26 июнь 2019 4 674

Як приготувати томатний соус для піци

Приготувати смачну піцу в домашніх умовах неможливо без ароматного овочевого соусу. Розглянемо варіанти, як його можна приготувати на своїй кухні з інгредієнтів, які продаються на вітчизняних ринках.

Як зварити класичний томатний соус для піци
Інгредієнти Кількість
перестиглих томатів - 10 штук
зелені базиліка - 1 пучок
часнику - 2-3 великих дольки
оливкової олії - 5-6 ст. л.
суміш мелених перців - за смаком
солі - за смаком
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Розглянемо класичний рецепт томатного, який використовують більшість кухарів всього світу.

Спосіб приготування:

Обдайте перестиглі томати окропом. Кінчиками пальців зніміть з них шкірку і протріть через сито ложкою або ж пропустіть через блендері до отримання однорідної маси;

Часник пропустіть через землянку або перетолките в ступці;

У каструлю налийте оливковий ялин і поставте на невеликий вогонь;

Поки масло ще не розігрілися, додайте в нього часник;

Коли часник підрум'яниться, всипте подрібнений базилік, протушкувати протягом двох хвилин;

Додайте натерті томати і, перемішайте і постійно помішуйте на повільному вогні ще 7 хвилин;

Після цього додайте спеції і тушкуйте ще 2 хвилини;

Щоб класичний томатний маринад був однорідним, перетріть його через густе сито;

Поверніть в ту ж каструлю і тушкуйте від семи до десяти хвилин, поки не отримаєте потрібну густоту.

За бажанням базиліку можна додати й інші пряні трави, які вам подобаються.

Соус з томатної пасти і базиліка для італійської піци

Звичайно, такий маринад продається в будь-якому супермаркеті, але приготувати у себе на плиті набагато цікавіше і смачніше, крім того, ви отримаєте свіжий продукт.

Необхідні інгредієнти:

  • Один ріпчаста цибуля;
  • 5 часточок часнику;
  • 2-3 ст. л. оливкової олії;
  • 100 грам пасти з помідорів;
  • 7 грам цукру;
  • 1-2 ч. л. базиліка в сухому вигляді;
  • 3 грам сухого орегано;
  • Сіль за вашим перевагам.

Час приготування маринаду для піци з базиліком та орегано займає всього 15 хвилин.

Загальна калорійність приготованого продукту – 616 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Оливкова масло влити на сковороду і розігріти;
  2. Обсмажити до золотистої скоринки дрібно посічені цибулю і часник;
  3. Додати томатну пасту і злегка пригасити;
  4. Розвести дистильованою водою до отримання консистенції кетчупу;
  5. Додати всі спеції і трави;
  6. Протушкувати під кришкою на слабкому вогні протягом 12 хвилин.

Як зробити сирої соус з томатів

Перед вами рецепт самого швидкого приготування томатного маринаду. Всього лічені хвилини на кухні і смачний томатний маринад для піци буде у вас під рукою.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кг помідорів, бажано м'яких і стиглих;
  • 1-2 ст. л. базиліка;
  • 1-2 ст. л. оливкової оливи (мастила);
  • Лимонний сік;
  • Сіль і перець в залежності від ваших уподобань.

Час приготування цього соусу — 25 хвилин.

Калорійність становить 70 ккал в 100 грамах готового продукту.

Спосіб приготування:

  1. Закип'ятіть воду і обшпарте в ній помідори;
  2. Облийте гарячі помідори холодною водою;
  3. Зніміть з них шкірку;
  4. М'якоть пропустіть через м'ясорубку;
  5. Додайте спеції і оливковий ялинок;
  6. Перемішайте і дайте постояти.

Ось і все, сирої томатний соус для піци готовий до застосування.

Італійський томатний соус з пряними травами

Ознайомтеся з смачним і швидким рецептом приготування італійського соусу для піци, який однозначно вам сподобається завдяки своїй простоті приготування і божественним смаком. Крім того, цей соус натуральний і добре сприймається організмом на відміну від покупних кетчупів на консервантах.

Необхідні інгредієнти:

  • 10 мл томатної пасти;
  • Сіль за вашим перевагам;
  • 0,5 ч. л. сушеного подрібненого базиліка;
  • 2 ч. л. орегано;
  • 3 грамів сушеного подрібненого майорану;
  • 1 ч. л. соку лимона або ж білого сухого вина;
  • 12 стиглих червоних помідорів.

Час приготування італійського томатного соусу — 20 хвилин.

Калорійність становить 82 ккал в 100 грамах готового продукту.

Спосіб приготування:

  1. Першим ділом зніміть з помідорів шкірку. Для цього обдайте їх окропом і зробіть неглибокий хрестоподібний надріз. Подковирніте пальцем товсту шкірку і акуратно зніміть її. Щоб полегшити процес тільки ошпарені помідори занурте в посудину з холодною водою;
  2. Поріжте очищені овочі довільними шматочками, складіть їх в сотейник і тушкуйте, помішуючи, до випаровування соку;
  3. Після 10 хвилин гасіння посоліть і додайте спеції;
  4. Готовий соус перетріть через сито. Це позбавить вас від помідорних кісточок і дозволить насолодитися соусом ідеального кашоподібного стану без будь-яких грудочок;
  5. Щоб соус став більш пікантним, після того, як він повністю охолоне, додайте в нього трохи білого сухого вина або трохи лимонного соку.

Читайте як приготувати соковиті і неймовірно смачні ліниві голубці в духовці. Вам точно сподобається ця варіація традиційного блюда.

Рецепти приготування корисних вегетаріанських котлет з сочевиці. Читайте як їх приготувати тут.

Різотто з овочами — ще один рецепт з рису, який можна приготувати дуже просто в домашніх умовах.

Корисні поради

Як же зробити ідеальний соус для піци і не допустити технічних помилок? Ознайомтеся з рекомендаціями досвідчених кухарів, які будуть вам дуже корисними.

  • Ніколи не розбавляйте готовий томатний соус водою, навіть якщо він вийшов дуже густим. Для цих цілей використовуйте томатний або лимонний сік, біле сухе вино;
  • Завжди пробуйте на смак соус на різних етапах його приготування, щоб зрозуміти, які потрібно додати спеції;
  • Який соус б ви не готували на плиті, пам'ятайте, його потрібно постійно помішувати, в іншому випадку він підгорить, що зіпсує його смак і запах. Підгорілу томатний соус вже нічим не врятуєш;
  • Якщо у вас вийшло занадто багато вареного соусу, то ви можете злити надлишки в стерилізовану банку і закатати запас;
  • Не бійтеся експериментувати з різними травами і приправами. Якщо базилік, орегано, материнка або яка-небудь інша зелень подобатися вашій родині, то ви можете сміливо додавати її в соус для піци, але в невеликій кількості;
  • Ніколи не засмажуйте цибулю занадто сильно, інакше соусу буде поганий смак горілої їжі;
  • Якщо соус вийшов занадто рідким, додайте в нього трохи томатної пасти і ретельно перемішайте;
  • Для приготування соусу до піци, який за стандартом повинен бути червоним, вибирайте тільки стиглі червоні сорти помідор;
  • Якщо у вас в родині шанують гострі соуси, то додайте до будь-якого рецепту половинку червоного стручкового перцю;
  • При приготуванні заправки для піци краще брати саме сушені трави, так як їх реально перетерти в пил і їх великі частинки не будуть потрапляти до однорідної маси соусу;
  • Якщо в рецепті прописано сир, то зупиніть свій вибір саме на пармезані. Він додасть особливу кислинку, і як не можна ідеально гармонійно поєднується з тестом для піци;
  • Намагайтеся підбирати рецепти соусу для піци, до складу яких не входить оцет, так як він вбиває аромат трав і смак овочів.

Томати досить довго вважалися мало не отруйними рослинами, але зараз багато чого змінилося, і їх користь була вже неодноразово доведена. Помідори використовуються для приготування салатів, але і як головний компонент багатьох соусів. Ніхто вже не уявляє собі піцу без червоного ароматного соусу.

Не лінуйтеся і приготуйте його власноруч, тим більше, що цей процес займає мінімум часу і сил. Після того як ви испробуете такий маринад власного виробництва, вам вже не захочеться повертатися до магазинному варіанту.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: