Як швидко і смачно приготувати оладки з сиру
У приготуванні сирних оладок сир мається на увазі не як добавка, а основа. Тобто білосніжний сир буде входити до складу тесту. Здивовані? Тоді давайте швидше пробувати, щоб разом відчути цю ніжність.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 125 мл |
курячих яєць - | 2 шт. |
разрыхляющего порошку - | 5 г |
ванілі - | 5 г |
будь-якого сиру - | 260 р |
піску цукру - | 45 г |
пшеничного борошна - | 170 г |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 199 Ккал |
Процес приготування:
- Яйця поділити і в першу чергу використовувати жовтки;
- Помістити в миску глибше, додати ваніль, сир і цукор;
- Маса розтерти в однорідну текстуру за допомогою виделки або заглибного блендера;
- Білки прибрати в холодильник, щоб їх потім було легше збити;
- До отриманої маси влити молоко, перемішати до однорідності;
- Далі чергу борошна і розпушувача, але лише з допомогою сита;
- Додавати частинами, розмішуючи все в гладку текстуру;
- Білки трохи посолити і почати їх віночком збити до піків;
- Вмішати отриману легку масу в тісто за допомогою лопатки;
- Сковороду розігріти олію і смажити оладки з усіх боків до рум'янцю.
Рецепт дріжджових оладок з сиром
- 270 г жирного сиру;
- 240 мл молока;
- 20 г ванілі;
- 60 г вершкового масла;
- 2 яйця;
- 20 г мокрих дріжджів;
- 60 г цукру піску;
- борошно.
Час приготування – 2 години 35 хвилин.
Калорії – 254.
Порядок дій:
- Молоко підігріти до теплого стану, не кип'ятити його;
- Перелити в миску і покришити в нього дріжджі і повністю розчинити їх;
- Всипати цукор, теж розвести в теплій масі всі кристали;
- Далі половину борошна знову ж таки з допомогою сита;
- Перемішати до однорідності, прикрити і помістити в тепле місце, щоб маса піднялася апетитною пишною шапочкою;
- Коли виросла, додати залишки борошна і знову розмішати до однорідності, але дуже акуратно, щоб ні в якому разі не пошкодити роботу активних дріжджів;
- На цей раз накрити миску і поставити в тепло на цілу годину;
- За цей час яйця змішати з сиром і перебити до однорідної кремоподібної маси;
- Всипати ваніль, трохи солі і знову все перемішати;
- Масло покласти в сотейник і розтопити його на плиті або в мікрохвильовій печі;
- У підросло тісто додати яєчну масу, перемішати рівну текстуру;
- Влити олію і знову ретельно перемішати;
- Прибрати в тепло, щоб ще раз підросло, і після цього смажити на сковороді до рум'яності.
Сирні оладки зі сметаною
- 240 г сиру;
- 45 г пшеничного борошна;
- 2 курячих яйця;
- 5 г порошку для випічки;
- 45 г цукру;
- 60 г сметани.
Час на приготування – 35 хвилин.
Калорії – 190.
Рецепт покроково:
- В першу чергу довести сир до стану крему. Зробити це можна за допомогою заглибного блендера або ж сита;
- Додати борошно частинами, утворюючи масу, схожу на густу сметану;
- Далі вбити яйця, додати сметану, цукор, порошок і все це збити до однорідності;
- Розжарити сковороду, прогріти на ній трохи олії;
- Викладати оладки столовою ложкою і смажити з обох боків до красивої рум'яної скоринки.
Сирні оладки на кефірі з яблуками
- 240 г сиру;
- 130 г цукру піску;
- 2 яблука;
- 5 г соди;
- 250 мл будь-якого кефіру;
- 240 г борошна.
Час приготування – 40 хвилин.
Калорії – 166.
Етапи приготування:
- Головним інгредієнтом є сир і тому він повинен бути ідеальним. Для цього треба довести його до кремового стану;
- Покласти в сито і пропустити його з допомогою ложки;
- В однорідну масу влити кефір, додати яйце, соду і цукор;
- Перемішати з допомогою віночка, лопатки або заглибного блендера;
- Яблука сполоснути, за бажанням очистити і натерти теркою;
- Додати їх у тісто, перемішати;
- В самому кінці додати борошно, в обов'язковому порядку скориставшись ситом;
- Нагріти сковороду тісто і смажити в олії, формуючи ложкою оладки.
Бананові оладки з сиром без борошна
- 15 г цукрового піску;
- 1 банан;
- 1 яйце;
- 30 г крохмалю;
- 130 г сиру;
- 5 г порошку для випічки.
Час приготування – 35 хвилин.
Калорії – 156.
Алгоритм дій:
- Банан очистити і порізати кільцями;
- Помістити в миску і розім'яти виделкою або перебити заглибним блендером. У другому випадку маса буде більш однорідної, без великих шматочків;
- Додати до нього сир, але через сито або ж додати, а потім всі разом пробити ще раз;
- Посолити трохи, додати цукор і яйце, порошок для випічки;
- Перемішати і додати крохмаль, скориставшись ситом, перемішати до однорідності;
- Смажити оладки в гарячому олії до рум'яності з усіх боків.
Дієтичні оладки з сухофруктами в духовці
- 180 мл знежиреного кефіру;
- 1 яйце;
- 3 г соди;
- 60 г сухофруктів;
- 30 мл меду;
- 150 г знежиреного сиру;
- 180 г вівсяних висівок.
Час приготування – 1 годину і 10 хвилин.
Калорії – 185.
Спосіб готування:
- Яйце розбити в миску, додати до нього рідкий мед, трохи солі і розмішати;
- Сир пробити заглибним блендером до однорідності, змішати з яєчною масою;
- Влити кефір і знову довести все до гладенької текстури;
- Сухофрукти промити проточною водою, обсушити їх;
- Подрібнити трохи і додати в загальну масу;
- Висівки змішати з содою і вмішати в тісто;
- Дати йому настоятися півгодини, потім перемішати;
- Накрити листом пергаментного паперу деко, змастити його олією;
- Зверху викласти столовою ложкою оладки;
- Прибрати в духовку і запікати до рум'яності при 180 за Цельсієм.
Читайте як приготувати смачну курку в мікрохвильовці — приготувати страву можна дуже просто.
Візьміть на замітку кілька рецептів приготування кабачків в мікрохвильовці.
А ви знаєте як приготувати смачний дієтичний плов з булгуру з індичкою?
Сирні оладки з манкою
- 250 г сиру;
- 15 г цукру;
- 30 мл кефіру;
- 90 г манної крупи;
- 1 яйце;
- 15 г борошна.
Час на приготування – 40 хвилин.
Калорії – 199.
Приготування оладок:
- Сир всипати в глибоку миску, довести його до однорідності за допомогою сита або заглибного блендера;
- Додати до однорідного сиру сіль, яйце і цукор, перемішати;
- Додати борошно і манку, знову добре з'єднати компоненти;
- Влити кефір і довести тісто до однорідної консистенції;
- Руки змочити і формувати оладки вручну;
- Смажити на гарячій сковороді до приємної оболонки.
Млинці з домашнім сиром і молодим цибулею
- 270 г сиру;
- 20 г масла;
- ½ Пучка цибулі;
- 3 яйця;
- 120 г борошна;
- 1 цибуля;
- 130 мл кефіру.
Час приготування – 50 хвилин.
Калорії – 168.
Кулінарний процес:
- Луку зняти його упаковку, дрібно покришити його;
- Масло покласти в сковороду, всипати цибулю і довести його до м'якого стану;
- За цей час протерти сир або пробити його, змішати з борошном;
- Додати яйця, кефір, спеції, м'який цибулю і перемішати;
- Залишити на чверть години і за це сполоснути і нашаткувати молодий лук;
- Потім цей лук всипати в тісто, перемішати і смажити оладки як зазвичай.
Рецепт оладок з сиром і морквою
- 900 г моркви;
- 2 яйця;
- 60 г борошна;
- 20 г вершкового масла;
- 5 г солі;
- 270 г сиру;
- 30 г цукру;
- 1 ст. молока;
- 30 г манки;
- 60 г родзинок.
Час готування – 1 годину і 15 хвилин.
Калорії – 103.
Алгоритм дій:
- Родзинки промити, помістити його в піалу і залити достатньою кількістю окропу;
- Прикрити тарілкою або кришкою, залишити на чверть години;
- Морква за цей час почистити, натерти її теркою;
- Манку всипати в сотейник, залити до неї холодне молоко;
- Перемішати і помістити на плиту;
- Довести до кипіння, але, не перестаючи заважати;
- Посолити і додати моркву, тушкувати чверть години, помішуючи;
- У миску тим часом розбити яйця і збити їх;
- Додати до них цукор, сир і перемішати;
- З родзинок злити воду і промокнути його сухими серветками;
- Додати до яєць, змішати і відставити;
- Морквяну манку остудити, а потім змішати з яйцями;
- Всипати борошно, скориставшись ситом, і перемішати всю масу лопаткою;
- Викладати в гарячу сковороду і смажити до готовності.
Корисні поради
Щоб оладки виходили дійсно пишними, обов'язково потрібно пускати борошно через сито. Це наситить її киснем, а згодом і тісто.
Якщо в рецепті використовують кефір, то його краще використовувати кімнатної температури для найкращого взаємодії з содою. Якщо ж використовуються дріжджі, то рідина обов'язково повинна бути теплою. В теплі їм комфортніше і вони швидше ростуть.
Для різноманітності смаку, аромату десерту, в тісто можна додавати різні прянощі, сухофрукти, цукати, цитруси, а точніше їх цедру, шоколад, горіхи та інше.
Щоб отримати максимально правильне і смачно тісто після замісу залиште на півгодини. Всі компоненти за цей час добре з'єднаються як смаком, так ароматом.
На жаль, оладки з сиром вимагають досить великої кількості масла, інакше не прожариваются всередині. Якщо ви противник такої обжарювання, то вам краще спекти панкейкі або млинці.
Оладки на такій особливій основі – то страва, про яку мало хто взагалі чув. Але ви тільки уявіть, наскільки це ніжно, пишно і повітряно. Однозначна рекомендація!