Як приготувати ситний суп-пюре з курки
Супи-пюре – це ситний, ніжний легкий обід або вечерю. Дієтичне м'ясо курки легко подрібнюється і вбирає в себе соки інших продуктів, тому смак у поданих страв ідеально збалансований. Це варто приготувати!
З приводу калорійності переживати не варто, так як далеко не кожен подібний суп йдуть вершки або сир. Ці продукти додають м'якість і колір страви, але і без них виходить дуже смачно.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цибулин - | 1 шт. |
курячого бульйону - | 2 л |
моркви - | 1 шт. |
спецій - | за смаком |
сухариків - | 70 г |
часнику - | 1 головка |
курки - | 250 г |
сиру «Філадельфія» - | 175 г |
картоплин - | 3 шт. |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 58 Ккал |
Цей суп схожий на звичайний курячий з додаванням овочів. Але вершковий сир перетворює його в бомбу смаку!
Як приготувати:
- У наваристому курячому бульйоні потрібно зварити м'ясо. Для цього його досить прокип'ятити хвилин двадцять, а потім дати трохи охолонути і порізати на шматочки або руками розібрати на волокна.
- Дрібно порубати лук без лушпиння і обсмажити його на сковороді хвилини три.
- Моркву порізати або натерти і додати до цибулі. Сюди ж покласти січені зубці часнику. Готувати ще чотири хвилини, час від часу заважати.
- Очищену від шкірки картоплю нашаткувати кубиками середнього розміру і покласти в бульйон.
- Через десять хвилин додати до неї розібране м'ясо, зажарку і сир. Все розмішати і приправити.
- Перелити в миску, дати злегка охолонути, потім збити блендером і вилити в каструлю. Подавати можна відразу, а можна ще трохи прогріти.
- Зверху кожному в тарілку додати сухарики, бажано зі смаком часнику.
Суп-пюре з гарбуза з куркою
Яскравий колір цієї страви заряджає організм не тільки гарним настроєм, але і порцією вітамінів!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
олії оливи | 30 мл |
стегенець | 2 шт. |
спецій | за смаком |
гарбуза | 0,2 кг |
картоплин | 4 шт. |
моркви | 1 шт. |
бекону | 4 смужки |
цибулин | 1 шт. |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 148 ккал |
Як приготувати:
- М'ясо промити, а потім відварити до повної готовності. У воду додати спеції. Після цього дати трохи охолонути і зняти м'ясо з кісток. Порізати крупно.
- Моркву потрібно порізати на шматочки.
- Очищену від насіння та шкірки гарбуз теж нарізати.
- Картоплю слід порубати кубиками. Разом з гарбузом і морквою відварити в злегка підсоленій воді. Потім пюрировать блендером.
- Подрібнену цибулю обсмажити на олії оливи до рум'яного кольору.
- Бекон порізати дрібними кубиками і трохи підсушити на сухій сковороді.
- В овочеве пюре підлити курячий бульйон, перешкодити, прогріти.
- Розлити по тарілках, потім в кожну з них покласти трохи м'яса, цибулі і бекону.
Порада: прикрасити суп можна обсмаженими насінням гарбуза або кунжуту.
Гороховий суп-пюре
Горохові супи відмінно зігрівають і живлять, вони знайомі всім з дитинства. Але і їх можна приготувати по-новому!
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
борошна | 20 г |
курки | 250 г |
молоко | 250 мл |
картоплин | 3 шт. |
води | 1,5 л |
цибулин | 1 шт. |
кропу | 1 пучок |
моркви | 1 шт. |
спецій | за смаком |
горошку консервованого | 1 банку |
олії соняшникової | 30 мл |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 124 ккал |
Як приготувати:
- Закип'ятити вказану кількість води і покласти сюди вимиту курку. Варити її приблизно півгодини. З частин туші можна взяти ноги або крила.
- У цей час порізати кубиками картоплю і покласти її в бульйон.
- Через п'ятнадцять хвилин витягнути курку і відокремити м'ясо, покласти в чашу блендера разом з картоплею. Влити вже проціджений бульйон і все перебити в пюре.
- Повернути назад в каструлю, приправити і прокип'ятити ще десять хвилин на несильному вогні.
- Витягти з банки горошок і подрібнити його заглибним блендером, при цьому рідина використовувати не потрібно.
- Додати горохове пюре до решти продуктів і варити ще п'ять хвилин.
- На олії потрібно обсмажити подрібнені цибулю з морквою і потім вмішати їх в суп.
- Варити ще хвилини три, а потім подавати. Кріп порубати і посипати зверху кожному в тарілку.
Порада: на свято подавати такий суп можна в порційних глиняних горщиках.
Приготування з плавленим сиром і куркою
Досить простий рецепт поживного супу з насиченим сирним смаком.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
моркви | 1 шт. |
філе курячого | 0,5 кг |
сиру плавленого | 0,5 кг |
спецій | за смаком |
цибулин | 3 шт. |
картоплі | 0,4 кг |
Час приготування: 55 хвилин | Калорійність на 100 грам: 188 ккал |
Як приготувати:
- Набрати в невелику каструлю води і дочекатися закипання. Покласти сюди підготовлене куряче філе і варити його хвилин п'ятнадцять. Якщо зверху з'явиться пінка, її слід прибрати ложкою.
- Потім м'ясо потрібно дістати, а сам бульйон і приправити. Порізати філе невеликими шматочками.
- Очистити овочі від шкірки. Цибулю подрібнити, моркву натерти, порізати шматочками картоплю.
- Знову закип'ятити бульйон курячий і покласти картоплю сюди.
- В олії потрібно обсмажити цибулю з морквою, в кінці злегка приправити. Отриману засмажку додати в бульйон.
- Потім покласти сюди м'ясо і варити все разом ще хвилин сім, не більше.
- Натерти сир і вмішати його в суп. Він повинен повністю розчинитися, колір супу зміниться.
- Збити все блендером в пюре і подавати до столу з зеленню і грінками.
Порада: кілька шматочків м'яса можна залишити цілими, щоб вони красиво виглядали у світлій однорідної рідини.
Рецепт з додаванням овочів і вершків
Цибуля надає соковитості будь-якої страви, а в цьому рецепті його відразу кілька видів! Виходить дуже цікавий присмак і красивий колір.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
води | 1 л |
цибулин | 0,5 шт. |
вершків 22% | 240 мл |
цибулі-порею | 70 г |
лука червоного | 40 г |
картоплин | 2 шт. |
олії оливи | 40 мл |
філе курячого | 1 шт. |
спецій | за смаком |
капусти цвітної | 0,1 кг |
томатної пасти | 20 г |
селери | 0,1 кг |
Час приготування: 45 хвилин | Калорійність на 100 грам: 63 ккал |
Як приготувати:
- Всі три види цибулі і селеру дрібно порубати. Їх потрібно до м'якості обсмажити на оливковій олії. Це займає не більше п'яти хвилин.
- Поділити частина цвітної капусти на маленькі суцвіття.
- Середніми за розміром нашаткувати кубиками очищену картоплю.
- До м'якого цибулі додати капусту. Перешкодити і викласти картоплю. Готувати чотири хвилини.
- Нарізати невеликими шматочками вимите філе і відправити його до овочів. Залити всі продукти водою.
- Закип'ятити і приправити.
- Зменшити вогонь до мінімуму, накрити суп кришкою і залишити його нудитися на півгодини.
- Потім вмішати сюди одночасно томатну пасту і вершки. Прогріти, але не кип'ятити, протягом п'яти хвилин.
- Збити інгредієнти заглибним блендером і подавати до столу. В якості прикраси можна використовувати оливкову олію, мелену паприку і зелень.
Порада: томатна паста легко замінюється одним помідором без шкірки. Цей інгредієнт потрібен більше для кольору, ніж для смаку.
Обов'язково приготуйте гарячий томатний суп-пюре з італійськими рецептами. Це блюдо відрізняється простотою приготування і вишуканим смаком.
Тут рецепт супу-пюре з печериць з вершками з порадами досвідчених кухарів.
Дізнайтеся рецепт незвичайного салату «Курка під кайфом» для святкового столу.
З додаванням брокколі
Навіть з мінімумом інгредієнтів можна швидко зварити оригінальний обід.
ІНГРЕДІЄНТИ | КІЛЬКІСТЬ |
---|---|
цибулі-порею | 150 г |
броколі | 0,4 кг |
спецій | за смаком |
філе курячого | 0,3 кг |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 грам: 97 ккал |
Як приготувати:
- Вимите і обсушенное філе нарізати невеликими шматочками.
- Нашаткувати кільцями цибулю-порей.
- Двома літрами води залити в каструлі м'ясо і варити його протягом двадцяти хвилин.
- Після цього в отриманий бульйон додати порей.
- Броколі розібрати на суцвіття і теж додати в каструлю.
- Варити ще хвилин десять, потім приправити.
- Інгредієнти подрібнити блендером і відразу ж подавати до столу.
Корисні поради
Якщо хочеться, щоб м'ясо вийшло смачніше, його потрібно приправити на початку закипання. Це вплине на прозорість бульйону, але так як він пізніше все одно перетвориться в пюре, за це можна не переживати. Головне – вчасно зняти пінку.
Для максимально ніжної консистенції продукти можна не тільки пюрировать, але й потім перетерти через сито. В такому випадку не варто готувати суп занадто рідким, навпаки, він вийде набагато цікавіше, якщо буде мати густу консистенцію. Додатково можна загущатися жирними вершками.
Легкі та яскраві крем-супи дуже корисні для організму, тому потрібно готувати їх частіше. Це досить просто, а ще і дуже смачно! Приємного апетиту!