23 июнь 2019 6 292

Як готувати салати з буряка з часником на зиму

Буряк – овоч, який присутній на столах часто, тому багато людей не роблять з нього заготовок, бо з нього можна завжди зробити свіжий салат. Але, незважаючи на те, що багато хто не заготовляють її на зиму, з цього коренеплоду виходять дуже смачні закуски, які можна відкрити в будь-який момент.

Традиційна заготівля
Інгредієнти Кількість
буряків - 1 кілограм
цукру - 1 їдальня ложка
солі - 70 грам
оцту - 2 столові ложки
часнику - 50 грам
масла рослинного - 0,5 склянки
меленого червоного перцю - 1 чайна ложка
чорного меленого перцю - 1 чайна ложка
Час приготування: 70 хвилин Калорійність на 100 грам: 57 Ккал
Заготівля, зроблена з буряків і часнику, відрізняється оригінальним смаком і ароматом. Маючи про запас кілька банок з таким салатом, можна швидко легко накрити стіл перед самим приходом гостей і здивувати їх.

Якщо члени сім'ї не дуже люблять гострі страви, тоді кількість меленого перцю краще зменшити і взяти лише половину потрібної кількості. Салат з буряка з часником на зиму вийде більш ніжним і не таким пікантним.

  1. Буряк миється, чиститься і нарізати довгими і тонкими смужками;
  2. Масло наливають на сковорідку, розігрівається, у нього викладаються неочищені від лушпиння, але роздавлені зубчики часнику і смажаться пару хвилин на невеликому вогні;
  3. На сковорідку викласти буряк, добре перемішати її і готувати 15 хвилин на маленькому вогні, потім додати цукор, сіль, інші спеції, накрити все кришкою і тушкувати 20 хвилин, потім влити оцет і витримати ще 6 хвилин;
  4. Отриманий салат розкласти в банки, закатати, укутати.

З простих і звичних продуктів виходить дуже смачний салат, який обов'язково сподобається гостям. Пікантний, з ароматом часнику, він ідеально підійде для святкового столу.

Салат з болгарського перцю з моркву на зиму — читайте нашу добірку рецептів.

Як приготувати неймовірно смачні кекси зі згущеним молоком в силіконових формочках читайте в нашій статті.

Читайте як приготувати смачну тріску в клярі — ми пропонуємо вам кілька варіантів рецептів.

Салат з буряка та моркви з часником на зиму

Буряк, морква, часник – продукти, які є в будинку у кожної людини. З цих простих інгредієнтів можна приготувати універсальну і неймовірно смачну заготівлю, витративши всього кілька хвилин свого часу. Її можна використовувати як закуску або ж заправку для супу.

Інгредієнти:

  • 3 кг буряка;
  • 1 кг помідорів;
  • цукор – 100 грам;
  • 400 мл рослинного масла;
  • 1 кілограм моркви;
  • 65 грам солі;
  • 5 грам червоного меленого перцю;
  • 0,1 кг часнику;
  • 1 столова ложка оцту.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність на 100 грам: 65 ккал.

  1. Буряк і моркву добре помити, видалити з них шкірку і натерти на тертці для моркви по-корейськи;
  2. Помідори помити у воді, видалити у них плодоніжку, нарізати їх невеликими кубиками;
  3. У каструлю з товстим дном налити олію, розігріти його і викласти частину буряка, яку зверху потрібно присипати цукром;
  4. Тушкувати до м'якості буряк, постійно помішуючи, потім додати другу частину і готувати, поки вона вся не пустить сік;
  5. Викласти на сковорідку моркву, постійно помішуючи, довести овочі до напівготовності, додати подрібнений часник, порізані помідори, сіль, перець, оцет, все добре перемішати;
  6. Гасити салат ще 15 хвилин, потім перекласти його в банки і закатати.

Готовим заготівлях потрібно обов'язково дати охолонути, обгорнувши їх при цьому ковдрою, а потім перенести на зберігання в темне і прохолодне місце.

Гострий салат з буряка з болгарським перцем

Приготувати заготівлю, в якій зберігаються багато корисні вітаміни та мікроелементи, не так складно, як це здається на перший погляд. В овочах міститься дуже багато речовин, які просто необхідні людському організму в будь-який час, а особливо взимку.

Інгредієнти:

  • 4 кг буряка;
  • 150 мл оцту;
  • 2,5 кг помідорів;
  • 200 мілілітрів масла;
  • 500 грам солодкого перцю;
  • 200 грам цукру;
  • 75 грам солі;
  • 3 цибулини;
  • 4 головки часнику.

Час приготування: 2 години.

Калорійність на 100 грам: 70 ккал.

Пікантний і смачний салат готується легко, але потрібно буде витратити трохи свого вільного часу. Вибирати найкраще круглу буряк, з насиченим яскравим забарвленням.

  1. Буряк добре помити, покласти її в каструльку, залити водою і відварити до напівготовності;
  2. Відварені овочі очистити, натерти на тертці;
  3. Червоні, соковиті помідори помити, порізати шматочками і перекрутити через м'ясорубку;
  4. У велику каструлю викласти буряк і томатну масу, добре перемішати, поставити на невеликий вогонь на 10 хвилин;
  5. Цибулю і перець порізати кубиками, відправити їх в каструлю з маслом, цукром, сіллю і тушкувати 35 хвилин;
  6. За 5 хвилин до готовності, в салат потрібно покласти подрібнений часник, оцет і добре перемішати;
  7. Загасити салат 5 хвилин, розкласти в банки.

З цієї кількості продуктів виходить 14 півлітрових банок. Щоб дізнатися, чи сподобається така заготовка членам сім'ї, кількість інгредієнтів можна зменшити. Якщо салатик сподобається, можна приготувати другу партію.

Корисні поради

Щоб в процесі приготування буряк не втратила свій привабливий колір, краще не зрізати у овоча всю бадилля, а також залишити корінець. У воду обов'язково потрібно додати кілька крапель лимонного соку, який збереже насичений колір.

Шкірочка з буряків піде всього за кілька секунд, якщо після варіння її опустити в холодну воду.

Салати з буряка з часником на зиму готують не багато господинь, але саме з цього овоча виходять дуже смачні і корисні заготовки. Під час зберігання овочі втрачають багато корисних вітамінів і мікроелементів, а в заготівлі більшість з них зберігається.

Що ще почитати: