26 июнь 2019 3 012

Як приготувати ситний суп-пюре з курки

Супи-пюре – це ситний, ніжний легкий обід або вечерю. Дієтичне м'ясо курки легко подрібнюється і вбирає в себе соки інших продуктів, тому смак у поданих страв ідеально збалансований. Це варто приготувати!

З приводу калорійності переживати не варто, так як далеко не кожен подібний суп йдуть вершки або сир. Ці продукти додають м'якість і колір страви, але і без них виходить дуже смачно.

Сирний суп-пюре з куркою та картоплею
Інгредієнти Кількість
цибулин - 1 шт.
курячого бульйону - 2 л
моркви - 1 шт.
спецій - за смаком
сухариків - 70 г
часнику - 1 головка
курки - 250 г
сиру «Філадельфія» - 175 г
картоплин - 3 шт.
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 58 Ккал

Цей суп схожий на звичайний курячий з додаванням овочів. Але вершковий сир перетворює його в бомбу смаку!

Як приготувати:

  1. У наваристому курячому бульйоні потрібно зварити м'ясо. Для цього його досить прокип'ятити хвилин двадцять, а потім дати трохи охолонути і порізати на шматочки або руками розібрати на волокна.
  2. Дрібно порубати лук без лушпиння і обсмажити його на сковороді хвилини три.
  3. Моркву порізати або натерти і додати до цибулі. Сюди ж покласти січені зубці часнику. Готувати ще чотири хвилини, час від часу заважати.
  4. Очищену від шкірки картоплю нашаткувати кубиками середнього розміру і покласти в бульйон.
  5. Через десять хвилин додати до неї розібране м'ясо, зажарку і сир. Все розмішати і приправити.
  6. Перелити в миску, дати злегка охолонути, потім збити блендером і вилити в каструлю. Подавати можна відразу, а можна ще трохи прогріти.
  7. Зверху кожному в тарілку додати сухарики, бажано зі смаком часнику.
Порада: сухарики можна придбати з будь-яким смаком, а можна зробити самостійно: їх досить просто обсмажити зі спеціями або пряними травами.

Суп-пюре з гарбуза з куркою

Яскравий колір цієї страви заряджає організм не тільки гарним настроєм, але і порцією вітамінів!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
олії оливи 30 мл
стегенець 2 шт.
спецій за смаком
гарбуза 0,2 кг
картоплин 4 шт.
моркви 1 шт.
бекону 4 смужки
цибулин 1 шт.
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 148 ккал

Як приготувати:

  1. М'ясо промити, а потім відварити до повної готовності. У воду додати спеції. Після цього дати трохи охолонути і зняти м'ясо з кісток. Порізати крупно.
  2. Моркву потрібно порізати на шматочки.
  3. Очищену від насіння та шкірки гарбуз теж нарізати.
  4. Картоплю слід порубати кубиками. Разом з гарбузом і морквою відварити в злегка підсоленій воді. Потім пюрировать блендером.
  5. Подрібнену цибулю обсмажити на олії оливи до рум'яного кольору.
  6. Бекон порізати дрібними кубиками і трохи підсушити на сухій сковороді.
  7. В овочеве пюре підлити курячий бульйон, перешкодити, прогріти.
  8. Розлити по тарілках, потім в кожну з них покласти трохи м'яса, цибулі і бекону.

Порада: прикрасити суп можна обсмаженими насінням гарбуза або кунжуту.

Гороховий суп-пюре

Горохові супи відмінно зігрівають і живлять, вони знайомі всім з дитинства. Але і їх можна приготувати по-новому!

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
борошна 20 г
курки 250 г
молоко 250 мл
картоплин 3 шт.
води 1,5 л
цибулин 1 шт.
кропу 1 пучок
моркви 1 шт.
спецій за смаком
горошку консервованого 1 банку
олії соняшникової 30 мл
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 124 ккал

Як приготувати:

  1. Закип'ятити вказану кількість води і покласти сюди вимиту курку. Варити її приблизно півгодини. З частин туші можна взяти ноги або крила.
  2. У цей час порізати кубиками картоплю і покласти її в бульйон.
  3. Через п'ятнадцять хвилин витягнути курку і відокремити м'ясо, покласти в чашу блендера разом з картоплею. Влити вже проціджений бульйон і все перебити в пюре.
  4. Повернути назад в каструлю, приправити і прокип'ятити ще десять хвилин на несильному вогні.
  5. Витягти з банки горошок і подрібнити його заглибним блендером, при цьому рідина використовувати не потрібно.
  6. Додати горохове пюре до решти продуктів і варити ще п'ять хвилин.
  7. На олії потрібно обсмажити подрібнені цибулю з морквою і потім вмішати їх в суп.
  8. Варити ще хвилини три, а потім подавати. Кріп порубати і посипати зверху кожному в тарілку.

Порада: на свято подавати такий суп можна в порційних глиняних горщиках.

Приготування з плавленим сиром і куркою

Досить простий рецепт поживного супу з насиченим сирним смаком.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 1 шт.
філе курячого 0,5 кг
сиру плавленого 0,5 кг
спецій за смаком
цибулин 3 шт.
картоплі 0,4 кг
Час приготування: 55 хвилин Калорійність на 100 грам: 188 ккал

Як приготувати:

  1. Набрати в невелику каструлю води і дочекатися закипання. Покласти сюди підготовлене куряче філе і варити його хвилин п'ятнадцять. Якщо зверху з'явиться пінка, її слід прибрати ложкою.
  2. Потім м'ясо потрібно дістати, а сам бульйон і приправити. Порізати філе невеликими шматочками.
  3. Очистити овочі від шкірки. Цибулю подрібнити, моркву натерти, порізати шматочками картоплю.
  4. Знову закип'ятити бульйон курячий і покласти картоплю сюди.
  5. В олії потрібно обсмажити цибулю з морквою, в кінці злегка приправити. Отриману засмажку додати в бульйон.
  6. Потім покласти сюди м'ясо і варити все разом ще хвилин сім, не більше.
  7. Натерти сир і вмішати його в суп. Він повинен повністю розчинитися, колір супу зміниться.
  8. Збити все блендером в пюре і подавати до столу з зеленню і грінками.

Порада: кілька шматочків м'яса можна залишити цілими, щоб вони красиво виглядали у світлій однорідної рідини.

Рецепт з додаванням овочів і вершків

Цибуля надає соковитості будь-якої страви, а в цьому рецепті його відразу кілька видів! Виходить дуже цікавий присмак і красивий колір.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
води 1 л
цибулин 0,5 шт.
вершків 22% 240 мл
цибулі-порею 70 г
лука червоного 40 г
картоплин 2 шт.
олії оливи 40 мл
філе курячого 1 шт.
спецій за смаком
капусти цвітної 0,1 кг
томатної пасти 20 г
селери 0,1 кг
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 63 ккал

Як приготувати:

  1. Всі три види цибулі і селеру дрібно порубати. Їх потрібно до м'якості обсмажити на оливковій олії. Це займає не більше п'яти хвилин.
  2. Поділити частина цвітної капусти на маленькі суцвіття.
  3. Середніми за розміром нашаткувати кубиками очищену картоплю.
  4. До м'якого цибулі додати капусту. Перешкодити і викласти картоплю. Готувати чотири хвилини.
  5. Нарізати невеликими шматочками вимите філе і відправити його до овочів. Залити всі продукти водою.
  6. Закип'ятити і приправити.
  7. Зменшити вогонь до мінімуму, накрити суп кришкою і залишити його нудитися на півгодини.
  8. Потім вмішати сюди одночасно томатну пасту і вершки. Прогріти, але не кип'ятити, протягом п'яти хвилин.
  9. Збити інгредієнти заглибним блендером і подавати до столу. В якості прикраси можна використовувати оливкову олію, мелену паприку і зелень.

Порада: томатна паста легко замінюється одним помідором без шкірки. Цей інгредієнт потрібен більше для кольору, ніж для смаку.

Обов'язково приготуйте гарячий томатний суп-пюре з італійськими рецептами. Це блюдо відрізняється простотою приготування і вишуканим смаком.

Тут рецепт супу-пюре з печериць з вершками з порадами досвідчених кухарів.

Дізнайтеся рецепт незвичайного салату «Курка під кайфом» для святкового столу.

З додаванням брокколі

Навіть з мінімумом інгредієнтів можна швидко зварити оригінальний обід.

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
цибулі-порею 150 г
броколі 0,4 кг
спецій за смаком
філе курячого 0,3 кг
Час приготування: 35 хвилин Калорійність на 100 грам: 97 ккал

Як приготувати:

  1. Вимите і обсушенное філе нарізати невеликими шматочками.
  2. Нашаткувати кільцями цибулю-порей.
  3. Двома літрами води залити в каструлі м'ясо і варити його протягом двадцяти хвилин.
  4. Після цього в отриманий бульйон додати порей.
  5. Броколі розібрати на суцвіття і теж додати в каструлю.
  6. Варити ще хвилин десять, потім приправити.
  7. Інгредієнти подрібнити блендером і відразу ж подавати до столу.
Порада: для ситності можна додати в кожну тарілку трохи тертого пармезану.

Корисні поради

Якщо хочеться, щоб м'ясо вийшло смачніше, його потрібно приправити на початку закипання. Це вплине на прозорість бульйону, але так як він пізніше все одно перетвориться в пюре, за це можна не переживати. Головне – вчасно зняти пінку.

Для максимально ніжної консистенції продукти можна не тільки пюрировать, але й потім перетерти через сито. В такому випадку не варто готувати суп занадто рідким, навпаки, він вийде набагато цікавіше, якщо буде мати густу консистенцію. Додатково можна загущатися жирними вершками.

Легкі та яскраві крем-супи дуже корисні для організму, тому потрібно готувати їх частіше. Це досить просто, а ще і дуже смачно! Приємного апетиту!

Що ще почитати: