Як приготувати вишуканий пиріг з сьомгою
Пиріг з сьомгою – це, мабуть, одна з найбільш смачних випічок з рибою, яка буде прекрасним доповненням до будь-якого основного блюда. Виходить цей пиріг досить ніжним, а риба надає йому соковитості і хвилюючий смакові рецептори аромат. Так що цю випічку потрібно обов'язково приготувати і спробувати, тому що на словах її смак передати просто неможливо.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
молока - | 100 мл |
води - | півсклянки |
яєць - | 1 шт. |
солі - | щіпка |
рослинна олія - | 4 великі ложки |
цукрового піску - | 1 ч. ложка |
дріжджі сухі - | 2 маленькі ложки |
борошна - | кілограм |
риби сьомги - | 700 грам |
сиру м'якого сорти філадельфія - | 100 грам |
лука - | 1 головка |
зеленої цибулі - | пучок |
приправи - | на свій смак |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 255 Ккал |
Як потрібно робити:
- Першим ділом потрібно зробити тісто. Для початку робиться опара. Для цього у порожню чашку, засипаються сухі дріжджі, до них додається цукровий пісок;
- Сухі інгредієнти заливаємо водою, перемішуємо до розчинення дріжджів і прибираємо в тепле місце, щоб всі інгредієнти повністю розійшлися і почали грати;
- Тим часом готуємо тісто. У миску розбиваємо яйце, заливаємо до нього тепле молоко;
- Потім наливаємо води;
- Додаємо сіль, підсипаємо трохи цукрового піску;
- Заливаємо масло, і всі компоненти потрібно розмішати до однорідної суміші;
- Засипаємо в рідку суміш трохи борошна і перемішуємо не густе тісто;
- Після цього в рідке тісто вливаємо опару, яка вже почала грати;
- Опару з рідким тістом перемішуємо до утворення однорідної консистенції;
- Потім висипаємо решту борошно і замішуємо тісто;
- У результаті повинно вийти м'яке тісто з еластичною структурою;
- Готову основу для пирога потрібно закрити рушником і прибрати в тепле місце, щоб воно підійшло;
- Далі приступаємо до приготування начинки. Сьомгу потрібно нарізати дрібними шматочками;
- Цибулю треба очистити, порізати дрібними шматочками і викладаємо його до риби;
- Рибу з цибулею необхідно посолити, приправити перцем і спеціями;
- Потім сир потрібно нарізати невеликими кубиками і перемішати з начинкою;
- Пучок зеленого цибулі споліскуємо, шаткуємо невеликими кільцями і додаємо до решти інгредієнтів;
- Готове тісто потрібно розрізати на дві частини;
- Одну частину розгортаємо в тонкий пласт;
- Форма для запікання мастять маслом і викладаємо в неї розкатаний пласт тіста;
- Потім викладаємо начинку на поверхню пласта рівномірним шаром;
- Далі другу частину тіста прокатуємо у вигляді пласта і накриваємо їм начинку, всі краї защипуємо;
- Зайве тісто по краях слід прибрати;
- У центрі слід зробити невеличку дірочку;
- Змащуємо верх збитим яйцем, щоб після випікання випічка вийшла блискучою і рум'яної;
- Розжарюємо духовку до 200 градусів і поміщаємо туди форму;
- Пиріг треба пекти протягом 40 хвилин;
- Як тільки пиріг буде готовий, його слід вийняти з духовки, залишити трохи постояти, щоб він охолонув;
- Після цього розрізаємо на шматочки і подаємо на стіл.
Рецепт пирога з листкового тіста з рибою
Які продукти потрібні для приготування:
- дріжджове листкове тісто – півкілограма;
- 400 г філе сьомги;
- 2 головки цибулі;
- сіль на свій розсуд;
- трохи чорного меленого перцю;
- рослинне масло.
На приготування піде близько години.
Калорійність – 265 ккал.
Як потрібно готувати:
- Першим ділом потрібно вийняти листкове тісто з морозилки і розморозити при кімнатній температурі;
- Цибулю очищаємо від лушпиння і нарізаємо дрібними кубиками;
- Висипаємо цибульні шматочки на поверхню сковороди, підливаємо масло і смажимо до м'якості;
- Сьомгу потрібно розрізати на невеликі скибочки;
- Викладаємо сьомгу до цибулі, додаємо сіль, чорний перець, перемішуємо і обсмажуємо протягом 5-7 хвилин;
- Як тільки тісто розморозиться, його потрібно розрізати на дві частини;
- Форму для запікання слід змастити з усіх боків рослинним маслом;
- Один пласт тіста розкачуємо і викладаємо у форму;
- На поверхню тіста кладемо начинку рівномірним шаром;
- Другий пласт тіста розкачуємо і викладаємо зверху, всі краї защипуємо;
- Розжарюємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди пиріг;
- Приблизно через 35 хвилин пиріг буде готовий, його треба буде вийняти з духовки;
- Готовий пиріг ріжемо порційними шматочками і подаємо на стіл.
Пиріг з черевцями сьомги і картоплею
Для приготування знадобляться наступні компоненти:
- кілограм черевця сьомги;
- цибуля – 2 головки;
- 350 грам дріжджового тіста;
- 500 грам картоплі;
- рослинна олія;
- трохи солі;
- чорний перець;
- спеції на свій смак.
Приготування займе 1 годину 15 хвилин.
Калорійність – 280 ккал.
Як потрібно готувати:
- Для початку потрібно очистити картоплю від шкірки і ретельно промити в холодній воді;
- Нарізаємо картоплю так, як вам зручно. Бульби можна нарізати кружечками, скибочками або соломкою;
- Цибулю чистимо від шкірки і рубаємо його кубиками, головне дрібніші;
- Присипаємо борошном робочу поверхню столу і викладаємо тісто, розрізаємо основу на дві частини;
- Одну частину тіста розкачуємо у вигляді пласта;
- Форму для запікання слід змастити рослинним маслом з усіх сторін;
- Викладаємо у форму пласт тіста;
- Далі кладемо картоплю у вигляді рівномірного шару;
- Зверху картопляних шматочків викладаємо шматочки цибулі;
- Сьомгу нарізаємо середніми шматочками і викладаємо поверх овочів рівномірним шаром;
- Всі підсолюємо, приправляємо чорним меленим перцем і спеціями;
- Другу частину тіста розкачуємо у вигляді тонкого шару і накриваємо його зверху начинки;
- Всі краї защипуємо, а зайве тісто можна зрізати;
- Сире яйце потрібно добре збити, потім змащуємо їм верх пирога;
- Прогріваємо духовку до 220 градусів і прибираємо туди пиріг;
- Випікаємо протягом 40-45 хвилин. За цей період пиріг стане рум'яним і покриється апетитною скоринкою.
Пиріжки на кефірі в духовці — кілька варіантів тесту з різноманітними начинками.
Рецепт пончиків зі згущеним молоком — ці рецепти вам точно сподобаються.
Читайте як приготувати сирний крем для капкейків або міні-кексів.
Пиріг з червоної риби і брокколі
Що буде потрібно для приготування:
- 350 грам сьомги;
- брокколі – 350 грам;
- три курячих яйця;
- склянка сметани з жирністю 15 %;
- борошно – стакан;
- 2 маленькі ложки розпушувача для тіста;
- шматочок вершкового масла на 50 грам;
- 1 маленька ложка солі;
- половина лимона;
- 1 велика ложка соєвого соусу;
- 1 маленька ложка коріандру;
- спеції для риби.
На приготування піде 1 годину.
Калорійність – 220 ккал.
Варіант приготування:
- Стейк сьомги потрібно приправити спеціями для риби, полити соєвим соусом;
- З половини лимона вичавлюємо сік і виливаємо його на рибу;
- Залишаємо маринуватися протягом 10-15 хвилин;
- Потім промаринований стейк сьомги потрібно трохи протушкувати в сковороді з невеликою кількістю води. Тушкуємо з кожної сторони, не більше 5 хвилин;
- Після цього охолоджуємо і обробляємо на шматочки;
- Брокколі необхідно бланширувати в гарячій воді протягом 3 хвилин;
- Після цього швидко охолоджуємо брокколі холодною водою і розбираємо на суцвіття;
- Поливаємо суцвіття брокколі, розтопленим вершковим маслом і посипаємо коріандром;
- Яйця розбиваємо і викладаємо в миску, додаємо до них сіль і збиваємо до стану пишної суміші;
- Далі заливаємо сметану і продовжуємо збивати;
- Потім засипаємо борошно і розпушувач для тіста. Все добре перемішуємо до стану однорідного рідкого тіста;
- Викладаємо в рідку основу шматочки сьомги і обережно перемішуємо;
- Форму для запікання змащуємо маслом і викладаємо в неї половину рідкої основи з сьомгою;
- Далі викладаємо суцвіття брокколі;
- Зверху виливаємо тісто;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і випікаємо протягом 40 хвилин;
- Виймаємо готовий пиріг з форми, нарізаємо порційними шматочками і подаємо на стіл.
Випічка з сьомгою та шпинатом
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- 300 грам сьомги;
- півтори склянки борошна;
- 100 грам вершкового масла;
- 2 курячих яйця для тіста і 3 яйця для заливки;
- 2 великі ложки сметани;
- склянка вершків;
- ½ Склянки молока;
- 200 грам напівтвердого сиру;
- щіпка мускатного горіха;
- 70 грам шпинату;
- шматочок вершкового масла для змащування.
На приготування потрібно 1 годину 20 хвилин.
Калорійність – 265 ккал.
Як потрібно готувати:
- Борошно потрібно просіяти і викласти в чашку;
- Вершкове масло нарізаємо невеликими кубиками;
- Викладаємо масло в борошно і все руками розминаємо до повного перемішування борошна з маслом;
- Далі додаємо яйця і сметану;
- Все перемішуємо до стану еластичного тіста, воно не повинно прилипати до рук;
- Формуємо з тіста середній шар, накриваємо рушником і залишаємо відпочивати протягом 30 хвилин;
- Яйця викладаємо в миску, додаємо молоко і вершки. Все добре збиваємо за допомогою віночка;
- Розрізаємо сир на дві частини. Одну частину протираємо дрібної теркою;
- Додаємо тертий сир в рідку суміш, туди ж підсипаємо мускатний горіх і все перемішуємо;
- Тісто треба розкачати у вигляді кола, за розміром він повинен на кілька сантиметрів перевищувати діаметр форми;
- Форму для запікання змащуємо олією, викладаємо в неї тісто, все зайве з країв потрібно зрізати;
- Шпинат споліскуємо, нарізаємо смужками і викладаємо на поверхню тіста;
- Далі все заливаємо заливкою;
- Сьомгу промиваємо, якщо потрібно знімаємо шкірку і кістки;
- Нарізаємо сьомгу невеликими шматочками і викладаємо в заливку;
- Залишився шматочок сиру протираємо і висипаємо зверху;
- Прогріваємо духовку до 180 градусів і прибираємо туди пиріг;
- Випікаємо все протягом 40 хвилин;
- Готовий пиріг виймаємо, остуджуємо і нарізаємо порційними шматочками.
Кулінарні поради
- для приготування випічки сьомгу можна використовувати свіжу, малосольну або копчену;
- додатково до сьомзі можна додавати овочі, сир, зелень;
- попередньо рибу можна промаринувати або прожарити, від цього вона буде найбільш соковитіше і ароматні.
З сьомгою можна приготувати різноманітні пироги з різного виду тіста, головне вибрати підходящий варіант на свій смак. Але який би ви не вибрали тісто, в будь-якому випадку випічка вийде просто відмінною. А її аромат під час випікання буде розноситися по всіх кімнатах і всі будуть з нетерпінням чекати, коли пиріг з сьомгою буде готовий!