13 май 2019 7 056

Домашні заготовки салатів з болгарського перцю на зиму

Солодкий перець – один з найчастіших гостей на столі у кожної господині. З цього овоча можна приготувати безліч різних заготовок і смачних салатів. Вибравши хороші, стиглі і солодкі овочі, а також правильно їх приготувавши, жінки можуть радувати своїх рідних смачними заготовками круглий рік.

Салат з болгарського перцю на зиму
Інгредієнти Кількість
перець солодкий - 3 кілограми
цибуля дрібний - 15 штук
кислота лимонна - 5 грам
чорний і запашний перець - по 5 горошин
селера - 1 корінь
насіння гірчиці - 1 чайна ложка
вода - 1 літр
оцет - 1 склянка
сіль - 10 грам
цукор - 25 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 30 Ккал

Приготувати смачні і незвичайні заготовки з солодкого болгарського перцю на зиму не так складно, як це здається на перший погляд. З простих овочів, які є на грядці у будь-якої господині, можна приготувати дійсно корисні і смачні салати.

Якщо власного городу немає, то овочі можна легко купити в магазині, оскільки в сезон вони стоять зовсім недорого.

Для приготування салату на зиму, краще всього використовувати великий, спілий і м'ясистий перець. Він набагато смачніше і ніжніше в заготовках, ніж маленький.

  1. Перець ретельно миється, з нього зрізують черешки, видаляють насіння, все добре промивається і нарізати невеликими смужками;
  2. Селера чиститься, миється, нарізане скибочками товщиною в 1 сантиметр;
  3. Вода наливається в каструлю, додається цукор, сіль, оцет і доводиться до кипіння;
  4. Покласти селеру у воду і варити його до готовності, поки він не стане м'яким;
  5. Цибулю порізати півкільцями і розкласти його по банкам разом з перцем, селерою, потім додати в кожну банку горошини перцю, лимонну кислоту, насіння гірчиці і залити все маринадом, в якому варився селера;
  6. Стерилізувати 0,5 літрові банки 30 хвилин.

Такий салат з болгарського перцю на зиму виходить смачним і оригінальним. Подавати краще всього до гарнірів, а також м'яса.

Салат із солодким перцем і помідорами

З простих і доступних овочів завжди можна приготувати смачну заготівлю на зиму. Цей салатик виходить смачним, соковитим, крім того, в ньому міститься багато корисних вітамінів навіть після термічної обробки.

Інгредієнти:

  • перець – 2 кілограми;
  • 2 зубчики часнику;
  • 1 кілограм помідорів;
  • 0,3 кг цибулі;
  • сіль – 50 грам;
  • 0,5 склянки олії соняшникової;
  • 2 столові ложки оцту.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 30 ккал.

Для приготування салату за цим рецептом, краще всього вибирати солодкі, стиглі, м'ясисті помідори. Якщо в сім'ї люблять гострі страви, можна додати трохи гіркого перцю.

  1. Помідори миють, перекручуються на м'ясорубці, щоб вийшло 800 мілілітрів соку;
  2. Перець добре вимити, видалити всі непотрібні частини і порізати невеликими смужками;
  3. Цибулю нарізати півкільцями;
  4. Всі овочі перекласти в каструльку, посолити, додати цукор, все добре перемішати і готувати на невеликому вогні 20 хвилин;
  5. Коли всі овочі будуть майже готові, до них додати дрібно порізаний часник, оцет, масло і прокип'ятити ще 5 хвилин;
  6. Перекласти заготовку по банках, закатати, укутати.

Салат виходить надзвичайно смачною. Якщо хочеться чого-то погостріше, частина солодкого перцю можна замінити сортом «ратунда».

Баклажани по-грузинськи — це гостреньке, пряна страва, яка стає хітом на зимовому бенкеті.

Як приготувати класичний фалафель з нуту читайте в нашій статті.

Візьміть на замітку рецепт морської капусти на зиму.

Салат з капустою і перчиками

Смачний, корисний, багатий на вітаміни салат дуже легко і швидко може приготувати кожна господиня. Продукти для його приготування дуже прості і доступні за ціною, але смак заготовки сподобається як дорослим, так і дітям, особливо в зимовий час.

Інгредієнти:

  • капуста білокачанна – 2 кілограми;
  • перець – 4 штуки;
  • 4 моркви;
  • оцет – 1 склянка;
  • сіль – 50 грам;
  • цукор – 240 грам;
  • 200 мілілітрів води;
  • олія соняшникова – 0,4 літра;
  • перець запашний горошком.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 30 ккал.

  1. Капуста ретельно миється, з неї видаляються погані листочки і з допомогою ножа з тонким лезом дрібно шинкуется;
  2. Перець добре вимивається, ріжеться соломкою, моркву треться на великій тертці, все змішується з капустою, добре перемішується;
  3. До овочів додається перець горошком, цукор, сіль, ще раз добре змішалась і салат щільно розкладається по банкам;
  4. Воду налити в сотейник, довести до кипіння, влити оцет, олію, витримати на вогні хвилину і розлити маринад по банках;
  5. Пів-літрові банки поставити в ємність з гарячою водою і стерилізувати їх 15 хвилин, потім закатати.

Салат з овочів – ідеальна закуска, яку у разі необхідності можна швидко відкрити і поставити на стіл. Квашена капуста корисна, але якщо дуже великий урожай, то раціон в зимовий час можна урізноманітнити такими заготовками.

Салат з перцю, яблук

Приготувати смачний і незвичайний салат на зиму, не так складно, як це здається на перший погляд. Все, що потрібно для такої заготовки – кисло-солодкі яблука і соковитий, стиглий перець.

Інгредієнти:

  • перець – 2 кілограми;
  • яблука -1 кілограм ;
  • 1 кілограм цибулі;
  • мед – 3 столові ложки;
  • сіль – 25 грам;
  • 0,5 склянки олії;
  • оцет – 65 мл.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 30 ккал.

Для приготування салату можна використовувати яблука різних сортів, але смачніше всього він виходить з кисло-солодкими. Якщо взяти солодкі яблука, заготовка буде вже не такою смачною.

  1. Болгарський перець миється, з нього видаляються насіння, потім нарізати соломкою;
  2. Лук ріжеться півкільцями;
  3. З яблук зрізати шкірка, видаляється серцевина, потім вони ріжуться маленькими шматочками;
  4. У каструлю викласти овочі, мед, сіль, масло і все добре перемішують і залишають на годину, щоб овочі пустили сік;
  5. Каструля накривається кришкою і ставиться на невеликий вогонь, поки вміст не закипить, потім готується 15 хвилин і за пару хвилин до кінця додати оцет, добре перемішати;
  6. Розкласти заготовку по стерильним банкам, закрутити, укутати ковдрою на добу.

Найкраще смак такого салату розкривається в поєднанні з картопляним пюре, запеченими реберцями. Мед надає заготовці солодкуватий і незвичайний смак, але при цьому не домінує.

Корисні поради

З перцю можна приготувати безліч заготовок на зиму. Він ідеально поєднується з морквою, цибулею, капустою, помідорами, яблуками. Найчастіше, інгредієнти ріжуться соломкою або невеликими кубиками, щоб було зручніше подавати на стіл.

Для салату краще всього вибирати тільки стиглі, м'ясисті і соковиті овочі. Якщо взяти недозрілі, присмак заготовки буде трохи гірким і це зіпсує її. Маленькі плоди з тонкою шкіркою для заготівлі не годяться.

Щоб салати з болгарським перцем на зиму були не тільки смачними, але і мали привабливий зовнішній вигляд, для консервації краще використовувати тільки жовті і червоні сорти.

Що ще почитати: