08 март 2019
2 628
Як приготувати вершковий суп з сьомгою
Ніжний та смачний вершковий суп з сьомгою – це відмінний спосіб урізноманітнити свій обід і швидко пригостити родину ситним блюдом зарубіжної кухні. Існує кілька рецептів приготування цього скандинавського супу, і кожен з них гарний по-своєму.
Норвезька рецепт (калакейтто)
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сьомга (форель, лосось) - | 400 грам |
вода - | 1,25 літра |
помідори - | 300 грам |
картопля - | 300-400 грам |
цибулина - | 1 штука |
морква - | 1 штука |
вершки 20% - | 0,3-0,5 літра |
вершкове масло - | 75 грам |
сіль і перець - | за смаком |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 150 Ккал |
Необов'язково брати квиток на літак, щоб спробувати класичний варіант норвезького супу з сьомгою. До речі, в якості основного інгредієнта підійде будь-яка червона риба, в тому числі форель і лосось.
- Картоплю, моркву та цибулю очищаємо і нарізаємо: картоплю кубиками середньої величини, цибулю дрібними кубиками, а моркву тремо на середній тертці. Томат необхідно піддавати наступній обробці: надрізаємо хрестом серцевину і опускаємо в окріп, залишаємо на кілька хвилин, обдаємо холодною водою і шкірка легко зніметься. Тепер м'якоть томатів необхідно нарізати кубиками.
- Рибне філе помити і нарізати кубиками, за розміром трохи більшими, ніж порізаний картоплю. Зелень рубаємо. Тепер всі підготовлені інгредієнти.
- У каструлі з товстим дном розтоплюємо вершкове масло, обсмажуємо до рум'яності цибулю і моркву, потім додаємо томати і відразу ж зменшуємо вогонь до мінімуму. Тушкуємо овочі протягом 7 хвилин.
- Саме час додати в майбутній суп воду, довести до кипіння і додати картоплю. Відразу ж солимо і перчимо, причому перцю можна додати досить багато. Ставимо на середній вогонь, накриваємо кришкою і залишаємо на 10 хвилин.
- Нагріваємо вершки до кімнатної температури і акуратно додаємо їх в каструлю слідом за акуратно засипаній рибою. При цьому суп необхідно перемішувати.
- Чекаємо готовності картоплі, вимикаємо вогонь, додаємо зелень, даємо настоятися і суп готовий!
Сирно-вершковий суп з сьомгою
Ніжний і смачний суп скандинавської кухні, для приготування якого знадобиться плавлений сир. Запасені заздалегідь в морозильнику інгредієнти (сир і сьомга) дозволять приготувати обід швидко, а головне смачно.
Інгредієнти:
- вода — 1,8 літра;
- вершки — 200 грам, можна використовувати вершки різної жирності, починаючи від 10%;
- плавлений сир — 200 грам;
- 300-400 грам картоплі;
- біла частина цибулі-порей (можна з легкістю замінити на ріпчасту цибулю, тоді беремо одну головку);
- морква – 1 штука;
- олія рослинна (оливкова, соняшникова) – 1-2 столових ложки;
- риба червона (сьомга, форель) — 300-400 грам;
- кріп для прикраси;
- сіль, перець за смаком.
Час приготування становить 30-40 хвилин + час на «настій» супу.
Калорійність висока – близько 450 ккал на порцію.
Приготування:
- Ставимо воду на вогонь і доводимо до кипіння. Якщо риба заморожена, то саме час дістати її і розморозити.
- Готуємо овочі: всі чистимо від шкірки, цибулю ріжемо дрібно, картопля середніми кубиками, а моркву можна порізати кубиками, так і потерти на тертці. Якщо використовується цибулю-порей, то його треба порубати кружечками.
- Розігріваємо олію на сковороді обсмажуємо цибулю і моркву до золотистого кольору. Потім додаємо картоплю і злегка обсмажуємо.
- У закипілу воду додаємо вміст сковороди і варимо приблизно 15 хвилин під закритою кришкою. На цьому етапі страву необхідно посолити і поперчити.
- Заморожений заздалегідь плавлений сир тре на тертці або ріжемо (потертий швидше розчинитися).
- Сьомгу подрібнюємо, ріжемо кубиками.
- Коли картопля буде майже готовий, додаємо сир, акуратно перемішуємо, додаємо підігріті до кімнатної температури вершки.
- На черзі риба. Вона додається останньої і після цього супу необхідно покипіти ще 3-4 хвилини. За цей час невеликі шматочки риби встигнуть зваритися. Прикрасити зеленню і готово!
Як приготувати ніжне тісто на кыстыбый читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати чудове рагу з яловичини з овочами.
Капуста по-грузинськи з буряком — гостре і пряне блюдо, яке може бути чудовою закускою.
Корисні поради
- для того щоб сирний суп набував ніжний вершковий присмак важливо суворо дотримуватися пропорції: на один літр води 100 грам сиру;
- заморожений плавлений сир набагато легше подрібнити, він не прилипає до ножа, ні до тертці;
- спробуйте подати сирний суп з грінками з білого хліба, так смак супу «заграє» по-новому. Якщо до супу буде подаватися свіжий хліб, то з норвезьким рецептом відмінно поєднується житній хліб;
- важливо вибрати справжній плавлений сир, а не настільки поширений сьогодні «сирний продукт», від цього безпосередньо залежить смак готової страви;
- будь сирний і вершковий суп не варто готувати на кілька днів, найбільш смачні вони, коли свіжі;
- краще, якщо сьомга для вершкового супу буде свіжа, так смак буде більш насиченим, але заморожена теж підійде.
Приємного апетиту!
Що ще почитати: