Рецепти смачних салатів з солоними огірками
Огірки – це звичні овочі, які ми любимо додавати в різні страви, особливо в салати. У літній період ми в основному використовуємо для готування свіжі овочі, а як бути в зимовий час?
Адже не завжди можна придбати свіжі огірочки, та і якість їх буде не таке вже й хороше. У цьому випадку можна скористатися солоними огірками, які багато заготовляють на зиму.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
курячої печінки - | 200-250 грам |
маринованих огірків - | 2 шт. |
курячих яєць - | 3 шт. |
моркви - | 1 шт. |
лука - | 1 шт. |
твердого сиру - | 150 грам |
рослинне (будь-яка) масло - | для обсмажування |
солі - | трохи |
майонезу - | для заправки |
петрушки - | 2-3 гілочки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 152 Ккал |
Приступаємо до готування:
- Курячий субпродукт потрібно сполоснути прохолодною водою, очистити всі плівки;
- Далі печінка кладемо в ємність, підливаємо води і ставимо на плиту;
- Як тільки закипить, підсолюємо і відварюємо 10-15 хвилин;
- Виймаємо з води печінку і залишаємо остигати. Остиглий субпродукт перетираємо середньої теркою;
-
- Курячі яйця викладаємо в маленьку каструльку, заливаємо води і варимо круто;
- Знімаємо з плити, перекладаємо в холодну воду і охолоджуємо. Зчищаємо шкаралупу;
- Перетираємо теркою з середньою ґратами;
- Потім на велику плоску тарілку можна поставити круглу форму для формування салату, якщо такої форми немає то її можна вирізати з пластикової пляшки;
- Першим шаром викладаємо протерті яйця, але не всі, залишаємо ще для одного шару. Змащуємо майонезом;
- Далі викладаємо шар з протертої печінки і промазуємо майонезом;
- Чистимо цибулину і ріжемо дрібними шматочками;
- Моркву почистити від бруду, сполоснути і протерти в середню стружку;
-
- На сковорідку підливаємо масло, прогріваємо і засипаємо моркву з цибулею. Обсмажуємо овочі на невеликому вогні протягом 10 хвилин;
- Потім знімаємо овочеву засмажку з вогню, охолодити і викладаємо зверху печення шаром. Промазуємо майонезом;
-
- Мариновані огірки протираються через тертку з крупною решіткою. Викладаємо шар з маринованих огірків і змащуємо майонезом;
- Далі викладаємо шар з протертих яєць і робимо майонезну сітку;
- Скибочка сиру розтираємо дрібною стружкою і посипаємо зверху;
- Накриваємо поліетиленовою плівкою і ставимо в холодне місце на півгодини;
- Після цього виймаємо салат з холодильника, акуратно знімаємо круглу форму, верх салату прикрашаємо гілочками зелені.
Салат з буряка і солоних огірків
Складові компоненти:
- Два маринованих огірка;
- Буряк – один невеликий коренеплід;
- Два курячих яйця;
- Пара ложок рослинного масла;
- Два часникових зубця;
- Пара ложок майонезу для заправки;
- Спеції.
Час приготування – 90 хвилин.
Скільки калорій міститься в 100 грамах – 130.
Приступаємо до готування:
- Споліскуємо буряк прохолодною водою, зчищають всю грязь. Далі кладемо її в тару з водою, прибираємо на газ і варимо до готовності;
- Яйця також ставимо варитися до крутого стану;
- Як тільки яйця зваряться, знімаємо з вогню, перекладаємо в холодну воду і охолоджуємо;
- Перевіряємо готовність буряк, протикаємо її виделкою, якщо вона м'яка, то її можна вийняти з гарячої води і залишити остигати;
- Тим часом мариновані огірки розрізаємо у вигляді тонких смужок;
- Очищаємо часникові часточки від лушпиння, ріжемо тонкими пластинками або видавлюємо через прес;
- Остиглу буряк очищаємо від шкірки і натираємо великої стружкою;
- Зчищають з шкаралупу яєць і трьом теркою з крупною решіткою;
- Всю нарізку поміщаємо в салатницю, кладемо часник, підсолюємо і перчимо;
- В іншій чашці змішуємо майонез з рослинним маслом і заправляємо цією сумішшю салат. Все перемішуємо.
Салат з куркою і солоними огірками
Що буде потрібно:
- Мариновані огірки – 2 штуки;
- 400 грам курячого м'яса;
- Сирний скибочку твердого сорту на 70-80 грам;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- Банка зеленого горошку;
- 2 зубчики часнику;
- Трохи солі;
- Майонез для заправки.
Скільки треба готувати – 80 хвилин.
Вміст калорій в 100 грамах – 225.
Як робити:
- Курячу грудку промиваємо, кладемо в ємність, заливаємо води, додаємо сіль і варимо до готовності, близько 40 хвилин;
- Відварене куряче м'ясо остуджуємо і ріжемо смужками;
- Мариновані огірки ріжемо соломкою;
- Шматочок сиру ріжемо смужками або брусками;
- Далі курячі яйця варимо круто, охолодити в холодній воді, чистимо від шкаралупи;
- Поділяємо білки і жовтки. Жовтки викладаємо в миску і розминаємо виделкою. Білки перетираємо теркою з дрібними зубцями;
- Далі беремо велику салатницю і починаємо викладати всі інгредієнти у вигляді шарів. Першим шаром кладемо зелений горошок і змащуємо майонезом;
- Посипаємо шар жовтком і наносимо майонезну сітку;
- Викладаємо подрібнений часник і протертий білок. Змащуємо майонезом;
- Викладаємо шар з сиру і змащуємо майонезом;
- Кладемо шаром шматочки курячого м'яса і робимо сітку з майонезу;
- Останнім шаром викладаємо солоні огірки і рясно змащуємо майонезом.
Салат з солоних огірків та яєць
Що знадобиться для приготування:
- 4 солоних огірка;
- Курячі яйця – 3 штуки;
- 5-6 пір'їн зеленого цибулі;
- Петрушка – 4-5 стебел;
- Сметана для заправки;
- Щіпка чорного меленого перцю;
- Трохи солі.
Скільки робити по часу – 30 хвилин.
Калорійність – 110.
Як робити:
- Солоні огірки розрізати маленькими брусками або смужками;
- Відварюємо курячі яйця до крутого стану, остуджуємо холодною водою і очистити шкаралупу;
- Очищені яйця перетираються великої стружкою або нарізати невеликими кубиками;
- Цибулю і петрушку споліскуємо прохолодною водою, стряхиваем і рубаємо невеликими шматочками;
- Нарізку поміщаємо в середню салатницю, додаємо сіль і трохи чорного перцю;
- Заправляємо все сметаною і добре перемішуємо.
Салат з квасолею та солоними огірками
Що потрібно підготувати:
- Мариновані огірки – 2 штуки;
- 120 грам білої консервованої квасолі;
- Два курячих яйця;
- Морква – 2 штуки;
- Пара гілочок зелені;
- Майонез.
Тривалість готування – 30-40 хвилин.
Рівень калорій в 100 грамах – 149.
Як робити:
- Першим ділом промиваємо моркву відварюємо до готовності;
- Також відварюємо курячі яйця до крутого стану. Прибираємо з вогню і охолодити холодною водою;
- Мариновані огірки потрібно порізати невеликими смужками;
- Відварену моркву чистимо й нарізаємо соломкою;
- Очищаємо охолоджені варені яйця від шкаралупи і ріжемо смужками;
- Всю нарізку кладемо в глибоку салатницю, туди ж викладаємо консервовану квасолю;
- Зелень споліскуємо, просушуємо і рубаємо невеликими шматочками. Засипаємо в салатницю;
- Заправляємо все інгредієнти майонезом і перемішуємо.
Осетинський пиріг з сиром і картоплею рецепт, який обов'язково варто спробувати.
Смачна і соковита баранина запечена в духовці з картоплею приготовлена по нашому рецепту вам точно сподобається спробуйте!
Дізнайтеся, як просто і смачно посмажити м'ясо з картоплею за пів години. Рецепт тут.
Салат з яловичиною та солоним огірком
Що знадобиться:
- Яловиче м'ясо (м'якоть) – 600 грам;
- 5 штук курячих яєць;
- Сирний скибочку твердого сорту на 300 грам;
- Бочкові огірки солоні – 5 штук;
- Цибуля – 3 головки;
- Банку консервованого зеленого горошку;
- Рослинне (будь-яке, в ідеалі оливкова) олію;
- 5-6 гілочок кропу і петрушки;
- Маслини чорні – 30 штук;
- Майонез для заправки;
- Сіль і чорний мелений перець – на свій смак.
Скільки має готуватися – 120 хвилин.
Вміст калорій в 100 грамах – 247.
Приступаємо до готування:
- М'якоть яловичини промиваємо в холодній воді, видаляємо плівку, прожилки і зайвий жир;
- Поміщаємо яловичину в ємність з водою і ставимо отвариваться. Відварюємо на невеликому вогні близько 2 годин, яловичина повинна стати м'якою;
- Тим часом відварюємо курячі яйця до крутого стану. Виймаємо їх з гарячої води і заливаємо холодною, щоб вони охололи;
- З остиглих яєць зчищаємо шкаралупу і нарізаємо квадратиками;
- Цибулини очищаємо від лушпиння, розрізаємо очищені головки дрібними кубиками;
- Ставимо На плиту сковорідку з олією і гріємо.
- На прогріте масло відкидаємо цибулька і обсмажуємо до золотистого кольору;
- Сирок перетираємо у велику соломку;
- Огірки ріжемо смужками або брусочками;
- Маслини шаткуємо тонкими кільцями;
- Відварну яловичину розбираємо тонкими смужками;
- Всі нарізані інгредієнти покласти в салатницю, викладаємо туди ж цибулеву засмажку, підсолюємо і приправляємо чорним меленим перцем;
- Споліскуємо петрушку з кропом, отряхиваем від зайвої рідини і нарізаємо дрібними шматочками. Засипаємо в салатницю;
- Відкриваємо баночку з горошком, виливаємо сік і висипаємо горошок в салатницю з іншими інгредієнтами;
- Заправляємо все майонезом і ретельно розмішуємо.
Корисні поради
- Замість майонезу можна класти сметану. Також сметану можна змішати з невеликою кількістю гірчиці, ця заправка додасть пікантний смак;
- Обов'язково після приготування приберіть салат на деякий час в холодильник, щоб він просочився;
- Якщо на огірках шкірка дуже товста, то її можна зчистити;
- Сіль у салат можна не класти, оскільки огірки самі по собі солоні і є ймовірність пересолити блюдо.
Салати з солоними огірками будуть прекрасним доповненням до різних страв. Вони чудово поєднуються і з м'ясом, і з рибою, а також з овочевими стравами. Готування настільки проста і легка, що ці салати можна готувати хоч кожен день. Адже варіантів готування існує безліч!