Як приготувати томатний соус для піци
Приготувати смачну піцу в домашніх умовах неможливо без ароматного овочевого соусу. Розглянемо варіанти, як його можна приготувати на своїй кухні з інгредієнтів, які продаються на вітчизняних ринках.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перестиглих томатів - | 10 штук |
зелені базиліка - | 1 пучок |
часнику - | 2-3 великих дольки |
оливкової олії - | 5-6 ст. л. |
суміш мелених перців - | за смаком |
солі - | за смаком |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 г: 80 Ккал |
Розглянемо класичний рецепт томатного, який використовують більшість кухарів всього світу.
Спосіб приготування:
Обдайте перестиглі томати окропом. Кінчиками пальців зніміть з них шкірку і протріть через сито ложкою або ж пропустіть через блендері до отримання однорідної маси;
Часник пропустіть через землянку або перетолките в ступці;
У каструлю налийте оливковий ялин і поставте на невеликий вогонь;
Поки масло ще не розігрілися, додайте в нього часник;
Коли часник підрум'яниться, всипте подрібнений базилік, протушкувати протягом двох хвилин;
Додайте натерті томати і, перемішайте і постійно помішуйте на повільному вогні ще 7 хвилин;
Після цього додайте спеції і тушкуйте ще 2 хвилини;
Щоб класичний томатний маринад був однорідним, перетріть його через густе сито;
Поверніть в ту ж каструлю і тушкуйте від семи до десяти хвилин, поки не отримаєте потрібну густоту.
За бажанням базиліку можна додати й інші пряні трави, які вам подобаються.
Соус з томатної пасти і базиліка для італійської піци
Необхідні інгредієнти:
- Один ріпчаста цибуля;
- 5 часточок часнику;
- 2-3 ст. л. оливкової олії;
- 100 грам пасти з помідорів;
- 7 грам цукру;
- 1-2 ч. л. базиліка в сухому вигляді;
- 3 грам сухого орегано;
- Сіль за вашим перевагам.
Час приготування маринаду для піци з базиліком та орегано займає всього 15 хвилин.
Загальна калорійність приготованого продукту – 616 ккал.
Спосіб приготування:
- Оливкова масло влити на сковороду і розігріти;
- Обсмажити до золотистої скоринки дрібно посічені цибулю і часник;
- Додати томатну пасту і злегка пригасити;
- Розвести дистильованою водою до отримання консистенції кетчупу;
- Додати всі спеції і трави;
- Протушкувати під кришкою на слабкому вогні протягом 12 хвилин.
Як зробити сирої соус з томатів
Необхідні інгредієнти:
- 1 кг помідорів, бажано м'яких і стиглих;
- 1-2 ст. л. базиліка;
- 1-2 ст. л. оливкової оливи (мастила);
- Лимонний сік;
- Сіль і перець в залежності від ваших уподобань.
Час приготування цього соусу — 25 хвилин.
Калорійність становить 70 ккал в 100 грамах готового продукту.
Спосіб приготування:
- Закип'ятіть воду і обшпарте в ній помідори;
- Облийте гарячі помідори холодною водою;
- Зніміть з них шкірку;
- М'якоть пропустіть через м'ясорубку;
- Додайте спеції і оливковий ялинок;
- Перемішайте і дайте постояти.
Ось і все, сирої томатний соус для піци готовий до застосування.
Італійський томатний соус з пряними травами
Ознайомтеся з смачним і швидким рецептом приготування італійського соусу для піци, який однозначно вам сподобається завдяки своїй простоті приготування і божественним смаком. Крім того, цей соус натуральний і добре сприймається організмом на відміну від покупних кетчупів на консервантах.
Необхідні інгредієнти:
- 10 мл томатної пасти;
- Сіль за вашим перевагам;
- 0,5 ч. л. сушеного подрібненого базиліка;
- 2 ч. л. орегано;
- 3 грамів сушеного подрібненого майорану;
- 1 ч. л. соку лимона або ж білого сухого вина;
- 12 стиглих червоних помідорів.
Час приготування італійського томатного соусу — 20 хвилин.
Калорійність становить 82 ккал в 100 грамах готового продукту.
Спосіб приготування:
- Першим ділом зніміть з помідорів шкірку. Для цього обдайте їх окропом і зробіть неглибокий хрестоподібний надріз. Подковирніте пальцем товсту шкірку і акуратно зніміть її. Щоб полегшити процес тільки ошпарені помідори занурте в посудину з холодною водою;
- Поріжте очищені овочі довільними шматочками, складіть їх в сотейник і тушкуйте, помішуючи, до випаровування соку;
- Після 10 хвилин гасіння посоліть і додайте спеції;
- Готовий соус перетріть через сито. Це позбавить вас від помідорних кісточок і дозволить насолодитися соусом ідеального кашоподібного стану без будь-яких грудочок;
- Щоб соус став більш пікантним, після того, як він повністю охолоне, додайте в нього трохи білого сухого вина або трохи лимонного соку.
Читайте як приготувати соковиті і неймовірно смачні ліниві голубці в духовці. Вам точно сподобається ця варіація традиційного блюда.
Рецепти приготування корисних вегетаріанських котлет з сочевиці. Читайте як їх приготувати тут.
Різотто з овочами — ще один рецепт з рису, який можна приготувати дуже просто в домашніх умовах.
Корисні поради
Як же зробити ідеальний соус для піци і не допустити технічних помилок? Ознайомтеся з рекомендаціями досвідчених кухарів, які будуть вам дуже корисними.
- Ніколи не розбавляйте готовий томатний соус водою, навіть якщо він вийшов дуже густим. Для цих цілей використовуйте томатний або лимонний сік, біле сухе вино;
- Завжди пробуйте на смак соус на різних етапах його приготування, щоб зрозуміти, які потрібно додати спеції;
- Який соус б ви не готували на плиті, пам'ятайте, його потрібно постійно помішувати, в іншому випадку він підгорить, що зіпсує його смак і запах. Підгорілу томатний соус вже нічим не врятуєш;
- Якщо у вас вийшло занадто багато вареного соусу, то ви можете злити надлишки в стерилізовану банку і закатати запас;
- Не бійтеся експериментувати з різними травами і приправами. Якщо базилік, орегано, материнка або яка-небудь інша зелень подобатися вашій родині, то ви можете сміливо додавати її в соус для піци, але в невеликій кількості;
- Ніколи не засмажуйте цибулю занадто сильно, інакше соусу буде поганий смак горілої їжі;
- Якщо соус вийшов занадто рідким, додайте в нього трохи томатної пасти і ретельно перемішайте;
- Для приготування соусу до піци, який за стандартом повинен бути червоним, вибирайте тільки стиглі червоні сорти помідор;
- Якщо у вас в родині шанують гострі соуси, то додайте до будь-якого рецепту половинку червоного стручкового перцю;
- При приготуванні заправки для піци краще брати саме сушені трави, так як їх реально перетерти в пил і їх великі частинки не будуть потрапляти до однорідної маси соусу;
- Якщо в рецепті прописано сир, то зупиніть свій вибір саме на пармезані. Він додасть особливу кислинку, і як не можна ідеально гармонійно поєднується з тестом для піци;
- Намагайтеся підбирати рецепти соусу для піци, до складу яких не входить оцет, так як він вбиває аромат трав і смак овочів.
Томати досить довго вважалися мало не отруйними рослинами, але зараз багато чого змінилося, і їх користь була вже неодноразово доведена. Помідори використовуються для приготування салатів, але і як головний компонент багатьох соусів. Ніхто вже не уявляє собі піцу без червоного ароматного соусу.
Не лінуйтеся і приготуйте його власноруч, тим більше, що цей процес займає мінімум часу і сил. Після того як ви испробуете такий маринад власного виробництва, вам вже не захочеться повертатися до магазинному варіанту.
Приємного апетиту!