Як швидко і смачно приготувати цвітну капусту з яйцем
Цвітна капуста – корисний овоч, з якого обов'язково слід готувати їжу для себе і своїх рідних. У ньому міститься багато речовин, які необхідні не тільки дорослій людині, але і дитині.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цвітна капуста - | 300 грам |
яйце - | 4 шт. |
вода - | для варіння |
сіль - | за смаком |
масло пісне - | для обсмажування |
перець мелений - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 54 Ккал |
- Головку розібрати на невеликі суцвіття, добре помити їх, викласти в сотейник, налити воду, посолити і відварити;
- Суцвіття вийняти з води, охолодити;
- На сковорідці розігріти шматочок вершкового масла, викласти капусту і трохи обсмажити;
- Яйця розбити в миску, посолити їх і збити віночком;
- Додати в сковорідку збиті яйця, швидко перемішуючи, поки вони не приготуються.
При бажанні, готову страву можна посипати порізаною зеленню.
Смажена цвітна капуста в паніровці
Цвітну капусту можна подавати не тільки на повсякденний стіл, але і святковий. Для цього її потрібно правильно і красиво приготувати. Краще всього використовувати сухарі, щоб вийшла хрустка скоринка.
Інгредієнти:
- яйця – 2 штуки;
- капуста – 650 грам;
- сухарі – 100 грам;
- сіль;
- перець мелений;
- олія соняшникова.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 57 ккал.
Таким способом можна готувати не тільки кольорову, але і капусту брокколі, виходить не менш смачно і при цьому корисно.
- Капуста перебирається, видаляються пошкоджені ділянки, поділяється на суцвіття і вариться у воді з невеликою кількістю солі 10 хвилин;
- Яйця збиваються віночком з сіллю і перцем;
- Кріп миється, сушиться, ріжеться й змішується в окремій мисці з сухарями;
- Охолоджені суцвіття умочують в яйце, обвалюються в сухарях і смажать на сковорідці в невеликій кількості олії.
Така страва обов'язково запам'ятається гостям, його можна подавати з красиво порізаними овочами і соусами домашнього приготування.
Як смажити суцвіття капусти з ковбасою, яйцем і цибулею
Страва, приготовлена таким способом, виходить висококалорійним, але при цьому смачним, крім того, воно дуже поживне. Ковбасу можна брати будь-яку, яка є в холодильнику.
Інгредієнти:
- 0,4 кілограма капусти;
- сіль;
- 2 цибулини;
- 8 яєць;
- мелений перець;
- 300 грам ковбаси.
Час приготування: 25-35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 128 ккал.
- Суцвіття відварити до готовності у воді, охолодити;
- Цибулю порізати кубиками і обсмажити до прозорості на сковорідці;
- Ковбаса нарізати тоненькою соломкою, відправляється до цибулі, готується пару хвилин;
- Суцвіття викладається на сковорідку і смажиться з ковбасою, поки зайва волога не випарується;
- Збити в окремій ємності яйця з сіллю, спеціями і полити цією сумішшю вміст сковорідки, постійно помішуючи.
Смажену капусту з ковбасою краще всього подавати на стіл гарячою, поки вона смачна і ароматна. Холодна і навіть підігріта в мікрохвильовці, вона втрачає свої смакові якості.
Як приготувати ніжний рулет з індички з різноманітними наповнювачами — ми зібрали цікаву добірку страв, які вам точно знадобляться.
Що ви знаєте про морській капусті? Про користь і шкоду цього продукту, а також кілька рецептів в нашій статті.
Читайте як приготувати смачне горохове пюре в мультиварці.
Запечена кольорова капуста під сиром в духовці
Щоб страви були не тільки смачними, але і корисними, краще всього готувати їх у духовці. Приготовлена таким способом їжа виходить ситним і при цьому без зайвого жиру, тому її можна подавати не тільки дорослим, але і вагітним жінкам, а також дітям.
Інгредієнти:
- 1 качан капусти;
- яйця – 3 штуки;
- сир – 200 грам;
- сіль;
- олія соняшникова – 40 мілілітрів;
- вершки – 80 мілілітрів.
Час приготування: 40 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 63ккал.
- Розібрати на суцвіття капусту, відварити 10 хвилин у підсоленій воді, охолодити;
- У миску налити молоко, вбити яйця, суміш посолити, додати спеції і збити;
- 150 г сиру натерти на тертці, відправити до яєць, перемішати;
- Змастити маслом невелику форму, викласти в неї суцвіття, залити яйцями з сиром;
- Залишки сиру натерти і покласти його зверху на капусту;
- Готувати 20 хвилин.
Щоб страва рівномірно приготувався, форму потрібно ставити в добре розігріту духовку, так верх не пригорить, а овочі вберуть в себе аромати вершків, сиру.
Приготування кольорової капусти з куркою і помідорами
З простих і доступних продуктів можна приготувати частування не тільки для рідних, а й друзів.
Інгредієнти:
- 1 філе курки;
- сіль;
- сир – 0,1 кілограма;
- зелень;
- 300 грам капусти;
- картопля – 3 штуки;
- 2 цибулини;
- часник – 2 зубчики;
- 125 мл сметани;
- 2 помідори;
- 2 яйця;
- перець мелений.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 131 ккал.
- У солоній воді відварюються суцвіття, охолоджуються;
- Цибулю, картоплю і помідори нарізати кільцями;
- Куряче філе помити, відварити у воді до готовності 25 хвилин, порізати шматочками;
- Яйця збити зі сметаною, спеціями, сіллю і подрібненим часником, добре перемішати;
- У змащену форму викласти шаром картоплю, потім м'ясо, цибулю, суцвіття, помідори;
- Залити овочі соусом, зверху посипати зеленню, а зверху викласти шар тертого сиру.
- Запікати півгодини в духовці при 180 градусах.
Щоб блюдо було ще смачніше, можна експериментувати і додавати різні спеції та приправи, а також зелень – кріп, петрушку або базилік.
Як приготувати блюдо для дітей
У дитячому харчуванні овочі відіграють дуже важливу роль. У них міститься багато вітамінів і мікроелементів, які необхідні кожній дитині для нормального і повноцінного розвитку. Особливо популярна в якості першого прикорму – кольорова капуста, яка легко засвоюється.
Інгредієнти:
- яйце;
- цибулина;
- зелень;
- сіль;
- капуста – 0,15 кілограма;
- масло вершкове – 20 грам;
- молоко – 25 мілілітрів;
- 40 грам сиру.
Час приготування: 40-50 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 58 ккал.
- Капуста розбирається на суцвіття, перекладається в каструлю і заливається водою, яка має покривати овочі, готується 10 хвилин;
- Цибулю нашаткувати дрібними кубиками і обсмажити його на олії;
- Викласти цибулю в жароміцну форму, викласти капусту;
- Збити яйце з молоком, сіллю і залити овочі;
- Поставити в духовку на 20 хвилин, дістати форму, посипати подрібненим на тертці сиром і повернути назад ще на 5 хвилин.
Багато дітей дуже вибагливі в їжі, тому подавати їжу найкраще на тарілці, прикрасивши її свіжими овочами, з яких можна вирізати незвичайні фігурки. Діти з задоволенням з'їдають красиво подану їжу.
Цвітна капуста з цибулею в сметанному соусі
З доступних інгредієнтів завжди можна приготувати оригінальне і смачне блюдо. Для нього можна використовувати сметану будь-якої жирності, а також улюблену зелень.
Інгредієнти:
- 0,25 кілограма капусти;
- часник – 1 зубчик;
- яйця – 4 штуки;
- борошно – 40 грам;
- сметана – 70 мілілітрів;
- цибулина.
Час приготування: 25-35 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 63 ккал.
- Суцвіття капусти відварюють у воді, охолоджуються;
- Кожен шматочок обвалюється в борошні і викласти на сковорідку з олією і смажать з двох сторін;
- Лук ріжеться півкільцями і обсмажується до золотистого кольору;
- Часник чиститься, подрібнюється і додається до цибулі, разом з капустою;
- Сметана збивається з яйцями, сіллю, перцем і ця суміш виливається на капусту;
- Сковорідка накривається кришкою, і страва готується 5 хвилин на невеликому вогні.
Такий омлет краще всього перед подачею прикрасити зеленню, яка зробить його ще пахучіше.
Суцвіття з помідорами і яйцем
Інгредієнти:
- помідори – 2 штуки;
- капуста – 1 качан;
- яйця – 4 штуки;
- сухарі – 30 грам;
- сіль;
- масло.
Час приготування: 20-30 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 61 ккал.
- Капуста, розібрана на суцвіття, кладуть у гарячу воду і варять 10 хвилин, остуджується;
- Помідори ріжуться гуртками і обсмажуються на сковороді до м'якості, додаються суцвіття, сухарі і все готується ще 2 хвилини;
- Яйця збити з сіллю, перцем і цією сумішшю залити овочі, готувати, поки яйця не схопляться.
З простих продуктів виходить дуже смачне блюдо, до якого можна додати порізану зелень, інші спеції і приправи, які зроблять його більш пікантним і незвичайним.
Кулінарні поради
Щоб у цвітній капусті збереглося якомога більше вітамінів і корисних мікроелементів, найкраще варити її в емальованому посуді. Якщо в будинку є пароварка, можна використовувати її, тоді овоч не втратить своїх корисних властивостей.
Щоб суцвіття залишалися білими й красивими в процесі приготування, у воду можна покласти щіпку лимонної кислоти або ж кілька крапель оцту.
Якщо дітям не подобається різкий запах овоча, його можна прибрати за допомогою молока, яке додається у воду. Воно надає страві ніжний, молочний смак і приємний аромат. Якщо молока немає, його можна замінити лавровим листком, часточкою лимона, які додаються в процесі варіння.