08 май 2019 2 303

Рецепти смачних салатів з солоними огірками

Огірки – це звичні овочі, які ми любимо додавати в різні страви, особливо в салати. У літній період ми в основному використовуємо для готування свіжі овочі, а як бути в зимовий час?

Адже не завжди можна придбати свіжі огірочки, та і якість їх буде не таке вже й хороше. У цьому випадку можна скористатися солоними огірками, які багато заготовляють на зиму.

З солоних огірків можна приготувати безліч смачних салатиків. Вони додадуть закуски приємний смак і аромат. Тим більше, що існує безліч рецептів приготування салатів з солоними огірками, які виручать господиню і стануть в нагоді на всі випадки життя.
Салат з солоними огірками і курячою печінкою
Інгредієнти Кількість
курячої печінки - 200-250 грам
маринованих огірків - 2 шт.
курячих яєць - 3 шт.
моркви - 1 шт.
лука - 1 шт.
твердого сиру - 150 грам
рослинне (будь-яка) масло - для обсмажування
солі - трохи
майонезу - для заправки
петрушки - 2-3 гілочки
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 152 Ккал

Приступаємо до готування:

  1. Курячий субпродукт потрібно сполоснути прохолодною водою, очистити всі плівки;
  2. Далі печінка кладемо в ємність, підливаємо води і ставимо на плиту;
  3. Як тільки закипить, підсолюємо і відварюємо 10-15 хвилин;
  4. Виймаємо з води печінку і залишаємо остигати. Остиглий субпродукт перетираємо середньої теркою;

    1. Курячі яйця викладаємо в маленьку каструльку, заливаємо води і варимо круто;
    2. Знімаємо з плити, перекладаємо в холодну воду і охолоджуємо. Зчищаємо шкаралупу;
    3. Перетираємо теркою з середньою ґратами;
    4. Потім на велику плоску тарілку можна поставити круглу форму для формування салату, якщо такої форми немає то її можна вирізати з пластикової пляшки;
    5. Першим шаром викладаємо протерті яйця, але не всі, залишаємо ще для одного шару. Змащуємо майонезом;
    6. Далі викладаємо шар з протертої печінки і промазуємо майонезом;
    7. Чистимо цибулину і ріжемо дрібними шматочками;
    8. Моркву почистити від бруду, сполоснути і протерти в середню стружку;

    1. На сковорідку підливаємо масло, прогріваємо і засипаємо моркву з цибулею. Обсмажуємо овочі на невеликому вогні протягом 10 хвилин;
    2. Потім знімаємо овочеву засмажку з вогню, охолодити і викладаємо зверху печення шаром. Промазуємо майонезом;

    1. Мариновані огірки протираються через тертку з крупною решіткою. Викладаємо шар з маринованих огірків і змащуємо майонезом;

  1. Далі викладаємо шар з протертих яєць і робимо майонезну сітку;
  2. Скибочка сиру розтираємо дрібною стружкою і посипаємо зверху;
  3. Накриваємо поліетиленовою плівкою і ставимо в холодне місце на півгодини;
  4. Після цього виймаємо салат з холодильника, акуратно знімаємо круглу форму, верх салату прикрашаємо гілочками зелені.

Салат з буряка і солоних огірків

Складові компоненти:

  • Два маринованих огірка;
  • Буряк – один невеликий коренеплід;
  • Два курячих яйця;
  • Пара ложок рослинного масла;
  • Два часникових зубця;
  • Пара ложок майонезу для заправки;
  • Спеції.

Час приготування – 90 хвилин.

Скільки калорій міститься в 100 грамах – 130.

Приступаємо до готування:

  1. Споліскуємо буряк прохолодною водою, зчищають всю грязь. Далі кладемо її в тару з водою, прибираємо на газ і варимо до готовності;
  2. Яйця також ставимо варитися до крутого стану;
  3. Як тільки яйця зваряться, знімаємо з вогню, перекладаємо в холодну воду і охолоджуємо;
  4. Перевіряємо готовність буряк, протикаємо її виделкою, якщо вона м'яка, то її можна вийняти з гарячої води і залишити остигати;
  5. Тим часом мариновані огірки розрізаємо у вигляді тонких смужок;
  6. Очищаємо часникові часточки від лушпиння, ріжемо тонкими пластинками або видавлюємо через прес;
  7. Остиглу буряк очищаємо від шкірки і натираємо великої стружкою;
  8. Зчищають з шкаралупу яєць і трьом теркою з крупною решіткою;
  9. Всю нарізку поміщаємо в салатницю, кладемо часник, підсолюємо і перчимо;
  10. В іншій чашці змішуємо майонез з рослинним маслом і заправляємо цією сумішшю салат. Все перемішуємо.

Салат з куркою і солоними огірками

Що буде потрібно:

  • Мариновані огірки – 2 штуки;
  • 400 грам курячого м'яса;
  • Сирний скибочку твердого сорту на 70-80 грам;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Банка зеленого горошку;
  • 2 зубчики часнику;
  • Трохи солі;
  • Майонез для заправки.

Скільки треба готувати – 80 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 225.

Як робити:

  1. Курячу грудку промиваємо, кладемо в ємність, заливаємо води, додаємо сіль і варимо до готовності, близько 40 хвилин;
  2. Відварене куряче м'ясо остуджуємо і ріжемо смужками;
  3. Мариновані огірки ріжемо соломкою;
  4. Шматочок сиру ріжемо смужками або брусками;
  5. Далі курячі яйця варимо круто, охолодити в холодній воді, чистимо від шкаралупи;
  6. Поділяємо білки і жовтки. Жовтки викладаємо в миску і розминаємо виделкою. Білки перетираємо теркою з дрібними зубцями;
  7. Далі беремо велику салатницю і починаємо викладати всі інгредієнти у вигляді шарів. Першим шаром кладемо зелений горошок і змащуємо майонезом;
  8. Посипаємо шар жовтком і наносимо майонезну сітку;
  9. Викладаємо подрібнений часник і протертий білок. Змащуємо майонезом;
  10. Викладаємо шар з сиру і змащуємо майонезом;
  11. Кладемо шаром шматочки курячого м'яса і робимо сітку з майонезу;
  12. Останнім шаром викладаємо солоні огірки і рясно змащуємо майонезом.

Салат з солоних огірків та яєць

Що знадобиться для приготування:

  • 4 солоних огірка;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • 5-6 пір'їн зеленого цибулі;
  • Петрушка – 4-5 стебел;
  • Сметана для заправки;
  • Щіпка чорного меленого перцю;
  • Трохи солі.

Скільки робити по часу – 30 хвилин.

Калорійність – 110.

Як робити:

  1. Солоні огірки розрізати маленькими брусками або смужками;
  2. Відварюємо курячі яйця до крутого стану, остуджуємо холодною водою і очистити шкаралупу;
  3. Очищені яйця перетираються великої стружкою або нарізати невеликими кубиками;
  4. Цибулю і петрушку споліскуємо прохолодною водою, стряхиваем і рубаємо невеликими шматочками;
  5. Нарізку поміщаємо в середню салатницю, додаємо сіль і трохи чорного перцю;
  6. Заправляємо все сметаною і добре перемішуємо.

Салат з квасолею та солоними огірками

Що потрібно підготувати:

  • Мариновані огірки – 2 штуки;
  • 120 грам білої консервованої квасолі;
  • Два курячих яйця;
  • Морква – 2 штуки;
  • Пара гілочок зелені;
  • Майонез.

Тривалість готування – 30-40 хвилин.

Рівень калорій в 100 грамах – 149.

Як робити:

  1. Першим ділом промиваємо моркву відварюємо до готовності;
  2. Також відварюємо курячі яйця до крутого стану. Прибираємо з вогню і охолодити холодною водою;
  3. Мариновані огірки потрібно порізати невеликими смужками;
  4. Відварену моркву чистимо й нарізаємо соломкою;
  5. Очищаємо охолоджені варені яйця від шкаралупи і ріжемо смужками;
  6. Всю нарізку кладемо в глибоку салатницю, туди ж викладаємо консервовану квасолю;
  7. Зелень споліскуємо, просушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Засипаємо в салатницю;
  8. Заправляємо все інгредієнти майонезом і перемішуємо.

Осетинський пиріг з сиром і картоплею рецепт, який обов'язково варто спробувати.

Смачна і соковита баранина запечена в духовці з картоплею приготовлена по нашому рецепту вам точно сподобається спробуйте!

Дізнайтеся, як просто і смачно посмажити м'ясо з картоплею за пів години. Рецепт тут.

Салат з яловичиною та солоним огірком

Що знадобиться:

  • Яловиче м'ясо (м'якоть) – 600 грам;
  • 5 штук курячих яєць;
  • Сирний скибочку твердого сорту на 300 грам;
  • Бочкові огірки солоні – 5 штук;
  • Цибуля – 3 головки;
  • Банку консервованого зеленого горошку;
  • Рослинне (будь-яке, в ідеалі оливкова) олію;
  • 5-6 гілочок кропу і петрушки;
  • Маслини чорні – 30 штук;
  • Майонез для заправки;
  • Сіль і чорний мелений перець – на свій смак.

Скільки має готуватися – 120 хвилин.

Вміст калорій в 100 грамах – 247.

Приступаємо до готування:

  1. М'якоть яловичини промиваємо в холодній воді, видаляємо плівку, прожилки і зайвий жир;
  2. Поміщаємо яловичину в ємність з водою і ставимо отвариваться. Відварюємо на невеликому вогні близько 2 годин, яловичина повинна стати м'якою;
  3. Тим часом відварюємо курячі яйця до крутого стану. Виймаємо їх з гарячої води і заливаємо холодною, щоб вони охололи;
  4. З остиглих яєць зчищаємо шкаралупу і нарізаємо квадратиками;
  5. Цибулини очищаємо від лушпиння, розрізаємо очищені головки дрібними кубиками;
  6. Ставимо На плиту сковорідку з олією і гріємо.
  7. На прогріте масло відкидаємо цибулька і обсмажуємо до золотистого кольору;
  8. Сирок перетираємо у велику соломку;
  9. Огірки ріжемо смужками або брусочками;
  10. Маслини шаткуємо тонкими кільцями;
  11. Відварну яловичину розбираємо тонкими смужками;
  12. Всі нарізані інгредієнти покласти в салатницю, викладаємо туди ж цибулеву засмажку, підсолюємо і приправляємо чорним меленим перцем;
  13. Споліскуємо петрушку з кропом, отряхиваем від зайвої рідини і нарізаємо дрібними шматочками. Засипаємо в салатницю;
  14. Відкриваємо баночку з горошком, виливаємо сік і висипаємо горошок в салатницю з іншими інгредієнтами;
  15. Заправляємо все майонезом і ретельно розмішуємо.

Корисні поради

  • Замість майонезу можна класти сметану. Також сметану можна змішати з невеликою кількістю гірчиці, ця заправка додасть пікантний смак;
  • Обов'язково після приготування приберіть салат на деякий час в холодильник, щоб він просочився;
  • Якщо на огірках шкірка дуже товста, то її можна зчистити;
  • Сіль у салат можна не класти, оскільки огірки самі по собі солоні і є ймовірність пересолити блюдо.

Салати з солоними огірками будуть прекрасним доповненням до різних страв. Вони чудово поєднуються і з м'ясом, і з рибою, а також з овочевими стравами. Готування настільки проста і легка, що ці салати можна готувати хоч кожен день. Адже варіантів готування існує безліч!

Що ще почитати: