Заготівля салатів з червонокачанної капусти на зиму
Червонокачанна капуста відрізняється від білокачанної не тільки кольором, але і смаковими якостями. Цей овоч володіє чудовим смаком, ароматом і високим рівнем корисних речовин.
Її приємний кисло-солодкий смак не залишить байдужим жодного гурмана, а заготовки на зиму з цього овоча будуть прекрасним доповненням до будь-якого основного блюда обіднього столу.
У даній статті ми зібрали прості і смачні салати з червонокачанної капусти на зиму. Пропонуємо розглянути рецепти.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
червонокачанна капуста - | 2 качана |
часник - | 1 середня головка |
лавровий лист - | 5-6 штук |
духмяний перець в горошинах - | 8 штук |
чорний перець в горошинах - | 8 штук |
гвоздика - | кілька штук |
вода очищена - | 1 літр |
сіль поварена - | 2 великі ложки |
цукор - | 50 грам |
оцет 9 % - | 4 великі ложки |
Час приготування: 60 хвилин | Калорійність на 100 грам: 90 Ккал |
Приступаємо до приготування маринованої червоної капусти на зиму:
- Качани капусти потрібно промити і очистити від верхніх листків;
- Далі шаткуємо вилки на тонку соломку гострим ножем і викладаємо у велику ємність;
- Головку часнику ділимо на зубчики і очищаємо від шкірки;
- Зубчики нарізаємо тонкими кружечками і викладаємо до капусти;
- Всі компоненти добре перемішуємо руками до появи соку;
- Банки потрібно добре промити і простерилізувати над парою;
- Викладаємо на дно кожної банки лавровий лист, горошок запашного і чорного перцю, гвоздику;
- У кожну банку викладаємо капусту з часником і трохи приминаем, але не сильно;
- Наливаємо воду в каструлю і ставимо на вогонь розігріватися;
- Засипаємо в воду сіль, цукровий пісок і перемішуємо;
- Після того, як сіль з цукром повністю розчиняться в маринад можна підлити оцет;
- Знімаємо ємність з маринадом з плити і розливаємо по банках з капустою;
- Якщо літрові баночки, то їх слід стерилізувати протягом 15 хвилин;
- Потім зафарбовуємо металевими кришками і прибираємо під теплий плед до повного охолодження;
- Через 2 доби банки можна прибрати на зберігання в прохолодне місце.
Простий салат з капусти на зиму
Які інгредієнти потрібні:
- червонокачанна капуста – 1 кілограм;
- м'ясистий солодкий перець – 1 кілограм;
- цибуля ріпчаста — 2 штуки.
Компоненти для маринаду:
- відфільтрована вода – 1 літр;
- оцет 9 % – 130 л;
- цукор – 1 склянка;
- сіль поварена – 2 великі ложки;
- кріп насіння – ½ ч. ложки.
Час приготування – 1 годину.
Калорійність – 95 ккал.
Як потрібно готувати салат на зиму:
- Для початку потрібно нашаткувати капусту тонкими смужками, для цих цілей варто використовувати спеціальну шатківницю;
- Перець необхідно трохи розм'якшити. Для цього його потрібно залити гарячою водою на 5 хвилин. Після цього його слід помістити в холодну воду, щоб він охолонув;
- Далі перець потрібно очистити від насіння;
- Перець розрізаємо на півкільця або тонкою соломкою;
- Цибулю очищаємо від шкірки і нарізаємо півкільцями;
- Всі компоненти викладаємо у велику чашку і розминаємо руками до появи соку;
- Банки потрібно промити і простерилізувати над парою;
- Викладаємо овочеву нарізку в баночки;
- У воду додаємо цукор, сіль і ставимо на вогонь;
- Додаємо в маринад насіння кропу і доводимо до кипіння;
- Знімаємо маринад з плити, додаємо оцет;
- Розливаємо маринад по банках;
- Всі баночки закатуємо металевими кришками;
- Прибираємо салат під теплий плед на дві доби;
- Після цього можна прибрати на зберігання в прохолодне місце.
Червона капуста квашена
Які інгредієнти потрібні для приготування:
- 5 невеликих вілков червонокачанної капусти;
- кілограм яблук кислого сорту;
- цибуля ріпчаста — 3 штуки;
- сіль дрібна – 1 склянка;
- насіння кропу на свій смак.
Час приготування – 3 дні.
Калорійність – 87 ккал.
Як потрібно готувати заготівлю на зиму:
- Вилки обов'язково промиваємо і очищаємо від старих та непридатних верхніх листків;
- Після цього кожен вилок розрізаємо на дві частини і шаткуємо тонкою соломкою;
- Яблука промиваємо, розрізаємо на дві частини і вирізаємо розетки разом з насінням;
- Нарізаємо яблука тонкими часточками;
- Цибулини очищаємо від шкірки і ріжемо на тонкі півкільця;
- У велику ємність викладаємо шматочки капусти, додаємо до них цибулю;
- Приправляємо все сіллю і насінням кропу;
- Всі компоненти потрібно добре розім'яти руками до появи соку;
- У велику каструлю або відро викладаємо шарами капусти і між ними кладемо яблука;
- Ставимо в теплому місці, зверху встановлюємо гніт і залишаємо на три дні;
- Після цього готову квашену капусту можна прибрати в цій же ємності в прохолодне місце, при бажанні її можна розкласти по банках.
Стерлядь в духовці — ця риба по праву вважається царським стравою, тому навчитеся готувати страви з неї правильно.
Баклажани фаршировані м'ясом — неймовірно смачне блюдо, яке можна приготувати в будь-який час року.
Як спекти солодкий пиріг в духовці — спробуйте приготувати випічку на десерт за нашими рецептами.
Гостра капуста
Для приготування потрібні такі компоненти:
- кілограм червонокачанної капусти;
- морква – 2 штуки;
- буряк – 2 штуки;
- п'ять часникових зубчиків;
- цукор стакан;
- сіль поварена – 2 великі ложки;
- масло рослинне – 130 мл;
- оцет 9 % – ½ склянки;
- чорний і запашний перець в горошинах за 3штуки;
- червоний мелений перець – 1 велика ложка;
- вода – 1 літр.
Час приготування — 1 годину.
Калорійність – 102 ккал.
Приступаємо до приготування салату на зиму:
- Капусту необхідно нарізати кубиками або стрічками, розрізаємо е на свій розсуд;
- Моркву і буряк промиваємо і очищаємо;
- Протираємо коренеплоди теркою з великими зубцями;
- Часник очищаємо і нарізаємо тонкими кружечками;
- Всі компоненти викладаємо у велику ємність і перемішуємо;
- Банки обов'язково промиваємо і стерилізуємо будь-яким зручним способом;
- Викладаємо овочі по банкам;
- У кожну банку викладаємо спеції у рівній кількості;
- У каструлю наливаємо воду і ставимо на вогонь;
- Засипаємо в воду сіль, цукор і прогріваємо до повного розчинення цих компонентів;
- Далі вливаємо оцет разом з рослинним маслом і кип'ятимо ще 30 секунд;
- Знімаємо маринад з плити і даємо трохи охолонути;
- Розливаємо маринад з баночками;
- Закочує банки металевими кришками і прибираємо під теплий плед до повного охолодження;
- На зберігання салат з червоної капусти можна прибрати в прохолодне місце.
Корисні поради
- обов'язково додайте спеції, вони додадуть хороший аромат і смак;
- доповнити капусту можна огірками, помідорами, морквою, солодким перцем;
- обов'язково баночки потрібно стерилізувати, це забезпечить тривале зберігання заготовок.
Заготовки салатів з червонокачанної капусти на зиму стануть відмінним доповненням до будь-якої страви. Вони будуть чудово поєднуватися з першими і другими стравами. Крім цього, вони стануть гарною прикрасою святкового столу. При бажанні мариновану червонокачанну капусту можна додавати в різні салати в якості додаткового компонента або для декору.