Як готувати салати з буряка з часником на зиму
Буряк – овоч, який присутній на столах часто, тому багато людей не роблять з нього заготовок, бо з нього можна завжди зробити свіжий салат. Але, незважаючи на те, що багато хто не заготовляють її на зиму, з цього коренеплоду виходять дуже смачні закуски, які можна відкрити в будь-який момент.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
буряків - | 1 кілограм |
цукру - | 1 їдальня ложка |
солі - | 70 грам |
оцту - | 2 столові ложки |
часнику - | 50 грам |
масла рослинного - | 0,5 склянки |
меленого червоного перцю - | 1 чайна ложка |
чорного меленого перцю - | 1 чайна ложка |
Час приготування: 70 хвилин | Калорійність на 100 грам: 57 Ккал |
Якщо члени сім'ї не дуже люблять гострі страви, тоді кількість меленого перцю краще зменшити і взяти лише половину потрібної кількості. Салат з буряка з часником на зиму вийде більш ніжним і не таким пікантним.
- Буряк миється, чиститься і нарізати довгими і тонкими смужками;
- Масло наливають на сковорідку, розігрівається, у нього викладаються неочищені від лушпиння, але роздавлені зубчики часнику і смажаться пару хвилин на невеликому вогні;
- На сковорідку викласти буряк, добре перемішати її і готувати 15 хвилин на маленькому вогні, потім додати цукор, сіль, інші спеції, накрити все кришкою і тушкувати 20 хвилин, потім влити оцет і витримати ще 6 хвилин;
- Отриманий салат розкласти в банки, закатати, укутати.
З простих і звичних продуктів виходить дуже смачний салат, який обов'язково сподобається гостям. Пікантний, з ароматом часнику, він ідеально підійде для святкового столу.
Салат з болгарського перцю з моркву на зиму — читайте нашу добірку рецептів.
Як приготувати неймовірно смачні кекси зі згущеним молоком в силіконових формочках читайте в нашій статті.
Читайте як приготувати смачну тріску в клярі — ми пропонуємо вам кілька варіантів рецептів.
Салат з буряка та моркви з часником на зиму
Буряк, морква, часник – продукти, які є в будинку у кожної людини. З цих простих інгредієнтів можна приготувати універсальну і неймовірно смачну заготівлю, витративши всього кілька хвилин свого часу. Її можна використовувати як закуску або ж заправку для супу.
Інгредієнти:
- 3 кг буряка;
- 1 кг помідорів;
- цукор – 100 грам;
- 400 мл рослинного масла;
- 1 кілограм моркви;
- 65 грам солі;
- 5 грам червоного меленого перцю;
- 0,1 кг часнику;
- 1 столова ложка оцту.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність на 100 грам: 65 ккал.
- Буряк і моркву добре помити, видалити з них шкірку і натерти на тертці для моркви по-корейськи;
- Помідори помити у воді, видалити у них плодоніжку, нарізати їх невеликими кубиками;
- У каструлю з товстим дном налити олію, розігріти його і викласти частину буряка, яку зверху потрібно присипати цукром;
- Тушкувати до м'якості буряк, постійно помішуючи, потім додати другу частину і готувати, поки вона вся не пустить сік;
- Викласти на сковорідку моркву, постійно помішуючи, довести овочі до напівготовності, додати подрібнений часник, порізані помідори, сіль, перець, оцет, все добре перемішати;
- Гасити салат ще 15 хвилин, потім перекласти його в банки і закатати.
Готовим заготівлях потрібно обов'язково дати охолонути, обгорнувши їх при цьому ковдрою, а потім перенести на зберігання в темне і прохолодне місце.
Гострий салат з буряка з болгарським перцем
Приготувати заготівлю, в якій зберігаються багато корисні вітаміни та мікроелементи, не так складно, як це здається на перший погляд. В овочах міститься дуже багато речовин, які просто необхідні людському організму в будь-який час, а особливо взимку.
Інгредієнти:
- 4 кг буряка;
- 150 мл оцту;
- 2,5 кг помідорів;
- 200 мілілітрів масла;
- 500 грам солодкого перцю;
- 200 грам цукру;
- 75 грам солі;
- 3 цибулини;
- 4 головки часнику.
Час приготування: 2 години.
Калорійність на 100 грам: 70 ккал.
Пікантний і смачний салат готується легко, але потрібно буде витратити трохи свого вільного часу. Вибирати найкраще круглу буряк, з насиченим яскравим забарвленням.
- Буряк добре помити, покласти її в каструльку, залити водою і відварити до напівготовності;
- Відварені овочі очистити, натерти на тертці;
- Червоні, соковиті помідори помити, порізати шматочками і перекрутити через м'ясорубку;
- У велику каструлю викласти буряк і томатну масу, добре перемішати, поставити на невеликий вогонь на 10 хвилин;
- Цибулю і перець порізати кубиками, відправити їх в каструлю з маслом, цукром, сіллю і тушкувати 35 хвилин;
- За 5 хвилин до готовності, в салат потрібно покласти подрібнений часник, оцет і добре перемішати;
- Загасити салат 5 хвилин, розкласти в банки.
З цієї кількості продуктів виходить 14 півлітрових банок. Щоб дізнатися, чи сподобається така заготовка членам сім'ї, кількість інгредієнтів можна зменшити. Якщо салатик сподобається, можна приготувати другу партію.
Корисні поради
Щоб в процесі приготування буряк не втратила свій привабливий колір, краще не зрізати у овоча всю бадилля, а також залишити корінець. У воду обов'язково потрібно додати кілька крапель лимонного соку, який збереже насичений колір.
Шкірочка з буряків піде всього за кілька секунд, якщо після варіння її опустити в холодну воду.
Салати з буряка з часником на зиму готують не багато господинь, але саме з цього овоча виходять дуже смачні і корисні заготовки. Під час зберігання овочі втрачають багато корисних вітамінів і мікроелементів, а в заготівлі більшість з них зберігається.