06 март 2019 2 217

Як приготувати м'ясний рулет зі свинини

Жодна магазинна ковбаса або балик не зрівняється з власноруч приготованим свинячим рулетом. Мало того, що ви будете впевнені в якості використовуваних продуктів, можете експериментувати з начинками по своєму смаку, так і собівартість вийде значно нижче.

Для того щоб зробити цей шедевр в домашніх умовах, особливого кулінарного таланту не потрібно. Дотримуйтесь запропоновану технологію, і все вийде. Потрібно взяти хороший цільний шматок свинини, відбити його кухонним молотком, змастити прянощами, рівномірно розподілити начинку, туго згорнути в рулон, замотати ниткою, фольгою або харчовою плівкою і запекти в електродуховці, відварити в гарячій воді або засмажити на сковороді.

Найкраща частина м'яса для рулету з свинини – це очеревина або ошийок, саме в них чергуються прошарки м'яса і сала. Це оптимальне поєднання соковитого м'якого страви.

Начиняють його, як правило, грибами, сиром, овочами, іноді додають горіхи або сухофрукти. Пропонуємо вашій увазі рецепти з фото.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
Свиняча очеревина - 650 г
Часник - 3 зубки
Сіль, спеції - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 133 Ккал

Самий нехитрий спосіб приготування рулету з м'яса свинини, з додаванням часнику і спецій.

Шматок м'яса добре вимиваємо, обсушуємо і гострим ножем розрізаємо навпіл, але не до кінця, розгортаємо в полотно і підрівнюємо з усіх боків. Обмотуємо харчовою плівкою і відбиваємо кухонним молотком як можна тонше, але не до дірок. Очищаємо часник, нарізаємо на невеликі шматочки. Промазуємо м'ясо рясно спеціями зі всіх сторін.

Готуємо довгу тугу нитку, відрізаємо потрібної довжини рукав для запікання. Запускаємо електродуховку на 185 °С. Шпигуємо свинину часником, роблячи маленькі надрізи в пласті. Обережно пальцем просовуємо пряність як можна глибше.

Беремо край м'ясного відрізка і щільно згортаємо в рулон, обмотуємо ниткою і покласти в рукав для запікання, фіксуємо з двох сторін кінці.

Відправляємо запікатися на сорок п'ять хвилин, розриваємо плівку і тримаємо м'ясний рулет ще десять хвилин у духовці.

З сала

Традиційне українське блюдо – відварене сало, загорнуте в рулон з різними прянощами. Це просте блюдо виходить ситним і дуже смачним. Його можна ставити як на святковий стіл, так і включити в повсякденне меню.

Складові:

  • Тонке сало – 1.5 кг;
  • Часник – 1 головка;
  • Чорний перець – 4 зерна;
  • Сіль – за смаком;
  • Окіст курячий – 2 шт.;
  • Лист лавра – 2 шт.

Виготовлення: 2 години.

Калорійність: 157.5 Ккал/100 р.

Варений рулет з сала свинини будемо готувати за наступною схемою. Промиваємо в теплій воді стегенця, переглядаємо уважно, щоб не було пір'я. Зрізаємо з кісток м'ясо, в тому числі і шкуру, филейным ножем шаткуємо маленькими шматочками, щоб вийшов ефект рубленого фаршу.

Зі шкури сала зчищаємо копченость, вимиваємо, і якщо шматок занадто товстий, зрізаємо кілька шарів, оптимальна товщина – два сантиметри.

Сало по всьому периметру промазуємо сіллю, не шкодуючи. На одній половині розподіляємо рубане куряче м'ясо, на нього видавлюємо часник. Звертаємо туго пласт, пов'язуємо мотузкою якомога щільніше.

Беремо щільний харчової кульок поміщаємо в неї рулет, лист лавра, перець і герметично зав'язуємо, щоб вода не потрапляла в процесі приготування. Занурюємо напівфабрикат у холодну воду на слабкий вогонь не менше ніж на півтори години. У окріп не варто класти, так як сало разу почне плавитися, і рулет із сала буде вже не той. Акуратно виймаємо шумівкою, даємо повністю охолонути, розгортаємо і гострим ножем нарізаємо на порційні шматки. В начинку такої страви можна додати терту моркву. Вона додасть гарний насичений колір, але це на любителя.

Зрази м'ясні з яйцем рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.

Читайте нашу добірку рецептів пряного курчати тютюну з фото.

Приготуйте На десерт печиво на майонезі. Незважаючи на свою простоту випічка виходить повітряної і надзвичайно смачною. Покрокові фото допоможуть вам приготувати випічку правильно.

З пузанины

З усіх частин тушки свині можна приготувати смачну страву: котлети, гуляш, холодець, запечені реберця і багато іншого. З пузанины завжди виходять смачні рум'яні рулети.

Складові:

  • Підчеревина свиняча (пузанина) – 2 кг;
  • Сіль – за смаком;
  • Часник – 3 зубки;
  • Розмарин – 2 гілочки.

Виготовлення: 10 годин.

Калорійність: 168 Ккал/100 р.

З шматка пузанины знімаємо шкіру, це зробити руками досить просто. Якщо шматок занадто товстий, розріжте його навпіл, і вийде два рулету. Очищаємо часник і продавлюємо через прес. М'ясо обмазуємо з усіх сторін сіллю. Завертаємо два тугих рулету, прикладаємо гілочки розмарину і обв'язуємо товстою ниткою. Відрізаємо два однакових полотна з фольги, кладемо по центру заготовки і замотуємо за принципом цукерки. Відправляємо на ніч маринуватися в холодильник.

Включаємо духовку на 200 °С. Кладемо рулети з пузанины свинини на лист і ставимо запікатися на п'ятдесят хвилин. Витягаємо, обережно розгортаємо і ставимо ще на десять хвилин, щоб з'явилася гарна скоринка.

Нарізати готовий м'ясний рулет потрібно тільки в охолодженому вигляді, гарячий може почати розвалюватися.

М'ясні рулети з грибами

Рулет зі свинячого ошийка з печерицями, ананасами, розмарином і сиром не залишить байдужим жодного гостя і голодним. Крім неймовірного смаку, це блюдо має апетитний і презентабельний вигляд.

Складові:

  • Ошийок свинячий – 2 кг;
  • Сир – 200 г;
  • Розмарни – 3 гілочки;
  • Печериці – 300 г;
  • Ананаси – 2 кільця;
  • Прянощі, сіль – за смаком;
  • Нерафінована олія – 50 мл
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Гірчиця в зернах – 2 ст. л.

Виготовлення: 50 хвилин.

Калорійність: 149 Ккал/100 р.

Це блюдо вийде на славу, давайте ж скоріше почнемо готувати м'ясні рулети зі свинини з грибами в духовці. Гриби вимиваємо в теплій воді, при необхідності знімаємо верхній шар з капелюшка.

Лук очищаємо і шаткуємо з печерицями кубиками. Наливаємо масло в сотейник, прогріваємо і кладемо обсмажуватися нарізані продукти. В кінці додаємо подрібнені гілочки розмарину, підсолюємо за смаком і залишаємо остигати.

Вимитий і обсушенный шматок м'яса розрізаємо впоперек волокон в декількох місцях, але не до кінця. Перекручуємо і робимо поздовжні надрізи, також не до кінця. Таким способом вийде великий пласт ошийка.

Поміщаємо в харчовій кульок або обмотуємо плівкою і починаємо відбивати, так щоб шматок став як можна рівніше. Змащуємо зернистою гірчицею, кладемо нарізані дрібними кубиками консервовані ананаси, підсолюємо. По краях розподіляємо тонкі скибочки сиру, по центру викладаємо гриби з цибулею.

Обережно, щоб начинка не випадала, починаємо згортати м'ясний рулет зі свинини. Швидко перекладаємо на відрізаний шматок фольги і щільно загортаємо. Відправляємо запікатися при 210 °С на тридцять п'ять хвилин. В кінці розриваємо фольгу і тримаємо в шафі ще п'ять – сім хвилин.

Свинина з чорносливом

Якщо хочете здивувати гостей незвичним екзотичною стравою, то запечений рулет зі свинини з чорносливом і грецькими горіхами – саме те, що вам треба. І приготування відрізняється від звичного: не запікання в духовці, а обсмажування і легке протушіваніе на сковороді.

Складові:

  • Вирізка – 1.3 кг;
  • Чорнослив – 150 г;
  • Ядра горіхів – 50 г;
  • Прянощі, сіль – за смаком;
  • Рафінована олія – 2 ст. л.;
  • Сир – 100 г;
  • Яйця – 2 шт.;
  • Паніровка – 2 пакета.

Виготовлення: 75 хвилин.

Калорійність: 158 Ккал/100 р.

Лускаємо волоські горіхи, поміщаємо в блендер і подрібнюємо, але не в борошно. В'ялений чорнослив без кісточок замочуємо в теплій воді і залишаємо на п'ять хвилин. Викладаємо фрукт на рушник, даємо просохнути і нарізаємо на тоненькі смужки. Сир натираємо. Змішуємо всі підготовлені продукти в одній ємності, перемішуємо до однорідного стану.

Шматок м'яса моєму і шаткуємо пластами в один сантиметр. Кладемо в пакет і відбиваємо дерев'яним молотком. Промазуємо прянощами, сіллю і кладемо по краю трохи начинки, загортаємо м'ясної рулетик і закріплюємо край зубочисткою. Наливаємо масло в сотейник і нагріваємо.

Збиваємо виделкою яйце, висипаємо паніровку на плоску тарілку. Її можна купити готову, а можна підсмажити в духовці кілька скибочок батона і подрібнити на м'ясорубці.

Вмочуємо м'ясні заготовки в яйце, потім в сухарі і викладаємо щільно обсмажуватися до красивої скориночки. Двічі перевертаємо свинячі рулети з чорносливом. Вливаємо сто мілілітрів теплої води, прикриваємо герметично кришкою, зменшуємо полум'я і тушкуємо десять – п'ятнадцять хвилин.

Трохи рад

Для вдалого страви краще застосовувати м'ясо молодого поросяти. Якщо все ж вам попалося старе, то перед запіканням проваріть його на пару або вимочити у будь-якому кисломолочному продукті. Готовий рулет зі свинини покладіть охолоджуватися в холодильник, придавивши важким вантажем, так буде легше його нарізати.

Часто господині застосовують «рідкий» дим для свинячого рулету, але досвідчені кулінари негативно до цього ставляться, так як в ньому міститься багато канцерогенів, які не дуже позитивно впливають на наш організм.

Що ще почитати: