Рецепти домашньої піци з солоними огірками
Найчастіше в начинку для піци входять сир, ковбаса і помідори. Але ми вирішили виділитися і головним інгредієнтом зробили солоні огірки. Вийшло дуже смачно і оригінально. Так що якщо ви любите нові смаки, приєднуйтесь до нас прямо зараз!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
томатний соус - | 100 мл |
цукор - | 5 г |
борошно - | 0,7 кг |
корейська морква - | 70 г |
печериці - | 0,1 кг |
вода - | 300 мл |
масло оливи - | 30 мл |
сіль - | 5 г |
сухі дріжджі - | 15 г |
сулугуні - | 0,1 |
солоні огірки - | 2 шт. |
Час приготування: 25 хвилин | Калорійність на 100 грам: 203 Ккал |
Піца за 25 хвилин – це реально! Ми швидко робимо тісто, готуємо начинку викладаємо її і запікаємо в духовці протягом чверті години. Все готово!
Як приготувати:
- Очистіть гриби і наріжте їх пластинками.
- З огірків зріжте хвостики і покришіть їх кільцями по діагоналі.
- Борошно пропустіть через сито у велику і глибоку ємність.
- З'єднайте її з сіллю, цукром.
- Підігрійте Воду трохи.
- Розчиніть в ній дріжджі і вилийте масу в борошно.
- Туди ж відправте масло і замісіть м'яке однорідне тісто.
- Скачайте кулю і розділіть на три частини.
- Кожну з них розкачати в круглий пласт і помістіть в форму або на пергамент, а потім на деко.
- Змастіть всі три пласта томатним соусом, зверху викладіть гриби, огірки.
- Розподіліть і моркву, присипте натертим сиром.
- Приберіть в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: тісто обов'язково потрібно накрити, доки він «росте», інакше поверхня висохне.
Піца з солоними огірками і ковбасою
В наступному рецепті начинка незвичайна. В її складі будуть огірки, сир, томати, трохи анчоусів і ароматна салямі. Буде неймовірно смачно!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 40 мл |
солоний огірок | 1 шт. |
молоко | 100 мл |
сир | 250 г |
помідори | 380 г |
борошно | 0,3 кг |
свіжі дріжджі | 20 г |
спеції | за смаком |
маргарин | 45 г |
салямі | 150 г |
анчоуси | 4 шт. |
Час приготування: 110 хвилин | Калорійність на 100 грам: 243 ккал |
Як приготувати:
- Молоко підігрійте і вилийте в невелику ємність.
- Покришіть в нього дріжджі і заважайте, поки вони повністю не розчиняться.
- Всипте борошно через сито і обов'язково частинами.
- Маргарин розтопити і дайте йому трохи охолонути.
- Коли він стане кімнатної температури, влийте його до інших компонентів.
- Додайте сіль і замісіть однорідне тісто.
- Дайте йому вирости в два рази, потрібно приблизно одну годину.
- В цей час сир наріжте кубиками або натріть.
- Салямі поріжте кільцями.
- Помідор промийте і наріжте кільцями.
- Обімніть тісто і розкачати в круглий коржик.
- Зверху викладіть кільця салямі, потім сир.
- Далі — скибочки томатів, спеції, збризніть все олією.
- Відправте в духовку на 20-25 хвилин до готовності.
- Потім піцу дістаньте і перед подачею викладіть зверху кільця огірків і анчоуси.
Рецепт піци з начинкою із солоних огірків і курки
Якщо в піці є м'ясо, вона автоматично стає ситніше і соковитіше. Ми взяли курку і доповнили її солодким томатним соусом, маслинами, тягучою моцарелою, соковитим перцем, свіжою зеленню та іншими компонентами.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
рослинна олія | 10 мл |
сіль | 2 дрібку |
сухі дріжджі | 10 г |
маслини | 10 шт. |
солоні огірки | 2 шт. |
молоко | 70 мл |
борошно | 200 г |
томатна паста | 30 г |
зелень | 15 г |
вершкове масло | 15 г |
спеції | за смаком |
моцарелла | 0,1 кг |
яйце | 1 шт. |
майонез | 40 мл |
солодкий перець | 0,5 шт. |
цукор | 5 г |
куряче філе | 150 г |
цибуля | 1 головка |
Час приготування:125 хвилин | Калорійність на 100 грам: 189 ккал |
Як приготувати:
- Все борошно просіяти через сито в глибоку ємність.
- Візьміть звідти дві ложки і з'єднайте їх з дріжджами і цукром.
- Молоко підігрійте трохи і вилийте до інших компонентів.
- Ретельно перемішайте і накрийте кришкою.
- Приберіть в тепло на п'ятнадцять хвилин.
- Вершкове масло за цей час розтопіть і дайте йому охолонути.
- Влийте у підійшла опару.
- Туди ж введіть сіль і яйце.
- Все гарненько з'єднайте і всипте залишки борошна.
- Перемішайте лопаткою, а коли вона перестане справлятися, перекладіть масу на робочу поверхню.
- Присипте борошном і вимішуйте до тих пір, поки не вийде куля.
- Покладіть його в миску і відправте в тепло на цілу годину.
- За цей час підготуйте начинку і почніть з очищення курки від прожилок.
- Далі м'ясо промийте і обсушіть.
- Наріжте його кубиками невеликого розміру.
- Присипте спеціями, додайте рослинне масло і перемішайте.
- Сковороду розжарте і викладіть курку.
- Смажте її, періодично помішуючи, до рум'яності.
- Цибулю очистіть і вимийте, наріжте тонкими півкільцями.
- Огірки поріжте тонкими кільцями разом з маслинами.
- Солодкий перець промийте і поріжте кубиками.
- Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води.
- Обімніть тісто і розкачати в круглий пласт.
- Змастіть томатною масою з допомогою пензлика.
- Далі розподіліть курку, солодкий перець, цибулю і подрібнену зелень.
- Полити все майонезом, покладіть кільця огірків і маслин.
- Приберіть в духовку на п'ятнадцять хвилин при 200 градусах.
- Потім дістаньте і присипте тертим сиром.
- Поверніть ще на п'ять хвилин.
Порада: для ситності додайте в начинку пару слайсів бекону.
Читайте також, як приготувати дієтичну піцу без борошна.
Кращі рецепти приготування піци з тунцем знаходяться тут.
Вдосконалений сендвіч – домашній пиріг з ковбасою і сиром до сніданку. Спробуйте!
Овочевий варіант
Коли піца сповнена овочів, вона не тільки поживна, але ще й дуже корисна. У нас тут не просто піца, а ціла вітамінна бомба: артишоки, моцарелла, солоні огірки, гриби, томати, кабачки, солодкий перець та ін
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
свіжий базилік | 1 гілочка |
орегано | 5 г |
артишоки в маслі | 1 банку |
цукор | 5 г |
борошно | 400 г |
моцарелла | 250 г |
солоні огірки | 2 шт. |
масло оливи | 60 мл |
гриби | 130 г |
спеції | за смаком |
свіжі дріжджі | 15 г |
сіль | 1 пучку |
томати у власному соку | 1 банку |
кабачок | 1 шт. |
вода | 250 мл |
оливки | 10 шт. |
солодкий перець | 1 шт. |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 104 ккал |
Як приготувати:
- Підігрійте Воду до теплого стану і залийте її в миску.
- Покришіть туди дріжджі і додайте цукор.
- Ретельно перемішайте і дайте настоятися протягом десяти хвилин.
- Коли пройде час, влийте половину масла.
- Туди ж — сіль і залишки борошна.
- Вимішуйте до однорідності, потім скачайте з тіста кулю.
- Покладіть назад у миску, накрийте і відправте в тепле місце на одну годину.
- Кабачок промийте і за бажанням очистіть від шкірки.
- Наріжте плід кубиками невеликого розміру.
- Солодкий перець промийте і виріжте його серцевину.
- М'якоть покришіть соломкою.
- Гриби очистіть і дрібно порубаєте.
- У сковороду налийте залишки масла і прогрійте їх.
- Всипте гриби, перець і кабачок.
- Тушкуйте, помішуючи, до повної готовності.
- Артишоки відкрийте і злийте масло, з'єднайте з овочами.
- Дайте начинці повністю охолонути, приправте її за смаком.
- Огірки наріжте кільцями однієї товщини.
- Духова шафа попередньо увімкніть на 200 градусів, щоб прогрівався.
- Обімніть тісто і розділіть на дві частини.
- Кожну розкачайте і викладіть у форми.
- Зверху розподіліть томати у власному соку.
- Далі — обсмажені овочі, орегано, оливки, огірки і тертий сир.
- Приберіть в духовку на двадцять хвилин до готовності.
- Перед подачею прикрасьте обидві піци листочками свіжого базиліка.
Порада: можна не обсмажувати гриби, а використовувати мариновані.
Рецепт з оливками і мисливськими ковбасками
Ідеальна піца для чоловічій компанії! В ній трохи томатного соусу, мисливські ковбаски, огірки, оливки, салямі і трохи соковитих томатів.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
томатний соус | 0,2 л |
яйце | 1 шт. |
рослинна олія | 40 мл |
сіль | 2 дрібку |
мисливські ковбаски | 5 шт. |
борошно | 0,2 кг |
солоні огірки | 4 шт. |
оливки | 10 шт. |
салямі | 120 г |
сир | 0,1 кг |
томати | 4 шт. |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 182 ккал |
Як приготувати:
- У ємність розбийте яйце, додайте сіль і масло.
- Перемішайте і частинами введіть борошно через сито.
- Замісіть м'яке тісто, яке не липне до рук.
- Розкачайте його в пласт за розміром форми і відразу перекладіть.
- Змастіть томатним соусом з допомогою пензлика.
- Ковбаски наріжте кільцями і розподіліть по поверхні піци.
- Те ж саме зробіть з огірками і оливками.
- Салямі порізати на четвертинки і викладіть зверху.
- Томати подрібніть кільцями і розподіліть.
- Сир натріть і посипте їм піцу.
- Приберіть в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
Корисні поради
Якщо ви мрієте про пишною піці, то не розгортайте тісто дуже тонко. Потім дайте йому піднятися у формі і тільки тоді викладайте зверху начинку. Але акуратно, щоб не пошкодити ніжну структуру основи.
В якості томатного соусу можна використовувати все, що вам подобається. Це може бути навіть йогурт, сметана, суміш кетчупу та майонезу, подрібнені томати з прянощами і тертим пармезаном, сирний соус і ін.
Піца з солоними огірками – це незвично і дуже смачно. Якщо ви ніколи не пробували таке, обов'язково зробіть це найближчим часом. Вам точно сподобається! Приємного апетиту!