30 май 2019 1 646

Як приготувати салат «Обжорка» в класичному та інших варіантах

Чудовий на смак і ситний салат «Обжорка» готується в різних варіаціях, кожна з яких об'єднує головний інгредієнт — м'ясо. Подати його можна просто так або на святковий стіл, як гідну альтернативу салату «Олів'є». Пропонуємо розглянути рецепти нижче.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яловичина відварна - 380-450 р
цибулина біла - 1 велика
морква - 2 штуки
солоні (мариновані) огірки - 3 шт.
майонез - за смаком
будь-яке масло - для піджарки
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 230 Ккал

Відварити до готовності м'ясо в підсоленій воді, після чого остудити. Моркву натерти на крупну тертку.

Цибулю очистити, нарізати дрібною соломкою.

Обсмажити овочі, підсолити і відкласти на час в сторону.

Огірок натерти на тертці, злегка віджати сік.

Охолоджену яловичину нарізати тоненько, посолити, додати спецій за смаком. Змішати овочі з м'ясом і заправити майонезом.

У деяких варіаціях салат збирають шарами в наступному порядку: м'ясо, майонез, огірки, майонез, обсмажені овочі. Прикрасити страву гілочками зелені або шматочками солоного огірка.

Салат «Обжорка» з куркою

Необхідні інгредієнти:

  • курка варена — 350 гр.;
  • мариновані огірочки —180-200 гр.;
  • велика морква червона;
  • 1 велика цибулина;
  • масло для піджарки;
  • нежирний майонез;
  • часник за смаком;

Час приготування: приблизно 45 хвилин.

Калорійність: 1469 ккал.

Відварити в підсоленій воді м'ясо курки (салат буде смачніше, якщо його запекти в духовці зі спеціями). Остудити його, нарізати і розібрати на дрібні волокна. Подрібнену ріпчасту цибулю і натерту крупно моркву обсмажити до утворення золотистого кольору.

Овочі остудити. Огірки натерти на крупній тертці або дрібно нарізати. Всі продукти помістити в салатник з високими бортами.

Додати в салат часник, при необхідності підсолити. Заправити готовим домашнім або майонезом, прикрасити маринованими огірочками.

«Обжора» з морквою по-корейськи

Необхідні інгредієнти:

  • яловичина варена — 380-450 гр.;
  • мариновані огірки — 2 шт.;
  • морковча — 120 гр.;
  • цибулина велика;
  • оцет — 0,5 ч. л.;
  • майонез;

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 1376 ккал.

Морква по-корейськи зробити в домашніх умовах або купити готову. Відварити в солоній воді, остудити яловичину. Нарізати м'ясо соломкою. Мариновані огірочки натерти на тертці, злегка віджати сік, що утворився.

Цибулю нарізати півкільцями і замаринувати в оцті. Щоб пом'якшити смак цибулі, можна влити трохи окропу. Воду з лука обов'язково злити. У глибоку тарілку покласти всі подрібнені продукти, заправити майонезом.

Перемішати і можна подавати на стіл. Святкову варіацію можна прикрасити квіточками з маринованих огірків з зеленню

Рецепт приготування страви з маринованими грибами

Необхідні інгредієнти:

  • варена яловичина — 320-350 гр.;
  • мариновані (солоні) гриби — 220-250 гр.;
  • червона цибулина;
  • сік 1/3 лимона;
  • морква — 3 шт.;
  • масло топлене — 20 гр.;
  • майонез або салатний соус.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: 1670 ккал.

М'ясо яловичини залити холодною водою, зварити до готовності, підсолити. Охолоджене м'ясо нарізати соломкою. До м'яса додати нарізану півкільцями червоний цибулю, залити все соком лимона, після чого перемішати.

Дати м'ясу промаринуватися хвилин 5. Моркву натерту обсмажити на топленому або будь-якому іншому маслі. Остудити її, всипати до м'яса.

Гриби злити від розсолу, промити, нарізати невеликими шматочками. Додати їх в салатник, все добре перемішати ложкою. Заправити «Обжорку» майонезом або салатним соусом. Сформувати блюдо у вигляді гірки, прикрасити, можна подавати на стіл.

А ви знаєте як зварити класичний борщ з м'ясом?

Що потрібно для окрошки на кефірі, на сироватці, на квасі. Кілька популярних рецептів.

Читайте як приготувати шоколадний кекс в мультиварці, а також інші рецепти тут.

Вишукана «Обжорка» з відварним язиком

Необхідні інгредієнти:

  • мова свинячий (яловичий) — 400 гр.;
  • 3 штуки моркви;
  • цибулина велика;
  • огірок солоний — 200 гр.;
  • мариновані гриби — 120 гр.;
  • майонез 3-4 ст. л.;
  • масло для піджарки;
  • сіль.

Час приготування: близько 50 хвилин.

Калорійність: 2270 ккал.

Відварити заздалегідь мову з сіллю за смаком і спеціями. Остудити його в холодній воді, так він легше очиститься. Нарізати мова тонкою соломкою. Обсмажити на будь-якому маслі очищені і подрібнені цибулю і моркву.

У тарілку для салату покласти мову, додати нарізані грибочки і подрібнені огірки. Солити не потрібно. Далі всипаємо остиглі обсмажені овочі, додаємо майонез.

Все добре перемішати, викласти на тарілку, оформити скибочками вареного мови з зеленню на свій розсуд.

Кулінарні поради

  1. В класичному варіанті для салату «Обжорка» береться яловичина. Однак можна використовувати будь-яке інше м'ясо (свинину, курку, печінка, відварене серце).
  2. М'ясо для салату можна відварювати або запікати. При бажанні можна додавати до м'яса спеції або заздалегідь маринувати.
  3. Майонез використовувати готовий або домашнього приготування. Хороший смак салату додасть ложечка сметани або гірчиці.
  4. При обсмажування цибулі та моркви можна додати трохи цукру, тоді овочі знайдуть карамельний колір і приємний смак.
  5. Підсолювати салат необов'язково, так як в м'ясо під час варіння додається сіль.
  6. Салат можна приготувати заздалегідь, однак потрібно заправляти безпосередньо перед подачею.
  7. Якщо робити варіанти листкового салату, нижнім шаром кладуть м'ясо.
  8. Тим, хто не любить смажену цибулю, можна додати його в замаринованном вигляді.

Експериментуючи з різними варіантами приготування популярного салату «Обжорка», можна без особливих навичок створювати оригінальні шедеври кулінарної майстерності.

Що ще почитати: