Шаурма з ковбасою: 6 цікавих рецептів
Шаурма з ковбасою – закуска недорога, але завжди смачна. Додайте до ковбасі свіжі овочі, корейську моркву, спеції, соус і загорніть в тонкий лаваш.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
ковбаси - | 600 г |
китайської капусти - | 250 г |
огірків - | 250 г |
салату айсберг - | 200 г |
болгарського перцю - | 0,5 шт. |
томату - | 2 шт. |
стебла селери - | 1 шт. |
свіжої сметани - | 200 г |
майонезного соусу - | 40 г |
зелені - | за смаком |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 299 Ккал |
Щоб вийшло смачно, лаваш краще використовувати свіжий і м'який, до того ж у сухому вигляді він сильно кришиться.
Як готувати:
- Порізати смужками 600 г ковбаси, обсмажити її в рослинному маслі.
- Нашаткувати китайську капусту, салат айсберг порвати руками, нарізати кубиками помідори, огірки, солодкий перець, селера. З'єднати овочі з ковбасою.
- Приготувати соус: змішати сметану з майонезом, рубаною зеленню, розтертим часником.
- З'єднати соус з ковбасою, овочами, перемішати.
- Приготовану начинку викласти на лаваш, його згорнути конвертом, потім рулетом. При бажанні можна підігріти на сковорідці.
Варіант з корейською морквою
Приготуйте основу для шаурми самостійно. Просто змішайте борошно, воду і сіль, на замішування піде всього кілька хвилин.
Потрібні:
- 350 г борошна;
- 200 мл води;
- 8 г солі;
- 40 мл рослинного масла;
- 200 г готової моркви по-корейськи;
- 200 г вареної ковбаси;
- 150 г капусти білоголової.
Час приготування: 35 хвилин.
Кількість калорій: 239.
Готуємо:
- У підходящий посуд нпсыпать 350 г борошна, додати масло. Воду підігріти, підсолити, додавши 0,5 ч. л. солі, вилити воду в посуд з борошном. Вимісити тісто, оберніть його харчовою плівкою, дати відпочити півгодини.
- Готове тісто розділити на шматочки розміром трохи більше волоського горіха, потім кожен шматочок розкачати дуже тонко.
- За допомогою звичайної тарілки вирізати з тонких пластин тесту рівні кола (їх розмір повинен бути дорівнює діаметру сковорідки, на якій будуть випікатися коржі).
- Тісто обсмажувати з кожного боку на гарячий, сухий сковорідці. Нічого страшного, якщо під час готування корж трохи надуется.
- Складати спечені лаваші стопкою, при цьому кожен коржик треба збризнути водою. Прикрити рушником, дочекатися, поки вони охолонуть, перекласти в пакет.
- Приготувати начинку для шаурми. Варену ковбасу нашаткувати пластинами, обсмажити до рум'яної скоринки. Капусту нарізати соломкою, посолити, пом'яти.
- Викласти на домашній лаваш моркву, капусту, ковбасу. Соуси використовувати по своєму смаку. Це може бути томатний кетчуп або майонез. Додати соус, лаваш згорнути рулетом.
На відео — ще один рецепт шаурми з ковбасою і корейською морквою:
Шаурма з ковбасою і грибами
Складнощів з приготуванням домашньої шаурми за цим рецептом не буде. Єдине — гриби треба спочатку обсмажити.
Потрібні:
- 2 пластини вірменського лаваша;
- 200 г шинки;
- 1 цибулина;
- 200 г печериць;
- 150 г китайського салату + 1 огірок;
- для смаження масло без запаху.
Для соусу:
- 1,5 ст. л. майонезу + 150 р сметани;
- кріп + зелений лук.
Знадобиться: 35 хвилин.
Калорійність: 289 ккал.
Готуємо:
- Промити водою свіжі печериці почистити, нарізати соломкою. Обсмажити в маслі на розігрітій сковорідці з ріпчастою цибулею до готовності. Додати за смаком приправи, потім викласти печериці на тарілку.
- Нашаткувати капусту як можна тонше. Огірок натерти крупно, викласти до капусти. Додати спеції.
- Шинку нарізати довгою соломкою, потім підрум'янити на маслі.
- Приготувати соус: з'єднати сметану з майонезом, рубаною зеленню, посолити, перемішати.
- Розрізати лаваш на дві частини. На кожну викласти трохи капусти з огірком, шинку, гриби, соус, акуратно загорнути, обсмажити на сухій сковороді.
Поєднання з крабовими паличками
Дуже смачна і приємна начинка виходить, якщо додати до ковбасі свіжі огірки, крабові палички, сирний сир і омлет.
Потрібні:
- 1 лаваш;
- 40 г сиру кисломолочного;
- 1 свіжий огірок;
- 4-5 крабових паличок охолоджених;
- 15 мл олії без запаху;
- 45 мл молока + 2 яйця;
- листовий салат на смак;
- 70 г сметани + 30 г майонезу;
- свіжа зелень за смаком.
Приготування: 25 хвилин.
Кількість калорій: 280.
Як зробити:
- Вирізати з тонкого лаваша коло, який буде дорівнює діаметру сковорідки.
- На цій сковороді приготувати омлет, не накриваючи кришкою. Для омлету змішати яйце з молоком. Масла використовувати самий мінімум.
- Свіжий огірок, крабові палички нарізати кубиком.
- На лаваш намазати сирний сир, розподілити його рівномірно. Потім викласти крабові палички, на них — омлет, далі — шар з огірків. Приправити сіллю, зверху помістити листовий салат, рубану зелень. Додати соус, змішавши майонез зі сметаною.
- Сформувати рулет, покласти на сковорідку-гриль, протягом 1 хвилини обсмажити з двох сторін.
Ситна шаверма з картоплею
Картоплю і ковбасу обсмажуємо окремо. Брусочки картоплі повинні бути хрусткими, а ковбаса з рум'яною скоринкою.
Знадобляться:
- 3 лаваша;
- 250 г ковбаси;
- 140 г картоплі;
- 150 г тонких огірків;
- 150 г болгарського перцю;
- 150 г китайської капусти;
- 150 г томатів щільних;
- 150 р м'якого сиру;
- по 60 мл майонезу і сметани;
- 2 зубчики часнику;
- спеції за смаком;
- масло рослинне без запаху.
Час: 30 хвилин.
Цінність: 280 ккал.
Готуємо:
- Ковбасу нарізати кубиками, обсмажити в рослинній олії.
- Натерти сир, нашаткувати капусту соломкою, а всі інші овочі кубиками.
- Для соусу змішати сметану з майонезом, додати подрібнений зубчик часнику, улюблені спеції.
- Картопля нашаткувати брусочками, обсмажити у фритюрі до золотистого кольору.
- На лаваш нанести тонкий шар соусу. Потім викласти всі підготовлені інгредієнти шарами: капуста, огірок, ковбаса, помідори, перець, картопля. Полити все соусом, посипати сирної стружкою і щільно закрутити лаваш.
Готуємо з сыровяленой ковбасою
Чим більше свіжої зелені, тим смачніше шаурма, тому радимо додати більше кропу, зеленої цибулі, петрушки, кінзи, базиліка.
Потрібні:
- 150 г сыровяленой ковбаси;
- 100 г китайської капусти;
- 3 помідора сорту Слива;
- 100 г майонезу;
- 2 ст. ложки протертих томатів (у власному соку);
- 1 пластина вірменського лаваша;
- за смаком зелень.
Знадобиться: 35 хвилин.
Кількість калорій: 230.
Готуємо:
- Ковбасу, капусту нашаткувати довгою соломкою, помідори — кружальцями.
- Приготувати соус: майонез змішати з протертими помідорами.
- На лаваш спочатку викласти капусту, поверх неї тонкі кружечки помідорів, потім ковбасу і соус. Зверху рясно посипати подрібненою свіжою зеленню.
- Спочатку згорнути лаваш конвертом, а потім сформувати рулет.
- Обсмажити рулет на сухій сковорідці-гриль, так лаваш стане більш хрустким, на ньому з'являться апетитні рум'яні смужки.
За посиланням ви знайдете покроковий рецепт шаурми з куркою по-домашньому.
Приготуйте смачний салат з вареною ковбасою по цього рецептом.
В якості закуски можна зробити лаваш з куркою і корейською морквою. Тут можна подивитися рецепт.
Поради з приготування шаурми в домашніх умовах
- Після того як продукти для шаурми будуть підготовлені, тонкий лаваш розкласти на столі, збризнути водою, додавши сік лимона.
- Потім лаваш змастити соусом, відступаючи трохи від краю коржі, далі викласти овочевий салат і м'ясної інгредієнт, а зверху полити соусом. Саме він з'єднує всі компоненти в єдине ціле.
- Соуси можуть бути самі різні. В один йде майонез зі сметаною, в іншій – кетчуп або томатний соус. Всі інші добавки залежать від ваших уподобань. Якщо подобається гострий смак – додайте в сметану часник. Аджика, зелений лук, тертий квашений огірок, коріандр, гострий перець теж згодяться.
- Томатний соус можна приготувати так: збити міксером до однорідності томатну пасту, протерті помідори, аджику, кінзу, сік лимона, олія оливи.
- Білий соус можна готувати так: взяти однакову кількість сметани, домашнього майонезу, кефіру. Додати часник, товчений в ступці з зеленню, чорним і червоним перцем. Дати білого соусу настоятися 60 хвилин.
- Якщо хочеться більш яскравого соусу, можна оживити його колір, додавши паприки, зелені або карі. Завдяки цим компонентам, він виглядає особливо апетитно.
- Щоб соус вийшов більш ароматним, часник зі спеціями, пряною зеленню спочатку потрібно перетерти, а потім з'єднати з основою.
На відео — ще один спосіб приготування шаурми з ковбасою:
У кожної господині є свій рецепт шаурми з ковбасою: хтось додає до неї тільки овочевий салат, хтось-корейську моркву і багато свіжої зелені. Але неодмінний учасник готового страви – пікантний соус, саме він з'єднує всі інгредієнти в одне ціле.