Як спекти кекс на молоці в домашніх умовах
Не рідко може виникнути бажання побалувати себе і своїх близьких чимось смачненьким. Однак, не завжди знайдеться вільний час для вишуканих рецептів, які потребують за кілька годин для приготування, а бажання з'їсти щось домашнє так і не пропадає.
У цьому випадку на допомогу прийдуть кілька нескладних рецептів для випічки кексу на молоці. Зробити його не займе багато часу і сил, а продукти використовуються самі звичайні.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукру - | 2 склянки |
масла вершкового - | 400 г |
борошна - | 4 склянки |
молока - | три склянки |
солі - | на кінчику ножа |
ваніліну - | невелику дрібку |
соди - | 2 ч. л. |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 307 Ккал |
Для початку необхідно змішати яйця з цукром, поступово додаючи молоко. Далі потрібно на вогні розтопити масло, остудити і додати в миску. На наступному етапі невеликими порціями всипається борошно. Все добре змішується. В кінці додається сіль, ванілін і гашена оцтом сода. Склад ще раз перемішується до отримання однорідної маси.
Далі силіконова форма змащується маслом, і в неї заливається тісто. Можна також брати і залізну формочку. Час запікання становить близько тридцяти хвилин при температурі в духовці, дорівнює 180 градусам. Перевірити кекс на готовність можна за допомогою ножа або дерев'яної палички. Якщо слідів тесту не залишається, значить випічка готова. Можна діставати з духовки.
Після того, як готова випічка охолоне, зверху її рекомендується обсипати пудрою, приготованої за допомогою перемелювання цукру до кавомолці, або купленої вже в готовому вигляді.
Шоколадний кекс з молоком
Кексик виходить дуже пишним і ніжним. Завдяки вмісту какао, має насичений шоколадний смак.
Необхідні інгредієнти:
- два склянки цукру;
- чотири яйця;
- 200 г маргарину;
- півсклянки молока;
- 4 столові ложки какао;
- 2 склянки борошна;
- трохи солі;
- чайна ложка розпушувача.
Підготовка займає близько 20 хвилин. Для запікання необхідний 1 годину.
Калорії на 100 г – 576 ккал.
Рецепт шоколадного кексу з молоком досить простий. Потрібно взяти підходящу каструлю, влити в неї молоко і насипати цукор. Поставити на вогонь і нагрівати до повного розчинення цукру. При цьому до кипіння не доводити. Туди ж додається маргарин, і отримана суміш доводиться до кипіння. Після цього знімається з вогню і стоїть, поки не охолоне.
Яйця збиваються окремо. Борошно змішують з сіллю і розпушувачем. Все це додати в остиглу масу, всипати какао і добре перемішати.
Тісто викласти у форму, змащену маслом. Випікати необхідно 60 хвилин. Температура при цьому в духовці повинна бути 200 градусів.
Перш, ніж подавати кекс на стіл, можна зверху його полити глазур'ю.
Кекс на кислому молоці
Дуже ніжний і смачний. Підходить для тих, хто береже свою фігуру.
Щоб приготувати цю випічку, потрібно взяти такі продукти (на 5 порцій):
- молоко кисле – 0,5 л;
- пшеничне борошно – 0,5 кг;
- олія соняшникова – 90 мл;
- харчова сода – 1 ч. л.;
- кориця – 1 ч. л.;
- цукор — 150 г;
- ванілін – 10 р.
Загальний час приготування – 120 хвилин.
Калорійність – 260 ккал.
Насамперед, молоко необхідно нагріти до кімнатної температури. Додати соду (в даному випадку гасити її немає необхідності) і змішати.
На наступному кроці додається соняшникову олію, ванілін, цукор і кориця (без неї смак не буде таким насиченим). Всі продукти змішати вручну за допомогою віночка або ж міксером (так буде набагато швидше) до того моменту, поки цукор повністю не розчиниться.
Борошно додається поступово, при цьому процес перемішування не повинен припинятися. Важливо стежити, щоб не залишилося грудочок. У результаті повинно вийти густе, як сметана тісто. Все залишається на 30 хвилин у тепле місце.
Після закінчення часу, необхідного для того, щоб тісто підійшло, його викладають у форму, змащену маслом і вирівнюють ложкою або кухонної лопаткою.
Випікається кекс при 180 градусах протягом 60 хвилин. Готовність можна перевірити сірником або дерев'яною паличкою. Готове солодке блюдо витягнути їх духовки і дати йому постояти у формі 10 хвилин. Потім витягти його на красиве блюдо і подати до столу.
Читайте як приготувати горбушу в клярі — неймовірно смачний рецепт, спробуйте.
Рецепт оселедця по-корейськи внесе різноманітність в повсякденне меню. Особливо актуальним страва буде для тих, хто любить рибні страви.
Як зробити булочки для хот-дога по-французькому, датському або американським рецептом.
Кекси зі згущеним молоком
Щоб приготувати тісто, потрібно взяти:
- 200 р слив. масла;
- 4 яйця;
- лимонна цедра;
- 500 г борошна;
- 200 г згущеного молока;
- 1,5 пакетика розпушувача;
- 5 столових ложок цукрового піску.
Час – 50 хвилин.
Калорії на 100 г – 365 ккал.
Перед тим, як починати замішувати тісто, масло потрібно розм'якшити. Це можна зробити на паровій бані або, попередньо дістати його з холодильника і на деякий час залишити в теплі, щоб воно підтануло.
Коли воно стане м'яким, додати цукор, цедру лимона, згущене молоко і яйце. Всі інгредієнти добре змішати за допомогою віночка або блендера.
До отриманого складу всипати необхідну кількість борошна і розпушувач і ще раз перемішати до отримання однорідної маси.
Форма змащується маслом і заповнюється тістом на 2/3. Для випікання знадобиться 30 хвилин. Температура в духовці повинна бути виставлена на 200 градусів.
Все, смачний кекс готовий. Після того, як він охолоне, можна подавати на стіл.
Рецепт мафінів з родзинками без молока
Завдяки відсутності молока і яєць, десерт виходить пісним і дуже смачним. Для отримання ароматної і пухкої випічки заздалегідь потрібно приготувати такі складові:
- борошно пшеничного сорту – 400 г;
- питна вода – 300 мл;
- розпушувач – 4 ч. л.;
- цукор – 350 г;
- рафінована соняшникова олія – 6 ст. л.;
- ізюм – за смаком.
Загальний час приготування – 35 – 55 хвилин.
Калорійність – 189 ккал.
Для приготування тіста в глибокій ємності необхідно змішати всі сипучі компоненти, в тому числі і попередньо просіяне борошно. Далі, гарячу воду розбавити з маслом і додати до вже отриманого складу. Все ретельно перемішати до однорідного стану. У підсумку, тісто повинно вийти по густоті як для смаження оладок.
У готову масу всипати родзинки і ще раз все добре перемішати. Для випікання можна брати одну велику або кілька маленьких формочок. Розкласти тісто по формах і відправити в духовку. Для випікання температура повинна бути 200 градусів.
Якщо використовуються маленькі ємності, то час приготування займе 15 хвилин, якщо одна велика – 35 хвилин. Після того, як вироби будуть готові, перш ніж подавати на стіл, їх посипають цукровою пудрою або поливають шоколадом, завчасно розтопленим на водяній бані.
Приємного апетиту!