Як швидко і смачно приготувати горбушу в клярі
Горбуша, як і більшість риб, багата вітамінами і особливо жирними кислотами Омега 3, які сприяють розвитку мозку і кісткової тканини. Тому людині необхідно хоча б один раз на тиждень їсти рибні продукти. А горбуша – це одна з найсмачніших риб, без надокучливого рибного запаху, з чудовими смаковими якостями.
Існує маса рецептів приготування цієї прекрасної риби, але, мабуть, самим улюбленим блюдом є горбуша, приготована в клярі. Кілька рецептів цієї страви представлені нижче.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
філе горбуші - | 4 шматочка |
простий борошна - | 100 г |
яєць - | 2 шт. |
крижаної води - | 175 мл |
соняшникової олії - | для смаження |
солі і спецій - | за смаком |
соняшникової олії для кляру - | 2 ст. л. |
Час приготування: 15 хвилин | Калорійність на 100 грам: 485 Ккал |
Соковите, ніжне філе горбуші, в поєднанні з хрустким тестом, стане прекрасним доповненням до вечері або обіду, оскільки готується воно дуже швидко, а результат перевершує очікування.
Спосіб приготування горбуші в клярі:
- Насипати борошно в велику миску і додати яєчні жовтки, сіль, воду і 2 ст. л. соняшникової олії. Потім акуратно перемішати;
- Яєчні білки збовтати в окремій мисці до жорсткої піни;
- Викласти яєчні білки в суміш з борошном, перемішати;
- Нагріти рослинне масло у фритюрниці до 160С;
- Вмочити філе горбуші в кляр і акуратно викласти в киплячу олію;
- Смажити, періодично перевертаючи, протягом 8-9 хвилин, до темно-золотистого кольору;
- Щоб видалити надлишки масла, необхідно викласти шматочки на паперовий рушник.
Подавати страву в гарячому або теплому вигляді, з скибочкою лимона, картоплею фрі або зеленим салатом.
Смажена горбуша в пивному клярі
Смажена горбуша сама по собі дуже смачна і соковита, але цей рецепт смаженої горбуші в клярі переверне ваше уявлення про рибу. Пишне і пухнастий тісто ідеально доповнить горбушу, зробить її текстуру більш ніжною і м'якою. Ця страва сподобається навіть тим, хто не є завзятим їдців риби.
Необхідні інгредієнти:
- соняшникова рафінована олія для обсмажування;
- 8 шматків філе горбуші;
- сіль і перець за смаком (для риби);
- 1 чашка борошна;
- 2 ст. л. часникового порошку;
- 2 ст. л. паприки;
- 2 ч. л. солі;
- 2 ч. л. меленого чорного перцю;
- 1 яйце (збите);
- 500 мл світлого пива.
Час приготування страви:30 хвилин.
Калорійність на 100 гр: 447 ккал.
- Нагріти масло у фритюрниці до 185 градусів;
- Філе промити, обсушити, приправити сіллю і перцем;
- Змішати борошно з часниковим порошком, паприкою, 2 ч. л. солі і 2 ч. л. перцю;
- Вмішати яйця в сухі інгредієнти;
- Поступово підмісити пиво, поки не утвориться рідке тісто;
- Вмочити філе риби в кляр, потім опустити в гарячу олію.
- Рибу смажити поки обидві сторони не стануть золотисто-коричневого кольору.
- Обсушити готове філе на паперовому рушнику, щоб зняти надлишки масла.
Страва подається в теплому вигляді, додавши часточки лимона або кисло-солодкий соус і свіжі овочі.
Як посмажити рибу в цибульному клярі
Горбуша – це по-справжньому універсальна риба, з неї виходять дивовижні рибні котлети, рибні чіпси, рибні нагетси, і багато іншого. Але хочеться приділити увагу такому, на перший погляд, простого, але дуже ароматного і ласого блюда, як смажена горбуша в цибульному клярі на сковороді.
Необхідні інгредієнти:
- горбуша (філе) — 800-900 гр;
- яйце — 1 шт.;
- 7 ст. л. борошна;
- 2 шт. ріпчастої цибулі;
- 160 мл крижаної води;
- спеції за смаком;
- соняшникова рафінована олія для обсмажування.
Час приготування страви:40 хвилин.
Калорійність на 100 гр: 469 ккал.
Спосіб приготування:
- Рибу промити, просушити. Посолити і поперчити за смаком. Втерти всі інгредієнти в рибу;
- Підготовка кляру. Ріпчасту цибулю очистити і перетерти його на дрібній тертці. В цибульну кашку додати борошно, яйце, посолити за смаком. Поступово влити крижану воду, при цьому помішуючи, до утворення консистенції густої сметани;
- Вмочити кожен шматочок горбуші в кляр і смажити на гарячій сковороді до утворення поджарой скоринки з обох боків, приблизно 4-5 хвилин;
- Готову рибку обсушити паперовим рушником, щоб позбутися від надлишків олії.
Ця страва ідеально поєднується з лимонним соком і свіжими овочами. В якості гарніру до смаженої горбуші можна подати картоплю по-селянськи або відварний рис.
Як приготувати горбушу в сирному клярі в духовці
Іноді хочеться порадувати свою сім'ю ніж-то незвичайним і в той же час смачним і апетитним. Для таких випадків існує маса рецептів, але хотілося б розповісти рецепт горбуші в сирному клярі, запеченої в духовці.
Так-так, саме з сиром! Ви не повірите, але таке поєднання не тільки стане хітом вашої кулінарної книги, але й завоює серця членів сім'ї! Для його приготування можна використовувати як стейки горбуші, так і філе.
Необхідні інгредієнти:
- 500-600 гр горбуші;
- 200 гр сиру (переважно твердого);
- соняшникова рафінована олія для обсмажування;
- сіль, запашний перець за смаком;
- яйце — 1 шт.;
- 3 ст. л. борошна.
Час приготування страви:45 хвилин.
Калорійність на 100 гр: 520 ккал.
Спосіб приготування:
- Взяти філе або стейк горбуші;
- Приправити рибу спеціями і дати настоятися 15-20 хвилин, щоб риба ввібрала в себе всі смаки;
- Яйце збовтати у середній мисці, додавши борошно, натертий на дрібній тертці сир і сіль (слід честь, що сир, як правило, сам по собі солоний). Все перемішати в однорідну масу;
- Розігріти духовку до 170 градусів;
- Промазати маслом жаровню. Викласти на нього рибу. Залити все кляром;
- Запікати протягом 20-25 хвилин;
- Розділити рибу на порції.
Подається це блюдо в поєднанні з картопляним або овочевим гарніром. Приємного апетиту!
Читайте як приготувати салат з квасолею, шинкою і сухариками.
Сендвіч з куркою — візьміть на замітку рецепти цієї простої і улюбленої закуски.
Пісні рецепти пирогів з капустою — читайте покрокові підказки і фото.
Філе горбуші в клярі з вином в мультиварці
Активний спосіб життя, постійна робота і тотальна нестача часу робить з хранительниц домашнього вогнища заручниць швидкої і не дуже корисної їжі, яка активно впливає на самопочуття і, звичайно ж, фігуру.
І зараз, незамінним помічником у таких ситуаціях стає мультиварка, яка здатна не тільки ефективно зекономити час, але і допоможе готувати корисні і ситні страви для всієї родини.
В такі моменти, господині намагаються вибрати, такі продукти, які готуються максимально швидко, наприклад, рибу. У даному рецепті описується ароматне і витончену страву – горбуша в клярі з вином, приготована в мультиварці. Отже, приступимо.
Необхідні інгредієнти:
- 800 г філе горбуші;
- біле вино — 200 мл;
- сіль, перець за смаком;
- 2 курячих яйця;
- 100-200 мл соняшникової рафінованої олії для обсмажування;
- 200 гр борошна пшеничного.
Час приготування страви: 25-30 хвилин.
Калорійність на 100 гр: 471 ккал.
Спосіб приготування:
- Філе горбуші промити в проточній воді, просушити;
- Нарізати на рівні шматочки рибу;
- У миску розбити яйця, перемішати з сіллю і 50 мл рослинного масла;
- Додати борошно, влити вино і замісити до однорідної консистенції. Дати відстоятися тесту протягом 15-20 хвилин;
- Рибу натерти сіллю і перцем. Потім вмочити кожен шматочок у кляр і смажити в мультиварці, по 7-8 хвилин на кожну сторону.
Готову страву викласти на плоску тарілку, прикрасивши лимоном і свіжою зеленню. Подавати горбушу в клярі з рисом або картопляним пюре. Овочі в даній композиції стануть прекрасним доповненням.
Кулінарні підказки
Як позбавитися від запаху риби на поверхнях?
Необхідно всі поверхні обробити спочатку оцтовою кислотою, а потім харчовою содою.
Що робити з рибними відходами?
Якщо від тушки риби лишилася голова, плавники, хвіст, їх не варто викидати. З них виходить превзойденная вуха, яка готується буквально за 1 годину.
Риба і лимон. До чого таке поєднання?
Це дуже вигідне поєднання, тому, що лимонна кислота розм'якшує волокна риби, при цьому не пересушує її (якщо звичайно розумно використовувати лимон), і додає м'ясу вишуканий аромат і благородний смак. Особливо це стосується при запіканні риби у фользі.
Пишний кляр – в чому секрет?
Щоб кляр вийшов пишним і м'яким, потрібно замість теплої води додавати крижану. З-за великої різниці температури тіста і масла, відбувається реакція, завдяки якій тісто набухає і стає «пухнастим».
Безсумнівно, рибні страви відрізняються своєю витонченістю і вишуканим смаком. Але при цьому дуже важливо дотримуватися пропорції солі, перцю і лимонної кислоти. Особливу пікантність і гармонійне поєднання страви надають свіжі овочі (редиска, огірочки, помідори і свіжа зелень).
Додатково, в якості гарніру, до горбуші в клярі можна подати картопля (пюре, картопля, запечений або відварена), а також в'єтнамський рис, приготований з додаванням освіжаючого кмину або зіри.