Як зварити домашній компот з кураги
Компоти з сухофруктів – одне з улюблених зимових ласощів росіян. Серед них великою популярністю користується компот із сушених абрикосів, звільнених від кісточки. Крім чудового смаку, курага – справжнє джерело вітамінів і мікроелементів, що ввібрав в себе всю енергію південного сонця.
Вона дуже корисна і дітям, і дорослим. В сушених абрикосах присутні такі важливі для організму речовини, як калій, зміцнює серцевий м'яз, магній, перешкоджає розвитку гіпертонії, залізо, підвищує гемоглобін.
А також фруктоза, не піднімає цукровий рівень в крові, завдяки чому ці солодкі «цукерочки» можуть є діабетики і ті, кого хвилює питання зайвої ваги. Отже, як же зварити «правильний» компот з кураги?
| Інгредієнти | Кількість | 
|---|---|
| курага - | 250 г | 
| вода - | 2 л | 
| цукор - | за смаком | 
| Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 58 Ккал | 
Найпростіший рецепт такої страви подужає не тільки доросла людина, але навіть дівчинка, якій мама вже не боїться довірити самостійно вмикати і вимикати плиту.
Ніяких особливих кулінарних хитрощів для цього знати не потрібно, тим не менш, простота приготування аж ніяк не позначається на смакових якостях напою: він виходить чудовий.
Порядок приготування домашнього компоту з кураги:
- Курагу як слід промити під краном у проточній воді, краще кілька разів. 

 - Покласти сухофрукти в каструлю і залити холодною водою. 

 - Додати цукор.
 - Довести компот до кипіння. 

 - Через 5 хвилин вимкнути плиту.
 - Готовий напій остудити і поставити в холодильник.
 
Такий вітамінний напій гарний сам по собі, так і разом з печивом або кексом.
Грудничковое пиття
Потім потрібно починати давати йому відвари з сухофруктів, у тому числі з кураги. Але, оскільки вона все ж здатна стати причиною алергії, краще, якщо мама спершу з'їсть її сама, спостерігаючи за реакцією дитини.
Якщо все пройшло нормально, можна спробувати зварити «малышовый» компот з кураги. У нього входять такі інгредієнти:
- 100 г кураги – свіжою і м'якою;
 - 1 літр води.
 
Додавати цукор не слід: сушений абрикос і без того досить солодкий, завдяки фруктозі.
Приготування займе приблизно 15-20 хв.
Число калорій – 30/100 гр.
Як варити компот з кураги для немовляти:
- Ягоди ретельно промити і замочити у воді на 3-4 години.
 - Перекласти в каструлю, залити чистою водою.
 - Варити на маленькому вогні чверть години.
 
Такий відвар містить у собі, крім вітамінів і мікроелементів, натуральну клітковину, настільки необхідну зростаючому дитячому організму.
Курага + чорнослив = солодка парочка
Чорнослив і абрикоси чудово доповнюють один одного: з'єднуючись, їх смак і аромат набуває нові нотки і стає більш насиченим. А щоб розповісти про корисні якості цієї «солодкої парочки», потрібна окрема стаття.
Скажемо тільки одне: вона корисна буквально всім, що в ній є, і підійде для всіх, незалежно від віку. Тому, не витрачаючи зайвих слів, приступимо до приготування напою. Нам знадобиться:
- 2 літри води;
 - 150 гр. чорносливу;
 - 10 штук сушених абрикосів;
 - гурток лимона (зі шкіркою);
 - півсклянки цукру (можна і менше, або більше – кому як подобається).
 
Період приготування – близько години.
Поживність 100 гр. – 70 – 100 ккал (залежить від кількості цукру).
Як готувати компот з кураги і чорносливу:
- Сушені фрукти як слід промити в проточній воді.
 - Покласти їх у каструлю, залити водою і поставити на середній вогонь.
 - Почекати, поки закипить, додати цукор і добре розмішати.
 - Покласти в каструлю лимон.
 - Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати компот півгодини.
 - Вимкнути плиту, давши варива настоятися.
 
Пити можна як теплим, так і холодним, – те й інше однаково смачно.
У чому родзинка?
Абрикос з родзинками – ще один дует смаку. Він не тільки дуже корисний, але і дуже доступний: інгредієнти можна знайти практично в будь-якому гастрономі, і вже тим більше в супермаркеті.
Поєднавши в одне ціле дві сонячні ягоди, отримуємо справжній енергетичний коктейль, не чета хваленим рекламним. Отже, щоб зварити смачний компот з кураги і родзинок, беремо:
- півсклянки свіжого родзинок;
 - стільки ж в'ялених абрикосів;
 - стільки ж цукру-піску;
 - 4 з половиною літра відфільтрованої води.
 
Готування триває близько півгодини.
Калорійність – 150/100 гр.
Як готувати:
- Сухофрукти ретельно промити і обсушити на рушнику.
 - Засипати їх в каструлю і залити водою.
 - Довести до кипіння і висипати цукор, розмішати, щоб швидше розчинився.
 - Залишити на вогні ще на чверть години.
 
Пити компот найкраще остиглим, при бажанні фрукти можна відцідити.
Звертаємо увагу, що отриманий напій не підлягає тривалому зберіганню, навіть в холодильнику: троє діб – максимально допустимий термін.
Суп з тушонкою — рецепт з фото і покроковими рекомендаціями.
Як приготувати гостренькі помідори по-корейськи з часником і прянощами читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати торт для хлопчиків у відео футбольного м'яча — рецепти з фото.
«Ягідна веселка» в мультиварці
Зварений в мультиварці, компот з кураги, яблук і лісових ягід виходить незвичайно смачним і ароматним, так як ця диво-каструля створює особливі умови його приготування. Спробуємо?
Інгредієнти:
- 1 літр води;
 - 70 гр. будь лісових ягід, можна заморожених;
 - 50 гр. абрикосової «сушки»;
 - 1 яблуко;
 - цукор – за смаком.
 
Приготування займе приблизно 15-20 хв + 30 хв для настоювання.
Число калорій – 65/100 гр.
Як зварити компот з кураги, яблук і ягід в мультиварці:
- Опускаємо в каструлю по черзі нарізані яблука, промиту курагу і ягоди.
 - Засипаємо цукор, вибираємо режим варіння на пару і варимо протягом 10 хвилин.
 - Наполягаємо компот під закритою кришкою півгодини.
 
Після цього напій готовий до вживання.
Ось яке розмаїття смаків може дати курага. Не варто й говорити, що будь-який напій, приготований, нехай і з сушених, але абсолютно натуральних, і, що особливо важливо, вітчизняних фруктів, не в приклад корисніше магазинних соків, які складаються здебільшого з розведеного водою концентрату, а тим більше газованої води з її хімічним кольором і запахом.







