09 апрель 2019 2 526

Як зробити рулет з свинячого сала в домашніх умовах

Рулет з сала приготувати нескладно. Блюдо це відноситься до української кухні і є дуже ситним і цікавим. Рецептів цієї страви можна знайти чимало, тому починаючому кулінару складно визначитися з конкретним видом. Розглянемо найбільш цікаві та смачні рецепти.

Простий рецепт для початківців кулінарів
Інгредієнти Кількість
сало з м'ясними прошарками - 1-1,2 кг
часник - велика голівка
чорний мелений перець - за смаком
сіль - за смаком
вода - 2,5 л
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 162 Ккал

З такою стравою можна позбутися нав'язливого питання: «Що ж приготувати сьогодні для всієї родини?». Завдяки вареної рулету з сала з м'ясним прошарком (без шкірки) можна проводити перекушування між основними прийомами їжі, просто зробивши бутерброди.

Безпосереднє приготування:

  1. Перед приготуванням необхідно обов'язково підготувати дуже міцну нитку, якою надалі буде зв'язуватися рулет;
  2. Часникові зубки звільнити від шкірки і подрібнити за допомогою спеціальної давилки, ножа або ступки;
  3. З підготовленого сала акуратно зрізати шкуру, і промити його під проточною холодною водою;
  4. Розкласти сало, і зробити надрізи глибиною не більше 2 см у поперечному напрямку. Інтервал між надрізами не повинен перевищувати 2 см;
  5. Трохи присолити поверхню пласта. Також тут потрібно і чорний мелений перець, яким не тільки обробляється верхня частина, але і обов'язково додати спеції у виконані надрізи;
  6. Тепер дані надрізи необхідно заповнити підготовленим часником;
  7. Тепер можна згорнути пласт в дуже щільний рулетик. Якщо раптом сало володіє великою товщиною, то можна просто скласти його удвічі;
  8. Тепер необхідно перетягнути його товстою ниткою;
  9. Помістити підготовлений рулет у відповідну за параметрами ємність і залити звичайною водою так, щоб вона була нижче крайньої точки рулету на 2 см;
  10. Додати в воду перець і сіль у відповідності з особистими перевагами;
  11. Поставити на плиту і довести до кипіння. Зняти з допомогою шумівки утворену піну;
  12. Знизити інтенсивність полум'я і накрити ємність кришкою;
  13. Варити рулет необхідно протягом 1 ½ години. Через 45 хвилин після початку варіння необхідно перевернути рулет;
  14. Через заданий час дістати блюдо з води і помістити під прес. Після того як рулет повністю охолоне можна знімати нитку і насолоджуватися прекрасним і ситним блюдом.

Смачні, ароматні кексики в силіконових формочках, що приготувати дуже просто. До того ж їх можна приготувати з різними начинками.

Швидкий пиріг на кефірі — наша добірка рецептів, яка поповнить вашу колекцію випічки.

Корисний салат з білокачанної свіжої капусти — це справжнє джерело вітамінів.

Варений фарширований рулет в пакеті

Для даного рецепту необхідно підбирати дуже тонке сало з м'якою шкірою, оскільки так його легше буде згорнути в рулет.

Для приготування знадобиться наступний перелік складових:

  • свіже тонке сало вагою 800 грам;
  • три горошини запашного перцю;
  • два лаврових листки;
  • сіль у кількості 20 грам;
  • сухий кріп – 5 г;
  • одна морква середніх розмірів;
  • п'ять горошин чорного перцю;
  • суміш перців, мелена – 5 грам;
  • свіжа телятина в кількості 100 грам;
  • два часникових зубка.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 168,6 ккал.

Процес приготування рулету з морквою і часником:

  1. Промити підготовлене сало під проточною холодною водою. Трохи підрівняти його при необхідності за допомогою гострого ножа;
  2. Поверхня посолити і присипати сумішшю перців;
  3. На одну половину пласта викласти заздалегідь підготовлену і дрібно нарізану телятину;
  4. Зверху викласти нарізану у формі невеликих брусків морква;
  5. Часник нарізати у формі тонких часточок і викласти поверх моркви;
  6. Присипати підготовленим сухим кропом;
  7. Тепер можна згортати сало в рулет. Робити це потрібно дуже акуратно, але при цьому дуже щільно;
  8. Для того щоб рулетик міцно тримався і не розвертався, потрібно закріпити його дуже міцною ниткою;
  9. Помістити сформований рулет в поліетиленовий пакет харчового призначення і зав'язати;
  10. Викласти пакет з салом в ємність, заповнити водою і додати горошини запашного і чорного перцю, а також лаврові листи. Варити на вогні мінімальної інтенсивності протягом 1 ½ години;
  11. Дістати рулет з води і пакета, залишити до повного охолодження;
  12. Помістити після цього в холодильну камеру для застигання.

Як готувати рулет з сала в духовці

Для приготування рулету в духовці потрібно:

  • свиняче сало з м'ясними прошарками – 1 кг;
  • два часникових зубки;
  • один лавровий лист;
  • невеликий пучок свіжої зелені;
  • сіль і перець у відповідності з особистими перевагами.

Час приготування – 1 годину.

Калорійність – 179 ккал.

Приготування страви:

  1. Сальний пласт ретельно промити в холодній воді, висушити, трохи відбити кухонним молотком і натерти сіллю і приправами. Залишити на 30 хвилин;
  2. Часник нарізати у формі тонких пластинок і викласти на сало;
  3. Зелень вимити і висушити, подрібнити за допомогою гострого ножа. Також викласти її на сало;
  4. Лавровий лист також необхідно подрібнити і розподілити по пласту;
  5. Загорнути пласт в щільний рулет, закріпити щільною ниткою;
  6. Рулет також необхідно загорнути в харчову фольгу для випікання;
  7. Деко змастити олією і викласти на нього сформований і загорнутий у фольгу рулет;
  8. Додати на сковороду невелику кількість звичайної води;
  9. Духовку нагріти до 180С і помістити туди деко;
  10. Залишити на 30 хвилин, потім дістати, розгорнути фольгу і знову відправити в духовку;
  11. Запікати до появи золотистого кольору кірки.

Як зробити блюдо в мультиварці

Рулет з сала, приготований в мультиварці виходить дуже смачним, ароматним і ситним. Тому обов'язково варто спробувати цей рецепт. Для цього потрібно:

  • свіже свиняче сало – 1 кг;
  • дві столові ложки солі;
  • чотири часникових зубки;
  • одна чайна ложка суміші перців;
  • одна чайна ложка мускатного горіха;
  • п'ять лаврових листів.

Час приготування – 2 години.

Калорійність – 161 ккал.

Приготування рулету в мультиварці:

  1. Дуже тонке сало промити в холодній воді і висушити. Шкуру з сала необхідно акуратно зняти за допомогою гострого ножа;
  2. Часник звільнити від шкірки;
  3. Сало викласти в глибоку ємність, додати до нього мускатний горіх, сіль, суміш перців і почати ретельно втирати ці складові в сальний пласт;
  4. Часник подрібнити за допомогою спеціальної давилки і також втерти його в сало;
  5. Загорнути пласт в дуже щільний рулет;
  6. Поверхню рулету обкласти підготовленим ароматним лавровим листом;
  7. Викласти його на зрізану шкуру;
  8. Загорнути і зв'язати міцною ниткою;
  9. Крім цього, необхідно загорнути його також ще і в харчову фольгу;
  10. У мультиварочную чашу налити один повний стакан води і викласти туди рулет;
  11. Закрити каструлю кришкою і навести прилад в режим «Гасіння». Вручну виставити час приготування – 90 хвилин;
  12. Потім дістати рулетик і викласти на кожну тарілку. Залишити для повного остигання;
  13. Після цього помістити рулет в морозильну камеру на кілька годин прямо у фользі;
  14. Дістати, прибрати фольгу і нитка. Можна подавати до столу.

Корисні поради

  1. Для того щоб рулет вийшов ніжним і м'яким, варто підбирати сало молодого тварини.
  2. При випіканні рулету в духовці з сала старого тварини необхідно трохи проварити блюдо в окропі або на пару.
  3. Можна рулет доповнити рідким димом, який додасть салу пікантний копчений присмак і аромат.

Рулет із сала – це повністю українське блюдо, яке можна використовувати в якості закуски або доповнення до українського борщу. Приготувати його нескладно, так і великої кількості часу це не займе.

Що ще почитати: