Домашні заготовки салатів з болгарського перцю на зиму
Солодкий перець – один з найчастіших гостей на столі у кожної господині. З цього овоча можна приготувати безліч різних заготовок і смачних салатів. Вибравши хороші, стиглі і солодкі овочі, а також правильно їх приготувавши, жінки можуть радувати своїх рідних смачними заготовками круглий рік.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перець солодкий - | 3 кілограми |
цибуля дрібний - | 15 штук |
кислота лимонна - | 5 грам |
чорний і запашний перець - | по 5 горошин |
селера - | 1 корінь |
насіння гірчиці - | 1 чайна ложка |
вода - | 1 літр |
оцет - | 1 склянка |
сіль - | 10 грам |
цукор - | 25 грам |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 30 Ккал |
Приготувати смачні і незвичайні заготовки з солодкого болгарського перцю на зиму не так складно, як це здається на перший погляд. З простих овочів, які є на грядці у будь-якої господині, можна приготувати дійсно корисні і смачні салати.
Якщо власного городу немає, то овочі можна легко купити в магазині, оскільки в сезон вони стоять зовсім недорого.
Для приготування салату на зиму, краще всього використовувати великий, спілий і м'ясистий перець. Він набагато смачніше і ніжніше в заготовках, ніж маленький.
- Перець ретельно миється, з нього зрізують черешки, видаляють насіння, все добре промивається і нарізати невеликими смужками;
- Селера чиститься, миється, нарізане скибочками товщиною в 1 сантиметр;
- Вода наливається в каструлю, додається цукор, сіль, оцет і доводиться до кипіння;
- Покласти селеру у воду і варити його до готовності, поки він не стане м'яким;
- Цибулю порізати півкільцями і розкласти його по банкам разом з перцем, селерою, потім додати в кожну банку горошини перцю, лимонну кислоту, насіння гірчиці і залити все маринадом, в якому варився селера;
- Стерилізувати 0,5 літрові банки 30 хвилин.
Такий салат з болгарського перцю на зиму виходить смачним і оригінальним. Подавати краще всього до гарнірів, а також м'яса.
Салат із солодким перцем і помідорами
З простих і доступних овочів завжди можна приготувати смачну заготівлю на зиму. Цей салатик виходить смачним, соковитим, крім того, в ньому міститься багато корисних вітамінів навіть після термічної обробки.
Інгредієнти:
- перець – 2 кілограми;
- 2 зубчики часнику;
- 1 кілограм помідорів;
- 0,3 кг цибулі;
- сіль – 50 грам;
- 0,5 склянки олії соняшникової;
- 2 столові ложки оцту.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 30 ккал.
Для приготування салату за цим рецептом, краще всього вибирати солодкі, стиглі, м'ясисті помідори. Якщо в сім'ї люблять гострі страви, можна додати трохи гіркого перцю.
- Помідори миють, перекручуються на м'ясорубці, щоб вийшло 800 мілілітрів соку;
- Перець добре вимити, видалити всі непотрібні частини і порізати невеликими смужками;
- Цибулю нарізати півкільцями;
- Всі овочі перекласти в каструльку, посолити, додати цукор, все добре перемішати і готувати на невеликому вогні 20 хвилин;
- Коли всі овочі будуть майже готові, до них додати дрібно порізаний часник, оцет, масло і прокип'ятити ще 5 хвилин;
- Перекласти заготовку по банках, закатати, укутати.
Салат виходить надзвичайно смачною. Якщо хочеться чого-то погостріше, частина солодкого перцю можна замінити сортом «ратунда».
Баклажани по-грузинськи — це гостреньке, пряна страва, яка стає хітом на зимовому бенкеті.
Як приготувати класичний фалафель з нуту читайте в нашій статті.
Візьміть на замітку рецепт морської капусти на зиму.
Салат з капустою і перчиками
Смачний, корисний, багатий на вітаміни салат дуже легко і швидко може приготувати кожна господиня. Продукти для його приготування дуже прості і доступні за ціною, але смак заготовки сподобається як дорослим, так і дітям, особливо в зимовий час.
Інгредієнти:
- капуста білокачанна – 2 кілограми;
- перець – 4 штуки;
- 4 моркви;
- оцет – 1 склянка;
- сіль – 50 грам;
- цукор – 240 грам;
- 200 мілілітрів води;
- олія соняшникова – 0,4 літра;
- перець запашний горошком.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 30 ккал.
- Капуста ретельно миється, з неї видаляються погані листочки і з допомогою ножа з тонким лезом дрібно шинкуется;
- Перець добре вимивається, ріжеться соломкою, моркву треться на великій тертці, все змішується з капустою, добре перемішується;
- До овочів додається перець горошком, цукор, сіль, ще раз добре змішалась і салат щільно розкладається по банкам;
- Воду налити в сотейник, довести до кипіння, влити оцет, олію, витримати на вогні хвилину і розлити маринад по банках;
- Пів-літрові банки поставити в ємність з гарячою водою і стерилізувати їх 15 хвилин, потім закатати.
Салат з овочів – ідеальна закуска, яку у разі необхідності можна швидко відкрити і поставити на стіл. Квашена капуста корисна, але якщо дуже великий урожай, то раціон в зимовий час можна урізноманітнити такими заготовками.
Салат з перцю, яблук
Приготувати смачний і незвичайний салат на зиму, не так складно, як це здається на перший погляд. Все, що потрібно для такої заготовки – кисло-солодкі яблука і соковитий, стиглий перець.
Інгредієнти:
- перець – 2 кілограми;
- яблука -1 кілограм ;
- 1 кілограм цибулі;
- мед – 3 столові ложки;
- сіль – 25 грам;
- 0,5 склянки олії;
- оцет – 65 мл.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 30 ккал.
Для приготування салату можна використовувати яблука різних сортів, але смачніше всього він виходить з кисло-солодкими. Якщо взяти солодкі яблука, заготовка буде вже не такою смачною.
- Болгарський перець миється, з нього видаляються насіння, потім нарізати соломкою;
- Лук ріжеться півкільцями;
- З яблук зрізати шкірка, видаляється серцевина, потім вони ріжуться маленькими шматочками;
- У каструлю викласти овочі, мед, сіль, масло і все добре перемішують і залишають на годину, щоб овочі пустили сік;
- Каструля накривається кришкою і ставиться на невеликий вогонь, поки вміст не закипить, потім готується 15 хвилин і за пару хвилин до кінця додати оцет, добре перемішати;
- Розкласти заготовку по стерильним банкам, закрутити, укутати ковдрою на добу.
Найкраще смак такого салату розкривається в поєднанні з картопляним пюре, запеченими реберцями. Мед надає заготовці солодкуватий і незвичайний смак, але при цьому не домінує.
Корисні поради
З перцю можна приготувати безліч заготовок на зиму. Він ідеально поєднується з морквою, цибулею, капустою, помідорами, яблуками. Найчастіше, інгредієнти ріжуться соломкою або невеликими кубиками, щоб було зручніше подавати на стіл.
Для салату краще всього вибирати тільки стиглі, м'ясисті і соковиті овочі. Якщо взяти недозрілі, присмак заготовки буде трохи гірким і це зіпсує її. Маленькі плоди з тонкою шкіркою для заготівлі не годяться.
Щоб салати з болгарським перцем на зиму були не тільки смачними, але і мали привабливий зовнішній вигляд, для консервації краще використовувати тільки жовті і червоні сорти.