07 май 2019 3 155

Шаурма з ковбасою: 6 цікавих рецептів

Шаурма з ковбасою – закуска недорога, але завжди смачна. Додайте до ковбасі свіжі овочі, корейську моркву, спеції, соус і загорніть в тонкий лаваш.

Простий рецепт шаурми з ковбасою і овочами
Інгредієнти Кількість
ковбаси - 600 г
китайської капусти - 250 г
огірків - 250 г
салату айсберг - 200 г
болгарського перцю - 0,5 шт.
томату - 2 шт.
стебла селери - 1 шт.
свіжої сметани - 200 г
майонезного соусу - 40 г
зелені - за смаком
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 299 Ккал

Щоб вийшло смачно, лаваш краще використовувати свіжий і м'який, до того ж у сухому вигляді він сильно кришиться.

Як готувати:

  1. Порізати смужками 600 г ковбаси, обсмажити її в рослинному маслі.
  2. Нашаткувати китайську капусту, салат айсберг порвати руками, нарізати кубиками помідори, огірки, солодкий перець, селера. З'єднати овочі з ковбасою.
  3. Приготувати соус: змішати сметану з майонезом, рубаною зеленню, розтертим часником.
  4. З'єднати соус з ковбасою, овочами, перемішати.
  5. Приготовану начинку викласти на лаваш, його згорнути конвертом, потім рулетом. При бажанні можна підігріти на сковорідці.

Варіант з корейською морквою

Приготуйте основу для шаурми самостійно. Просто змішайте борошно, воду і сіль, на замішування піде всього кілька хвилин.

Потрібні:

  • 350 г борошна;
  • 200 мл води;
  • 8 г солі;
  • 40 мл рослинного масла;
  • 200 г готової моркви по-корейськи;
  • 200 г вареної ковбаси;
  • 150 г капусти білоголової.

Час приготування: 35 хвилин.

Кількість калорій: 239.

Готуємо:

  1. У підходящий посуд нпсыпать 350 г борошна, додати масло. Воду підігріти, підсолити, додавши 0,5 ч. л. солі, вилити воду в посуд з борошном. Вимісити тісто, оберніть його харчовою плівкою, дати відпочити півгодини.
  2. Готове тісто розділити на шматочки розміром трохи більше волоського горіха, потім кожен шматочок розкачати дуже тонко.
  3. За допомогою звичайної тарілки вирізати з тонких пластин тесту рівні кола (їх розмір повинен бути дорівнює діаметру сковорідки, на якій будуть випікатися коржі).
  4. Тісто обсмажувати з кожного боку на гарячий, сухий сковорідці. Нічого страшного, якщо під час готування корж трохи надуется.
  5. Складати спечені лаваші стопкою, при цьому кожен коржик треба збризнути водою. Прикрити рушником, дочекатися, поки вони охолонуть, перекласти в пакет.
  6. Приготувати начинку для шаурми. Варену ковбасу нашаткувати пластинами, обсмажити до рум'яної скоринки. Капусту нарізати соломкою, посолити, пом'яти.
  7. Викласти на домашній лаваш моркву, капусту, ковбасу. Соуси використовувати по своєму смаку. Це може бути томатний кетчуп або майонез. Додати соус, лаваш згорнути рулетом.

На відео — ще один рецепт шаурми з ковбасою і корейською морквою:

Шаурма з ковбасою і грибами

Складнощів з приготуванням домашньої шаурми за цим рецептом не буде. Єдине — гриби треба спочатку обсмажити.

Потрібні:

  • 2 пластини вірменського лаваша;
  • 200 г шинки;
  • 1 цибулина;
  • 200 г печериць;
  • 150 г китайського салату + 1 огірок;
  • для смаження масло без запаху.

Для соусу:

  • 1,5 ст. л. майонезу + 150 р сметани;
  • кріп + зелений лук.

Знадобиться: 35 хвилин.

Калорійність: 289 ккал.

Готуємо:

  1. Промити водою свіжі печериці почистити, нарізати соломкою. Обсмажити в маслі на розігрітій сковорідці з ріпчастою цибулею до готовності. Додати за смаком приправи, потім викласти печериці на тарілку.
  2. Нашаткувати капусту як можна тонше. Огірок натерти крупно, викласти до капусти. Додати спеції.
  3. Шинку нарізати довгою соломкою, потім підрум'янити на маслі.
  4. Приготувати соус: з'єднати сметану з майонезом, рубаною зеленню, посолити, перемішати.
  5. Розрізати лаваш на дві частини. На кожну викласти трохи капусти з огірком, шинку, гриби, соус, акуратно загорнути, обсмажити на сухій сковороді.

Поєднання з крабовими паличками

Дуже смачна і приємна начинка виходить, якщо додати до ковбасі свіжі огірки, крабові палички, сирний сир і омлет.

Потрібні:

  • 1 лаваш;
  • 40 г сиру кисломолочного;
  • 1 свіжий огірок;
  • 4-5 крабових паличок охолоджених;
  • 15 мл олії без запаху;
  • 45 мл молока + 2 яйця;
  • листовий салат на смак;
  • 70 г сметани + 30 г майонезу;
  • свіжа зелень за смаком.

Приготування: 25 хвилин.

Кількість калорій: 280.

Як зробити:

  1. Вирізати з тонкого лаваша коло, який буде дорівнює діаметру сковорідки.
  2. На цій сковороді приготувати омлет, не накриваючи кришкою. Для омлету змішати яйце з молоком. Масла використовувати самий мінімум.
  3. Свіжий огірок, крабові палички нарізати кубиком.
  4. На лаваш намазати сирний сир, розподілити його рівномірно. Потім викласти крабові палички, на них — омлет, далі — шар з огірків. Приправити сіллю, зверху помістити листовий салат, рубану зелень. Додати соус, змішавши майонез зі сметаною.
  5. Сформувати рулет, покласти на сковорідку-гриль, протягом 1 хвилини обсмажити з двох сторін.

Ситна шаверма з картоплею

Картоплю і ковбасу обсмажуємо окремо. Брусочки картоплі повинні бути хрусткими, а ковбаса з рум'яною скоринкою.

Знадобляться:

  • 3 лаваша;
  • 250 г ковбаси;
  • 140 г картоплі;
  • 150 г тонких огірків;
  • 150 г болгарського перцю;
  • 150 г китайської капусти;
  • 150 г томатів щільних;
  • 150 р м'якого сиру;
  • по 60 мл майонезу і сметани;
  • 2 зубчики часнику;
  • спеції за смаком;
  • масло рослинне без запаху.

Час: 30 хвилин.

Цінність: 280 ккал.

Готуємо:

  1. Ковбасу нарізати кубиками, обсмажити в рослинній олії.
  2. Натерти сир, нашаткувати капусту соломкою, а всі інші овочі кубиками.
  3. Для соусу змішати сметану з майонезом, додати подрібнений зубчик часнику, улюблені спеції.
  4. Картопля нашаткувати брусочками, обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.
  5. На лаваш нанести тонкий шар соусу. Потім викласти всі підготовлені інгредієнти шарами: капуста, огірок, ковбаса, помідори, перець, картопля. Полити все соусом, посипати сирної стружкою і щільно закрутити лаваш.

Готуємо з сыровяленой ковбасою

Чим більше свіжої зелені, тим смачніше шаурма, тому радимо додати більше кропу, зеленої цибулі, петрушки, кінзи, базиліка.

Потрібні:

  • 150 г сыровяленой ковбаси;
  • 100 г китайської капусти;
  • 3 помідора сорту Слива;
  • 100 г майонезу;
  • 2 ст. ложки протертих томатів (у власному соку);
  • 1 пластина вірменського лаваша;
  • за смаком зелень.

Знадобиться: 35 хвилин.

Кількість калорій: 230.

Готуємо:

  1. Ковбасу, капусту нашаткувати довгою соломкою, помідори — кружальцями.
  2. Приготувати соус: майонез змішати з протертими помідорами.
  3. На лаваш спочатку викласти капусту, поверх неї тонкі кружечки помідорів, потім ковбасу і соус. Зверху рясно посипати подрібненою свіжою зеленню.
  4. Спочатку згорнути лаваш конвертом, а потім сформувати рулет.
  5. Обсмажити рулет на сухій сковорідці-гриль, так лаваш стане більш хрустким, на ньому з'являться апетитні рум'яні смужки.

За посиланням ви знайдете покроковий рецепт шаурми з куркою по-домашньому.

Приготуйте смачний салат з вареною ковбасою по цього рецептом.

В якості закуски можна зробити лаваш з куркою і корейською морквою. Тут можна подивитися рецепт.

Поради з приготування шаурми в домашніх умовах

  1. Після того як продукти для шаурми будуть підготовлені, тонкий лаваш розкласти на столі, збризнути водою, додавши сік лимона.
  2. Потім лаваш змастити соусом, відступаючи трохи від краю коржі, далі викласти овочевий салат і м'ясної інгредієнт, а зверху полити соусом. Саме він з'єднує всі компоненти в єдине ціле.
  3. Соуси можуть бути самі різні. В один йде майонез зі сметаною, в іншій – кетчуп або томатний соус. Всі інші добавки залежать від ваших уподобань. Якщо подобається гострий смак – додайте в сметану часник. Аджика, зелений лук, тертий квашений огірок, коріандр, гострий перець теж згодяться.
  4. Томатний соус можна приготувати так: збити міксером до однорідності томатну пасту, протерті помідори, аджику, кінзу, сік лимона, олія оливи.
  5. Білий соус можна готувати так: взяти однакову кількість сметани, домашнього майонезу, кефіру. Додати часник, товчений в ступці з зеленню, чорним і червоним перцем. Дати білого соусу настоятися 60 хвилин.
  6. Якщо хочеться більш яскравого соусу, можна оживити його колір, додавши паприки, зелені або карі. Завдяки цим компонентам, він виглядає особливо апетитно.
  7. Щоб соус вийшов більш ароматним, часник зі спеціями, пряною зеленню спочатку потрібно перетерти, а потім з'єднати з основою.

На відео — ще один спосіб приготування шаурми з ковбасою:

У кожної господині є свій рецепт шаурми з ковбасою: хтось додає до неї тільки овочевий салат, хтось-корейську моркву і багато свіжої зелені. Але неодмінний учасник готового страви – пікантний соус, саме він з'єднує всі інгредієнти в одне ціле.

Що ще почитати: