10 июнь 2019 2 974

Як зварити курячий суп-пюре в домашніх умовах

Курячий суп-пюре – блюдо, яке по праву можна вважати збалансованим, легким і дієтичним. Велику користь він надасть людям після операції і перенесли простудне захворювання або кишкову інфекцію.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
грудка куряча у стандартній упаковці - 500 г
зелень - кілька гілочок
картопля - 5 шт.
чорний перець з сіллю - за смаком
цибулина - 1 шт.
масло рослинне - 40 мл
борошно - 2 ст. л.
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 130 Ккал

Готується курячий суп-пюре з картоплею швидко і не передбачає великих фінансових витрат. Єдина умова — наявність блендера.

Поетапний процес підготовки продуктів і приготування супу-пюре:

  1. У грудинки видалити шкірку, залити рідиною і закип'ятити. Зняти пінку, посолити і продовжувати варіння ще чверть години;
  2. По готовності курку викласти. Видалити кісточки, а м'ясо нарізати шматками;
  3. Картоплю можна подрібнити двома способами: брусочками або кубиками. Закинути в бульйон і залишити варитися;
  4. З борошна і цибулі зробити ароматну піджарку;
  5. Слідом за картоплею відправити в бульйон натерту моркву;
  6. Додати куряче м'ясо;
  7. Останньою в бульйон відправити засмажку;
  8. Варити до загустіння близько 15 хвилин. При цьому потрібно періодично помішувати страва;
  9. Поперчити і якщо необхідно додатково посолити;
  10. Зняти з плити і дати супу можливість трохи охолонути;
  11. Далі з допомогою блендера перетворити страва суп-пюре.

Перед подачею готову страву обов'язково прикрасити гілочками зелені. Гарним доповненням до супу стануть смажені часникові грінки або тертий сир. А для заправки краще використовувати жирненьку сметану.

Курячий суп-пюре з вершками

Рецептів цієї страви не злічити. Ось ще один смачний і корисний рецепт з додаванням вершків, які зроблять суп ніжним і м'яким. До речі, цей інгредієнт можна замінити молоком.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • стегенця – 2 шт.;
  • пучок зелені на вибір (кріп або петрушка);
  • цибулина;
  • щіпка меленого перцю;
  • масло – 35 мл;
  • сіль – 5 г;
  • морква;
  • борошно – 15 г;
  • вершки – 40 мл (жирність 33%).

Витрачений час: 50 хвилин.

Калорійність: 177 ккал.

Поетапна технологія процесу:

  1. Курку залити холодною водою (1,5 л) і довести бульйон до кипіння. Зняти пінку. Варити 40 хвилин на мінімальному вогні;
  2. Мук з морквою дрібно нашаткувати і спассировать. Наприкінці ввести муку і перемішати;
  3. З готового бульйону видалити м'ясної інгредієнт. Видалити кісточки, а саме куряче м'ясо прокрутити через м'ясорубку двічі;
  4. Бульйон процідити;
  5. Покласти курячий фарш і овочеву пасеровку;
  6. Перемішати і довести бульйон до кипіння;
  7. Влити вершки, посипати перцем;
  8. Ще 2 хвилини проварити суп і прибрати з плити;
  9. Дати настоятися.

Готове густе страву посипати зеленню. Разом з курячим супом-пюре до столу можна подати сухарики.

Готуємо страву по-французьки

Суп-пюре з курячих грудок з грибами по-французьки відноситься до так званої категорії «страв другого дня», тобто до тих, що стають смачніше на наступний день. Тому бажано після приготування дати супу настоятися протягом 24 годин.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • гриби – 100 г;
  • перець з сіллю;
  • білий хліб – 40 г (вага вказано без кірки);
  • мускатний горіх – щіпка;
  • масло – 30 г;
  • півпучка петрушки;
  • вершки – 0,5 склянки;
  • курячий бульйон – 3 склянки;
  • яйця – 2 шт.;
  • філе курки – 2 шт.

Витрачений час: 40 хвилин.

Калорійність: 85 ккал.

Поетапна технологія процесу:

  1. В половину зазначеного в рецептурі бульйону додати хліб;
  2. Зелень і гриби нарізати;
  3. Філе обсмажити в маслі;
  4. Додати до м'яса гриби, 100 мл бульйону і 10 хвилин варити;
  5. Змішати з хлібом, акуратно ввести жовтки;
  6. Отриманий склад збити блендером і перелити в каструлю;
  7. Влити вершки, бульйон, що залишився, всипати мускатний горіх, посолити і поперчити.

Кекс з яблуками — смачний десерт із фруктами, які роблять випічку ще соковитіше і смачніше.

Як правильно і скільки варити ароматне вишневе варення без кісточок читайте в нашій статті.

Салат з кабачків — смачне блюдо, яке потрібно обов'язково приготувати.

Суп-пюре на курячому бульйоні з сиром і грінками

Страва готується швидко і легко, а результат радує своєю ситні і ніжним смаком.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • картопляні бульби – 0,5 кг;
  • сир – 150 г;
  • середнього розміру цибуля – 2 шт.;
  • грудинка – 0,5 кг;
  • морква – 100 г;
  • грінки з часником.

Витрачений час: 40 хвилин.

Калорійність: 149 ккал.

Поетапна технологія процесу:

  1. У грудинки зрізати кісточки, а м'ясо нарізати шматками;
  2. Залити інгредієнт водою, закип'ятити і зняти, утворилася пінку;
  3. Додати нарізані на четвертинки картоплю, і крупно порубані моркву і цибулю;
  4. Зварити до готовності і зняти з вогню;
  5. Дати страві охолонути;
  6. Збити суп блендером до пюреподібної консистенції.

Суп-пюре на курячому бульйоні готовий! Перед подачею обов'язково посипати страву сиром, прикрасити гілочками зелені, а поруч поставити тарілку з грінками.

Крем-суп з курячої печінки

З печінки можна приготувати не тільки суфле або паштет, але і смачний суп, які сподобається навіть самим маленьким членам сім'ї.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • печінка – 600 г;
  • морква;
  • перець з сіллю;
  • цибуля;
  • борошно – 25 г;
  • за бажанням яйце;
  • вода або бульйон – 1 л;
  • олія для обсмажування;
  • вершки 20% — 150 г;
  • рубана зелень – для подачі.

Витрачений час: 55 хвилин.

Калорійність: 95 ккал.

Як готувати печінковий суп-пюре:

  1. Очищену від плівок печінку промити;
  2. Крупно нарізану цибулину обсмажити до рум'яного кольору в кулінарному жирі;
  3. Слідом додати піджарку терту моркву;
  4. Додати до овочів печінку і тушкувати під закритою кришкою до готовності;
  5. В середині процесу інгредієнти посолити, додати борошно і приправити перцем;
  6. Ввести вершки з бульйоном;
  7. Збити за допомогою блендера;
  8. Поставити на плиту і на цьому етапі потрібно тонкою цівкою ввести збите яйце;
  9. В останній раз закип'ятити і вимкнути вогонь.

Вершки в цьому рецепті можна замінити молоком (400 мл).

Суп з курки з додаванням зеленого горошку

Ще один популярний рецепт курячого супу-пюре з курки, але вже з додаванням горошку. Смак вийде приємним, а зовнішній вигляд дуже цікавим.

Необхідні рецептурні компоненти:

  • філе) – 350 г;
  • картопляні бульби – 3 шт.;
  • вершки 20% жирності – 250 мл;
  • пучок кропу;
  • масло – 20 г;
  • банка зеленого горошку;
  • стебло цибулі порею;
  • борошно – 10 г;
  • моркву.

Витрачений час: 55 хвилин.

Калорійність: 119 ккал.

Поетапна технологія приготування:

  1. Залити в каструлю воду і відварити картоплю разом з куркою, не забуваючи видалити пінку;
  2. Цибуля порей подрібнити, а моркву натерти;
  3. Спочатку на сковороді обсмажити цибулю, слідом додати моркву;
  4. Через 10 хвилин додати борошно і влити вершки, тушкувати до густоти;
  5. Картопля, філе, тушковані у вершках овочі, зелень і зелений горошок збити блендером, додати в бульйон і перемішати.

Курячий крем-суп з рисом

Необхідні рецептурні компоненти:

  • куряче філе – 400 г;
  • морква середнього розміру;
  • ріпчаста цибуля;
  • корінь селери – 2 шт.;
  • олія рослинна або оливкова – 60 г;
  • рис – 40 г;
  • вершки 35% жирності – 65 мл;
  • яйце;
  • півпучка зелені.

Витрачений час: 1 година 30 хвилин.

Калорійність: 175 ккал.

Поетапна технологія приготування:

  1. Відварити філе, а потім подрібнити у блендері;
  2. У курячому бульйоні відварити рис;
  3. Цибулю, селеру і моркву подрібнити за допомогою блендера до стану пюре;
  4. Ввести в бульйон з рисом овочі і м'ясо, приправити;
  5. Акуратно ввести у вершки яйце, перемішати;
  6. Отриману суміш тонким струменем влити в гарячий суп, але при цьому не варити.

Перед подачею перемішати, розлити по тарілках і подавати, попередньо посипавши зеленню.

Поради досвідчених кухарів

  1. Хитрість для рецепту страви з курячою печінкою: якщо під рукою не виявилося блендер (зламався або має слабку потужність), то печінку необхідно протерти через найдрібніше сито і ввести в бульйон. Далі закип'ятити суп. За цей час на рослинному маслі необхідно спассировать борошно і в кінці, практично перед зняттям з плити ввести пасеровку в суп;
  2. Золоте правило введення борошна, щоб не було грудок: якщо немає часу для обжарювання борошна, то вводити її потрібно в холодний бульйон і навпаки;
  3. Завжди заливайте куряче м'ясо холодною водою;
  4. Дегустуючи блюдо, використовуйте ложку виключно з нержавіючої сталі. Столові прибори зі срібла, дерева або мельхіору спотворюють і маскують справжній смак;
  5. Хороший суп потребує великої, а не дрібної солі;
  6. Для курячого супу-пюре використовуйте свіжу, а не заморожену тушку;
  7. Якщо при приготуванні страви використовуються суміш заморожених овочів, то вводити їх необхідно за 15 хвилин до закінчення теплової обробки;
  8. Щоб тепло від вогню розподілялося рівномірно, для приготування бажано використовувати кухонний посуд із товстим дном;
  9. Щоб смакові якості супу-пюре були особливо багаті, варіть м'ясної інгредієнт разом з кістками, а по готовності видаліть останні;
  10. Для ніжного смаку важлива курочка. В ідеалі це повинна бути молоденька тушка вагою не більше 2 кг

Приємного апетиту!

Що ще почитати: