Як приготувати смачний салат з солоними грибами
Ми звикли їсти салати з обсмаженими грибами або з маринованими, але рідко хто додає солоні. Саме тому зараз ми вирішили спробувати і такий варіант. Вийшло дуже смачно!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
зелень - | 15 г |
зелений горошок - | 0,2 кг |
спеції - | за смаком |
куряче філе - | 350 г |
майонез - | 180 мл |
сир - | 150 г |
солоні гриби - | 0,2 кг |
картопля - | 2 бульби |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 206 Ккал |
За годину на вашому столі опиниться неймовірний салат, в який просто неможливо не закохатися. Горошок, курка, гриби, картопля – ситно і апетитно!
Як приготувати:
- В першу чергу філе промити і очистити від жиру.
- Покласти в сотейник з водою і прибрати на плиту.
- Додати спеції і довести все до кипіння, варити тридцять хвилин.
- Після цього зняти з вогню і, коли розсіл охолоне, курку дістати і нарізати кубиками.
- Картоплю добре промити, залити водою в каструлі.
- Прибрати на вогонь і варити до м'якості.
- Потім окріп злити, остудити бульби, почистити і нарізати так само, як і м'ясо.
- Гриби позбавити від розсолу. Якщо вони великі, нарізати дрібно.
- Сир нарізати або натерти – за бажанням.
- Горошок відкрити, розсіл прибрати.
- Змішати його з сиром, грибами, картоплею, куркою.
- Покришити Зелень, всипати до інших компонентів, заправити все майонезом.
Салат з солоними грибами і картоплею
Ще один ситний варіант простого салату. У ньому не так багато різноманітності, але багато смаку і навіть є секретний інгредієнт, який робить салат незвичайним – журавлина.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 0,1 кг |
морква | 200 г |
зелений горошок | 0,1 кг |
зелень | 20 г |
картопля | 0,6 кг |
спеції | за смаком |
солоні гриби | 200 г |
журавлина | 0,1 кг |
рослинна олія | 20 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 63 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю ретельно вимити і покласти в каструлю, залити водою.
- Прибрати на плиту і з моменту закипання варити близько двадцяти хвилин.
- За цей час бульби стануть м'якими.
- Дістати їх з киплячої води, остудити і почистити.
- Після цього нарізати картоплю невеликими кубиками.
- Морквину позбавити від шкірки і вимити.
- Покласти в сотейник з водою.
- Прибрати на плиту і теж варити до м'якості, як і картоплю.
- Потім остудити і подрібнити.
- Гриби позбавити від розсолу, нарізати.
- Зелень помити і подрібнити ножем.
- Зелену цибулю промити і дрібно порубати.
- З'єднати з грибами, морквою, картоплею.
- Додати спеції, промиту журавлину, зелень.
- Горошок відкрити, злити з нього рідину.
- Додати до решти інгредієнтів, заправити олією.
Порада: в якості заправки можна використовувати абсолютно будь-який соус за смаком.
Закуска з мови, грибів і солоних огірків
Якщо вам набридло м'ясо, але хочеться додати в салат ситний інгредієнт, використовуйте яловичий язик. Його мінус лише в тому, що готується він дві години. Але воно того варте!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
солоні гриби | 300 г |
майонез | 75 мл |
яловичий язик | 0,4 кг |
спеції | за смаком |
солоні огірки | 5 шт. |
Час приготування: 130 хвилин | Калорійність на 100 грам: 96 ккал |
Як приготувати:
- Мова спочатку ретельно вимити.
- Після цього покласти в каструлю і налити води.
- Прибрати на плиту і довести до кипіння.
- Варити при середньому кипінні дві години.
- Після цього дати мові охолонути в бульйоні.
- Потім дістати і зняти шкірку методом панчохи.
- Нарізати тонкою соломкою.
- Гриби позбавити від розсолу, нарізати бажаними шматочками.
- Із огірків зрізати кінці, нарізати їх так само, як і мова.
- Змішати огірки, язик, гриби, майонез, додати спеції.
- Все перемішати і подавати.
Порада: можна для ситності додати трохи сиру.
Як приготувати з солоними огірками
Знову ж багато інгредієнтів, а значить, буде багато смаку! Менш ніж за годину все буде готово, так що обов'язково приєднуйтесь.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 90 мл |
картопля | 6 бульб |
солоні гриби | 150 г |
спеції | за смаком |
солоні огірки | 4 шт. |
цибуля | 1 головка |
петрушка | 30 г |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 95 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю добре вимити, покласти в каструлю, наповнену водою.
- Прибрати на плиту, довести до кипіння.
- Потім варити до м'якості, періодично перевіряючи кінчиком ножа.
- Коли бульби будуть готові, злити з них воду і остудити, почистити.
- Порізати кубиками невеликого розміру.
- Цибулю почистити і дрібно порубати.
- Із огірків зрізати кінці, нарізати їх дрібними кубиками.
- Петрушку помити і покришити гострим ножем.
- Гриби позбавити від розсолу і теж подрібнити.
- Змішати гриби, картоплю, цибулю, петрушку, огірки.
- Додати спеції за смаком, масло, перемішати і готово.
Порада: можна додати трохи фети для оригінального смаку.
З додаванням печінки
Ще один смачний варіант швидкого і поживного салату. У ньому обов'язково будуть солоні огірки, печінка, зелений горошок і трохи варених яєць. Приємного апетиту!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелений горошок | 1 банку |
печінка | 350 г |
яйця | 3 шт. |
солоні гриби | 0,2 кг |
майонез | 130 мл |
цибуля | 1 головка |
спеції | за смаком |
рослинна олія | 40 мл |
солоні огірки | 2 шт. |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 151 ккал |
Як приготувати:
- Печінку промити, очистити від жиру і нарізати скибочками.
- У сковороду налити олію і викласти шматочки печінки.
- Обсмажити до рум'яності, потім закрити кришку ще хвилин на десять.
- Зняти печінку з вогню і дати їй охолонути.
- Горошок відкрити, злити і висипати в салатник.
- Яйця відварити до готовності, остудити, очистити і натерти або порізати.
- Гриби позбавити від розсолу і в залежності від розміру нарізати або залишити цілими.
- Цибулю почистити і промити, дрібно порубати.
- Із огірків зрізати кінці і покришити плоди кубиками.
- Печінку нарізати соломкою однієї товщини.
- З'єднати огірки, печінку, гриби, горошок, цибуля, яйця.
- Додати спеції і майонез, ретельно перемішати і подавати.
Порада: якщо ви хочете теплий салат, то печінку потрібно нарізати ще гарячою.
Візьміть на замітку, як солити грузді на зиму в домашніх умовах.
Тут ви знайдете легкі способи приготування смачної і незвичайної грибної ікри.
Читайте тут рецепти приготування солянки з грибами і капустою.
Ситний салат з цибулею
Цибулю в цьому рецепті буде солодким і м'яким одночасно. Крім нього, ми додали наш головний інгредієнт – гриби, а також картоплю і ще кілька смачних компонентів.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
зелена цибуля | 30 г |
яйця | 3 шт. |
солоні гриби | 170 г |
рослинна олія | 20 мл |
цибуля | 1 головка |
картопля | 0,2 кг |
майонез | 40 мл |
Час приготування: 50 хвилин | Калорійність на 100 грам: 130 ккал |
Як приготувати:
- Картоплю добре промити.
- Покласти картоплю в каструлю з водою і прибрати на плиту.
- Довести до кипіння і варити двадцять хвилин.
- Після цього воду злити і дати картоплі охолонути.
- Почистити її і нарізати кубиками.
- Цибулю почистити і помити, порізати півкільцями.
- У сковороді нагріти масло, всипати цибулю і тушкувати до м'якості.
- Змішати його з картоплею і відставити.
- Гриби злити на друшляк, промити і дати їм стекти.
- Зелену цибулю помити, дрібно порізати і додати до картоплі.
- Яйця зварити круто, остудити і очистити, подрібнити.
- Їх теж відправити до картоплі разом з грибами.
- Заправити салат майонезом і можна кликати рідних до столу.
Корисні поради досвідчених кулінарів
В якості солоних грибів можна використовувати абсолютно будь-які з тих, що вам подобаються. Це можуть бути білі, лисички, опеньки, сироїжки, маслюки та ін.
У багатьох рецептах ми використовуємо майонез в якості соусу. Якщо ви хочете ситний і насичений салат, приготуйте цей соус самостійно. Для його приготування потрібно зовсім мало – яйця, гірчиця, сіль, сік лимона і трохи цукру.
Коли ви перетворите все в однорідну масу за допомогою блендера, потрібно почати вливати будь-яке рослинне масло. При цьому не припиняти збивання. І коли маса стане бажаної консистенції, масло перестати додавати. Готовий соус настояти в герметичній ємності тридцять хвилин.
Для яскравого кольору салати можна додавати солодкий перець, свіжі помідори, багато зелені, сир, сир, різні соуси, сухарики, ковбасні вироби, певні види фруктів та ін.
Салат з солоними грибами сподобається тим, хто любить гриби. Це смачно, ситно і дуже ароматно. Так що якщо ви ніколи раніше не їли такий салат, вам повинно сподобатися, обов'язково спробуйте. Приємного апетиту!