16 май 2019 1 401

Як приготувати пишні оладки з сиром

Приготувати смачні і пишні оладки з сиром на сніданок – не так складно, як це здається на перший погляд. Для цього можна використовувати різні продукти, які тільки можна знайти в холодильнику.

Пишні оладки з сиром на кефірі
Інгредієнти Кількість
цукор - 3 столові ложки
яйця - 2 штуки
борошно - 9 столових ложок
сода - 2 г
сіль - щіпка
сир - 1 склянка
кефір - 200 мілілітрів
масло рослинне - для смаження
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 219 Ккал
Легкість і пористість оладкам надає сир і кефір, тому ці два продукти використовуються досить часто для приготування смачних і швидких сніданків.

Розглянемо рецепт покроково:

  1. У глибокій мисці з'єднати між собою яйця, сіль і цукор, добре збити віночком;
  2. В іншу миску викласти сир, залити її сметаною і добре перемішати;
  3. З'єднати сирну і яєчну масу, додати до неї соду, борошно, замісити тісто і дати йому 30 хвилин постояти;
  4. Випікати оладки на добре розігрітій сковорідці в невеликій кількості олії.

Подавати оладки краще всього зі сметаною, сиропами, варенням.

Рецепт на молоці

Готувати оладки з сиру можна не тільки на кефірі, але і молоці. Вони виходять не такими пишними, але не менш смачними.

Інгредієнти:

  • 1 столова ложка вершкового масла;
  • 0,5 склянки молока;
  • 0,5 склянки борошна;
  • 0,3 кілограма зернистого сиру;
  • цукор – 70 грам;
  • 1 яйце.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 210 ккал.

  1. Яйце збивається з маслом і цукром, потім додається молоко, сир і все вимішується до однорідності;
  2. Додати в молочно-яєчну масу борошно, розмішати і дати 5 хвилин часу, щоб тісто настоялося;
  3. Сковороду з тефлоновим покриттям добре розігріти і посмажити на ній оладки з двох сторін.

Якщо для приготування буде використовуватися звичайна сковорідка, її потрібно буде обов'язково змастити маслом, щоб тісто не пригоріло.

Дріжджові млинці з сиром та ягодами

Якщо є час і бажання порадувати своїх рідних і улюблених людей смачним сніданком, можна приготувати дріжджові млинці з ягодами.

Інгредієнти:

  • 1,5 склянки молока;
  • 300 грам борошна;
  • сухі дріжджі – 2 грами;
  • яйця – 2 штуки;
  • сир – 1 стакан;
  • цукор – 3 столові ложки;
  • сіль;
  • ванільний цукор;
  • 100 грам ягід.

Час приготування: 2 години.

Калорійність на 100 грам: 205 ккал.

Для приготування оладок за цим рецептом можна використовувати будь-які ягоди, в залежності від сезону: полуницю, смородину, вишні, сливи. Крім того, їх можна замінити на інші фрукти, які є в холодильнику.

  1. У тепле молоко всипати дріжджі і невелике кількістю борошна, все перемішати і залишити на півгодини;
  2. Додати в опару яйця, масло, ванільний і звичайний цукор, трохи солі, все перемішати і поставити настоюватися ще 30 хвилин;
  3. Ягоди миють, перебираються, якщо є кісточки – дістаються;
  4. У тісто покласти сир і ягоди, перемішати і поставити ще на 10 хвилин у тепле місце;
  5. Смажити оладки на сковорідці на невеликому вогні з двох сторін.

Під час приготування оладок, потрібно стежити за тим, щоб вони не пригоріли, оскільки готуються вони швидко.

Морквяні млинці на сметані з сиром

Нагодувати маленьких дітей смачним і корисним сніданком не так легко, як це здається на перший погляд. Деякі можуть не любити морква, іншим не по душі сир, але якщо з'єднати ці два продукти і приготувати з них щось смачне, про це ніхто не здогадається.

Інгредієнти:

  • морква – 3 штуки;
  • 0,5 склянки сиру;
  • 3 яйця;
  • цукор – 1 столова ложка;
  • 100 мл сметани;
  • 0,5 склянки борошна.

Час приготування страви: 35 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 207 ккал.

  1. Моркву ретельно миється, чиститься і треться на самій дрібній тертці, яка тільки є в будинку;
  2. Яйця збити з цукром і сметаною, додати в цю масу сир і добре перемішати, потім всипати просіяне борошно, моркву і ще раз вимісити, щоб маса стала однорідною і густий;
  3. Випікати оладки на розігрітій і змащеній маслом сковороді до утворення золотистої скоринки.

В сирі, сметані і моркви міститься безліч корисних мікроелементів та вітамінів, які життєво необхідні дитині для нормального росту і розвитку.

Кабачково-сирні оладки

Оригінальні і незвичайні оладки, приготовані з сиру і кабачка, по достоїнству оцінять всі члени сім'ї.

Інгредієнти:

  • 200 грам сиру;
  • сіль;
  • олія рослинна;
  • 1 маленький кабачок;
  • яйця – 2 штуки.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 189 ккал.

Для приготування оладок, обов'язково потрібно вибирати тільки молоді кабачки, шкурка у яких дуже ніжна і м'яка. Якщо таких овочів не вдалося знайти, з перезрілих овочів необхідно зрізати шкірку і видалити насіння.

  1. Кабачок миється, треться на тертці;
  2. Яйця збиваються з сіллю, до них додається сир і все перемішується;
  3. З'єднати між собою яйця і кабачки, додати борошно і замісити тісто;
  4. Розігріти сковорідку, налити в неї кілька ложок олії і обсмажити на ньому оладки з двох сторін.

Оладки виходять не солодкими, але при цьому не менш смачними. Якщо на сніданок дитина відмовиться від такого ласощі, можна приготувати їх на спеціальних сковородах, у вигляді мордочки тварин. Красиві і незвичайні, подані разом зі сметаною, вони припадуть дітям до душі.

Тісто для пирога без дріжджів — ми підготували цілу добірку рецептів смачних основ для випічки.

Салат з шинки, сиру і огірків — незважаючи на просто набір продуктів, ці рецепти можна використовувати як в будні, так і в свята.

Рецепт фаршу для чебуреків — приготуйте соковиту і ніжну начинку.

Млинці з сиру, яблук і вівсяних пластівців

Вівсяні пластівці і сир – продукти, які часто присутні на столах під час сніданку, але багатьом дітям вони не по душі. Якщо пофантазувати, то завжди можна створити щось таке, що порадує рідних.

Інгредієнти:

  • 1 яйце;
  • 0,2 кілограма сиру;
  • 4 столові ложки борошна;
  • сода;
  • 0,5 склянки гарячої води;
  • 2 столові ложки цукру;
  • 0, 5 склянки вівсяних пластівців;
  • 1 яблуко;
  • 0,5 склянки йогурту;
  • олія рослинна.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 203 ккал.

Для приготування цієї страви краще всього вибирати не кислі, а солодкі яблука, які можна злегка присипати корицею під час приготування, щоб зробити сніданок ще смачніше.

  1. Пластівці залити гарячою водою на 20 хвилин;
  2. Збити віночком яйце з сіллю, цукром, додати до нього сир, йогурт, вмішати вівсянку;
  3. Яблуко помити, видалити у нього шкірку і натерти на тертці;
  4. Додати фруктову масу в тісто, перемішати;
  5. Борошно просіяти, додати соду і вмішати все в тісто;
  6. Смажити оладки на гарячій сковорідці до рум'яного кольору.

Оладки виходять ніжними, з фруктовими нотками. При бажанні, замість яблука можна взяти банан або інший улюблений фрукт.

Корисні поради

Для приготування їжі потрібно використовувати лише свіжий сир білого кольору з легким кремовим відтінком. Якщо у неї жовтуватий колір, від нього краще відмовитися, оскільки це вказує на зіпсованість продукту або його погану якість. У свіжого, натурального продукту запах і смак повинен бути трохи кислуватий, але при цьому не різким.

Щоб урізноманітнити сніданки, можна додавати в тісто ягоди, порізані фрукти, подрібнені овочі. Вони повинні бути хорошої якості, без пошкоджень.

Оладки з сиром можна готувати за різними рецептами, додаючи в тісто молокой, сметану, йогурт, кефір та інші інгредієнти, які зроблять їх ще смачнішими. Щоб урізноманітнити смак, до них можна подавати різні джеми, конфітюри, мед, сиропи, сметану, горіхи.

Щоб тісто вийшло більш однорідним, сир можна розім'яти виделкою або перетерти через сито. Якщо сніданком треба нагодувати дитину, яка не любить цей продукт ні в якому вигляді, його можна перебити з допомогою блендера. Смак залишиться, але по консистенції він буде нагадувати густу сметану.

Що ще почитати: