16 май 2019 2 780

Як спекти кекс на молоці в домашніх умовах

Не рідко може виникнути бажання побалувати себе і своїх близьких чимось смачненьким. Однак, не завжди знайдеться вільний час для вишуканих рецептів, які потребують за кілька годин для приготування, а бажання з'їсти щось домашнє так і не пропадає.

У цьому випадку на допомогу прийдуть кілька нескладних рецептів для випічки кексу на молоці. Зробити його не займе багато часу і сил, а продукти використовуються самі звичайні.

Простий рецепт для початківців кулінарів
Інгредієнти Кількість
цукру - 2 склянки
масла вершкового - 400 г
борошна - 4 склянки
молока - три склянки
солі - на кінчику ножа
ваніліну - невелику дрібку
соди - 2 ч. л.
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 307 Ккал

Для початку необхідно змішати яйця з цукром, поступово додаючи молоко. Далі потрібно на вогні розтопити масло, остудити і додати в миску. На наступному етапі невеликими порціями всипається борошно. Все добре змішується. В кінці додається сіль, ванілін і гашена оцтом сода. Склад ще раз перемішується до отримання однорідної маси.

Далі силіконова форма змащується маслом, і в неї заливається тісто. Можна також брати і залізну формочку. Час запікання становить близько тридцяти хвилин при температурі в духовці, дорівнює 180 градусам. Перевірити кекс на готовність можна за допомогою ножа або дерев'яної палички. Якщо слідів тесту не залишається, значить випічка готова. Можна діставати з духовки.

Після того, як готова випічка охолоне, зверху її рекомендується обсипати пудрою, приготованої за допомогою перемелювання цукру до кавомолці, або купленої вже в готовому вигляді.

Шоколадний кекс з молоком

Кексик виходить дуже пишним і ніжним. Завдяки вмісту какао, має насичений шоколадний смак.

Необхідні інгредієнти:

  • два склянки цукру;
  • чотири яйця;
  • 200 г маргарину;
  • півсклянки молока;
  • 4 столові ложки какао;
  • 2 склянки борошна;
  • трохи солі;
  • чайна ложка розпушувача.

Підготовка займає близько 20 хвилин. Для запікання необхідний 1 годину.

Калорії на 100 г – 576 ккал.

Рецепт шоколадного кексу з молоком досить простий. Потрібно взяти підходящу каструлю, влити в неї молоко і насипати цукор. Поставити на вогонь і нагрівати до повного розчинення цукру. При цьому до кипіння не доводити. Туди ж додається маргарин, і отримана суміш доводиться до кипіння. Після цього знімається з вогню і стоїть, поки не охолоне.

Яйця збиваються окремо. Борошно змішують з сіллю і розпушувачем. Все це додати в остиглу масу, всипати какао і добре перемішати.

Тісто викласти у форму, змащену маслом. Випікати необхідно 60 хвилин. Температура при цьому в духовці повинна бути 200 градусів.

Перш, ніж подавати кекс на стіл, можна зверху його полити глазур'ю.

Кекс на кислому молоці

Дуже ніжний і смачний. Підходить для тих, хто береже свою фігуру.

Щоб приготувати цю випічку, потрібно взяти такі продукти (на 5 порцій):

  • молоко кисле – 0,5 л;
  • пшеничне борошно – 0,5 кг;
  • олія соняшникова – 90 мл;
  • харчова сода – 1 ч. л.;
  • кориця – 1 ч. л.;
  • цукор — 150 г;
  • ванілін – 10 р.

Загальний час приготування – 120 хвилин.

Калорійність – 260 ккал.

Насамперед, молоко необхідно нагріти до кімнатної температури. Додати соду (в даному випадку гасити її немає необхідності) і змішати.

На наступному кроці додається соняшникову олію, ванілін, цукор і кориця (без неї смак не буде таким насиченим). Всі продукти змішати вручну за допомогою віночка або ж міксером (так буде набагато швидше) до того моменту, поки цукор повністю не розчиниться.

Борошно додається поступово, при цьому процес перемішування не повинен припинятися. Важливо стежити, щоб не залишилося грудочок. У результаті повинно вийти густе, як сметана тісто. Все залишається на 30 хвилин у тепле місце.

Після закінчення часу, необхідного для того, щоб тісто підійшло, його викладають у форму, змащену маслом і вирівнюють ложкою або кухонної лопаткою.

Випікається кекс при 180 градусах протягом 60 хвилин. Готовність можна перевірити сірником або дерев'яною паличкою. Готове солодке блюдо витягнути їх духовки і дати йому постояти у формі 10 хвилин. Потім витягти його на красиве блюдо і подати до столу.

Читайте як приготувати горбушу в клярі — неймовірно смачний рецепт, спробуйте.

Рецепт оселедця по-корейськи внесе різноманітність в повсякденне меню. Особливо актуальним страва буде для тих, хто любить рибні страви.

Як зробити булочки для хот-дога по-французькому, датському або американським рецептом.

Кекси зі згущеним молоком

Щоб приготувати тісто, потрібно взяти:

  • 200 р слив. масла;
  • 4 яйця;
  • лимонна цедра;
  • 500 г борошна;
  • 200 г згущеного молока;
  • 1,5 пакетика розпушувача;
  • 5 столових ложок цукрового піску.

Час – 50 хвилин.

Калорії на 100 г – 365 ккал.

Перед тим, як починати замішувати тісто, масло потрібно розм'якшити. Це можна зробити на паровій бані або, попередньо дістати його з холодильника і на деякий час залишити в теплі, щоб воно підтануло.

Коли воно стане м'яким, додати цукор, цедру лимона, згущене молоко і яйце. Всі інгредієнти добре змішати за допомогою віночка або блендера.

До отриманого складу всипати необхідну кількість борошна і розпушувач і ще раз перемішати до отримання однорідної маси.

Форма змащується маслом і заповнюється тістом на 2/3. Для випікання знадобиться 30 хвилин. Температура в духовці повинна бути виставлена на 200 градусів.

Все, смачний кекс готовий. Після того, як він охолоне, можна подавати на стіл.

Рецепт мафінів з родзинками без молока

Завдяки відсутності молока і яєць, десерт виходить пісним і дуже смачним. Для отримання ароматної і пухкої випічки заздалегідь потрібно приготувати такі складові:

  • борошно пшеничного сорту – 400 г;
  • питна вода – 300 мл;
  • розпушувач – 4 ч. л.;
  • цукор – 350 г;
  • рафінована соняшникова олія – 6 ст. л.;
  • ізюм – за смаком.

Загальний час приготування – 35 – 55 хвилин.

Калорійність – 189 ккал.

Для приготування тіста в глибокій ємності необхідно змішати всі сипучі компоненти, в тому числі і попередньо просіяне борошно. Далі, гарячу воду розбавити з маслом і додати до вже отриманого складу. Все ретельно перемішати до однорідного стану. У підсумку, тісто повинно вийти по густоті як для смаження оладок.

У готову масу всипати родзинки і ще раз все добре перемішати. Для випікання можна брати одну велику або кілька маленьких формочок. Розкласти тісто по формах і відправити в духовку. Для випікання температура повинна бути 200 градусів.

Якщо використовуються маленькі ємності, то час приготування займе 15 хвилин, якщо одна велика – 35 хвилин. Після того, як вироби будуть готові, перш ніж подавати на стіл, їх посипають цукровою пудрою або поливають шоколадом, завчасно розтопленим на водяній бані.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: