14 март 2019 5 653

Рецепти домашньої піци з солоними огірками

Найчастіше в начинку для піци входять сир, ковбаса і помідори. Але ми вирішили виділитися і головним інгредієнтом зробили солоні огірки. Вийшло дуже смачно і оригінально. Так що якщо ви любите нові смаки, приєднуйтесь до нас прямо зараз!

Швидкий рецепт
Інгредієнти Кількість
томатний соус - 100 мл
цукор - 5 г
борошно - 0,7 кг
корейська морква - 70 г
печериці - 0,1 кг
вода - 300 мл
масло оливи - 30 мл
сіль - 5 г
сухі дріжджі - 15 г
сулугуні - 0,1
солоні огірки - 2 шт.
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 203 Ккал

Піца за 25 хвилин – це реально! Ми швидко робимо тісто, готуємо начинку викладаємо її і запікаємо в духовці протягом чверті години. Все готово!

Як приготувати:

  1. Очистіть гриби і наріжте їх пластинками.
  2. З огірків зріжте хвостики і покришіть їх кільцями по діагоналі.
  3. Борошно пропустіть через сито у велику і глибоку ємність.
  4. З'єднайте її з сіллю, цукром.
  5. Підігрійте Воду трохи.
  6. Розчиніть в ній дріжджі і вилийте масу в борошно.
  7. Туди ж відправте масло і замісіть м'яке однорідне тісто.
  8. Скачайте кулю і розділіть на три частини.
  9. Кожну з них розкачати в круглий пласт і помістіть в форму або на пергамент, а потім на деко.
  10. Змастіть всі три пласта томатним соусом, зверху викладіть гриби, огірки.
  11. Розподіліть і моркву, присипте натертим сиром.
  12. Приберіть в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.

Порада: тісто обов'язково потрібно накрити, доки він «росте», інакше поверхня висохне.

Піца з солоними огірками і ковбасою

В наступному рецепті начинка незвичайна. В її складі будуть огірки, сир, томати, трохи анчоусів і ароматна салямі. Буде неймовірно смачно!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 40 мл
солоний огірок 1 шт.
молоко 100 мл
сир 250 г
помідори 380 г
борошно 0,3 кг
свіжі дріжджі 20 г
спеції за смаком
маргарин 45 г
салямі 150 г
анчоуси 4 шт.
Час приготування: 110 хвилин Калорійність на 100 грам: 243 ккал

Як приготувати:

  1. Молоко підігрійте і вилийте в невелику ємність.
  2. Покришіть в нього дріжджі і заважайте, поки вони повністю не розчиняться.
  3. Всипте борошно через сито і обов'язково частинами.
  4. Маргарин розтопити і дайте йому трохи охолонути.
  5. Коли він стане кімнатної температури, влийте його до інших компонентів.
  6. Додайте сіль і замісіть однорідне тісто.
  7. Дайте йому вирости в два рази, потрібно приблизно одну годину.
  8. В цей час сир наріжте кубиками або натріть.
  9. Салямі поріжте кільцями.
  10. Помідор промийте і наріжте кільцями.
  11. Обімніть тісто і розкачати в круглий коржик.
  12. Зверху викладіть кільця салямі, потім сир.
  13. Далі — скибочки томатів, спеції, збризніть все олією.
  14. Відправте в духовку на 20-25 хвилин до готовності.
  15. Потім піцу дістаньте і перед подачею викладіть зверху кільця огірків і анчоуси.
Порада: замість анчоусів можна взяти оливки або каперси.

Рецепт піци з начинкою із солоних огірків і курки

Якщо в піці є м'ясо, вона автоматично стає ситніше і соковитіше. Ми взяли курку і доповнили її солодким томатним соусом, маслинами, тягучою моцарелою, соковитим перцем, свіжою зеленню та іншими компонентами.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рослинна олія 10 мл
сіль 2 дрібку
сухі дріжджі 10 г
маслини 10 шт.
солоні огірки 2 шт.
молоко 70 мл
борошно 200 г
томатна паста 30 г
зелень 15 г
вершкове масло 15 г
спеції за смаком
моцарелла 0,1 кг
яйце 1 шт.
майонез 40 мл
солодкий перець 0,5 шт.
цукор 5 г
куряче філе 150 г
цибуля 1 головка
Час приготування:125 хвилин Калорійність на 100 грам: 189 ккал

Як приготувати:

  1. Все борошно просіяти через сито в глибоку ємність.
  2. Візьміть звідти дві ложки і з'єднайте їх з дріжджами і цукром.
  3. Молоко підігрійте трохи і вилийте до інших компонентів.
  4. Ретельно перемішайте і накрийте кришкою.
  5. Приберіть в тепло на п'ятнадцять хвилин.
  6. Вершкове масло за цей час розтопіть і дайте йому охолонути.
  7. Влийте у підійшла опару.
  8. Туди ж введіть сіль і яйце.
  9. Все гарненько з'єднайте і всипте залишки борошна.
  10. Перемішайте лопаткою, а коли вона перестане справлятися, перекладіть масу на робочу поверхню.
  11. Присипте борошном і вимішуйте до тих пір, поки не вийде куля.
  12. Покладіть його в миску і відправте в тепло на цілу годину.
  13. За цей час підготуйте начинку і почніть з очищення курки від прожилок.
  14. Далі м'ясо промийте і обсушіть.
  15. Наріжте його кубиками невеликого розміру.
  16. Присипте спеціями, додайте рослинне масло і перемішайте.
  17. Сковороду розжарте і викладіть курку.
  18. Смажте її, періодично помішуючи, до рум'яності.
  19. Цибулю очистіть і вимийте, наріжте тонкими півкільцями.
  20. Огірки поріжте тонкими кільцями разом з маслинами.
  21. Солодкий перець промийте і поріжте кубиками.
  22. Томатну пасту розведіть невеликою кількістю води.
  23. Обімніть тісто і розкачати в круглий пласт.
  24. Змастіть томатною масою з допомогою пензлика.
  25. Далі розподіліть курку, солодкий перець, цибулю і подрібнену зелень.
  26. Полити все майонезом, покладіть кільця огірків і маслин.
  27. Приберіть в духовку на п'ятнадцять хвилин при 200 градусах.
  28. Потім дістаньте і присипте тертим сиром.
  29. Поверніть ще на п'ять хвилин.

Порада: для ситності додайте в начинку пару слайсів бекону.

Читайте також, як приготувати дієтичну піцу без борошна.

Кращі рецепти приготування піци з тунцем знаходяться тут.

Вдосконалений сендвіч – домашній пиріг з ковбасою і сиром до сніданку. Спробуйте!

Овочевий варіант

Коли піца сповнена овочів, вона не тільки поживна, але ще й дуже корисна. У нас тут не просто піца, а ціла вітамінна бомба: артишоки, моцарелла, солоні огірки, гриби, томати, кабачки, солодкий перець та ін

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
свіжий базилік 1 гілочка
орегано 5 г
артишоки в маслі 1 банку
цукор 5 г
борошно 400 г
моцарелла 250 г
солоні огірки 2 шт.
масло оливи 60 мл
гриби 130 г
спеції за смаком
свіжі дріжджі 15 г
сіль 1 пучку
томати у власному соку 1 банку
кабачок 1 шт.
вода 250 мл
оливки 10 шт.
солодкий перець 1 шт.
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 104 ккал

Як приготувати:

  1. Підігрійте Воду до теплого стану і залийте її в миску.
  2. Покришіть туди дріжджі і додайте цукор.
  3. Ретельно перемішайте і дайте настоятися протягом десяти хвилин.
  4. Коли пройде час, влийте половину масла.
  5. Туди ж — сіль і залишки борошна.
  6. Вимішуйте до однорідності, потім скачайте з тіста кулю.
  7. Покладіть назад у миску, накрийте і відправте в тепле місце на одну годину.
  8. Кабачок промийте і за бажанням очистіть від шкірки.
  9. Наріжте плід кубиками невеликого розміру.
  10. Солодкий перець промийте і виріжте його серцевину.
  11. М'якоть покришіть соломкою.
  12. Гриби очистіть і дрібно порубаєте.
  13. У сковороду налийте залишки масла і прогрійте їх.
  14. Всипте гриби, перець і кабачок.
  15. Тушкуйте, помішуючи, до повної готовності.
  16. Артишоки відкрийте і злийте масло, з'єднайте з овочами.
  17. Дайте начинці повністю охолонути, приправте її за смаком.
  18. Огірки наріжте кільцями однієї товщини.
  19. Духова шафа попередньо увімкніть на 200 градусів, щоб прогрівався.
  20. Обімніть тісто і розділіть на дві частини.
  21. Кожну розкачайте і викладіть у форми.
  22. Зверху розподіліть томати у власному соку.
  23. Далі — обсмажені овочі, орегано, оливки, огірки і тертий сир.
  24. Приберіть в духовку на двадцять хвилин до готовності.
  25. Перед подачею прикрасьте обидві піци листочками свіжого базиліка.

Порада: можна не обсмажувати гриби, а використовувати мариновані.

Рецепт з оливками і мисливськими ковбасками

Ідеальна піца для чоловічій компанії! В ній трохи томатного соусу, мисливські ковбаски, огірки, оливки, салямі і трохи соковитих томатів.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
томатний соус 0,2 л
яйце 1 шт.
рослинна олія 40 мл
сіль 2 дрібку
мисливські ковбаски 5 шт.
борошно 0,2 кг
солоні огірки 4 шт.
оливки 10 шт.
салямі 120 г
сир 0,1 кг
томати 4 шт.
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 182 ккал

Як приготувати:

  1. У ємність розбийте яйце, додайте сіль і масло.
  2. Перемішайте і частинами введіть борошно через сито.
  3. Замісіть м'яке тісто, яке не липне до рук.
  4. Розкачайте його в пласт за розміром форми і відразу перекладіть.
  5. Змастіть томатним соусом з допомогою пензлика.
  6. Ковбаски наріжте кільцями і розподіліть по поверхні піци.
  7. Те ж саме зробіть з огірками і оливками.
  8. Салямі порізати на четвертинки і викладіть зверху.
  9. Томати подрібніть кільцями і розподіліть.
  10. Сир натріть і посипте їм піцу.
  11. Приберіть в духовку на п'ятнадцять хвилин при 180 градусах.
Порада: перед подачею піцу можна посипати свіжою руколою.

Корисні поради

Якщо ви мрієте про пишною піці, то не розгортайте тісто дуже тонко. Потім дайте йому піднятися у формі і тільки тоді викладайте зверху начинку. Але акуратно, щоб не пошкодити ніжну структуру основи.

В якості томатного соусу можна використовувати все, що вам подобається. Це може бути навіть йогурт, сметана, суміш кетчупу та майонезу, подрібнені томати з прянощами і тертим пармезаном, сирний соус і ін.

Піца з солоними огірками – це незвично і дуже смачно. Якщо ви ніколи не пробували таке, обов'язково зробіть це найближчим часом. Вам точно сподобається! Приємного апетиту!

Що ще почитати: