джему (прямо до центру) і акуратно зліпити краю;
  9. Деко застелити папером для випікання, нагріти духовку до 180 градусів;
  10. Викласти булочки на деко і відправити в духовку;
  11. Випікати 20 хвилин;
  12. Гарячі булочки рясно обсипати корицею або кунжутом.

Здобні булочки з яблучним джемом і корицею

Продукти:

  • маргарин – ½ пачки (пачка – 200 гр);
  • цукор – 1,5 ст.;
  • сіль – ¼ ч. л;
  • молоко – ½ л;
  • яблучний джем – 1,5 ст.;
  • яйце — 3 шт.;
  • вода – ¼ ст.;
  • борошно – 0,5 кг;
  • дріжджі — 1 упаковка (10 г),
  • пакетик кориці.

Потрібний час: 120 хвилин.

Калорії: 339.

  1. Зробити опару: змішати дріжджі з 0,5 ч. л цукру і залити їх водою;
  2. Опарі дати настоятися не менше, ніж півгодини. Бажано в темному теплому місці;
  3. Як тільки дріжджі будуть пінитися і збільшаться в обсязі, на водяній бані розтопити маргарин і додати до нього цукор, що залишився;
  4. Остудити маргарин і влити до нього дріжджі;
  5. Тепле молоко влити до основної суміші і перемішати;
  6. Вбити яйця;
  7. Потроху всипати борошно, добре розмішуючи, поки тісто не стане липким;
  8. Відставити каструлю, накриту рушником і почекати, поки тісто збільшиться в об'ємі до трьох разів;
  9. Кілька разів проткнути опару дерев'яною лопаткою, щоб вийшло повітря;
  10. Готове тісто викласти на стіл поверхню і обім'яти;
  11. Нарізати кулю на невеликі кульки і, скачуючи, викласти на дошку, присипану борошном;
  12. Залишити заготовки під рушником ще на 30 півгодини;
  13. Приготувати начинку: густий джем змішати з ½ пакету кориці (додати цукор за смаком);
  14. Кожен кульку перетворити в коржик, на край викласти 1 ст. ложку начинки;
  15. Скачати в кульку і викласти на деко. Посипати зверху корицею;
  16. Духовка повинна бути попередньо розігріта до 200 градусів;
  17. Пекти булочки до рум'яності.

Кыстыбый з картоплею — татарська страва, просте і в незвичайному виконанні.

Рецепти тортів в мікрохвильовці стануть в нагоді, якщо вам десерт потрібно приготувати максимально швидко.

Смузі з банана і молока — корисний напій, в різних інтерпретаціях.

Берлінські булочки з варенням

Ця випічка є традиційною для Німеччини на різдвяні свята. Але готувати її можна і в будні дні, тим більше вона відрізняється ароматностью і легкістю.

Інгредієнти:

  • борошно – 0,5 кг;
  • цукор — 3 ст. л;
  • молоко – 125 мл;
  • джем – 150 мл;
  • дріжджі – 42 гр.;
  • яйце — 3 шт.;
  • масло вершкове – 5 ст. л;
  • рослинне масло – ½ л;
  • ванілін і сіль за бажанням.

Час приготування: 60 хвилин.

Калорії: 250 ккал.

  1. Змішати: молоко, вершкове масло, цукор і дріжджі. Перемішати і всипати борошно;
  2. Вбити в тісто 2 яйця, почати вимішувати;
  3. Липке тісто накрити рушником і дати йому відпочити 15 хвилин і піднятися;
  4. Розділити кулю на 20-24 частини і кожну злегка розкачати;
  5. На 10-12 частин викласти по чайній ложці джему, залишаючи сухий край по колу;
  6. Білком одного яйця змастити краю і кожен коржик прикрити другою половинкою;
  7. Краї защепити і скачати акуратно коржі булочки;
  8. У сотейнику розжарити масло (бризнути в нього – якщо підуть бульбашки, значить готово);
  9. Опускати булочки по черзі в масло так, щоб воно покривало їх до середини;
  10. Смажити до рум'яності з двох сторін;
  11. Викласти на решітку або серветки і дати жиру стекти;
  12. Посипати рясно цукровою пудрою.

Корисні поради

У кожної господині є свої хитрощі приготування того чи іншого блюда. Це стосується і випічки, адже тут може стати вирішальною будь-яка дрібниця. Тому слід знати таємниці хорошої випічки:

  1. До багатошаровому тесту слід додавати від однієї чайної ложки оцту;
  2. Розкатаний здобний пласт тіста перед випіканням проткнути виделкою, щоб випічку не пучило;
  3. Дріжджі необхідно зберігати при низьких температурах;
  4. Якщо 1/3 борошна замінити крохмалем, то випічка буде легше;
  5. Родзинки слід виваляти в борошні, перш ніж додавати у випічку;
  6. Сіль додає випічці пікантності і збагачує її, підкреслюючи смак.

Булочки з джемом – це смачно і просто, достатньо правильно слідувати рецептом і готувати зі свіжих продуктів. Готову випічку можна заморожувати і по мірі необхідності розігрівати в мікрохвильовій печі.

Що ще почитати: