20 март 2019 1 915

Як приготувати котлети з індичого фаршу

Для приготування котлет використовують філе грудки і стегна. М'ясо з стегна більш жирне, тому котлети будуть соковитими без зайвих добавок. У біле м'ясо грудки треба вмішувати масло або додати обсмажену цибулю. Добре приготувати котлетний фарш з двох видів м'яса індички.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
червоного м'яса - 600 г
білого м'яса - 400 г
лука - 2 середні головки
батона - четвертушка
холодної води - 200 мл
будь борошна - 40 г
спецій - за смаком
свіжої сметани - 200 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 380 Ккал

Щоб вийшла гарна котлетна маса, треба змішати фарш з різних видів м'яса з м'якоттю батона, яйцем і дрібно порубаним луком.

Приготування котлет з індичого фаршу:

Крок 1. З батона зрізати скоринку, а м'якуш опустити в миску з водою;

Крок 2. М'ясо птиці, очищений цибулю нарізати на шматочки, потім подрібнити на м'ясорубці два рази. Додати сіль, поперчити. Руками вимішувати фарш, як звичайне прісне тісто.

Крок 3. М'ясну масу розділити на чотири частини. В долонях відбивати кожну по хвилині.

Крок 4. Віджати батон, розім'яти і додати в м'ясо.

Крок 5. Формувати котлети овальної форми, в борошні трохи обваляти.

Крок 6. Розжарити масло на сковорідці. Не збавляючи вогонь обсмажити котлети до утворення гарної скоринки. Досить півхвилини.

Крок 7. Зменшити вогонь і готувати ще 3 хвилини.

Крок 8. Перевернути котлети і готувати так, зазначено в пунктах 6-7.

Крок 9. Залишити котлети на сковорідці, вогонь пальника мінімальний, час готування від 7 до 15 хвилин в залежності від величини котлети.

Крок 10. Прибрати з плити, можна полити сметаною, припорошити рубаною зеленню.

Як приготувати котлети з курячого і індичого фаршу з кабачками

У цьому рецепті в м'ясо треба ввести дрібно нарізані кабачки. Вони додадуть котлеті легкість і соковитість.

Вам знадобиться:

  • 100 грам кабачків;
  • 0,4 кг індички;
  • 0,3 кг курячого філе;
  • яйце;
  • 30 грамів крупи манної;
  • підігріте молоко – половина склянки;
  • велика голівка цибулі;
  • за смаком лук спеціями.

Час готування загальне: 1 год. Калорійність кожної порції 340 ккал.

Як приготувати:

  1. Кабачок подрібнити, покласти в каструлю з молоком, тушкувати 15 хвилин.
  2. У готовий кабачок всипати манку, перемішати, остудити.
  3. М'ясо індички і курки пропустити через електричну м'ясорубку два рази.
  4. Цибулину почистити і теж пропустити через м'ясорубку.
  5. У широкій мисці з'єднати м'ясо з яйцем, цибулею і кабачком, додати спеції за смаком і добре змішати.
  6. Котлети формувати руками. Щоб м'ясо не прилипало до рукам, змочуйте їх водою.
  7. Можна приготувати на сковороді або на пару.

Дієтичні котлети з індички з висівками

Вівсяні висівки містять багато грубого волокна, використовуючи їх у кулінарії можна досягти значно зниження калорійності страви.

Необхідний набір продуктів:

  • філе індички – 0,5 кг;
  • молоко гаряче – 150 мл;
  • вівсяні висівки – 100 грам;
  • яйце і цибулина – 1 шт;
  • за смаком лук сіллю і перцем.

Витрачений час становитиме 1 годину 20 хвилин. У кожній порції 350 ккал.

Приготування:

  1. З м'яса і цибулі приготувати фарш, приправити його спеціями, додати яєчний жовток. Вимішувати фарш руками до однорідності;
  2. Вівсяні висівки замочити в гарячому молоці, нехай постоять на столі 10 хвилин;
  3. З'єднати м'ясну основу з размягченными висівками, перемішати;
  4. З отриманої маси сформувати котлети круглої форми;
  5. Змастити решітку пароварки олією і укласти на нього котлети, готувати, так як рекомендовано для вашої пароварки.

Котлети з ніжного м'яса птиці з сирною начинкою

Соковиті і смачні котлети вийде, якщо додати в них кілька шматочків сиру. Ними можна нагодувати цілу компанію.

Вам знадобляться продукти:

  • філе індички – 400 грам;
  • сир чеддер — 200 грам;
  • 250 мл гарячого молока;
  • 50 г мелених хлібних сухарів;
  • черстві шматочки хліба.

На приготування котлет потрібен час: 45 хвилин. У кожній порції по 350 ккал.

Як зробити:

Крок 1

Індичку порізати на шматочки, з них приготувати фарш, приправити спеціями.

Цибулю в м'ясо не додавати.

Крок 2

Залити черстві шматочки хліба гарячим молоком. Коли м'якуш розм'якне, злегка віджати його і додати до м'ясній основі, ретельно вимісити.

Крок 3

Шматок сиру нарізати дрібними кубиками або натерти на тертці.

Крок 4

Розділити фарш на частини, скачати з кожної кульку.

Крок 5

З кульок зробити плоскі коржі, в центр кожного покласти сирну начинку;

Крок 6

Заліпити котлети, обваляти в мелених сухарях.

Крок 7

Форму застелити фольгою, змастити її олією.

Крок 8

Викласти котлети, поставити на 35 хвилин у розігріту духову шафу.

М'ясо з овочами в духовці — просте і ситне блюдо, яке можна готувати з будь-якого приводу.

Як приготувати пісну запіканку з грибами читайте в нашій статті.

Смачна випічка з дріжджового тіста — візьміть на замітку найсмачнішу добірку рецептів.

Котлети з індички з манкою

В котлети замість хліба можна додати манну крупу. До такої страви краще підібрати гарнір нейтрального смаку: картопляне пюре або відварний рис.

Продукти:

  • 25 грамів манної крупи;
  • свіже яйце;
  • 500 г індички;
  • 1 невелика цибулина.

Розрахунок часу на готування: від 40 до 60 хвилин. Кожна порція містить 378 ккал.

Приготування:

  1. Традиційним способом приготувати м'ясний фарш, прокрутивши індички з цибулею;
  2. У м'ясо додати за смаком сіль, чорний перець. Руками перемішати, щоб маса стала однорідною;
  3. В м'ясну основу всипати манку, додати яйце і перемішати;
  4. Котлети легше буде формувати, якщо перед приготуванням ви поставите фарш в холодильник;
  5. Отримані масу розділити на рівні частини, з яких зліпити котлети будь-якої форми;
  6. Змастити маслом ємність мультиварки, скласти в неї котлети. У чашу додати води, вибрати режим «на пару», час готування 20 хвилин.

Дієтичний обід

Дієтичні котлетки треба готувати в духовці або в мультиварці на пару, інакше їх корисність зводиться до нуля.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 морквина;
  • 100 грам капусти білоголової;
  • 40 мл холодного молока;
  • за 30 грамів крупи манної і масла вершкового;
  • яйце;
  • готовий фарш з індички – 1 упаковка (500 г);

Загальний час, який доведеться витратити: 35 хвилин. Всього вийде 5 порцій, в кожній по 250 ккал.

Приготування:

Крок 1. Нашаткувати тонкою соломкою овочі (моркву, капусту). Покласти в посуд, влити молоко, додати шматочок масла і згасити.

Крок 2. В приготовані овочі всипати манну крупу, ретельно розмішати, дати охолонути.

Крок 3. Потім додати готовий фарш, яйце, сіль і чорний перець і ще раз вимісити.

Крок 4. Отриману котлетну масу поставити в холодильник на 1 годину.

Крок 5. Вологими руками розділити фарш на рівні коржі, відбити їх у долонях і сформувати круглі котлети. На свій розсуд, можна обваляти котлети в мелених сухарях, але можна і без них обійтися.

Крок 6. Розігрійте духовку, викладіть котлети на деко, змащене рослинним маслом. Випікайте 25 хвилин.

Кулінарні поради

Якщо фарш з м'яса індички вийде сухим, допускається додати в нього рослинне масло, холодне молоко або воду. Замість свіжих овочів можна використовувати заморожену суміш. В цьому випадку процес приготування займе менше часу.

Фарш буде більш еластичним, якщо його скачати в кулю і відбити об стіл. Можна ще трохи відбивати фарш в долонях, під час ліплення. Тільки руки треба обов'язково змочити водою, щоб м'ясо не прилипало.

Пам'ятайте, що куряче яйце робить котлети сухими і щільними. Додавати чи ні – вибір за вами. Замість прокрученного фаршу можна використовувати нарізане дрібними кубиками м'ясо стегна індички.

Рецептів котлет з м'яса індички придумано багато. Фантазія тут безмежна, смачне м'ясо дає можливість приготувати апетитну страву в духовці, мультиварці або на сковороді.

Що ще почитати: