Як приготувати салат з цвітної капусти на зиму
Один із самих корисних і смачних і поживних овочів, який повинен бути присутнім у раціоні кожної людини – кольорова капуста. У ній міститься велика кількість корисних мікроелементів та вітамінів. Її можна замаринувати, засушити, заморозити або ж приготувати на зиму різні салатики та інші заготовки.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
капусти - | 1 кілограм |
солодкого перцю - | 500 грам |
олії соняшникової - | 150 мілілітрів |
моркви - | 0,5 кілограма |
цибулин - | 5 великих |
помідор - | 1,5 кілограма |
цукру - | 150 грам |
спецій - | за смаком |
оцту - | 200 мілілітрів |
солі - | 1,5 столові ложки |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 35 Ккал |
Давайте приготуємо простий салат з цвітної капусти на зиму. Ця заготівля виходить дуже смачною і її можна подавати на стіл не тільки кожен день, але і на свята.
Ця заготовка на зиму робиться дуже швидко і легко. Її ніжний смак сподобається всім членам сім'ї і гостям.
- Капуста чиститься від всього непотрібного і розбирається на невеликі суцвіття, ретельно промивається. Якщо в ній є жучки, краще всього замочити її на півгодини у підсоленій воді, а потім пробланшировать в окропі 5 хвилин і перекласти на друшляк;
- Морква помити, почистити, нарізати соломкою, перець – невеликими шматочками, цибулю – півкільцями, а помідори порізати часточками;
- У глибоку каструлю з товстим дном налити олію, довести його на невеликому вогні до кипіння, додати до нього цукор, 1 склянку оцту, сіль і викласти всі овочі, крім кольорової капусти. Готувати 10 хвилин, іноді помішуючи;
- Коли овочі будуть майже готові, покласти до них суцвіття і варити все ще 10 хвилин на маленькому вогні;
- Банки ретельно помити з содою, простерилізувати їх;
- Розкласти заготовку по банках, закатати;
- Банки перевернути, ретельно укутати старою ковдрою до повного охолодження.
Зберігати заготовки найкраще в прохолодному і темному місці. Такий салатик можна подавати до других страв – картоплі, макаронів, каш.
Салат «Делікатесний» з цвітної капусти на зиму
Інгредієнти:
- 400 грамів жовтого солодкого перцю;
- цвітна капуста – 2 кг;
- 2,4 кілограма помідорів;
- брокколі – 2 кілограми;
- 400 мл соняшникової олії;
- часник – 160 грам;
- цукор – 10 столових ложок;
- сіль – 4 столові ложки;
- зелень петрушки – 0,4 кілограма;
- 1 склянку оцту.
Час приготування: 70 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 35 ккал.
- Капусту ретельно очистити від непотрібних листів і розібрати на суцвіття, пробланшировать в підсоленій воді 4 хвилини;
- Помідори подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки, томатну масу вилити в каструлю, додати 200 мл оцту, цукор, 2 склянки олії, сіль, порізаний соломкою перець, подрібнену петрушку і часник, поставити на вогонь, кип'ятити 5 хвилин;
- В томатну масу вкинути цвітну капусту і брокколі, кип'ятити 35 хвилин на повільному вогні, іноді помішуючи;
- Салат розкласти в чисті простерилізовані банки, закрутити кришками;
- На півгодини укутати ковдрою, а після цього остудити банки в прохолодною, а потім і холодній воді.
Ця заготовка з брокколі та цвітної капусти дуже корисна, з цікавим і незвичайним смаком. У зимовий час вона насичує організм корисними вітамінами, покращує стан здоров'я.
Салат з кабачків і кучерявої капусти
Заготовки на зиму з овочів користуються величезною популярністю у тих людей, які люблять смачно поїсти, але при цьому ще і стежать за своєю фігурою. Лікарі рекомендують вживати овочі якомога частіше, оскільки вони дуже корисні і благотворно впливають на роботу кишечника.
Приготувати незвичайний і дуже смачний салат з кабачків і капусти дуже просто і легко.
Інгредієнти:
- 3 кілограма капусти;
- 200 мл оцту;
- кабачки невеликого розміру – 3 штуки;
- 1,5 кілограма моркви;
- ½ Штуки перцю чилі;
- олія соняшникова – 2,5 склянки;
- цукор – 200 грам;
- 70 грам часнику;
- 1,5 кілограма солодкого перцю;
- сіль – 65 грам;
- сік томатний – 1 літр.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 г: 45 ккал.
- Капуста цвітна розбирається на невеликі суцвіття і ретельно промивається у воді;
- Кабачки миються, з них зрізається шкірка і вони нарізати невеликими кубиками;
- Солодкий перець і моркву миється, ріжеться соломкою;
- Часник треться на тертці, перець чилі ріжеться тоненькими колечками;
- У глибоку каструлю складаються кабачки, моркву, перець, суцвіття капусти, додається сіль, літр соку, цукор, рослинне масло, все ретельно перемішується і ставиться на вогонь;
- Готувати салат треба на повільному вогні, з моменту закипання – 25 хвилин, потім покласти часник і оцту і варити ще 5 хвилин;
- Готовий салат розкласти в банки і закрутити кришками.
Щоб заготовка на зиму вийшла більш смачною, найкраще обгорнути її ковдрою. Так, вміст банок буде остигати повільніше, а за рахунок рівномірного прогріву, овочі віддадуть всі свої аромати.
Що таке фалафель і як готувати цю страву правильно. Всі секрети цієї страви яка так популярна на Сході.
Як приготувати шарлотку з яблуками читайте в нашій статті.
Як зробити шикарний торт «Футбольне поле» — візьміть на замітку нашу статтю.
Зимова закуска по-корейськи
Любителям гострих і пікантних страв обов'язково припаде до смаку ця проста і незвичайна заготовка з цвітної капусти та інших овочів на зиму.
Інгредієнти:
- 700 грам моркви;
- 4 столові ложки насіння коріандру;
- 2,5 кілограма цвітної капусти;
- чорний мелений перець – 2 чайні ложки;
- 150 грам часнику;
- 4 столові ложки цукру;
- 800 грам солодкого перцю;
- 120 мл рослинного масла;
- 1 чайна ложка перцю червоного меленого;
- 0,5 склянки оцту;
- 2 столові ложки солі.
Час приготування: 65 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 66 ккал.
Овочі, приготовані по-корейськи, подобаються дуже багатьом за незвичайний і цікавий смак. Багато господинь заготовлює такі салати влітку, щоб радувати ними своїх рідних в зимовий час.
- Всі овочі ретельно миються, чистяться;
- Цвітна капуста розбирається на суцвіття, моркву і перець ріжеться соломкою, а часник маленькими шматочками;
- У киплячу воду покласти суцвіття капусти і пробланшировать їх 5 хвилин, потім промити холодною водою;
- Морква і перець також пробланшировать в воді 2 хвилини і охолодити;
- У глибокій мисці змішати всі овочі, додати подрібнені в ступці насіння коріандру, оцет, олію, цукор, сіль та інші спеції за бажанням;
- Все ретельно перемішується і залишають на півгодини, щоб овочі просочилися приправами і пустили сік;
- Салат розкласти по сухим, простерилизованным банкам, накрити їх якісними кришками і поставити стерилізувати 20 хвилин з того моменту, як закипить вода, потім закрутити і добре укутати.
Приготування салатів з цвітної капусти займає зовсім небагато часу. Цей поживний і корисний овоч просто незамінний в дієтичному харчуванні, оскільки всі мікроелементи легко засвоюються і забезпечують організм багатьма необхідними вітамінами.
Корисні поради
Перед приготуванням цвітна капуста розбирається на суцвіття, з яких обов'язково потрібно видалити потемнілі ділянки і товсті прожилки. Для заготовок на зиму краще всього вибирати свіжі та якісні продукти.
Для варіння суцвіть бажано використовувати тільки емальовані каструлі, оскільки в металевих ємностях їх смак стає гірше.
Щоб всі заготовки салатів з цвітної капусти на зиму виходили вдалими, необхідно пам'ятати про те, що цей овоч готується швидко і тривала термічна обробка може призвести до того, що всі корисні вітаміни будуть знищені, а самі суцвіття втратять привабливий зовнішній вигляд.