Як приготувати домашній паштет з курячої печінки
Варіант бюджетної і досить легким у приготуванні закуски, який полюбився багатьом господиням — паштет. Дійсно, інгредієнти для такої страви дуже доступні, а приготування вже точно не відніме багато часу і зусиль, з ним впорається будь-який новачок на кухні. Переконайтеся самі!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Печінка - | 800 грам |
Морква - | 2-3 штуки |
Цибулю - | 2-3 штуки |
Вершкове масло - | трохи більше половини пачки |
Перець і сіль - | по чайній ложці |
Рослинна олія - | для смаження |
Час приготування: 35 хвилин | Калорійність на 100 г: 170 Ккал |
Спосіб приготування паштету з курячої печінки в домашніх умовах:
Ретельно промийте печінку, потім відкиньте на сито, вода повинна стекти;
Викладіть печінку на розігріту з рослинною олією сковороду і смажте до готовності, періодично не забувайте помішувати;
Далі печінка потрібно прибрати і покласти у сковорідку овочі, попередньо почищені і подрібнені (немає необхідності різати їх занадто дрібно). При цьому масло і бульйон з сковороди не виливайте. Не забувайте в процесі смаження овочі помішувати;
Тричі прокрутіть обсмажені печінку і овочі через м'ясорубку, поки консистенція не стане однорідною. Посоліть, поперчіть масу за смаком. Перекладіть паштет на поліетиленову плівку і розкачайте;
Масло наріжте пластинками і викладіть його на паштет;
Скачайте масу рулетом, остудіть, приберіть в морозильник місце. Через пару годин можна подавати.
Такий варіант відмінно виглядає на святковому столі. Якщо ж зовсім немає часу довго возитися на кухні, просто змішайте печінково-овочеву масу зі спеціями та олією.
Рецепт курячого паштету з печінки «Пікантний»
Інгредієнти:
- Печінка – кілограм;
- 3 яйця;
- Коньяк – 70 мл;
- Гірчиця – дві неповні ложки;
- Вершкове масло – півтори пачки;
- Перець і приправи – за смаком.
Час приготування: 45 хвилин.
Калорійність: 375 ккал / 100 г.
Спосіб приготування:
- Гарненько промийте і злегка обсмажте печінку, поки не зарум'яниться;
- Додайте приправи (можете взяти базилік, чебрець, сушений хрін, перець або будь-які інші) і продовжуйте смажити до готовності. Стежте, щоб печінка знаходилась у рідині, інакше ви її пересушите, і вона буде жорсткою;
- Подрібніть яйця з печінкою, додайте коньяк і все гарненько перемішайте;
- Окремо розтопіть масло, додайте гірчицю, перемішайте;
- Далі самий відповідальний момент – оформлення. Розкладіть поліетиленову плівку, а поверх неї розгорніть фольгу;
- Викладіть паштет рівним шаром, а потім акуратно полийте його олійно-гірчичною сумішшю. Потім скрутіть у рулет, звільнивши від фольги і поставте в холодне місце.
Вживати бажано не раніше, ніж через три години.
Рецепт печінкового паштету з овочами
Інгредієнти:
- 700 грам печінки;
- 2-3 морквини;
- Картопля – 300-400 грам;
- Цибуля – 200-300 грам;
- Соняшникова олія – 120 грам;
- Вершкове масло – одна пачка;
- Сіль, перець – по чайній ложці.
Калорійність: 195 ккал / 100 г.
Час приготування: 45 хвилин.
Родзинку паштету за даним рецептом надає картопля, який не тільки підкреслює смак печінки, але і дозволяє значно заощадити. Смак картоплі практично не відчувається, а ось морква надає солодкуватий присмак. Печінковий паштет з курячої печінки з овочами виходить ніжний і м'який.
Спосіб приготування:
- Отже, спочатку наріжте цибулю півкільцями і покладіть його в сковорідку з рослинним маслом. Сковороду поставте на невеликий вогонь;
- Поступово додайте інші овочі: очищену і нарізану кружальцями моркву, картоплю (його теж треба почистити, а потім порізати на невеликі брусочки і промити холодною водою, щоб прибрати крохмаль). Після додавання кожного інгредієнта добре перемішуйте вміст сковороди;
- Потім підготуйте печінка: промийте, приберіть сполучну тканину і розріжте навпіл. Якщо волога випаровується надто швидко, то щоб уникнути підгоряння додайте в сковороду невелику кількість окропу;
- Після чверті години додайте до печінки сіль і перець. Також можете додати пару листочків лаврушки;
- Коли печінка буде готова, зніміть сковороду з плити. Якщо поклали лавровий лист, його необхідно вийняти і викинути;
- Далі печінку і овочі прокрутіть через м'ясорубку, бажано це зробити багаторазово, щоб маса стала однорідною. До неї додайте ще вершкове масло.
Паштет готовий і його можна сміливо подавати відразу ж після приготування. Зберігати цю страву рекомендується в прохолодному місці під кришкою.
Рецепт від Юлії Висоцької
Інгредієнти:
- Печінка — кілограм;
- Молоко — літр;
- 2 цибулини;
- 2 морквини;
- Вершкове масло — півтори пачки;
- Оливкова олія — 120 мл;
- Вершки — 60 мл;
- Яйця — 2 штуки;
- Коньяк або херес — 30 мл;
- Петрушка пучок;
- Морська сіль і перець.
Час приготування: 60 хвилин (не рахуючи замочування).
Калорійність: 305 ккал / 100 г.
Спосіб приготування:
- Печінка промийте, залийте молоком і залиште на три години (а краще довше). Потім дістаньте і висушіть її за допомогою серветки;
- На сковорідці розігрійте столову ложку вершкового масла і дві столові ложки оливкової. У цьому маслі злегка обсмажте печінку, щоб вона залишалася м'якою, але, при цьому, без крові;
- Зваріть моркву і яйця (окремо один від одного). Коли морква звариться, дрібно поріжте;
- Обсмажте моркву з подрібненою цибулею в двох столових ложках оливкової олії. Яйця також потрібно подрібнити;
- У блендері подрібніть на великій швидкості печінка, яйця, овочі, вершки і приблизно чверть пачки вершкового масла. Якщо немає блендера, можна пропустити через м'ясорубку три або навіть чотири рази;
- У паштетную масу додайте коньяк або херес, і спеції;
- В окремій мисці з'єднайте 50 грам оливкової олії і 200 грам вершкового масла (попередньо їх размягчив). Додайте рубану петрушку, а потім перемішайте і приберіть в прохолодне місце;
- Паштет з курячої печінки рівно викладіть на плівку;
- У центр покладіть масло із зеленню і скачайте плівку з паштетом в рулетик так, щоб усередині кожного нарізаного шматочка було масло;
- Приберіть готове блюдо на кілька годин в холодильник.
Смачна тушкована капуста з сосисками в мультиварці готується дуже швидко, і це допоможе заощадити вам кілька хвилин.
Читайте як приготувати паровий омлет в мультиварці. Це блюдо — кращий варіант смачного і корисного сніданку.
Соковита і смачна куряча грудка в кефирном маринаді. Приготуйте філе куряче за нашим рецептом, вам точно сподобається. Пробуйте — рецепт тут.
Паштет в мультиварці
Інгредієнти:
- Печінка — 600 грам;
- 2 цибулини;
- Морква — 2 штуки;
- Сіль і перець — по чайній ложці;
- Часник — 2 невеликих зубчики;
- Вершкове масло — 120 грам.
Час приготування: 1,5 години.
Калорійність: 170 ккал / 100 г.
Як приготувати паштет з курячої печінки в мультиварці:
- Печінка очистіть і наріжте не надто дрібно;
- Цибулю наріжте, а морквину натріть на тертці;
- Часник почистіть;
- Всі приготовані інгредієнти посоліть і поперчіть, перемішайте;
- Готуйте в мультиварці на режимі «гасіння» одну годину при закритій кришці;
- Після цього печінка перекладіть в миску і дайте охолонути;
- Потім додайте вершкове масло і все збийте блендером;
- Якщо хочеться паштет більш м'якою, пухкої консистенції, додайте молоко або вершки. Також можна додати бульйон, що залишився після гасіння.
Корисні поради по приготуванню
- Експериментуйте. Класичний рецепт паштету зазвичай включає в себе печінка, овочі і спеції. Але якщо вам хочеться приготувати що-небудь оригінальне, не бійтеся додавати будь-які додаткові інгредієнти. Так, наприклад, сир чудово урізноманітнює це блюдо. Також можна додати різні пряні трави. До речі, інгредієнти можна додати, так і виключити, наприклад, в паштет можна не класти морква;
- Використовуйте якісні інгредієнти. Ця рада, насамперед, стосується основного інгредієнта – печінки. Цей продукт вважається одним з найбільш складних у приготуванні. Мало того, що потрібно уважно стежити, щоб не перетримати його на вогні, так печінку ще і відома тим, що може гірчити. Відбувається це із-за неправильного оброблення печінки, коли на неї потрапляє рідина з жовчного міхура. Щоб печінка не гірчила, уважно огляньте її перед покупкою, на ній повинні бути відсутніми темно-зелені плями і патьоки. Якщо у вас все-таки є хоч найменші сумніви, тоді на допомогу вам вимочування – потримайте печінка кілька годин у воді або молоці перед приготуванням. Гірше від цього точно не буде. Навіть навпаки, вимочування дозволяє не тільки позбутися гіркоти, але і пом'якшує печінку;
- Паштет грубого помелу. Більшість рецептів рекомендує пропустити печінку з овочами через м'ясорубку багаторазово, щоб паштет став більш однорідним і повітряним. Але це більшість! Якщо ви любите паштети і різноманітність, спробуйте і більш грубий помел, в ньому є своя принадність, прокрутіть печінково-овочеву масу через м'ясорубку тільки один раз;
- Оформлення і подача. Багато рецепти пропонують паштети у вигляді рулету. Але якщо у вас немає часу возитися, то можна не морочитися, а просто додати масло і перемішати, смакові якості при цьому залишаться такими ж. На святковому столі паштет буде вигідно виглядати з зеленню, а також зі свіжими огірками та помідорами. Також прикрасити паштет можна за допомогою зерен граната.
В даній статті запропоновано п'ять варіантів приготування паштету з курячої печінки, обов'язково спробуйте, щоб зрозуміти, який з них вам більше до душі і не бійтеся експериментів.
Удачі у приготуванні!